Nemecko U20 – Švajčiarsko U20 2:5 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 1:4 (kon.)
koniec
Švédsko U20
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Rusko U20
Nedeľa 04.01.2015, 22:05 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
    Maxim MAMIN - 1:4
     
    52:39
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú nádherné hokejové okamihy, mohlo to byť o jeden gól, je to znovu o tri! Rusi predviedli rýchly brejk, keď fantastické zrýchlenie pri vyvezení puku predviedol Fiščenko. Situáciu 2 na 1 riešil strelou príklepom, ktorú Södeström betónom vykopol len pred MAXIMA MAMINA a ten zblízka trafil odkrytú bránu – 1:4!
    Asistencie : Ivan Fiščenko, Vladimir Briukvin
    Lucas WALLMARK - 1:3
     
    51:30
    Švédsko dalo gól!
    Tak predsa len to ešte v závere bude dráma! Švédi predviedli peknú akciu, keď puk smeroval od ľavého mantinelu až pred bránu k LUCASOVI WALLMARKOVI, ktorý aj so šťastím, ale s použitím veľkej dávky hokejového umenia poslal v otočke puk bekhendom popod betón Šesťorkina do siete – 1:3!
    Asistencie : Adam Brodecki, Adrian Kempe
    Alexander ŠAROV - 0:3
     
    41:31
    Rusko dalo gól!
    Rusi smerujú k postupu do finále, vedú rozdielom triedy! Všetko sa začalo za bránou Švédska, kde sa pri rozohrávke pošmykol Aho, čo využil napádajúci Mamin. Ten z pozície pri pravom mantineli veľmi dobre videl Šarova, ktorý bol voľný na opačnom kruhu, a ALEXANDER ŠAROV sa k puku skutočne aj dostal, počkal si a zavesil presne do pravého horného rohu – 0:3!
    Asistencie : Vladimir Briukvin, Maxim Mamin
    Ziat PAIGIN - 0:2
     
    32:50
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú možno rozhodujúce okamihy, Rusi v krátkom slede odskakujú na dva góly! Zborná rozohrala učebnicovú presilovkovú kombináciu, na konci ktorej bol ZIAT PAIGIN, ktorý z ľavého kruhu trafil príklepom nádherne do protiľahlého horného rohu, Södeströmovi navyše clonil aj vlastný spoluhráč – 0:2!
    Asistencie : Rinat Valijev, Vladislav Kamenev
    Alexander ŠAROV - 0:1
     
    31:18
    Rusko dalo gól!
    Fantastická akcia zbornej, Rusi strieľajú dôležitý prvý gól! Začalo to získaním puku vo vlastnom pásme, keď obranca zastavil švédsku strelu. Dergačov potom vyviezol puk po ľavej strane, dal do stredu Golyševovi, ktorý zase okamžite posunul doprava na ALEXANDERA ŠAROVA, a ten zakončil jednoduchú akciu presnou strelou popri vykorčuľovanom Södeströmovi – 0:1!
    Asistencie : Anatolij Golyšev, Alexander Dergačov

    Góly a asistencie: 52. Wallmark (Brodecki, Kempe) – 32. Šarov (Golyšev, Dergačov), 33. Paigin (Valijev, Kamenev), 42. Šarov (Briukvin, Mamin), 53. Mamin (Fiščenko, Briukvin)


    Švédsko U20: Södeström (Ward) – Bergman, Hägg, de la Rose (C), Blidh, Karlsson – Aho, Lagesson, Nylander, Lindblom, Holmström – Norell, Forsling, Brodecki, Wallmark, Kempe – Englund, Olofsson, Lööke, Ehn, Bristedt
    Rusko U20: Šesťorkin (Sorokin) – Rafikov, Bryncev, Bučnevič, Barbašov, Leščenko – Čerepanov, Gavrikov (C), Fiščenko, Mamin, Briukvin – Judin, Paigin, Golyšev, Šarov, Dergačov – Valijev, Provorov, Kamenev, Goldobin, Tolčinský

    Rozhodca: Patafie (USA), Wehrli (SUI) – Mills (CAN), Ritter (USA)