Nemecko U20 – Švajčiarsko U20 2:5 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 1:4 (kon.)
koniec
Švédsko U20
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Rusko U20
Nedeľa 04.01.2015, 22:05 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zvíťazilo zaslúžene nad Švédskom a stalo sa prvým finalistom MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dlhej noci, ktorá pokračuje už o 02:00 semifinálovým zápasom Slovensko – Kanada! (00:29:27)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 27:31
    Vylúčenia : 4:3
    Trestné minúty : 8:16
    Presilovky : 0:1
     
    Máme tu koniec a poznáme prvého finalistu MS 2015 do 20 rokov, ktorým sa stáva Rusko! A stáva sa ním zaslúžene, keďže zborná bola okrem krátkeho zaváhania pri inkasovanom góle lepším mužstvom a predovšetkým bola oveľa nebezpečnejšia v útoku. Švédov čaká boj o bronz, je to ich prvá prehra na turnaji a určite ich mrzí, že prišla práve v tomto dôležitom zápase. Rusi po štvrťfinále ešte zlepšili svoj výkon a je jasné, že vo finále budú či už pre Kanadu, alebo Slovensko, nesmierne náročným súperom.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Švédi sa už radovali z gólu, ten napokon nie je uznaný! Jeden zo Švédov totiž korčuľou zasiahol Šesťorkina a tak následná strela síce skončila v odkrytej bráne, rozhodcovia však po krátkej porade rozpažili!
     
    58:51
    Tak až teraz sa Švédsko usadilo v útočnom pásme, strela Forslinga od modrej ale bola zastavená obetavým obrancom. Sledujeme poslednú snahu Švédov, Rusi obetavo bránia s vidinou blížiaceho sa finále.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny a zrejme aj zápasu ostávajú dve minúty, Södeström na striedačke a Švédi v šestici, zatiaľ im to ale v útočení príliš nepomáha.
     
    57:14
    Zatiaľ miesto šancí Švédska evidujeme skôr pokusy Rusov trafiť prázdnu bránu, z modrej čiary teraz tesne mimo mieril Briukvin. Čas Tre Kronor sa kráti, Rusi bránia veľmi dobre a Švédi sa nedostávajú do streleckých príležitostí.
     
    56:25
    Zatiaľ to Tre Kronor nevychádza, hrajú najmä v strednej tretine, Fiščenko sa tam navyše dostal k puku, ale opustenú bránu výrazne prestrelil.
     
    56:01
    Södeström na striedačke, Švédi už teraz skúšajú power-play!
     
    56:01
    Bez jednej sekundy 4 minúty pred koncom si Švédi vzali oddychový čas. Dá sa čakať, že vrhnú všetko do útoku, v hokeji tri góly nie sú neprekonateľným rozdielom. Čaká nás zaujímavý záver zápasu!
     
    55:22
    Pekná akcia Tre Kronor, keď postupovali dopredu v trojici a zakončovať mohol na pravej strane Aho, mal tam trochu odkrytú bránu, puk mu ale skĺzol z čepele hokejky a tak z toho strela nebola.
     
    54:47
    Na opačnej strane sa po vyhranom buly dostal do zakončenia Dergačov, keď sa obtočil okolo obrancu a z prvej strieľal, mieril tesne mimo!
     
    54:33
    Švédi bojujú a rozhodne to ešte nezabalili, teraz sa im ale nepodarilo dostať do útočného pásma, keďže tam puk posielal Aho už spoza modrej čiary.
     
    53:52
    Misky váh sú znovu na strane zbornej, bolo to vidno aj pri striedaní nebezpečnej prvej formácie, keď spoza brány vykorčuľoval Bučnevič a zakončoval pri bližšej žrdi, bránu tam aj za prispenia brankára tesne minul.
    Maxim MAMIN - 1:4
     
    52:39
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú nádherné hokejové okamihy, mohlo to byť o jeden gól, je to znovu o tri! Rusi predviedli rýchly brejk, keď fantastické zrýchlenie pri vyvezení puku predviedol Fiščenko. Situáciu 2 na 1 riešil strelou príklepom, ktorú Södeström betónom vykopol len pred MAXIMA MAMINA a ten zblízka trafil odkrytú bránu – 1:4!
    Asistencie : Ivan Fiščenko, Vladimir Briukvin
     
    51:55
    A veľmi rýchlo mohlo byť znížené! Nylander sa presadil v skrumáži pod bránou, Šesťorkin mal veru čo robiť, aby kus čiernej gumy udržal pred bránkovou čiarou, napokon sa mu to s vypätím všetkých síl podarilo! Švédi sa rozbiehajú, čakajú nás dramatické chvíle!

    Góly a asistencie: 52. Wallmark (Brodecki, Kempe) – 32. Šarov (Golyšev, Dergačov), 33. Paigin (Valijev, Kamenev), 42. Šarov (Briukvin, Mamin), 53. Mamin (Fiščenko, Briukvin)


    Švédsko U20: Södeström (Ward) – Bergman, Hägg, de la Rose (C), Blidh, Karlsson – Aho, Lagesson, Nylander, Lindblom, Holmström – Norell, Forsling, Brodecki, Wallmark, Kempe – Englund, Olofsson, Lööke, Ehn, Bristedt
    Rusko U20: Šesťorkin (Sorokin) – Rafikov, Bryncev, Bučnevič, Barbašov, Leščenko – Čerepanov, Gavrikov (C), Fiščenko, Mamin, Briukvin – Judin, Paigin, Golyšev, Šarov, Dergačov – Valijev, Provorov, Kamenev, Goldobin, Tolčinský

    Rozhodca: Patafie (USA), Wehrli (SUI) – Mills (CAN), Ritter (USA)