Ottawa – Tampa Bay 2:4 (kon.) | Chicago – Dallas 5:4 (po pr.) | Colorado – Columbus 3:4 (kon.)
Anaheim – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Edmonton – NY Islanders 5:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Tampa Bay Lightning
cz Pondelok 05.01.2015, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:04
    Hoffman už je zpět na ledě, Ottawa hraje ve čtyřech, ale téměř stoprocentní šanci měl Callahan, který číhal u volné tyče, ale následně poslal puk do ochranné sítě.
     
    57:15
    Erik Karlsson (OTT) sice hodně nesouhlasí, ale jde na lavici hanby za hákování. Nutno říci, že z opakovaných záběrů šlo jasně vidět, že mu Killorn držel hokejku. Kapitán domácích dostává ještě dvě minuty přídavek za nesportovní chování.
     
    56:38
    Přesilovka Tampy neměla dlouhého trvání, na trestnou lavici usedá za hákování Brett Connolly (TBL).
     
    56:00
    Zcela hloupě se teď nechal vyloučit Mike Hoffman (OTT), který neudržel nervy na uzdě a tvrdým krosčekem do zad poslal jednoho z domácích na led.
     
    50:25
    Ceci předvedl opravdu tragickou přihrávku a bylo z toho sólo Johsnona. Toho však ještě Ceci dokázal dobruslit a zjednodušil tak Lehnerovi práci. Na druhé straně odolal přečíslení dvou na jednoho Ben Bishop.
     
    48:41
    Šanci na snížení však budou mít domácí, protože Valtteri Filppula (TBL) dostává dvě trestné minuty za hákování.
    Tyler JOHNSON - 2:4
     
    47:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tři sekundy po návratu vyloučeného Phillipse se prosazují hosté a odskakují na rozdíl dvou branek. Nikita Kučerov tentokrát nepřihrával, vystřelil a jeho pokus vyrazil Lehner přesně na hokejku TYLERA JOHNSONA, který se bez problému trefil do prázdné brány. Asistence: Nikita Kučerov, Ondřej Palát
     
    45:55
    Další vyloučení na straně Ottawy, které se ve třetí třetině vůbec nedaří. Na trestnou lavici usedá i přes nevůli domácího publika Chris Phillips.
     
    42:43
    Za bránou Bishopa se snažil vybojovat puk Alex Chiasson (OTT), který si nedal pokoj ani pět sekund po souboji a je vyloučen za hákování.
    Steven STAMKOS - 2:3
     
    36:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dlouho byla Tampa úplně mimo, ale stačí minuta a hosté otáčí skóre. K velkému sólu a projížďce útočným pásmem se odhodlal STEVEN STAMKOS, Kyle Turris ho nechtěl faulovat, neodzbrojil ho a kapitán Tampy dokonal své dílo zasunutím puku za Lehnera. Asistence: Alex Killorn, Victor Hedman
    Tyler JOHNSON - 2:2
     
    36:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nejlepší formace hostů, kterou je překvapivě ta nejmladší, vedená Johnsonem pokračovala v tlaku a nakonec se dočkala odměny. Přihrávku Kučerova přes celou šíři útočného pásma dostal přesně na čepel TYLER JOHNSON a ten z první poslal puk do brány. Lehner se proti tomuto zakončení přesunout jednoduše nestihl. Asistence: Nikita Kučerov, Anton Stralman
     
    35:29
    Až nyní si hosté dokázali vypracovat dobrou šanci, ale Kučerov byl tísněn obráncem a nedokázal z hranice brankoviště doklepnout puk za Lehnera.
     
    34:22
    Tak možná teď se hosté chytnou. Na trestnou lavici totiž za hákování odjíždí Cody Ceci (OTT).
    Mark STONE - 2:1
     
    27:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté už sice byli v plném počtu, ale Ottawě se nakonec podařilo zužitkovat drtivý tlak a bere si zpět své vedení. MARK STONE si najel s pukem mezi kruhy a přesnou ranou nedal Bishopovi šanci. Asistence: Kyle Turris, Erik Karlsson
     
    27:00
    Obrovské šance na obou stranách! Hosté nejdřív nezužitkovali kvůli skvělému zákroku Lehnera přečíslení dvou na jednoho a následně měli domácí šanci, když byli ve čtyřech proti dvěma. Karlsson však v tutové šanci přestřelil.
     
    26:08
    Po Karlssonově nahození bylo před Bishopem opravdu hodně rušno, ale ani jeden ze tří útočníků Ottawy nedokázal protlačit puk za brankáře Bolts.
     
    25:26
    Mika Zibanejad byl v gólové pozici, ale Matthew Carle (TBL) ho v poslední chvíli zahákoval a je z toho jen přesilovka pro Sens.
    Victor HEDMAN - 1:1
     
    23:48
    Tampa právě vstřelila branku!
    Teď už ale ani Lehner nestačil a je vyrovnáno! Morrow pracoval výborně na brankovišti, Drouin se dostal k bekhendovému zakončení, které ještě Lehner stačil zastavit, ale následně už proti dorážce VICTORA HEDMANA neměl šanci. Obránce Tampy se s tím opravdu nepáral a div, že neprotrhl síť. Asistence: Jonathan Drouin, Matthew Carle
     
    23:06
    Hosté výborně zablokovali Pageauovi hokejku a získali tím útočné pásmo. Další výborný zákrok pravým betonem musel předvést Robin Lehner.
     
    18:53
    Gryba hodně dlouho čekal až mu vystřídají spoluhráči, což se nakonec ukázalo býti dobrým tahem. Hned po Grybovi totiž převzal kotouč Zibanejad, který měl velkou rychlost a hledal Hoffmana před bránou. Mike Hoffman ještě puk nedokázal poslat na bránu, ale Zibanejad se poté dostal k puku a z bezprostřední blízkosti ohrozil Bishopa. Ten však tuto situaci dokázal ustát a stav utkání je stále "jen" 1:0.
     
    16:04
    Clarke MacArthur (OTT) jde navíc na trestnou lavici za hákování a je z toho třetí oslabení Ottawy.
     
    12:22
    Tak to byla obrovská šance Tampy! Zpoza brány poslal puk před Lehnera Stamkos, ale brankář Ottawy se dokázal skvěle přesunout a zasáhnout proti střele Nestěrova, který si sjel od modré až do blízkosti brankoviště.
     
    09:54
    Senátoři pokračují ve výborné hře a Bobby Ryan si nyní vybojoval faul. Za podražení je potrestán Nikita Nestěrov (TBL).
     
    08:25
    Domácí se opravdu skvěle brání a zvládají i protiútoky! Nejdříve zahrozil nepřesnou střelou po přečíslení dvou na jednoho Chiasson a o pár vteřin později se ke střele v úniku dokázal dostat i Pageau. Bishop byl připraven.
     
    07:23
    Po špatné rozehrávce hostů se Eric Condra řítil z boku ba Bishopa. Domácí útočník ale neměl dostatečnou rychlost a Stralman mu v poslední chvíli dokázal znemožnit zakončení.
     
    06:48
    Erik Karlsson (OTT) hodně nešťastně vyhodil puk do hlediště a inkasuje dvě trestné minuty.
     
    04:05
    Ottawa je zatím velmi nebezpečná z rychlých protiútoků. Další takový vedl Turris a Mark Stone zakončoval z první. Bishop si však dobře povyjel a Stone neměl kudy protlačit svou střelu za jeho záda.
     
    01:40
    Tampa se samozřejmě snaží okamžitě vyrovnat a vykoledovala si faul. Za držení hole jde na trestnou lavici Eric Gryba (OTT).
    Kyle TURRIS - 1:0
     
    00:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je fantastický start domácích! Turris nejdříve nedostal přihrávku mezi kruhy, ale v pokračující akci si sjel k bráně na kruh, MacArthur ho našel krásnou zadovkou a KYLE TURRIS pěknou střelou pod břevno otevřel skóre po pouhých 32 sekundách! Asistence: Clarke MacArthur, Cody Ceci

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 1. Turris (MacArthur, Ceci), 28. Stone (Turris, Karlsson) – 24. Hedman (Drouin, Carle), 37. Johnson (Kučerov, Stralman), 37. Stamkos (Killorn, Hedman), 48. Johnson (Kučerov, Palát)


    Ottawa Senators: Lehner (Anderson) – Karlsson, Phillips, Ceci, Cowen, Gryba, Wiercioch – Stone, Turris, MacArthur – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Condra, Legwand, Greening – Chiasson, Pageau, Michálek
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Nabokov) – Šustr, Hedman, Stralman, Carle, Nestěrov, Garrison – Connolly, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Filppula, Paquette – Morrow, Boyle, Drouin

    Rozhodca: Chris Rooney, Brian Pochmara – Derek Nansen, Mark Wheler