Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
HC Olomouc
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
cz Nedeľa 28.12.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:01
    Robin Staněk (OLO) se na ledě příliš dlouho neohřál, protože putuje znovu na trestnou lavici, když tentokrát dostává trest za hru vysokou holí.
     
    49:36
    Knotek našel z rohu kluziště mezi kruhy najíždějícího Buce, jehož okamžitá střela letěla jen těsně vedle Lašákovy brány.
     
    40:44
    Robin Staněk (OLO) ihned z úvodu třetí třetiny oslabuje svůj tým, protože si odsedí dvě minuty za hákování.
    Martin VYRŮBALÍK - 2:0
     
    39:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se ještě prosazují z téměř poslední akce druhé třetiny. Zuzin si přebral puk ve středním pásmu, odkud se probruslil až před bránu Liberce, kde přihrál před zcela prázdnou klec MARTINU VYRŮBALÍKOVI, který poslal Olomouc do dvoubrankového vedení. Asistence: Peter Zuzin, Jiří Ondrušek.
     
    31:42
    Laš dostal přihrávku od Hermana a nakonec se dostal až do zakončení z pravého kruhu, ale jeho střela letěla těsně mimo bránu Liberce.
     
    30:53
    Je tu první vyloučení na straně domácích. Jan Knotek (OLO) totiž dostává dvě minuty za držení protihráče, a tak si Liberec zahraje svou první přesilovou hru.
    David ŠKŮREK - 1:0
     
    29:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora využívá přesilovou hru! DAVID ŠKŮREK dostal od Hermana přihrávku na modrou čáru, kde chvíli váhal co s pukem, ale poté jej poslal směrem na Lašákovu bránu a touš zapadl přesně do levého horního růžku hostující klece. Asistence: Jakub Herman, Marek Laš.
     
    29:16
    Po střele Houdka se puk odrazil od zadního mantinelu před bránu Liberce, kde se po několika odrazech objevil až za zády Lašáka, jenže touš se zastavil přesně na brankové čáře!
     
    28:13
    Patera byl nyní nedovoleně zastaven před libereckou bránou, a tak si Lukáš Derner (LIB) odsedí dvě minuty na trestné lavici za podražení.
     
    27:05
    Balaštík dostal puk až na útočnou modrou a hosté byli následně dva na jednoho, kdy Balaštík nahrál na druhou stranu Radivojevičovi, jenže toho skvělým zákrokem vychytal Trvaj.
     
    22:16
    Jenže Mora bude hrát další přesilovou hru, protože Petr Vampola si odpyká dvě minuty za držení protihráče.
     
    22:10
    Ondrušek hledal velice pěknou kolmicí Hermana, jenž však před prázdnou bránou promáchl.
     
    20:37
    Velká příležitost domácích ihned v úvodu druhé části. Rác dostal přihrávku mezi kruhy a jeho následná střela sice byla zblokována, ale puk se i tak dále klouzal do brány Liberce, kde jej z brankové čáry Voráček odpálil na zakázané uvolnění.
     
    15:38
    Od pravého mantinelu vystřelil Filippi a Trvaj jeho pokus vyrazil přímo na hůl Balaštíka, jehož však ve skvělé pozici vychytal domácí brankář.
     
    13:16
    Vampola z levé strany nahazoval touš před olomouckou bránu, kde si jej málem do vlastní sítě srazil Ondrušek. Puk se však naštěstí pro domácí odklouzal jen pár centimetrů vedle.
     
    10:06
    Hosté ujížděli ve dvou na jednoho a celou akci nakonec svou střelou vyřešil Vampola, jenže jeho pokus letěl přímo do Trvaje.
     
    07:44
    Mora bude hrát první přesilovou hru v utkání, protože dvě minuty za sekání dostává Petr Jelínek (LIB).

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 30. Škůrek (Herman, Laš), 40. Vyrůbalík (Zuzin, Ondrušek)


    HC Olomouc: Trvaj (Vošvrda) – Vyrůbalík, Staněk, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Cibák, Marosz, Rác – Dlouhý, Patera (C), Kucharczyk – Laš, Herman, Zuzin – Buc, Knotek, Rachůnek – Diviš.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Vitásek, Derner, Gřegořek, Kajínek, Kolmann – Radivojevič, Filippi, Balaštík – Bulík, Vampola, Bakoš – Krenželok, Jelínek, Bartek – Vlach, Urban, Jass.

    Rozhodca: Homola, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5500