Juventus – Sampdoria 1:1 (kon.) | Parma – Cagliari 0:0 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:2 (kon.)
CFC Janov – AS Rím 0:1 (kon.) | Cesena – Fiorentina 1:4 (kon.) | AC Miláno – Neapol 2:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:1 (1:0)
Sampdoria Janov
Nedeľa 14.12.2014, 12:30 • Juventus stadium • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.
     
    Šancu navýšiť skóre na čele tabuľky v Serii A bude mať Juventus v jednej z dohrávok nedeľňajšieho kola proti Sampdorii. Bude jasným favoritom, veď je lídrom a naposledy len remizoval. Divákov však príliš nepotešil, keďže v jeho zápase nepadol gól ako proti Fiorentine, tak ani v Lige majstrov s Atleticom Madrid.
     
    Aspoňže postúpili ďalej do osemfinále. Zebry majú pred Doriou náskok desiatich bodov, ale rozdiel je len v troch miestach. AS Rím nevyužil stratu s Fialkami a preto sa náskok nijako nezúžil. Rovnako si príliš neporadil ani Neapol a preto je Juve naďalej prvý a v pohode kraľuje.
     
    Doma inkasoval len tri góly a vyhral plný poltucet v sérii. Hostia, aj keď sú outsierom, nie sú na tom najhoršie. Práve naopak, doposiaľ Janov vybojoval štvrté miesto a mieri do Ligy majstrov. Prehrali naposledy na konci októbra a odvtedy zaznamenali päť zápasov bez prehry, pričom hrali s Fialkami, AC Miláno či Neapolom.
     
    Tri góly na ihrisku Hellasu Verona v ostatnom kole ich vymrštili na skvelú priečku, ktorú sme spomínali. Tam Janovčania už dávno nesídlili, vonku majú zatiaľ formu 2-4-1 s pozitívnym skóre 8:6. Juventus má najmä doma ohromnú silu a tri body by si mal postrážiť a minimálne o jeden gól súperovi dať viac. Hovorí pre nich aj vzájomná bilancia, veď vlani vyhrali zebry obidva zápasy.
     
    Mimo hry bude Rômulo a takisto aj Chiellini. Druhý menovaný pyká za karty. Na strane hostí by mal byť káder kompletný. Duel začína o 12.30.
     
    -36
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (K) – Lichtsteiner, Evra, Bonucci, Ogbonna, Marchisio, Vidal, Pereyra (78. Coman), Pogba, Tevez, Morata (72. Llorente).
    Náhradníci: Rubinho, Audero – Mattiello, Pepe, Padoin, Pirlo, Coman, Giovinco, Llorente.

    Sampdoria Janov: Romero – Cacciatore, Regini, Gastaldello (K), Romagnoli, Palombo, Luca Rizzo, Krstičič (46. Gabbiadini), Obiang, Eder, Okaka (73. Bergessio).
    Náhradníci: Da Costa – Mesbah, Fornasier, Duncan, Fedato, Soriano, Marchionni, Gabbiadini, Bergessio, Djordjevič.

    Rozhodca: Daniele Doveri – Vuoto, Marrazzo.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkopom Sampdorie sa zápas uviedol do deja, Juventus dnes hrá v modrom.
     
    2
    Málokedy sa stane, aby Turín hral na obed a aby nastúpil v modrých dresoch, dnes je to realita. Doria je celá v červenom.
     
    3
    Prvý center Moratu pred bránu nepresný, obrana nemusela riešiť túto akciu.
     
    4
    Hlavným rozhodcom zápasu je Daniele Doveri. Na čiarach Vuoto a Marrazzo.
     
    5
    Juventus zatiaľ aktívnejší, Pogba sa pekne prebíjal dopredu a takmer si loptu hodil dopredu sám pre seba do veľkej šance.
     
    6
    Pereyra vyviezol loptu dopredu, priťukol Tevezovi. Ten technickou ranou prinútil Romera k zásahu a len tesne vytlačil loptu pri žrdi mimo svojej svätyne.
     
    7
    Z rohu sa šanca nezrodila, dobre odvrátil pozorný Okaka. Hneď na to musel Buffon von z brány likvidovať nábeh Edera.
     
    8
    Dnes dostal vpredu domácich priestor Morata, ktorý bol menej často na hracej ploche v doterajšom priebehu ako Llorente. Práve vysoký Španiel má slabšiu formu aj preto táto zmena.
     
    9
    Morata vystriedal všetky tri slávne madridské celky (Real, Atletico, Getafe), aby si získal priazeň fanúšikov tentoraz na Apeninskom polostrove.
     
    10
    Vyrovnaná desaťminútovka je za nami, pri lopte bol častejšie Juventus a už aj pohrozil ako prvý šancou po strele Teveza.
     
    11
    Vidal posielal pred bránu prudkú loptu, ktorú Pereyra tečoval hlavou, no značne nepresne a preto nemal Romero žiadnu prácu.
     
    11
    Regini videl za faul ako prvý žltú kartu.
     
    11
    Morata vypálil bombu na Romera, ten vyrazil pred seba a obrana odkopla do bezpečia. Juventus kuje železo, kým je horúce.
     
    12
    Doria je teraz pod tlakom a Pogba s Tevezom spolupracujú výbore. Morata bol v dobrej pozíciia mohol otvoriť skóre pri troche šťastia.
     
    12
    Juventus Turín dal gól! Domáci ešte zahrávali rohový kop, skvelý center si našiel jeden z najnižších hráčov na ihrisku a dáva gól. PATRICE EVRA nedal šancu Romerovi a posiela svoj tím do vedenia prvou trefou v drese majstra.
    Patrice EVRA - 1:0
     
    13
    Allegriovci pritom len mierne zatlačili na pílu a využili nepozornosť súpera pred bránou. Hneď je z toho gól.
     
    14
    Teraz by mala byť na ťahu Sampdoria, v posledných minútach sa totiž dostala pod tlak, čoho bolo výsledkom najprv varovanie Moraty a potom zásah Evru.
     
    15
    Tevez nemôže pokračovať v úniku na bránu, vytavil sa ofsajdovému postaveniu a to rozhodcom neuniklo.
     
    16
    Hostia zatiaľ len hľadajú svoju tvár, dopredu sa vôbec nemôžu dostať. Aktivita Turínu je naďalej výrazná a nenecháva nič na náhodu.
     
    17
    Akoby chcel Juventus fanúšikov odškodniť, naposledy totiž dvakrát za sebou remizovali bezgólovými výsledkami.
     
    18
    Aj preto tá počiatočná a stále trvajúca aktivita v ofenzíve, čím dáva najavo, kto je doma pánom. Janovčania stále vypojení z hry.
     
    19
    Vidal pekne mieril loptu na Moratu, tam ale situáciu zneškodnil Gastaldello. Navyše sa napokon pískal ofsajd.
     
    20
    Pogba vybojoval priamy kop po faule Okaku, Pirlo to však zahrávať nebude, dnes je len na lavičke. Juve rýchlo rozohral, roztáča ďalší kolotoč.
     
    21
    Marchisio spoza šestnástky napriahol tvrdú ranu, čo Romero musel končekmi prstov vyriešiť pohotovým zákrokom.
     
    22
    Brankár potom nadvakrát vyriešil dupľovaný rohový kop, no útok svojich nezaložil. Juventus jednoznačne dominuje.
     
    23
    Janovčania spoznávajú, čo im ešte chýba k tomu, aby boli špičkovým tímom. Strácajú veľa lôpt a to domácim netreba dvakrát pripomínať.
     
    24
    Juve je všade skôr a má energie na rozdávanie. Skoro by človek ani netipoval, že v Lige majstrov odohrali dôležitý súboj o postup zo skupiny.
     
    25
    Aj preto dnes dostal Pirlo voľno a nastúpi zrejme len v prípade, ak by sa výsledok nevyvíjal v prospech jeho zamestnávateľa. Prípadne na záverečné minúty.
     
    26
    Aj keď sa hrá v najskoršom možnom termíne nedeľňajšieho programu, atmosféra na štadióne je fantastická a diváci tribúny osídlili vo veľkom.

     
    27
    Zebry vybojovali už štvrtý rohový kop, ale tentoraz Marchisio v útoku fauloval a loptu získali hostia.
     
    28
    Siniča Mihajlovič sa nestačí čudovať, čo sa na ihrisku deje. Jeden zo šlágrov kola je jasne v réžii súpera, ktorého jeho tím nie a nie dohnať.
     
    29
    Buffon preto v prvej polhodine ešte ani raz nemusel čeliť strele na bránu a pohodu si musí momentálne užívať.
     
    30
    Pogba si nabehol na krásny pas Bonucciho, stlmil si loptu ramenom a v páde mieril nádejne. Napokon to šlo vysoko nad, Romero nemusel zasahovať.
     
    31
    Domáci majú stále lepší pohyb a prejavuje sa to na množiacich sa výpadoch smerom dopredu. Jeden skúsili aj Janovčania, nedopadlo to dobre.
     
    32
    Okaka v úniku totiž len fauloval a lopta sa vrátila späť do moci favorita.
     
    33
    Hostia nepripomínajú tím, ktorý bol pred týmto kolom na štvrtom mieste. Favorit je však jasne lepší a podniká rýchle kontry snáď každú druhú minútu.
     
    34
    Málokedy dokáže súpera ozbrojiť včas, aby nenastali problémy. Prácu však mal teraz na druhej strane aj Buffon.
     
    35
    Okaka sa totiž hnal za loptou po dlhom pase a veterán v bráne musel von. Hlavičkou to mimo šestnástky zvládol a pomohol obrane.
     
    36
    Janov si vybojoval rohový kop, vôbec prvý v zápase pre nich. Gastaldello sa oprel do lopty tvrdo, tečoval to Morata a potom Buffon už len v pohode zachytil odrazený projektil po hlavičke.
     
    37
    Postupne sa teda osmeľuje aj hosťujúci tím, hoci stále to nie je ten pravý útok, ktorý by mohol mať gólové parametre.
     
    38
    Tevez na druhej strane skúsil ranu z diaľky, namieril iba do stredu. Tam Romero bol a situáciu zvládol.
     
    39
    Eder sa pekne prebíjal do šestnástky, už sa mu to tam pod nohami plietlo a aj preto obrana zvládla odstaviť ho od lopty a Buffon bol bez zákroku.
     
    40
    Buffon sa dnes musí chtiac-nechtiac zahrať na Neuera, mimo šestnástky bol snáď tretíkrát a tentoraz odkopol pred Okakom do bezpečia.
     
    41
    Druhý roh hostí nedopadol sľubne pre ich útočné aktivity, hneď na prvej žrdi do bezpečia odvrátil hlavou Pereyra.
     
    42
    Okaka si šnúroval kopačku, pričom jeho kolegovia boli v útočnom ťažení. Nakoniec sa lopta dostala k nemu a skúsil to napáliť. Mieril mimo a kopačka šla tiež inde ako na Buffona.
     
    43
    Úsmevné by bolo, ak by oba predmety leteli na bránu, to by mal potom skúsený gólman poriadne problémy sústrediť sa.
     
    44
    Polčas sa pomaly končí, rozhodca ale zrejme nebude nadstavovať ani minútu. Hrá sa plynule a málokedy sa prerušovalo. To je na Seriu A nezvyk.
     
    45
    Buffon bol opäť mimo šestnástky a hlavou pomohol obrane situáciu vyrešiť k spokojnosti.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Od začiatku bol Turín oveľa aktívnejším smerom dopredu a pohrozil náznakmi šancí od Teveza či Moratu. Napokon sa presadil po rohovom kope jeden z najnižších hráčov Evra, hlavičkou využil skvelý center. Možnosť pridať zásah mal aj Pogba, na druhej strane len nepatrne pohrozil Okaka a Buffon riešil situácie skôr mimo brány. Tesný náskok tak má zatiaľ Juventus a o 15 minút sa bude pokračovať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V Turíne pokračuje duel domácich so Sampdoriou, výkop mala na starosti tentoraz práve Stará dáma.
     
    48
    Počas prestávky nastala jedna zmena, na ihrisko sa dostal Gabbiadini. V hre skončil neviditeľný Krstičič.
     
    49
    Hrá sa slušným spôsobom, ale padla už druhá karta napriek tomu. Za ostrý faul si ju vyslúžil Vidal.
     
    50
    Inak všetko po starom, aj v úvode druhého dejstva má loptu na kopačke viac Juventus zatiaľ.
     
    51
    Pereyra skúsil z uhla vypáliť tvrdú loptu, možno sa čakala nahrávka. Lopta mieril asi tesne nad brvnom, Romero nemal prácu.
     
    52
    Pereyra opäť skúsil vystreliť, hoci z ťažkej pozície. Romera natiahol, čiže to vyzeralo nebezpečne a takmer aj gólovo.
     
    52
    Sampdoria dala gól! Hostia hneď na to získali loptu a podnikli rýchly brejk. Striedajúci MANOLO GABBIADINI to dostal z pravej strany do ideálnej pozície a krásne obstrelil Buffona. Vyrovnáva teda stav celkom nečakane.
    Manolo GABBIADINI - 1:1
     
    53
    Prepracovali sme sa teda k fáze hry, keď súpera tentoraz zaskočil ten na to menej povolaný. Môže sa teda ešte toho zomlieť v tomto zápase viac ako dosť, je sa na čo tešiť.
     
    54
    Romagnoli videl za nepríjemný zákrok žltú kartu ako ďalší v poradí.
     
    55
    Domáci sa teda opäť musia hrnúť do útoku častejšie a to môže byť pre atraktivitu zápasu len a len príjemné konštatovanie.
     
    56
    Rohový kop pre Juve mohol znamenať pre súpera ďalšie komplikácie, no obrana si včas poradila a situáciu vyriešila k svojej spokojnosti odkopom preč.
     
    57
    Morata s Tevezom spolupracujúci vymyslel dôvod pre zákrok Romera, Argentínčan to ale zvládol bez ťažkostí a podržal svoj tím.
     
    58
    Okaka sa z pravej strany presadil, pričom bol vo veľkom uhle. Posielal loptu pred bránu, kde sa Buffon naťahoval, no na Edera to bolo dlhé.
     
    59
    Po následnom teči ešte nasledoval rohový kop, Palombo ale nakrátko s Gabbiadinim to nedotiahol do želaného konca.
     
    60
    Gabbiadini za stiahnutie protihráča musel vidieť kartu, je teda ďalším potrestaným hráčom.
     
    61
    Doria uázala v druhom polčase zatiaľ viac, ako tomu bolo za celé prvé dejstvo. Obrana Zebier má čo robiť, aby si poradila s výpadmi na Buffona. Ten sa už rozhodne nemôže nudiť.

     
    62
    Vidal z pravej strany skúsil centrovať pred bránu, no pošmykol sa a z dobrej pozície to šlo vysoko nad a mimo.
     
    63
    Líder tabuľky má "šancu" stať sa nateraz remízovým kráľom, veď aj duel proti FC Turín dlho vyzeral na deľbu bodov a odvtedy prišli dve v rade.
     
    64
    Doma v jednom zo šlágrov kola s Janovčanmi by to iste bola strata, veď AS Rím je za lídrom len o tri body nižšie a rozhodne to plánuje využiť.
     
    65
    Góly dnes dávali zatiaľ hráči, od ktorých by sa to nečakalo. Najprv sa presadil prvým zásahom v Taliansku Evra a potom striedajúci Gabbiadini. Tomu na to stačilo len pár minúť pobytu na ihrisku.
     
    66
    Bonucci stiahol prenikajúceho Edera, za čo si vypýtal žltú kartu.
     
    67
    Nasledoval teda pre hostí priamy kop, no z veľkej vzdialenosti. Buffon teda ešte nemusel zasahovať proti niečomu urgentnému.
     
    68
    Okaka z uhla opäť posielal loptu pred bránu, napokon sa pískalo jeho spracovanie rukou a tak z toho nič byť nemohlo.
     
    69
    Andrea Pirlo sa už skôr začal rozcvičovať a práve v týchto chvíľach je zrejme na to najvyšší čas, aby sa pozrel do hry a ukázal svoje majstrovstvo.
     
    70
    Veľká hrozba pramení pred Buffonom hlavne od Okaku, pridáva sa však aj Eder a hneď je útok hostí nebezpečnejší.
     
    71
    Juventus teda v prvom dejstve nepridal druhý zásah a aj preto je to v tejto chvíli stále vyrovnané. Doplatil na počiatočnú aktivitu po zmene strán, čo súpera využil a už číhal aj na druhý gól.
     
    72
    Okaka sa niekoľkokrát dnes dotkol lopty rukou a za to už dostal teraz žltú kartu.
     
    72
    Morata v zápase prenechal miesto po striedaní Llorentemu.
     
    73
    Na ihrisko sa dostal aj Bergessio, vymenil čoraz nervóznejšieho Okaku.
     
    74
    Robustný útočník už mal na konte žltú kartu a čoraz viac sa dostával do konfliktov so súperovými obrancami.
     
    75
    Center do šestnástky znamenal šancu pre Vidala, no hlavičkou mieril Chilan kvôli záklonu len nad.
     
    76
    Juventus nevytvára taký pressing, ako tomu bolo v prvom dejstve. Aj preto je stav stretnutia stále vyrovnaný a favoritom už nie je ani jeden.
     
    77
    Eder odvážnym prienikom nečakal na lepšiu pozíciu a z diaľky mieril tvrdo, ale aj mimo brány.
     
    78
    Do hry sa dostal Coman, nahradil Pereyru.
     
    79
    Juventus nemá príliš široký káder na to, aby mohol vážne experimentovať so zostavou, aj preto sa do hry dostávajú menej ostrieľaná mená.
     
    80
    Roh pre Zebry s poradovým číslom sedem neznamenal pred Romerom nebezpečie, ten už dlho nemal dôvod urgentne zasahovať.
     
    81
    Teraz na to bola menšia šanca, Tevez totiž hľadal pred bránou Comana. V poslednej chvíli na ďalší roh odvrátil Bergessio.
     
    82
    Hlavičkou chcel Romera prekonať Llorente, Stará dáma dnes hrozí najmä po rohových kopoch. A tie priame si vypracovala len minimum.
     
    83
    Gabbiadini si šikovne zabehol za obranu, z uhla napriek tomu mieril nepresne a Buffon bol bez práce.
     
    84
    Duncan prišiel podporiť kolegov ihrisko výmenou za Obianga.
     
    85
    Pogba v páde po spolupráci s Evrom nedočiahol na loptu a nevystrelil lepšie a tak, ako by chcel. Aj preto sa skóre teraz tiež meniť nebude.
     
    86
    Gabbiadini mohol dať druhý zásah, krásnu strelu fantasticky zneškodnil Buffon! Mieril to spoza šestnástky a legenda talianskeho futbalu mala čo robiť, aby to vytesnil, navyše to bolo tečované.
     
    87
    Nasledoval ešte rohový kop, ktorý ale nedopadol podľa predstáv pre hostí a tak sa Juventus ubránil. Dopredu tak šli Janovčania.
     
    88
    Pirlo sa dnes na trávnik nedostane, odišiel Tevez a nahradil ho Giovinco.
     
    89
    Už sa zrejme v ostatných minútach prejavuje únava domácich futbalistov z nabitého programu a aj preto sa z Juventusu momentálne stáva nateraz remízový kráľ.
     
    90
    Môže to byť prvá strata bodov v sezóne na domácom ihrisku, Stará dáma doposiaľ všetkých šesť zápasov vyhrala. Duncan má momentálne zdravotné problémy a nehrá sa.
     
    90+1
    Ešte sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90+2
    Hostia sú pod tlakom, reiši sa to pred bránou množstvo centrovaných lôpt. Romero a spol. to zvládajú obdivuhodne a čas uteká.
     
    90+3
    Marchisio z diaľky skúsil napáliť na bránu, ale mieril to vysoko nad. To je zrejme bodka za snažením k trom bodom v podobe Juve.
     
    90+3
    Rozhodca ešte možno bude niečo pridávať, keďže Janovčania trochu zdržujú a nikam sa neponáhľajú. Najmä v podobne brankára Romera to tak je.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Prvá strata bodov na domácom ihrisku! Juventus v jednom zo šlágrov kola nedokázal zdolať Sampdoriu Janov a tretíkrát v rade zaknihoval len deľbu bodov. Dal tak šancu prenasledovateľom na čele tabuľky, aby ho dostihli. O všetkom podstatnom rozhodol po zmene strán Gabbiadini, ktorý peknou ranou k žrdi vyrovnal. Neskôr mohol dokonca v závere aj rozhodnúť, no Juventus podržal skvelý Buffon. V závere mal mierny tlak, no viac gólov už nedal a preto sa duel skončil remízou 1:1. Ja už len ďakujem za pozornosť, zostaňte s nami. (14:19:15)

    Filip Kubaliak

    Góly: 12. Evra – 52. Gabbiadini

    Karty:   49. Vidal (JUV), 66. Bonucci (JUV) – 11. Regini (SMD), 54. Romagnoli (SMD), 60. Gabbiadini (SMD), 72. Okaka (SMD)


    Juventus Turín: Buffon (K) – Lichtsteiner, Evra, Bonucci, Ogbonna, Marchisio, Vidal, Pereyra (78. Coman), Pogba, Tevez (88. Giovinco), Morata (72. Llorente).
    Náhradníci: Rubinho, Audero – Mattiello, Pepe, Padoin, Pirlo, Coman, Giovinco, Llorente.

    Sampdoria Janov: Romero – Cacciatore, Regini, Gastaldello (K), Romagnoli, Palombo, Luca Rizzo, Krstičič (46. Gabbiadini), Obiang (84. Duncan), Eder, Okaka (73. Bergessio).
    Náhradníci: Da Costa – Mesbah, Fornasier, Duncan, Fedato, Soriano, Marchionni, Gabbiadini, Bergessio, Djordjevič.

    Rozhodca: Daniele Doveri – Vuoto, Marrazzo