Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | Columbus – Boston 6:2 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:4 (po pr.)
Ottawa – Detroit 2:3 (po pr.) | NY Rangers – NJ Devils 3:1 (kon.) | Tampa Bay – Carolina 2:1 (kon.)
Pittsburgh – Washington 0:3 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:4 (kon.) | Nashville – Philadelphia 4:1 (kon.)
Arizona – Anaheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Colorado – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:1 (kon.)
LA Kings – San Jose 3:1 (kon.) | Florida – Toronto 6:4 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
6:2 (1:1, 4:1, 1:0)
Boston Bruins
cz Nedeľa 28.12.2014, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:11
    Chaput (CBJ) je vyloučen za podražení.
    Jeremy MORIN - 6:2
     
    47:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    JEREMY MORIN vybojoval v souboji v rohu puk, sjel si k bližšímu kruhu, naznačil přihrávku, využil zacloněného výhledu Raska a uklidil kotouč k bližší tyči! Asistence: Jack Johnson a Brandon Dubinsky.
    Matt CALVERT - 5:2
     
    39:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu zpět tříbrankové vedení! MATT CALVERT si počínal zkušeně, přebral kotouč a sjel si přímo do mezikruží, odkud už nedal Raskovi šanci svojí střelou do protipohybu. Bez asistence.
    Craig CUNNINGHAM - 4:2
     
    36:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Přeci jen snížení pro Bruins! Do Campbellovy střely ještě sáhl CRAIG CUNNINGHAM, který odrazil kotouč přímo do nohy Johnsona, odkud už puk doputoval za záda McElhinneyho. Asistence: Gregory Campbell a Daniel Paille.
     
    34:02
    Tjutin (CBJ) je vyloučen za podražení.
     
    33:52
    Bergeron vystihl přihrávku domácích za bránu, pokusil se vyjet před bližší tyč, ale v pádu nedokázal uklidit kotouč za záda McElhinneyho.
     
    30:44
    Savard (CBJ) je vyloučen za nedovolené bránění.
    Nick FOLIGNO - 4:1
     
    29:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak toto nemohl mít už ani Rask. Domácí krásně zakombinovali, a po Johnsonově přesné přihrávce tak NICK FOLIGNO uklízí puk do odkryté sítě Bostonu a využívá přesilovou hru. Asistence: Jack Johnson a Ryan Johansen.
     
    28:04
    A Brad Marchand (BOS) je dokonce vyloučen za sekání.
     
    26:32
    Svedberg opouští branku Bruins, ve které jej nahradí Tuukka Rask.
    Kevin CONNAUTON - 3:1
     
    26:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po vyhraném buly si vzal kotouč na modré čáře do své moci KEVIN CONNAUTON, který umístil kus gumy přesnou střelou pod horní tyčku Svedbergovy brány! Asistence: Matt Calvert a Brandon Dubinsky.
     
    25:02
    Skillovu střelu z levého křídla Svedberg vyrazil jen na druhou stranu k Hartnellovi, proti jehož pokusu se však švédský gólman také stihl přesunout.
     
    22:59
    A máme tu to, k čemuž se dnes již jednou schylovalo. Milan Lucic a Dalton Prout se toho nebáli, shodili rukavice a pustili se do tvrdé bitky! Po dlouhé výměně úderů nakonec Bostonský bijec poslal svého soupeře k ledu. Oba borci dostávají pětiminutové tresty za bitku.
     
    22:20
    Johansenovu střelu vyrazil Svedberg přímo do ramene dojíždějícího Seidenberga, odkud se kotouč odrazil do tyčky a následně do zad švédského brankáře. Rozhodčí nejprve ukázal na branku, ale po domluvě s videorozhodčím ji musel odvolat – puk nepřešel čáru.
    Scott HARTNELL - 2:1
     
    20:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    To je večer SCOTTA HARTNELLA! Hartnell si dokázal skvěle sjet před bránu, kde výborně ztečoval střelu Wisniewského od modré čáry mimo dosah Svedberga! Asistence: James Wisniewski a Kevin Connauton.
     
    19:51
    Neuvěřitelná šance domácích! Calvertovu střelu Svedberg ještě vyrazil, ale nechal odkrytou půlku klece pro Savardovu dorážku. Do té se však obětavě vrhl David Krejčí, který si tak připisuje nádherný zákrok!
     
    17:11
    Lucicovu střelu vyrazil McElhinney hodně nejistě a málem se dostal k dorážce Krejčí, který byl nakonec zastaven zákrokem na hraně.
     
    12:48
    Aniž by obrana domácích cokoliv tušila, přesunul se kotouč před bránu ke Krugovi, proti jehož střele zápěstím vytáhl McElhinney výborný zákrok lapačkou! Následuje strkanice před brankou domácích.
     
    11:28
    Hamiltonova střela McElhinneymu ještě vypadla a neposedně poskakovala před brankovištěm, ale domácí obrana si nakonec s celou situací poradila.
     
    10:52
    Johansen u modré čáry ostře sestřelil Krejčího, což se hostím samozřejmě nelíbilo. Následně se strhla u mantinelu menší strkanice. Za hrubost jsou vyloučeni Lucic (BOS) a Prout (CBJ).
     
    08:43
    Chára (BOS) je vyloučen za vražení na hrazení.
    Patrice BERGERON - 1:1
     
    08:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    A rázem máme vyrovnáno! Dvacet vteřin stačilo PATRICEOVI BERGERONOVI na to, aby vzal celou šanci na sebe, vybruslil si až do mezikruží a odtamtud vyslal nechytatelnou střelu, která proletěla až do branky domácích. Asistence: Reilly Smith a Zdeno Chára.
    Scott HARTNELL - 1:0
     
    08:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Střela od modré čáry ještě skákala po brankovišti, kde se nejlépe zorientoval SCOTT HARTNELL, který uklidil kotouč mezi betony Svedberga. Asistence: Kevin Connauton.

    Filip Ardon

    Góly a asistencie: 9. Hartnell (Connauton), 21. Hartnell (Wisniewski, Connauton), 27. Connauton (Calvert, Dubinsky), 30. Foligno (Johnson, Johansen), 40. Calvert, 48. Morin (Johnson, Dubinsky) – 9. Bergeron (Smith, Chára), 37. Cunningham (Campbell, Paille)


    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Savard, Connauton, Wisniewski, Tjutin, Prout – Hartnell, Johansen, Morin – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Foligno, Wennberg, Skille – Tropp, Chaput, Boll
    Boston Bruins: Svedberg (27. Rask) – Chára, Hamilton, Bartkowski, Seidenberg, Krug, Miller – Lucic, Krejčí, Cunningham – Marchand, Bergeron, Smith – Kelly, Söderberg, Eriksson – Paille, Campbell, Fraser

    Rozhodca: Kimmerly, St. Pierre – Shewchyk, Mach

    Diváci: 16 795