Juventus – Sampdoria 1:1 (kon.) | Parma – Cagliari 0:0 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:2 (kon.)
CFC Janov – AS Rím 0:1 (kon.) | Cesena – Fiorentina 1:4 (kon.) | AC Miláno – Neapol 2:0 (kon.)
koniec
CFC Janov
0:1 (0:1)
AS Rím
Nedeľa 14.12.2014, 15:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v šlágri kola talianskej lige, v ktorom na seba narazil druhý a tretí tím tabuľky, boli úspešnejší Rimania, sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok nedele. Dočítania, priatelia. (16:53:43)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Futbalistom Janova sa podarilo dotlačiť loptu za chrbát De Sanctisa, no len z ofsajdového postavenia a gól tak zákonite platiť nemohol!
     
    90+2
    Predsa len ešte prichádza šanca pre CFC Janov. Domáci totiž budú zahrávať rohový kop.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Miralem Pjanič (AS Rím).
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    88
    Domáci sú na lopte. Janovčania tesne pred koncom riadneho hracieho času mobilizujú posledné zvyšky síl a ešte sa posnažia vyrovnať.
     
    87
    Striedajúci Iturbe si výrazne povedal o nomináciu do ankety babrák kola, pretože to, čo zahodil na zadnej žrdi pred odkrytou svätyňou, sa hádam ani nedalo nedať!
     
    85
    Strela Miralema Pjaniča mala veľmi dobré parametre, no napokon po nej lopte tesne minula tyč janovskej svätyne. Domáci tak ešte stále žijú a majú minimálne teoretickú šancu na vyrovnanie!
     
    83
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Gervinho, prichádza Iturbe.
     
    82
    Po štandardke sa do hlavičkového zakončenie dostal pred nedávnom spomenutý Burdisso. Jeho pokusu však chýbala potrebná presnosť a De Sanctis ho tak mohol kontrolovať len pohľadom.
     
    81
    Bertolacci si vypýtal na Keitovi faul, po ktorom bude Janov zahrávať priamy kop z výhodnej pozície!
     
    80
    Žltú kartu dostáva Pinilla (CFC Janov).
     
    79
    Florenzi mal na nohe po výbornej akcii Gervinho gól, no radosť mu výborným defenzívnym zákrokom pokazil Burdisso, ktorý ešte donedávna obliekal vínový dres AS!
     
    78
    Mimoriadne zaujímavý moment, ktorý sa udial tesne po príchode legendárneho Tottiho. Keita, ktorý je dnes kapitánom AS, stiahol zo svojej ruky pásku a okamžite ju ponúkal modle rímskeho celku, ktorá ju však odmietla a ponechala svojmu spoluhráčovi.
     
    77
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Adam Ljajič, prichádza Francesco Totti.
     
    75
    Do záverečnej štvrťhodiny riadneho hracieho času vstupujeme za stále rovnakého stavu.
     
    74
    Perottiho strela mohla nechať Morgana De Sanctisa absolútne pokojným. Argentínsky záložník v službách Janova ňou akurát tak zaklopal pánu Bohu na okná.
     
    72
    Gervinho sa z krídla dostal do samostatného nájazdu. Zoči-voči brankárovi Lamannovi však neuspel a jeho technické zakončenie skončilo mimo troch žrdí domácej svätyne!
     
    69
    Striedanie v tíme CFC Janov: z ihriska odchádza De Maio, prichádza Pinilla.
     
    68
    Krídelník Janova Diego Perotti síce v súboji 1 na 1 uspel proti Holebasovi, no z veľkého uhlu sa Morgan De Sanctis nemohol nechať nachytať.
     
    66
    Rimania nad súperom absolútne dominujú. Nedarí sa im však pridať druhý gól, a to aj zásluhou obetavého prístupu defenzívnych hráčov Janova, ktorí sa veľmi dobre vrhajú do striel.
     
    64
    Ďalšiu zo striel Adama Ljajiča tečoval Antonelli, čo znamená jediné – nasledovať bude rohový kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    62
    Maicon chcel Ljajičovi doslova podarovať gól krásnou spätnou prihrávkou, no druhý menovaný v ideálnej pozícii loptu netrafil ideálne a akcia Rimanov sa neskončila druhým gólom v sieti Lamanna!
     
    61
    CFC Janov bude zápas dohrávať už v dvojitom oslabení. Po opakovaných protestoch bol totiž na tribúnu vykázaný aj domáci tréner.
     
    59
    Adam Ljajič, ktorý už mal v minulosti podpísanú zmluvu aj s Manchestrom United, vyzval pred pokutovým územím na narážačku Gervinha, no ten mu loptu vrátiť nedokázal.
     
    57
    Domácim neostáva nič iné len sa v početnom oslabení zamerať na rýchle brejk, no tie zo strany Janova zatiaľ nie sú vôbec nebezpečné.
     
    55
    Pekná kombinácia AS, na ktorej konci bol po peknej prihrávke Florenziho Maicon. Ten mohol zakončovať z vyloženej streleckej šance, no tú mu na poslednú chvíľku zmaril obetavým zákrokom stopér De Maio,
     
    53
    K zakončeniu sa dostal Miralem Pjanič, ktorého strela však postrádala presnosť a bude sa po nej len odkopávať od svätyne Perina.
     
    51
    Hostia vedomí si svojho náskoku sa po zmene strán zatiaľ príliš dopredu netlačia. Skôr sa sústredia na pokojné kombinácie v okolí poliacej čiary.
     
    49
    Janovčania to budú mať v ceste za prípadným vyrovnaním mimoriadne ťažké. AS Rím drží nad stretnutím kontrolu, navyše sa dá očakávať, že s postupujúcim časom začne domácim odchádzať čoraz viac síl.
     
    47
    Rancaglia sa na ľavej strane nenechal obohrať Maiconom a z osobného súboja dvoch krajných obrancov vzišiel ako víťaz.
     
    46
    Striedanie v tíme CFC Janov: z ihriska odchádza Matri, prichádza Edenilson.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    AS Rím bol od začiatku zápasu lepším tímom. Ešte väčšiu nadvládu nad dianím na trávniku získal po vylúčení janovského brankára Perina. Ljajič síce penaltu ešte nepremenil, no Rimanov dostal do zaslúženého vedenia Radja Nainggolan.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    K riadnemu hraciemu času prvého polčasu bola pridaná ešte jedna minúta.
     
    45
    Janov sa aj v početnej nevýhode pokúšal ešte do konca prvého dejstva o vyrovnanie. K strele napriahol Perotti, ktorý však loptu cez Astoriho neprepasíroval.
     
    43
    Matri sa na druhej strane aspoň ako-tak snažil odpovedať, no proti obrovskej presile protihráčov a bez pomoci nemal nárok uspieť.
     
    42
    Krátko nato mohol Janov prehrávať už o dva góly. Adam Ljajič sa v pokutovom území pekne uvoľnil a odpútal od De Maia, no nepremenenú penaltu neodčinil, pretože lopta preletela len ponad brvno domácej svätyne!
    Radja NAINGGOLAN - 0:1
     
    40
    AS Rím dal gól!
    Hostia sa päť minút pred koncom úvodného dejstva po zásluhe dostávajú do vedenia! Maicon sa na pravom krídle dokázal dostať k centru, ktorým našiel v šestnástke RADJU NAINGGOLANA. Ten od úvodného hvizdu predvádza fantastický výkon, ktorý korunoval presným zásahom, keď z prvej nechytateľným zakončením napol sieť za brankárom Lamannom!
     
    39
    Pre janovských futbalistov je teraz jediným cieľom do konca prvého dejstva neinkasovať.
     
    37
    Z tejto štandardnej situácie však gólový dážď nezapršal.
     
    36
    AS bude mať k dispozícii rohový kop, na ktorého rozohrávku sa už pripravuje Adam Ljajič.
     
    34
    Lamanna je aj s cestou na trávniku len niekoľko desiatok sekúnd, no už musel likvidovať aj zakončenie Nainggolana spoza pokutového územia. 25 – ročný Talian sa dobre uviedol aj v tomto prípade.
     
    33
    Stav je tak stále bez gólový. Nepremenená penalta nemení nič na tom, že AS má pred sebou hodinovú presilovku. Dá sa očakávať, že Janov bude hrať v hlbokom obrannom bloku.
     
    32
    Adam Ljajič minulý víkend penaltu bezpečne premenil. Veril si preto aj teraz, no z jedenástich metrov len nechal vyniknúť brankára Eugenia Lamannu, ktorý sa stáva aspoň nateraz domácim hrdinom!
     
    31
    Striedanie v tíme CFC Janov: z ihriska odchádza Iago Falque, prichádza Lamanna.
     
    30
    Pre Janov je táto penalta dvojitým trestom, pretože predčasne sa zápas skončil aj pre brankára Perina, ktorý inkasoval červenú kartu a jeho miesto v bráne bude musieť zaujať jeden z jeho náhradníkov.
     
    29
    Nainggolan síce nastupuje na poste defenzívneho záložníka, no teraz sa ocitol v pokutovom území, kde sa chcel kľučkou zbaviť brankára Perina, ktorý ho však zostrelil k zemi! Niet, čo riešiť. Jasná penalta a obrovská šanca pre AS!
     
    28
    Yanga-Mbiwa dal do osobného súboja s Matrim podstatne viac agresivity, než by sa patrilo, a tak niet divu, že rozhodca Banti opäť siaha do svojej kapsičky po žltú kartu.
     
    26
    Matri dokázal vybojovať rohový kop. Štandardné situácie by mohli byť pre Janov spoločne s rýchlymi brejkami nádejou, ako proti favorizovanému protivníkovi uspieť.
     
    25
    Opäť bol pri lopte Iago Falque, ktorého dokázal zastaviť Astori len za cenu faulu a prvej žltej karty dnešného stretnutia.
     
    23
    Iago Falque odcentroval do pokutového územia, no nebezpečné priestory zvláda defenzíva AS v doterajšom priebehu fantasticky čistiť.
     
    21
    Gervinho si vynikajúco opäť nabehol, no následne nedokázal vo svojej akcii pokračovať centrom, ktorý sa v tejto situácii doslova pýtal.
     
    19
    Domáci môžu byť radi, že na svetelnej tabuli stále svietia dve nuly. Pokojne už totiž mohli prehrávať. Smerom dopredu toho Janovčania zatiaľ príliš nepredviedli.
     
     
    17
    Druhá obrovská príležitosť Rimanov na strelenie otváracieho zásahu stretnutia, ktorý by bol vzhľadom na doterajší priebeh prvého polčasu určite zaslúžený! Opäť v tom mal prsty agilný Gervinho, ktorý dostal prihrávku za chrbát janovskej defenzívy. Krídelník AS sa tlačil k zakončeniu, no to mu fantastickým zmenšením streleckého uhlu zneškodnil gólman Perin, ktorý sa však musel mať okamžite na pozore opäť a likvidovať aj dorážku Florenziho. Ten si na domácom brankárovi vylámal zuby taktiež a tretie dorážka Nainggolana už bola z kategórie nepresných!
     
    15
    Zaplnené janovské tribúny zavalili rozhodcu Bantiho spŕškou nevôle potom, čo pád Sturara v pokutovom území posúdil ako nezavinený.
     
    13
    Rimania sú podstatne častejšie na lopte a snažia sa presadiť krátkymi kombináciami. V ich zápasoch je to už takmer pravidlo, no v poslednom kole sa takmer popálili na Sassuole, ktoré hralo na rýchle kontry.
     
    12
    Davide Astori poslal loptu do pokutového územia. Tam však nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    10
    Rimania sa mohli ujať vedenia! Celú hosťujúcu akciu naštartoval Gervinho, ktorý sa zbavil jedného z protihráčov a razom sa dostal spoločne s dvojicou spoluhráčov do prečíslenia. Na výbornú prácu svojho kolegu však už rovnakým spôsobom nenadviazal Florenzi, ktorý namiesto toho, aby zakončoval, ešte zbytočne posúval loptu a hľadal spoluhráča v lepšej streleckej pozícii, ktorého však nenašiel!
     
    9
    Adam Ljajič ukázal protihráčom z Janova svoju obrovskú rýchlosť. Individuálnu akciu však nezakončil najlepšie, nakoľko jeho center v pokutovom území nenašiel žiadneho adresáta.
     
    8
    Z následného rohového kopu, ktorého rozohrávku obstaral Iago Falque, ale domáci nič, čo by stálo za zmienku nevyťažili.
     
    7
    Mapou Yanga-Mbiwa, ktorý je v Ríme na hosťovaní z anglickej Premier league, zrazil pokus aktívneho Bertolacciho, ktorý to v krátkom časovom slede skúšal druhý raz.
     
    6
    Andrea Bertolacci si pripravil loptu pred pokutovým územím na strelu, no jeho pokus zo zaujímavej pozície skončil len na gréckom zadákovi Rimanov Josém Holebasovi.
     
    4
    Prvú prácu musel riešiť domáci brankár Perin, ktorý však nemal s centrom Brazílčana Maicona väčšie problémy a loptu pohodlne stiahol zo vzduchu do svojich rukavíc.
     
    3
    Prvé ofenzívne snaženie janovských futbalistov sa skončilo nedorozumením a nepresnosťou.
     
    2
    Už v druhej minúte prišiel poriadne tvrdý zákrok Sturara, ktorý si poriadne vyšliapol na belgického záložník Nainggolana a môže byť rád, že neinkasoval žltú kartu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    CFC Janov: Perin – Antonelli, De Maio, Burdisso, Roncaglia – Bertolacci, Rincón, Sturaro – Falqué, Matri, Perotti.
    Náhradníci: Lamanna, Prisco – Antonini, Izzo, Marchese, Pinilla, Fetfatzidis, Lestienne, Greco, Edenilson, Rosi, Mussis.

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas – Nainggolan, S. Keita, Pjanić, Florenzi – Gervinho, Ljajić.
    Náhradníci: Lobont – Cole, Strootman, Iturbe, Borriello, Totti, Destro, Torosidis, Paredes, Emanuelson, Manolas.

    Rozhodca: Banti – Costanzo, Preti.
     
    Pätnáste kolo najvyššej talianskej súťaže Seria A ponúkka šláger, v ktorom si zmerajú sila dva tímy z čelných pozícií tabuľky – CFC Janov pred vlastnými priaznivcami privíta AS Rím.

    CFC Janov

    Janov sa v minulých ročníkoch niekoľkokrát musel zapojiť do súboja o udržanie sa medzi elitou, no aktuálny súťažný ročník je zatiaľ v domácom podaní o niečom úplnom inom. Janovčania majú na konte 26 bodov a vyhrievajú sa na tretej priečke ligového pelotónu. V posledných piatich stretnutiach Janov ani raz neprehral a okrem troch plných bodových ziskoch zaznamenal aj dve remízy.

    AS Rím

    Rimanom sa ako jediným dávajú reálne možnosti v snahe pripraviť o titul Juventus Turín, ktorý je v posledných rokoch neohrozeným kráľom talianskeho futbalu. AS momentálne na starú dáma stráca tri body. Nebyť dvoch strát bodov s Neapolom a aj v poslednom kole doma so Sassuolom, hostia už mohli byť na čele Serie A.

    V minulej sezóne platilo pri vzájomnej konfrontácii dnešných súperov: môj dom – môj hrad. V Janove sa stretnutie skončilo najtesnejším víťazstvom tímu Juraja Kucka, v Ríme z toho bola jednoznačná záležitosť v prospech AS, ktorého strelci si z chuti zastrieľali a napokon sa tešili z víťazstva 4:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 40. Radja Nainggolan

    Karty:   80. Pinilla (JAN) – 25. Astori (ASR), 28. Yanga-Mbiwa (ASR), 90+1. Miralem Pjanič (ASR)   30. Perin (JAN)


    CFC Janov: Perin – Antonelli, De Maio, Burdisso, Roncaglia – Bertolacci, Rincón, Sturaro – Falqué, Matri, Perotti.
    Náhradníci: Lamanna, Prisco – Antonini, Izzo, Marchese, Pinilla, Fetfatzidis, Lestienne, Greco, Edenilson, Rosi, Mussis.

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas – Nainggolan, S. Keita, Pjanić, Florenzi – Gervinho, Ljajić.
    Náhradníci: Lobont – Cole, Strootman, Iturbe, Borriello, Totti, Destro, Torosidis, Paredes, Emanuelson, Manolas.

    Rozhodca: Banti – Costanzo, Preti