Espanyol – Granada 2:1 (kon.) | Sevilla – Eibar 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Villarreal 0:1 (kon.)
Sociedad – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:0 (0:0)
SD Eibar
Nedeľa 14.12.2014, 17:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Španielska liga počas aktuálneho víkendu pokračuje svojim 15. vydaním, ktoré je zároveň posledným v tomto kalendárnom roku. V nedeľu ponúka Primera Division porciu štyroch zápasov. V tomto online prenose sa bližšie zameriame na konfrontáciu FC Seville a Eibaru.

    FC Sevilla

    Andalúzania musia byť s jesennou časťou sezóny spokojný. Zaujímajú totiž posledné miesto znamenajúce kvalifikáciu do Ligy majstrov. Pri svojich 29 bodoch má navyše Sevilla pred priamym konkurentom z Valencie náskok štyroch bodov. Posledné obdobie síce domácim prinieslo i dve prehry, no rodiacu sa krízu futbalisti Seville okamžite zažehnali dvoma víťazstvami v posledných dvoch kolách.

    SD Eibar

    Eibar je medzi španielskou elitou nováčikom, no aj napriek tomu sa mu v jesennej časti súťaže vodilo vynikajúco. Hostia sa nachádzajú na deviatom mieste v pokojnom strede tabuľky. Ostatných päť duelov prinieslo Eibaru zisk deviatich bodov za tri víťazstvá. Dve prehry zaznamenali hosťujúci futbalisti len v stretnutiach proti favoritom.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Eibar na zápas nastúpil v modrých dresoch zatiaľ, čo domáca Sevilla v bielej kombinácii.
     
    2
    Sevilla po zisku lopty začína svoju útočnú snahu pozvoľna a jej hráči kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    3
    Vidal odovzdal loptu Josému Antoniovi Reyesovi, ktorý sa mu ju snažil okamžite priťuknúť do pokutového územia, no defenzíva Eibaru včas vykryla priestor.
     
    4
    Hráči Eibaru si po rýchlom prechode do útoku vybojovali rohový kop.
     
    5
    Ten zahrával Abraham, ktorý dal do svojho centru priveľmi razancie a Navas mal, čo robiť, aby loptu vôbec ešte stihol pri autovej čiare.
     
    6
    Od pravého obrancu Seville Aleixa Vidala možno očakávať výrazné podporovanie ofenzívy, podobne ako v tomto prípade, keď centroval z pravej strany do pokutového územia. Lopta sa dostala až k Figueirasovi, ktorému však nevyšlo spracovanie.
     
    7
    Stephane Mbia si nedal pozor na protihráča za chrbtom, ktorým bol Abraham, a nechal sa ním pripraviť o loptu.
     
    8
    Prvú vážnejšiu šancu registrujeme v pokutovom území Seville! Capa Rodriguez sa uvoľnil cez Figuerasa a z uhla preveril pozornosť Beta, ktorý svoju prácu zvládol na jednotku!
     
    9
    Plynúci rohový kop neznamenal pre Beta žiadne nebezpečenstvo, a to z dôvodu odpískania nedovoleného zákroku Piovaccariho.
     
    11
    Legenda domáceho tímu Reyes nasadil k prieniku do pokutového územia, ktorý mu vyšiel dobre, no následná prihrávka už taká podarená nebola, a tak zo zaujímavo sa vyvíjajúcej akcie Seville nič nebolo.
     
    13
    Garcia to po pristavení lopty vyskúšal strelou z úctyhodnej vzdialenosti, ktorej však chýbala tak dôležitá vlastnosť, akou je presnosť.
     
    15
    Abraham si zachoval pri bránení Juana Antonia Reyesa chladnú hlavu a napokon na domácom záložníkovi vybojoval aut pre Eibar.
     
    16
    Ofenzívna akcia Eibaru stroskotala na Pivoccarim, ktorý neustál osobný súboj a porúčal sa k zemi. Vpred môžu šprintovať sevillskí futbalisti.
     
    17
    Lillo Castellano sa stal prvým kartovým hriešnikom zápasu. Žlté napomenutie dostal po vzdušnom súboji s Vidalom, ktorému siahol rukou do tváre.
     
    18
    Domáci rozohrali rohový kop nakrátko, Banega mal loptu na kopačkách v pokutovom území, pripravil si ju na strelu, no neprestrelil húštinu tiel nachádzajúcu sa pred brankárom Iruretom.
     
    20
    Z priameho kopu domácej Seville prišla strela v podaní Pareju, ktorá donútila k zákroku aj brankára Iruretu, avšak celé vzrušenie bolo úplne zbytočné, pretože sa pískal útočný faul.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Abraham (SD Eibar).
     
    23
    Opäť štandardka Seville, ktorú rozohral Pareja. Jeho center mal nájsť v pokutovom centri jedného zo spoluhráčov, no našiel len hlavu hosťujúceho obrancu.
     
    24
    Z rohu pokutového územia sa oprel do lopty Banega, ktorý vyskúšal strelecké šťastie a takmer ho aj našiel. Jeho podarený pokus na dvakrát dokázal zlikvidovať Irureta!
     
    25
    Po následnom rohovom kope sme sa takmer dočkali zmeny stavu! Center totiž defenzíve Eibaru odvrátila len k Figueirasovi, ktorý napriahol k poriadnej jedovke takmer z 30 metrovej vzdialenosti, no jeho projektil preletel len tesne ponad Iruretovu svätyňu!
     
    27
    Na opačnej strane zahral Pareja rukou a domáci budú musieť čeliť priamemu kopu súpera.
     
    29
    Abraham behom niekoľkých desiatok sekúnd dva krát nacentroval loptu do pokutového územia, no v ani jednom z prípadov sa pred Betom nezrodila vážnejšia situácia.
     
    31
    Gameira bol v pokutovom území Eibaru pripravený hlavičkovať, no k lopte sa nedostal, pretože ju včasným zákrokom zo vzduchu stiahol brankár Irureta.
     
    33
    Stále čakáme na otvárací zásah dnešného stretnutia. Šance naň si v doterajšom priebehu dokázali vypracovať obdiva tímy.
     
    35
    Abraham si loptu naviedol z ľavého krídla na stred, odkiaľ to vyskúšal smerom na bránu Seville, ktorú však trafiť nedokázal.
     
    36
    Brejk Seville skončil na Banegovi, ktorý sa odvážne pustil medzi dvojicu protihráčov, chvíľku to aj vyzeralo, že by sa cez nich mohol presadiť, no napokon ho predsa len zastavil Boateng.
     
    37
    Pivoccari sa zatiaľ na hrote útoku Eibaru poriadne trápi. Frustráciu si vybil i nedovoleným zákrokom na Banegu.
     
    39
    Hostia sa môžu pokúsiť niečo zaujímavé vymyslieť v ofenzíve po autovom vhadzovaní na útočnej polovici.
     
    40
    Derek Boateng sa dostal k odrazenej lopte a spoza pokutového územia poriadne preveril Betovu pozornosť! Následná dorážka Pivoccariho už prišla z ofsajdového postavenia.
     
    41
    S blížiacim sa koncom prvého polčasu akoby Sevilla povolila a jej súpera má dostatok priestoru na útočenie. Len, aby sa to domácim ešte nevypomstilo.
     
    43
    Až trojica hráčov Seville si nepostrážila ofsajdové postavenie a všetci sa v momente prihrávky nachádzali za chrbtom defenzívy Eibaru.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu. Prerušení sme veľa nevideli, nadstavovať sa preto nebude pravdepodobne ani sekunda.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav medzi Sevillou a Eibarom bez gólový. Góly snáď prídu v druhom dejstve, ktoré vás pozývam sledovať takisto s nami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Obe základné zostavy ostali cez polčasovú prestávku nezmenené.
     
    47
    Eibar mal možnosť niečo vymyslieť po štandardnej situácii, no jej exekúcia bola poriadne nepodarená a lopta skončila až za bránou Beta.
     
    49
    Po rohovom kope Seville bolo pískané ofsajdové postavenie Arribasa, ktorý sa ako stopér vydal podporiť útok.
     
    50
    José Antonio Reyes dostal loptu do skulinky medzi obrancami Eibaru, no jeden z nich ešte predsa len dokázal zapracovať a loptu odvrátiť na roh.
     
    51
    Sevilla bola veľmi blízko streleniu úvodného gólu zápasu! K lopte sa v tesnej blízkosti brány dostal Krychowiak, ktorý však v doposiaľ najväčšej šanci zápasu nepochopiteľne zlyhal a bránu trestuhodným spôsobom prestrelil!
     
    52
    Žltú kartu dostáva Alejandro Arribas (FC Sevilla).
     
    52
    Žltú kartu dostáva Raul Albentosa (SD Eibar).
     
    54
    Ostrý stret Banegu s Boatengom, z ktorého horšie vyšiel domáci záložník. Ten však ukazuje, že je tvrdý chlapík a v zápase bude pokračovať.
     
    56
    V pokutovom území Eibaru sa začínajú množiť obrovské šance Seville. Ďalšiu z nich mal doteraz prakticky neviditeľný útočník Gameiro. Francúzsky zakončovateľ však zásluhou dobrého zásahu obrancu Navasa a následne i brankára Iruretu skóre otvoriť nedokázal!

     
    57
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Ever Banega, prichádza Carlos Bacca.
     
    59
    Úvodná štvrťhodina druhého dejstva naznačila, že Eibar sa už po zmene strán bude sústrediť predovšetkým na obrannú činnosť a útočenie prenechá svojmu súperovi.
     
    60
    Bacca, ktorý je novým mužom na trávniku, chcel zakombinovať so svojim útočným kolegom Kevinom Gamirom, no defenzíva Eibaru túto kombináciu včas zastavila.
     
    62
    Piovaccari sa dostal až k streleckému pokusu. Ten však hosťujúci útočník nemusel smerom na Betovu ani vysielať, pretože ešte pred ním si pomohol nedovoleným spôsobom.
     
    63
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Derek Boateng, prichádza Errasti.
     
    64
    Na nakopnutú loptu si nabiehal Capa, ktorý však nemal šancu dostať sa k nej skôr než domáca defenzíva.
     
    66
    Vidal sa snažil naservírovať prihrávku Carlosovi Baccovi, oproti ktorému však mal k dobru nejaký ten krok brankár Irureta a ten loptu ukryl do svojej moci.
     
    67
    Mbiova strela prepadla do siete, avšak Sevilla oslavovať nemôže, nakoľko sa na presnom zásahu podieľal i Carlos Bacca, ktorý ťažil z ofsajdovej pozície.
     
    69
    Kevin Gameiro sa márne hnal za loptou, ako prvý k nej dobehol brankár hosťujúceho celku.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Kevin Gameiro, prichádza Denis Suarez.
     
    73
    Raul Navás vyskúšal strelecké šťastie. Beto, ktorý je v druhom dejstve bez výraznejšej práce, však mohol celú situáciu pokojne kontrolovať len pohľadom.
     
    75
    Denis Suarez sa po svojom príchode na trávnik uviedol nebezpečnou strelou z hranice šestnástky, ktorej veru veľa nechýbalo. Lopta preletela ponad brvno Iruretovej svätyne!
     
    77
    Rohový kop Seville bol za kategórie menej podarených a pre defenzívu Eibaru z neho neplynulo žiadne nebezpečenstvo.
     
    79
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Abraham, prichádza Lara.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Deulofeu.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Dani Garcia (SD Eibar).
     
    82
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Arruabarrena, prichádza Lekić.
     
    83
    Oba celky už majú vyčerpané všetky možnosti na striedanie.
     
    85
    Ako jeden z najskúsenejších hráčov na trávniku to José Antonio Reyes zobral na seba, no jeho individuálny prienik sa skončil na hranici pokutového územia. Záložník Seville si pýtal priamy kop, no o faul sa podľa rozhodcu Javiera Estradu nejednalo.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Grzegorz Krychowiak (FC Sevilla).
     
    87
    Grzegorz Krychowiak sa snažil prestreliť všetko, čo mu stálo v ceste, no neúspešne. Kompaktná defenzíva Eibaru loptu nenechala prepadnúť až ku svojmu gólmanovi.
     
    88
    Domáci vrhajú všetky sily do záverečného tlaku a takmer dokázali na svoju stranu strhnúť vedenie! Krížny pokus Denisa Suareza však postrádal trošku viac presnosti!
     
    88
    Žltú kartu dostáva Denis Suarez (FC Sevilla).
     
    88
    Žltú kartu dostáva Javi Lara (SD Eibar).
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty. Presne toľko ešte teda má favorit stretnutia na strelenie vytúženého presného zásahu.
     
    90+1
    Domáci budú rozohrávať priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    90+2
    Jeho rozohrávku obstaral José Antonio Reyes, ktorému sa však nepodarilo loptu prepasírovať cez múr Eibaru postavený z pevného materiálu.
     
    90+3
    Opäť akcia domáceho kapitána, ktorý si do šestnástky Eibaru vyložene išiel po penaltu, no Javier Estrada mu nenaletel a na biely bod neukázal.
     
    90+4
    Mbiova hlavička z vnútra pokutového územia skončila nad bránou Eibaru. Sevilla tak nedokázala skórovať ani zo zrejme poslednej možnej príležitosti.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V dnešnom zápase sme sa napokon gólov nedočkali. Eibar si z horúcej pôdy odváža cennú remízu.

    Ďakujem za pozornosť, teším sa, že sa uvidíme pri ďalších prenosoch. (18:55:23)

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   52. Alejandro Arribas (SEV), 85. Grzegorz Krychowiak (SEV), 88. Denis Suarez (SEV) – 17. Lillo Castellano (EIB), 22. Abraham (EIB), 52. Raul Albentosa (EIB), 80. Dani Garcia (EIB), 88. Javi Lara (EIB)


    FC Sevilla: Beto – Vidal, Pareja, Arribas, Figueiras – Krychowiak, Mbia – J. Reyes (C), Banega, Vitolo – Gameiro.
    Náhradníci: S. Rico – F. Navarro, Coke, Iborra, Den. Suárez, Deulofeu, Bacca.

    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Navas, Albentosa, Lillo – D. Boateng, D. García – Capa Rodríguez, Arruabarrena (C), Abraham – Piovaccari.
    Náhradníci: Irazusta – Ekiza, Errasti, D. Nieto, Lara, Á. Rodríguez, Lekić.

    Rozhodca: Javier Estrada – José Fernández, Francisco Martín