Nemecko U20 – Švajčiarsko U20 2:5 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 1:4 (kon.)
koniec
Švédsko U20
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Rusko U20
Nedeľa 04.01.2015, 22:05 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Švédi sa už radovali z gólu, ten napokon nie je uznaný! Jeden zo Švédov totiž korčuľou zasiahol Šesťorkina a tak následná strela síce skončila v odkrytej bráne, rozhodcovia však po krátkej porade rozpažili!
     
    56:01
    Södeström na striedačke, Švédi už teraz skúšajú power-play!
    Maxim MAMIN - 1:4
     
    52:39
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú nádherné hokejové okamihy, mohlo to byť o jeden gól, je to znovu o tri! Rusi predviedli rýchly brejk, keď fantastické zrýchlenie pri vyvezení puku predviedol Fiščenko. Situáciu 2 na 1 riešil strelou príklepom, ktorú Södeström betónom vykopol len pred MAXIMA MAMINA a ten zblízka trafil odkrytú bránu – 1:4!
    Asistencie : Ivan Fiščenko, Vladimir Briukvin
     
    51:55
    A veľmi rýchlo mohlo byť znížené! Nylander sa presadil v skrumáži pod bránou, Šesťorkin mal veru čo robiť, aby kus čiernej gumy udržal pred bránkovou čiarou, napokon sa mu to s vypätím všetkých síl podarilo! Švédi sa rozbiehajú, čakajú nás dramatické chvíle!
    Lucas WALLMARK - 1:3
     
    51:30
    Švédsko dalo gól!
    Tak predsa len to ešte v závere bude dráma! Švédi predviedli peknú akciu, keď puk smeroval od ľavého mantinelu až pred bránu k LUCASOVI WALLMARKOVI, ktorý aj so šťastím, ale s použitím veľkej dávky hokejového umenia poslal v otočke puk bekhendom popod betón Šesťorkina do siete – 1:3!
    Asistencie : Adam Brodecki, Adrian Kempe
     
    46:47
    Švédi začínajú riskovať a zbornej sa otvárajú šance na brejky! Do samostatného úniku sa takto dostal Golyšev, zoči-voči Södeströmovi ale neuspel, keď sa famózne vrátil švédsky obranca a čisto puk Golyševovi odobral!
     
    41:47
    Ešte budú mať Tre Kronor šancu na zníženie, zahrajú si preslovku, keď na trestnú lavicu za držanie smeruje Judin.
    Alexander ŠAROV - 0:3
     
    41:31
    Rusko dalo gól!
    Rusi smerujú k postupu do finále, vedú rozdielom triedy! Všetko sa začalo za bránou Švédska, kde sa pri rozohrávke pošmykol Aho, čo využil napádajúci Mamin. Ten z pozície pri pravom mantineli veľmi dobre videl Šarova, ktorý bol voľný na opačnom kruhu, a ALEXANDER ŠAROV sa k puku skutočne aj dostal, počkal si a zavesil presne do pravého horného rohu – 0:3!
    Asistencie : Vladimir Briukvin, Maxim Mamin
     
    39:21
    Leščenko si prebral dlhú prihrávku z hĺbky klziska a sám sa rútil na Södeströma, v súboji jeden na jedného uspel švédsky brankár, ktorý dobre mierenú strelu Leščenka famózne reflexívne vyrazil!
     
    39:00
    Rýchly brejk Rusov, keď Šarov vybojoval puk tesne pred modrou čiarou a krížnou prihrávkou vyzval na zakončenie Dergačova, ten síce dostal puk do siete, avšak ešte predtým pri náraze do brankára posunul bránu a tak gól neplatí!
     
    35:46
    Nezávidím teraz Švédom, rozbehnutí Rusi si totiž zahrajú v početnej výhode. Za faul kolenom si na trestnú lavicu sadá obranca Aho.
     
    34:56
    Následne ďalšia obrovská šanca zbornej, Bučnevič prihral popred bránu trochu do uhla Barbašovovi, ktorý sa napriek tomu dokázal vrátiť do streleckého uhla a aj zakončil, puk tam poskakoval na betónoch Södeströma, aj s prispením obrancov ostal pred bránkovou čiarou!
     
    34:20
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Rusi po zisku puku vyštartovali dopredu v trojici a prečíslili obranu, navyše Dergačov krásnou prihrávkou od mantinelu našiel pred bránou voľného Kameneva. Ten sa zoči-voči brankárovi nepresadil, Södeström následne rozložený na ľade famózne kryl aj dorážky!
    Ziat PAIGIN - 0:2
     
    32:50
    Rusko dalo gól!
    Tak toto sú možno rozhodujúce okamihy, Rusi v krátkom slede odskakujú na dva góly! Zborná rozohrala učebnicovú presilovkovú kombináciu, na konci ktorej bol ZIAT PAIGIN, ktorý z ľavého kruhu trafil príklepom nádherne do protiľahlého horného rohu, Södeströmovi navyše clonil aj vlastný spoluhráč – 0:2!
    Asistencie : Rinat Valijev, Vladislav Kamenev
     
    31:24
    Okamžite je tu príležitosť na zvýšenie náskoku, za nedovolené bránenie je vylúčený Blidh a je tu ruská presilová hra!
    Alexander ŠAROV - 0:1
     
    31:18
    Rusko dalo gól!
    Fantastická akcia zbornej, Rusi strieľajú dôležitý prvý gól! Začalo to získaním puku vo vlastnom pásme, keď obranca zastavil švédsku strelu. Dergačov potom vyviezol puk po ľavej strane, dal do stredu Golyševovi, ktorý zase okamžite posunul doprava na ALEXANDERA ŠAROVA, a ten zakončil jednoduchú akciu presnou strelou popri vykorčuľovanom Södeströmovi – 0:1!
    Asistencie : Anatolij Golyšev, Alexander Dergačov
     
    26:09
    Ďalšia nebezpečná situácia pred švédskou bránou! Goldobin na prvý pohľad nepríliš nebezpečne vystrelil z pravého kruhu, strela bola tečovaná, aby sa od zadného mantinelu odrazila pred Södeströma, ktorý puk nedokázal prikryť a tak ho Golyšev jemným dotykom hokejkou poslal len tesne mimo pravej žrde!
     
    23:58
    Fantastický Bučnevič, prebral si puk vo veľkom uhle na ľavej strane a za pomoci technických kľučiek sa dostal až pred bránu, kde zakončoval sám pred Södeströmom! V poslednej chvíli bol však zastavený na hranici faulu a efektívne tak zakončiť nedokázal, Šarov sa už potom k dorážke nedostal!
     
    20:56
    Tolčinský však po nebezpečnej hre so zdvihnutou hokejkou vracia počet hráčov do rovnovážneho stavu, hráme 4 na 4 a na ľade je tak viac priestoru.
     
    20:43
    Ruský tlak bude umocnený presilovkou, za hákovanie je vylúčený švédsky obranca Bergman.
     
    19:33
    Golyšev mohol v závere tretiny otvoriť skóre! Ruský útočník si prebral puk ešte v strednom pásme, proti jedinému obrancovi si pekne vykorčuľoval cez ľavý kruh až k bráne, kde už zakončoval sám proti brankárovi, svoju strelu do protiľahlého horného rohu ale namieril tesne mimo brány!
     
    14:09
    Lagesson už odišiel na striedačku, Mamin za faul na trestnú lavicu. Ten si za napadnutie zozadu odsedí 2 minúty + 10 minút osobný trest. Je tu presilovka Švédov.
     
    14:05
    Nádherná akcia zbornej, Rusko mohlo vyhrávať! Bučnevič zatiahol puk do pásma a veľmi dobre vedel, že má za sebou v tandeme Barbašova. Tomu skutočne aj zadovkou prenechal puk, na čo mohol Barbašov zakončovať sám pred Södeströmom, puk po jeho strele skončil medzi betónmi švédskeho brankára!
     
    07:14
    Bučnevič sa pekne individuálne predral až do zakončenia, v ktorom bol zozadu hákovaný obrancom a tak je z toho presilovka pre zbornú. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Wallmark.
     
    06:25
    Zazvonila žŕdka na švédskej bráne! Fiščenko si prebral prihrávku tesne za modrou a vypálil nádherný príklep, na ktorý Södeström nedosiahol a pred gólom ho zachránila pravá žŕdka, odkiaľ sa puk odrazil späť do hry!
     
    02:23
    Prvá nebezpečná akcia zápasu, a predviedli ju Švédi! Ehn výborne zaviezol puk do pásma a načechral medzi kruhy na strelu Kempemu, jeho príklep mierený do horných poschodí brány vyrazil fantastický Šesťorkin!

    Góly a asistencie: 52. Wallmark (Brodecki, Kempe) – 32. Šarov (Golyšev, Dergačov), 33. Paigin (Valijev, Kamenev), 42. Šarov (Briukvin, Mamin), 53. Mamin (Fiščenko, Briukvin)


    Švédsko U20: Södeström (Ward) – Bergman, Hägg, de la Rose (C), Blidh, Karlsson – Aho, Lagesson, Nylander, Lindblom, Holmström – Norell, Forsling, Brodecki, Wallmark, Kempe – Englund, Olofsson, Lööke, Ehn, Bristedt
    Rusko U20: Šesťorkin (Sorokin) – Rafikov, Bryncev, Bučnevič, Barbašov, Leščenko – Čerepanov, Gavrikov (C), Fiščenko, Mamin, Briukvin – Judin, Paigin, Golyšev, Šarov, Dergačov – Valijev, Provorov, Kamenev, Goldobin, Tolčinský

    Rozhodca: Patafie (USA), Wehrli (SUI) – Mills (CAN), Ritter (USA)