Nemecko U20 – Švajčiarsko U20 2:5 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 1:4 (kon.)
koniec
Švédsko U20
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Rusko U20
Nedeľa 04.01.2015, 22:05 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zvíťazilo zaslúžene nad Švédskom a stalo sa prvým finalistom MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dlhej noci, ktorá pokračuje už o 02:00 semifinálovým zápasom Slovensko – Kanada! (00:29:27)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely na bránu : 27:31
    Vylúčenia : 4:3
    Trestné minúty : 8:16
    Presilovky : 0:1
     
    Máme tu koniec a poznáme prvého finalistu MS 2015 do 20 rokov, ktorým sa stáva Rusko! A stáva sa ním zaslúžene, keďže zborná bola okrem krátkeho zaváhania pri inkasovanom góle lepším mužstvom a predovšetkým bola oveľa nebezpečnejšia v útoku. Švédov čaká boj o bronz, je to ich prvá prehra na turnaji a určite ich mrzí, že prišla práve v tomto dôležitom zápase. Rusi po štvrťfinále ešte zlepšili svoj výkon a je jasné, že vo finále budú či už pre Kanadu, alebo Slovensko, nesmierne náročným súperom.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Švédi sa už radovali z gólu, ten napokon nie je uznaný! Jeden zo Švédov totiž korčuľou zasiahol Šesťorkina a tak následná strela síce skončila v odkrytej bráne, rozhodcovia však po krátkej porade rozpažili!
     
    58:51
    Tak až teraz sa Švédsko usadilo v útočnom pásme, strela Forslinga od modrej ale bola zastavená obetavým obrancom. Sledujeme poslednú snahu Švédov, Rusi obetavo bránia s vidinou blížiaceho sa finále.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny a zrejme aj zápasu ostávajú dve minúty, Södeström na striedačke a Švédi v šestici, zatiaľ im to ale v útočení príliš nepomáha.
     
    57:14
    Zatiaľ miesto šancí Švédska evidujeme skôr pokusy Rusov trafiť prázdnu bránu, z modrej čiary teraz tesne mimo mieril Briukvin. Čas Tre Kronor sa kráti, Rusi bránia veľmi dobre a Švédi sa nedostávajú do streleckých príležitostí.
     
    56:25
    Zatiaľ to Tre Kronor nevychádza, hrajú najmä v strednej tretine, Fiščenko sa tam navyše dostal k puku, ale opustenú bránu výrazne prestrelil.
     
    56:01
    Södeström na striedačke, Švédi už teraz skúšajú power-play!
     
    56:01
    Bez jednej sekundy 4 minúty pred koncom si Švédi vzali oddychový čas. Dá sa čakať, že vrhnú všetko do útoku, v hokeji tri góly nie sú neprekonateľným rozdielom. Čaká nás zaujímavý záver zápasu!
     
    55:22
    Pekná akcia Tre Kronor, keď postupovali dopredu v trojici a zakončovať mohol na pravej strane Aho, mal tam trochu odkrytú bránu, puk mu ale skĺzol z čepele hokejky a tak z toho strela nebola.
     
    54:47
    Na opačnej strane sa po vyhranom buly dostal do zakončenia Dergačov, keď sa obtočil okolo obrancu a z prvej strieľal, mieril tesne mimo!
     
    54:33
    Švédi bojujú a rozhodne to ešte nezabalili, teraz sa im ale nepodarilo dostať do útočného pásma, keďže tam puk posielal Aho už spoza modrej čiary.
     
    53:52
    Misky váh sú znovu na strane zbornej, bolo to vidno aj pri striedaní nebezpečnej prvej formácie, keď spoza brány vykorčuľoval Bučnevič a zakončoval pri bližšej žrdi, bránu tam aj za prispenia brankára tesne minul.
    Maxim MAMIN - 1:4
     
    52:39
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú nádherné hokejové okamihy, mohlo to byť o jeden gól, je to znovu o tri! Rusi predviedli rýchly brejk, keď fantastické zrýchlenie pri vyvezení puku predviedol Fiščenko. Situáciu 2 na 1 riešil strelou príklepom, ktorú Södeström betónom vykopol len pred MAXIMA MAMINA a ten zblízka trafil odkrytú bránu – 1:4!
    Asistencie : Ivan Fiščenko, Vladimir Briukvin
     
    51:55
    A veľmi rýchlo mohlo byť znížené! Nylander sa presadil v skrumáži pod bránou, Šesťorkin mal veru čo robiť, aby kus čiernej gumy udržal pred bránkovou čiarou, napokon sa mu to s vypätím všetkých síl podarilo! Švédi sa rozbiehajú, čakajú nás dramatické chvíle!
    Lucas WALLMARK - 1:3
     
    51:30
    Švédsko dalo gól!
    Tak predsa len to ešte v závere bude dráma! Švédi predviedli peknú akciu, keď puk smeroval od ľavého mantinelu až pred bránu k LUCASOVI WALLMARKOVI, ktorý aj so šťastím, ale s použitím veľkej dávky hokejového umenia poslal v otočke puk bekhendom popod betón Šesťorkina do siete – 1:3!
    Asistencie : Adam Brodecki, Adrian Kempe
     
    50:48
    Tre Kronor to skúšajú strelami z väčších vzdialeností, o jednu takú sa postaral z pravého kruhu Lindblom, Šesťorkin vyrazil ľavým betónom.
     
    50:09
    Mamin si zahral sám so sebou, keď nahodil puk pred bránu, odkiaľ sa v skrumáži znovu odrazil priamo pred neho a pri troche šťastie by pri jeho zakončení zblízka Rusi vyhrávali o 4 góly, napokon puk podržal Södeström.
     
    49:18
    Momentálne pri puku častejšie Švédi, Rusi ale veľmi dobre napádajú a aj sa pokúšajú o brejky, pri jednom z nich sa takmer do nebezpečnej koncovky dostal Leščenko. Zatiaľ ale nič nenasvedčuje tomu, že by sme mali vidieť obrat a zdramatizovanie duelu.
     
    48:11
    Hägg si spravil útočný výlet dopredu a ohrozil Šesťorkina strelou z ostrého uhla, brankár Ruska po dlhšom čase predviedol náročnejší zákrok a strelu s prehľadom kryl.
     
    47:50
    Brodecki získal svojím nahodením pred bránou pre Švédov aspoň pásmo, na väčšie ohrozenie brány je to ale zatiaľ málo. Tre Kronor urýchlene potrebujú gól, ktorým by ešte zdramatizovali záver zápasu.
     
    46:47
    Švédi začínajú riskovať a zbornej sa otvárajú šance na brejky! Do samostatného úniku sa takto dostal Golyšev, zoči-voči Södeströmovi ale neuspel, keď sa famózne vrátil švédsky obranca a čisto puk Golyševovi odobral!
     
    45:10
    Švédi sa síce snažia o zakladanie útokov, začínajú ale chybovať, keď v tomto prípade nepresnú prihrávku na modrej čiare vystihol Goldobin a mohol postupovať do brejku spoločne s Tolčinským, situáciu zachránil obranným zákrokom Aho.
     
    44:19
    Rusi prežili oslabenie bez väčšej ujmy, už hrajú v plnom počte.
     
    43:14
    Švédi sa dokázali v presilovke usadiť v pásme, svoju chybu pri inkasovanom góle sa snažil napraviť Aho, všetky pokusy od modrej ale zablokovali obetaví obrancovia.
     
    41:47
    Ešte budú mať Tre Kronor šancu na zníženie, zahrajú si preslovku, keď na trestnú lavicu za držanie smeruje Judin.
    Alexander ŠAROV - 0:3
     
    41:31
    Rusko dalo gól!
    Rusi smerujú k postupu do finále, vedú rozdielom triedy! Všetko sa začalo za bránou Švédska, kde sa pri rozohrávke pošmykol Aho, čo využil napádajúci Mamin. Ten z pozície pri pravom mantineli veľmi dobre videl Šarova, ktorý bol voľný na opačnom kruhu, a ALEXANDER ŠAROV sa k puku skutočne aj dostal, počkal si a zavesil presne do pravého horného rohu – 0:3!
    Asistencie : Vladimir Briukvin, Maxim Mamin
     
    40:26
    Rusi okamžite zo začiatku poslednej časti aktívnejší, Bučnevič si urobil pozíciu medzi kruhmi a nebezpečne strieľal, o dorážku sa pred bránou pokúšal Barbašov, všetko napokon vyriešil pozorný Södeström.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po 2.tretine :

    Strely na bránu : 13:24
    Vylúčenia : 4:2
    Trestné minúty : 8:14
    Presilovky : 0:1
     
    Máme tu koniec druhej tretiny, po ktorej sú vysnívanej finálovej méte určite bližšie ruskí hokejisti. Tí v tejto časti ešte zvýraznili svoju prevahu, ktorú podčiarkli dvomi gólmi v krátkom slede, pričom ďalšie dve-tri čisté šance zneškodnil brankár Södeström. Ak chcú Švédi dnes uspieť, musia v tretej časti zmeniť svoj spôsob hry a predovšetkým sa viac tlačiť dopredu. Pri začiatku poslednej časti sa na vás teším od 23:49.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:21
    Leščenko si prebral dlhú prihrávku z hĺbky klziska a sám sa rútil na Södeströma, v súboji jeden na jedného uspel švédsky brankár, ktorý dobre mierenú strelu Leščenka famózne reflexívne vyrazil!
     
    39:00
    Rýchly brejk Rusov, keď Šarov vybojoval puk tesne pred modrou čiarou a krížnou prihrávkou vyzval na zakončenie Dergačova, ten síce dostal puk do siete, avšak ešte predtým pri náraze do brankára posunul bránu a tak gól neplatí!
     
    37:46
    Medzitým už Švédi v plnom počte, budú sa snažiť túto nevydarenú tretinu dohrať v pokoji a bez inkasovaného gólu.
     
    37:35
    Sebavedomá zborná sa mohla dostať do problémov! V oslabení unikla dvojica Švédov, Wallmark ešte miesto strely nahral spoluhráčovi, ktorý mu puk znovu vracal, čo nebolo dobré rozhodnutie, nakoľko prihrávku zablokoval obranca.
     
    36:46
    Rusi sú usadení v pásme, Bučnevič tam rozdáva prihrávky z pravého kruhu, medzi kruhmi vyzval na strelu Barbašova, jeho pokus bol zablokovaný. Nápor Ruska pokračuje, do konca presilovky ostáva ešte minúta.
     
    35:46
    Nezávidím teraz Švédom, rozbehnutí Rusi si totiž zahrajú v početnej výhode. Za faul kolenom si na trestnú lavicu sadá obranca Aho.
     
    34:56
    Následne ďalšia obrovská šanca zbornej, Bučnevič prihral popred bránu trochu do uhla Barbašovovi, ktorý sa napriek tomu dokázal vrátiť do streleckého uhla a aj zakončil, puk tam poskakoval na betónoch Södeströma, aj s prispením obrancov ostal pred bránkovou čiarou!
     
    34:20
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Rusi po zisku puku vyštartovali dopredu v trojici a prečíslili obranu, navyše Dergačov krásnou prihrávkou od mantinelu našiel pred bránou voľného Kameneva. Ten sa zoči-voči brankárovi nepresadil, Södeström následne rozložený na ľade famózne kryl aj dorážky!
    Ziat PAIGIN - 0:2
     
    33:33
    Švédi sa ešte stále nespamätali z tvrdého úderu, muziku totiž naďalej diktujú Rusi. Tolčinský, ktorý je dnes doslova neúnavný, sa predral do pásma a strieľal z pravého kruhu, mieril tesne mimo.
     
    32:50
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú možno rozhodujúce okamihy, Rusi v krátkom slede odskakujú na dva góly! Zborná rozohrala učebnicovú presilovkovú kombináciu, na konci ktorej bol ZIAT PAIGIN, ktorý z ľavého kruhu trafil príklepom nádherne do protiľahlého horného rohu, Södeströmovi navyše clonil aj vlastný spoluhráč – 0:2!
    Asistencie : Rinat Valijev, Vladislav Kamenev
     
    32:27
    Zborná zviera svojho súpera v pásme, Švédi sa urputne bránia. Po strele z modrej sa ešte pred bránou presadzoval Kamenev a umiestňoval puk k pravej žrdi, Södeström s námahou vyrazil!
     
    31:24
    Okamžite je tu príležitosť na zvýšenie náskoku, za nedovolené bránenie je vylúčený Blidh a je tu ruská presilová hra!
    Alexander ŠAROV - 0:1
     
    31:18
    Rusko dalo gól!
    Fantastická akcia zbornej, Rusi strieľajú dôležitý prvý gól! Začalo to získaním puku vo vlastnom pásme, keď obranca zastavil švédsku strelu. Dergačov potom vyviezol puk po ľavej strane, dal do stredu Golyševovi, ktorý zase okamžite posunul doprava na ALEXANDERA ŠAROVA, a ten zakončil jednoduchú akciu presnou strelou popri vykorčuľovanom Södeströmovi – 0:1!
    Asistencie : Anatolij Golyšev, Alexander Dergačov
     
    30:39
    Tre Kronor začali vyššie napádať rozohrávku zbornej, prináša im to úžitok v podobe množstva získaných pukov. Je obdivuhodné, ako takticky vyspelo títo hráči hrajú.
     
    29:42
    Hra sa prelieva na obe strany, Švédi najprv neuspeli v útoku, potom sa na brejk vydal Tolčinský, jeho samostatný prienik pozdĺž mantinelu však nemal dlhé trvanie ani nárok na úspech.
     
    28:30
    Švédi predviedli peknú a priamočiaru útočnú akciu, keď sa postupne dostali do útočného pásma. Tam sa na pravom kruhu výborne okolo obrancu obtočil Brodecki, strieľal však len do náručia pozorného Šesťorkina.
     
    27:51
    Hra sa nám v týchto chvíľach trochu vyrovnala, pomaly sa blížime k polovici zápasu a dôležitosť prvého gólu bude narastať. Je jasné, že dnes asi veľa presných zásahov neuvidíme.
     
    26:38
    Ale ani Švédi nechcú ostať pozadu! Bergman vystrelil okamžite po vyhranom buly, nerozohriaty Šesťorkin toho príliš veľa nevidel a puk vyrazil vedľa seba tak, že nevedel, kde kus čiernej gumy je. Na jeho šťastie mu pomohli obrancovia.
     
    26:09
    Ďalšia nebezpečná situácia pred švédskou bránou! Goldobin na prvý pohľad nepríliš nebezpečne vystrelil z pravého kruhu, strela bola tečovaná, aby sa od zadného mantinelu odrazila pred Södeströma, ktorý puk nedokázal prikryť a tak ho Golyšev jemným dotykom hokejkou poslal len tesne mimo pravej žrde!
     
    25:09
    Obraz hry v druhej časti je ešte priaznivejší v prospech Rusov, tí sú v útoku aktívnejší a nebezpečnejší. Naopak, Švédi bránia najmä stredné pásmo a do útokov príliš nevyrážajú.
     
    23:58
    Fantastický Bučnevič, prebral si puk vo veľkom uhle na ľavej strane a za pomoci technických kľučiek sa dostal až pred bránu, kde zakončoval sám pred Södeströmom! V poslednej chvíli bol však zastavený na hranici faulu a efektívne tak zakončiť nedokázal, Šarov sa už potom k dorážke nedostal!
     
    22:58
    Krátku presilovú hru Tre Kronor nevyužili, oba tímy tak hrajú v plnom počte.
     
    22:35
    Bergman späť na ľade, začína krátka 25-sekundová presilovka švédskeho tímu.
     
    21:54
    Hra štyroch proti štyrom zatiaľ žiadnu gólovú príležitosť nepriniesla, stále platí, že Rusi sú iniciatívnejší, do šancí sa ale dostávajú sporadicky, Švédi tradične dobre bránia.
     
    20:56
    Tolčinský však po nebezpečnej hre so zdvihnutou hokejkou vracia počet hráčov do rovnovážneho stavu, hráme 4 na 4 a na ľade je tak viac priestoru.
     
    20:43
    Ruský tlak bude umocnený presilovkou, za hákovanie je vylúčený švédsky obranca Bergman.
     
    20:43
    Pokračuje ruský nápor na začiatku druhej časti, Valijev strieľal z príklepu od modrej, strela to bola dobrá, napokon však mierila tesne mimo priestoru brány, Södeström sa len obzeral.
     
    20:23
    Mladí Rusi z prvej formácie sú naozaj nezastaviteľní, Leščenko si pekne nakorčuľoval na ľavý kruh a krížnou prihrávkou hľadal pred odkrytou bránou Bučneviča, ten na prihrávku nedosiahol.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine :

    Strely na bránu : 6:12
    Vylúčenia : 1:1
    Trestné minúty : 2:12
    Presilovky : 0:0
     
    Prvá tretina nám ubehla pomerne rýchlo a priniesla predovšetkým takticky vedený boj, v ktorom ani jeden z tímov nechcel urobiť chybu. O niečo viac z hry mali Rusi, ktorí si vypracovali dve veľké šance, ani jednu z nich ale nepremenili. Zápas je to každopádne otvorený, veľa napovie prvý gól. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším od 22:57.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:33
    Golyšev mohol v závere tretiny otvoriť skóre! Ruský útočník si prebral puk ešte v strednom pásme, proti jedinému obrancovi si pekne vykorčuľoval cez ľavý kruh až k bráne, kde už zakončoval sám proti brankárovi, svoju strelu do protiľahlého horného rohu ale namieril tesne mimo brány!
     
    18:52
    Aktívny Tolčinský sa predral do pásma, jeho zadovka však nenašla žiadneho z ruských spoluhráčov. Následne ešte prišla strela Valijeva od modrej, Södeström spoľahlivo kryl.
     
    17:42
    Prvá tretina sa pomaly chýli ku koncu, gól sme zatiaľ v tejto taktickej bitke nevideli. Hra sa odohráva najmä v strednom pásme, kde je puk aj v týchto okamihoch.
     
    16:55
    Ruská prvá formácia je veľmi nebezpečná, Leščenko teraz pred švédskou bránou vybojoval puk pre Barbašova a ten sa pokúšal v spleti hráčov zakončovať, puk napokon odpálil hokejkou pozorný Södeström.
     
    16:11
    V závere presilovky strieľal príklepom z pravého kruhu Bergman, mieril to dobre do protipohybu brankára, predsa len však tesne vedľa brány. Rusi už v plnom počte.
     
    15:27
    Aj naďalej je to zo strany Tre Kronor bez väčšieho nebezpečenstva, akcia Wallmarka sa končí zablokovanou strelou, Švédi tak získali aspoň buly v pásme.
     
    15:03
    Nylander to na modrej nevymyslel dobre, keď nahadzoval pred bránu, kde nebol žiadny Švéd a Rusi tak s vypätím všetkých síl dokázali puk vyhodiť aspoň do stredného pásma.
     
    14:27
    Presilovka Severanov začína zablokovanou prihrávkou Nylandera. Nasledujúce minúty budú dôležité, blížime sa k záveru tretiny a čakáme na prvý gól.
     
    14:09
    Lagesson už odišiel na striedačku, Mamin za faul na trestnú lavicu. Ten si za napadnutie zozadu odsedí 2 minúty + 10 minút osobný trest. Je tu presilovka Švédov.
     
    14:09
    Tak to je veľmi nepríjemný moment. Mamin poslal pri mantineli na zem obrancu Švédov Lagessona, ten sa z ľadu dvíha len veľmi pomaly. Veríme, že všetko bude v poriadku.
     
    14:05
    Nádherná akcia zbornej, Rusko mohlo vyhrávať! Bučnevič zatiahol puk do pásma a veľmi dobre vedel, že má za sebou v tandeme Barbašova. Tomu skutočne aj zadovkou prenechal puk, na čo mohol Barbašov zakončovať sám pred Södeströmom, puk po jeho strele skončil medzi betónmi švédskeho brankára!
     
    13:10
    Náznaky možností tímov zatiaľ stroskotávajú vo finálnej fáze, aj vďaka opatrnej hre. Forsling mal priestor na strelu tesne za modrou, v prvom prípade bol zablokovaný obrancom, potom mieril mimo.
     
    12:22
    Rusi vyhrali buly v pásme a od modrej to okamžite skúsil obranca Valijev, mieril ale mimo brány, na čo Rusi vyprázdnili pásmo a rozohrávať tak mohli Tre Kronor.
     
    11:41
    Švédi taktiež nechcú zaostať v útočnej aktivite, dnes to zatiaľ skúšajú viac cez brejky. O jeden z nich sa pokúšal Kempe, bez podpory spoluhráčov puk len nahodil na zadný mantinel a odovzdal Rusom.
     
    10:39
    Zbornej sa darí kombinovať v útočnom pásme, rezultujú z toho nebezpečné situácie. Jednu z nich vytváral Bučnevič, keď posielal z ľavého kruhu krížnu prihrávku, na puk ale nikto z jeho spoluhráčov nedosiahol.
     
    10:02
    Rusi sa dostali do prečíslenia, keď postupovali v štvorici proti trojici Švédov, na konci ale bola len strela Tolčinského z ľavého kruhu, ktorý bránu netrafil.
     
    09:31
    A okamžite sa pokúsili o útok, hokej má naozaj skvelé tempo! Bergman si nakorčuľoval medzi kruhy a vystrelil, Šesťorkin bol pozorný.
     
    09:14
    V úplnom závere presilovky strieľal od modrej Rafikov, jeho pokus bol ešte tečovaný a len tesne minul ľavú žrď brány. Švédi už v plnom počte.
     
    08:35
    Tak aspoň v závere početnej prevahy sa Rusi usadili v pásme, rezultovala z toho ale len nepresná strela od modrej, na čo kapitán Švédov de la Rose vyhodil puk von z pásma.
     
    08:09
    Za sebou máme minútu ruskej presilovky, znovu sa ale hrá v strednom pásme. Prvá presilová hra večera zbornej príliš nevychádza.
     
    07:37
    Rusi síce vyhrali buly, následne sa ale zbytočnými prihrávkami sami vyhnali z pásma, kam sa teraz musia prácne vracať.
     
    07:14
    Bučnevič sa pekne individuálne predral až do zakončenia, v ktorom bol zozadu hákovaný obrancom a tak je z toho presilovka pre zbornú. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Wallmark.
     
    06:25
    Zazvonila žŕdka na švédskej bráne! Fiščenko si prebral prihrávku tesne za modrou a vypálil nádherný príklep, na ktorý Södeström nedosiahol a pred gólom ho zachránila pravá žŕdka, odkiaľ sa puk odrazil späť do hry!
     
    05:24
    Švédi zavreli Rusov v pásme a na konci z toho bola strela obrancu Norella, jeho pokus od modrej brankár zbornej dobre videl a tak kryl puk vo svojej výstroji.
     
    04:23
    Pozor ale aj na druhej strane, Tre Kronor sú dnes v útoku nebezpeční. Nylander individuálne prešiel stredom obrany a už sa rútil sám na Šesťorkina, ten jeho snahu o kľučku fantasticky zneškodnil hokejkou, keď mu puk vypichol!
     
    03:41
    Zachytal si aj švédsky brankár Södeström, ktorý pravým betónom kryl strelu od modrej čiary, ktorá síce až tak nebezpečná nebola, zbadal ju však až v poslednej chvíli a preto ide o dôležitý zákrok.
     
    02:23
    Prvá nebezpečná akcia zápasu, a predviedli ju Švédi! Ehn výborne zaviezol puk do pásma a načechral medzi kruhy na strelu Kempemu, jeho príklep mierený do horných poschodí brány vyrazil fantastický Šesťorkin!
     
    01:18
    Ďalšia útočná snaha Rusov, keď puk popri pravom mantineli ťahal Fiščenko, skúšal to strelou na bližšiu žrď, tej ale chýbala presnosť a razancia. Zatiaľ sme nevideli priamu strelu na bránu.
     
    00:26
    Okamžite po úvodnom buly vyštartovali dopredu Rusi, zdajú sa byť útočne naladení. Pred bránou posielal krížny puk Bučnevič, spoluhráči ho tam pri zadnej žrdi nedokázali tečovať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá už sú na ľade, o niekoľko okamihov sa budeme môcť tešiť na úvodné buly dnešného atraktívneho duelu.
     
    Ešte raz prajem príjemný dobrý večer všetkým priaznivcom hokeja. Zápasy MS do 20 rokov sa už tradične začínajú s párminútovým oneskorením, a inak tomu nebude ani dnes večer v Toronte. Verím, že sa dobre naladíte pred očakávaným nočným zápasom slovenských hokejistov, a že v zápase Švédska s Ruskom uvidíme kvalitný a dramatický hokej. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko U20: Södeström (Ward) – Bergman, Hägg, de la Rose (C), Blidh, Karlsson – Aho, Lagesson, Nylander, Lindblom, Holmström – Norell, Forsling, Brodecki, Wallmark, Kempe – Englund, Olofsson, Lööke, Ehn, Bristedt

    Rusko U20: Šesťorkin (Sorokin) – Rafikov, Bryncev, Bučnevič, Barbašov, Leščenko – Čerepanov, Gavrikov (C), Fiščenko, Mamin, Briukvin – Judin, Paigin, Golyšev, Šarov, Dergačov – Valijev, Provorov, Kamenev, Goldobin, Tolčinský

    Rozhodca: Patafie (USA), Wehrli (SUI) – Mills (CAN), Ritter (USA).
     
    Vážení športoví priatelia, prichádza vyvrcholenie MS do 20 rokov v roku 2015 a my vám pred zápasom slovenských hokejistov prinášame exkluzívny predrkm, a to súboj doteraz neporazeného Švédska a nevyspytateľného Ruska – tak to je snáď tá najlepšia pozvánka na prvé semifinále MS 2015. Tieto tímy sa už na turnaji stretli – v základnej skupine Švédi zvíťazili tesne 3:2. ,,Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš – hovorí jedno ľudové príslovie, uvidíme, či sa potvrdí na výsledku aj dnes. Oba tímy výborne zvládli zápasy štvrťfinále, keď zborná šokovala favorizovaných Američanov a Švédi vyhrali v severskom derby s Fínmi. Máme zarobené na krásny hokejový večer – pri jeho začiatku sa na vás v nedeľu od 22:00 teší Tomáš Schügerl.
     
    RUSKO

    Ruská zborná to v doterajšom priebehu MS nemala jednoduché, z problémov sa však dokázala dostať s gráciou sebe vlastnou. Inak sa ani nedá opísať postup Rusov do semifinále, keď si situáciu sami skomplikovali prekvapujúcou silvestrovskou prehrou s Čechmi. V štvrťfinále ich potom odborníci proti favorizovaným USA podceňovali, Rusi ale preukázali svoje kvality a nechýbajú tak medzi najlepšími 4 mužstvami turnaja. S tým sa však určite nechcú uspokojiť a pokiaľ nadviažu na výkon s USA, tak postup do finále vôbec nebude nereálny. Výkony Rusov sú však zatiaľ veľmi nevyrovnané, veď v prvom zápase takmer prehrali s Dánmi, aby potom nepríjemne prekvapili práve s Čechmi. Uvidíme, v akej forme ich zastihne dnešný zápas. Zborná príliš nevyniká ani v štatistikách – v úspešnosti bránenia oslabení je až na 7.mieste, úspešná je aspoň s treťou najlepšou efektivitou streľby. Mužstvo v produktivite nemá výraznejšieho lídra, rovnaký počet 5 bodov majú hneď traja hráči a to Pavel Bučnevič, Ivan Barbašov, Viačeslav Leščenko. Do bránky pravdepodobne pôjde Igor Šesťorkin s úspešnosťou zákrokov 94,95%.

    Doterajšie výsledky na turnaji :

    Základná skupina :
    Rusko – Dánsko 3:2 po s.n.
    Švajčiarsko – Rusko 0:7
    Švédsko – Rusko 3:2
    Rusko – Česko 1:4

    Štvrťfinále :
    USA – Rusko 2:3
     
    ŠVÉDSKO

    Švédi zatiaľ na turnaji predvádzajú suverénne výkony a okrem zápasu základnej skupiny s Ruskom vyhrali vo všetkých dueloch pomerne jednoznačným rozdielom. Tre Kronor už tradične využívajú bohatú hráčsku základňu a prepracovaný systém výchovy hráčov, pričom zatiaľ patria k tým najhorúcejším ašpirantom na zlatú medailu. Nasvedčujú tomu aj štatistiky – Švédi sú prví vo využívaní presiloviek i v úspešnosti v oslabeniach. Produktivite tímu kraľuje dvojica útočníkov William Nylander (2+7) a Oskar Lindblom (4+5). Brankárskou jednotkou na turnaji je Linus Söderström s úspešnosťou zákrokov 93,23 %.

    Doterajšie výsledky na turnaji :

    Základná skupina :
    Švédsko – Česko 5:2
    Dánsko – Švédsko 1:5
    Švédsko – Rusko 3:2
    Švajčiarsko – Švédsko 1:5

    Štvrťfinále :
    Švédsko – Fínsko 6:3
     
    Hrací systém a skupiny MS 2015 do 20 rokov

    Systém sa oproti minulosti zjednodušil. Tímy sú znovu rozdelené do dvoch päťčlenných skupín, prvé štyri celky ale postupujú priamo do štvrťfinále a tímy na posledných priečkach hrajú medzi sebou o záchranu. Turnaj sa začína 26.12., finále je na programe 5.1.2015. Rozdelenie do skupín je nasledovné :

    Skupina A : Fínsko, Kanada, USA ,SLOVENSKO, Nemecko
    Skupina B : Švédsko, Rusko, Česko, Švajčiarsko, Dánsko
     
    Štadióny MS 2015 do 20 rokov

    Turnaj sa odohrá v kanadských mestách Montreal a Toronto. Kanada si ako kolíska hokeja váži každý jeden hokejový turnaj a preto tu môžeme očakávať skvelú atmosféru, nadšených fanúšikov a skvelý hokej. Zápasy sa odohrajú v dvoch halách – duely skupiny A, v ktorej hrajú aj naši hokejisti, sa budú konať v montrealskom Bell Centre, skupina B sa odohrá v Toronte v Air Canada Centre.

    Montrealské Bell Centre je v súčasnosti najväčším využívaným hokejovým štadiónom na svete! S kapacitou 21 287 divákov sa týmto prvenstvom pýši od roku 1996. Aréna býva na zápasy Canadiens pravidelne vypredaná a svojou atmosférou patrí medzi najlepšie v celej NHL.

    Torontské Air Canada Centre je domovom Toronto Maple Leafs, kde hráva aj slovenský útočník Richard Pánik. Svojou atmosférou sa taktiež radí na čelo celej NHL, miesto na sedenie si tam nájde 18 819 divákov a je otvorené od roku 1999.
     
    Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov

    Tento turnaj je pre Slovensko výnimočný aj z hľadiska svojej histórie! Prvý ročník MS do 20 rokov sa totiž odohral práve u nás, a to v roku 1977 v Banskej Bystrici a Zvolene. Z titulu sa vtedy radoval Sovietsky zväz, ktorý síce ovládol prvé štyri ročníky podujatia, historicky najúspešnejším celkom je ale Kanada. Javorové listy sú známe skvelou prácou s mládežou a výsledkom je 15 zlatých medailí z MS do 20 rokov. Poďme však ešte späť k našej krajine – MS sa tu okrem premiérového ročníka konali aj v roku 1987 v Piešťanoch. V pamäti ostane jedna z najväčších hokejových bitiek všetkých čias, ak nie rovno tá najväčšia, keď si to v pästných súbojoch rozdali celé zostavy Sovietskeho zväzu a Kanady, pričom do bitky sa zapojili aj obaja brankári. Záznam z tejto neuveriteľnej udalosti nájdete na našom facebooku.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.

    Góly a asistencie: 52. Wallmark (Brodecki, Kempe) – 32. Šarov (Golyšev, Dergačov), 33. Paigin (Valijev, Kamenev), 42. Šarov (Briukvin, Mamin), 53. Mamin (Fiščenko, Briukvin)


    Švédsko U20: Södeström (Ward) – Bergman, Hägg, de la Rose (C), Blidh, Karlsson – Aho, Lagesson, Nylander, Lindblom, Holmström – Norell, Forsling, Brodecki, Wallmark, Kempe – Englund, Olofsson, Lööke, Ehn, Bristedt
    Rusko U20: Šesťorkin (Sorokin) – Rafikov, Bryncev, Bučnevič, Barbašov, Leščenko – Čerepanov, Gavrikov (C), Fiščenko, Mamin, Briukvin – Judin, Paigin, Golyšev, Šarov, Dergačov – Valijev, Provorov, Kamenev, Goldobin, Tolčinský

    Rozhodca: Patafie (USA), Wehrli (SUI) – Mills (CAN), Ritter (USA)