SP v severské kombinaci - skoky HS106, Chaux-Neuve Vítěz: J. M. RIIBER (NOR) (kon.) | Tour de Ski - 15 km muži klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Tscharnke (GER) (kon.)
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve Vítěz: Eric Frenzel (GER) (kon.) | Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Johaugová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme

Vítěz: T. Johaugová (NOR)

cz Sobota 10.01.2015, 15:45Klasické lyžovanie
     
    Stupně vítězů
    1. Therese Johaugová (NOR)
    2. Marit Björgenová (NOR)
    3. Heidi Wengová (NOR)
     
    FINISH
    Fantastický závěr Therese Johaugové, která vítězí o 1,1 sekundy před Björgěnovou. Wengová dojíždí se ztrátou 5,5 sekundy třetí. Nutno říci, že Johaugová si toto vítězství zaslouží!
     
    Wengová odpadá a dnes na Johaugovou ztratí!
     
    Rychle pojďme do cílové pasáže, tady se schyluje k velkému souboji!
     
    7,5 km
    Je před námi poslední kolo a 2500 metrů před cílem je na čele s obrovským náskokem norské trio Björgenová, Johaugová, Wengová. Zdá se, že ani Johaugové ani Wengové se nepodaří utrhnout Marit Björgenovou a najet na ni nějaké cenné vteřiny.
     
    6,0 km
    Marit Björgenová se vůbec nesnažila vyhrát tento bonus, který pro sebe možná překvapivě získává Therese Johaugová. ta by měla být horší sprinterkou, ale i přesto dokázala předjet Wengovou.
     
    Je tady sprint o bonusové sekundy!
     
    5,0 km
    Je až neuvěřitelné, jaký náskok si dokázalo norské trio vypracovat! Na dvou posledních kilometrech ujela první Wengová již čtvrté Saarinenové o 30 sekund! Kowalczyková už je za Finkou.
     
    3,5 km
    Už ani Kowalczyková nestačí šílenému tempu Therese Johaugové a polská závodnice ztrácí na první místo téměř 5 sekund! Johaugová opravdu šlape do plných!

    Lukáš Podleśny