Leverkusen – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Paderborn 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (1:0)
SC Paderborn 07
Nedeľa 14.12.2014, 17:30 • Volkswagen Arena (Wolfsburg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Wolfsburg si dnes na nevýraznom Paderborne a slabučkom Manuelovi Gäferovi vylámal zuby a na domácej pôde tak stráca ďalšie dva body. Wolfsburg sa ujal vedenia po štvrťhodine hry, kedy si strelil vlastný gól Rafa. Následne domáci zahodili penaltu a neprávom im bol odobraný gól po údajnom faule Basa Dosta. Práve naňho sa v druhom polčase šestnástkový faul nepískal, keď ešte predtým hostia z darovanej penalty vyrovnávali. Wolfsburg si v poslednej polhodine vypracoval veľký nápor, ale vedenie si už prinavrátiť nedokázal.

    Obe mužstvá tak pokračujú na priečkach, na ktorých začínali pätnáste kolo nemeckej Bundesligy. (19:31:21)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Wolfsburg to skúsil ešte tiahlou strelou Aarona Hunta, ktorá ale taktiež smerovala len nad hornú konštrukciu Kruseho bránky.
     
    90+3
    Maximilian Arnold to následne z veľkej diaľky skúsil na bránku, ktorú ale minul poriaden kus. Chýbali mu asi tri metre.

     
    90+2
    Zatiaľ ešte nie. Viernhov center tečoval Bendtner len do nôh gólmana Kruseho a následne sa neujal ani rohový kop VfL.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele so zlým Manuelom Gräfem pridáva ešte štyri minútky nadstaveného času. Podarí sa domácim získať zaslúžené tri body?
     
    90
    Takto to ale nepôjde. Vierinhov center smeruje len k Hunmeierovi, ktorý bez problémov odkopáva loptu do bezpečia.
     
    89
    Všetko začína nasvedčovať nezaslúženej deľbe bodov. Domáci majú ešte nejaké minútky na jej prípadné odvrátenie.
     
    88
    Ešte predtým tu bola Kutscheho šanca na druhej strane, ktorý ale na nezamestnaného Diega Benaglia nevyzrel.
     
    87
    De Bruyne rozohrával voľný kop z ľavej strany, ktorý priniesol ďalšiu koncovku Nalda, ktorý mieril opäť nad bránku.
     
    85
    Na trávnik sa v závere dostáva i bavič zelených trávnikov a síce Nicklas Bendtner, ktorý na hracej ploche nahradí smoliara Dosta.
     
    84
    Na trávnik sa dostáva i kmeňový hráč Borussie Dortmund a síce zakončovateľ Marvin Ducksch, ktorý na hrote útoku nahradí Kachungu.
     
    83
    Zatiaľ ešte nie, pretože Vierinha je na pravej strane zastavený postranným rozhodcom, ktorý videl jeho postavenie mimo hru.
     
    82
    Wolfsrbug ju pravdepodobne strávi hádzanárskym obliehaním šestnástky hostí. Bude to viesť k druhé gólu v sieti Paderbornu?
     
    81
    Postavou zápasu je do týchto chvíľ jednoznačne gólman Kruse, ktorý podáva nadľudský výkon. Čaká ho ešte posledná desaťminútovka.
     
    79
    Po ďalšom rohovom kope Wolfsburgu musel o svojich kvalitách znovu presviedčať gólman Lukas Kruse a opäť nesklamal. Po centri od ľavej rohovej zástavky zakončoval na bližšej žrdi brazílsky stopér Naldo, ktorý hlavičkou od zeme mieril k vzdialenejšej tyči. Hosťujúci brankár sa ale preletel vzduchom a dokázal vyraziť loptu na ďalší rohový kop. Ten priniesol opätovnú hlavičku Nalda, ktorý v tomto prípade mieril tesne mimo. Paderborn heroicky, ale aj so šťastím drží remízu.
     
    78
    Wolfsburg na druhej strane dokázal poriadne zovrieť súpera, no napriek závaru sa po rohovom kole zelených skóre meniť nebude.
     
    77
    Kutschke sa na hrote zatiaľ do hry príliš nezapojil a nemení sa to ani po jeho nezvládnutom súboji so stopérom Knochem.
     
    76
    Na zemi následne zostáva ležať Bakalorz, hosťujúca časová údržba sa štvrťhodinu pred koncom rozbieha na plné obrátky.
     
    75
    Hosťujúci stopér to zrejme rozchodí a bude pokračovať ďalej. Posledné striedanie hostí sa tak konať zatiaľ asi nebude.

     
    74
    Stohdieka následne vo vlastnej šestnástke zbúral gólman Kruse, ktorý štartoval proti naskakujúcemu Basovi Dostovi.
     
    73
    Členok Patricka Zieglera bol okamžite po jeho nasadení prišliapnutý Maximilianom Arnoldom, ktorý vidí štvrtú žltú kartu Wolfsburgu.
     
    72
    Po druhýkrát striedajú i hostia, keď na hraciu plochu príde Patrick Ziegler. Miesto mu prenechal nevýrazný Moritz Stoppelkamp.
     
    71
    Kruse medzitým s ďalšou prácou, keď musel vyrážať prudký center z ľavej strany od aktívneho Maximiliana Arnolda.
     
    70
    Priblížiť by ich k tomu mohla striedajúca dvojica Caligiuri a Aaron Hunt. Tá prichádza na hraciu plochu namiesto Perišiča s Jungom.
     
    68
    Wolfsburg sa po následnom rohovom kope nepresadil, ale krátko nato tu bola ďalšia ambiciózna strela od Kevina De Bruyneho, ktorý taktiež nedokáže upratať loptu do siete. Belgický krídelník dostal loptu na ľavej strane do behu. Následne si ju nábehom poza obrancu prevzal a z ľavej strany i vystrelil. Krížom mieril k ľavému dolnému rohu Kruseho bránky, no žrď minul o niekoľko decimetrov. Veľká smola Wolfsburgu, ktorý sa stále nedokáže vrátiť do zaslúženého vedenia.
     
    66
    Bas Dost dnes gól proste nedá a hotovo. Tak je to asi napísané a predurčené. Kevin De Bruyne teraz hľadal v šestnástke adresným centrom.Perišiča. Ten sklepával práve pre holandského útočníka. Dost dostal loptu trochu do záklonu, ale napriek tomu ju dokázal umiestniť na bránku. Lukas Kruse jeho pokus z pravej strany vyrazil pred seba, aby následne hádzanárskou robinsonádou vyrazil i pokus dorážajúceho Maximiliana Arnolda, ktorý na nemeckého gólmana nevyzrel ani z piatich metrov. Wolfsburg pokračuje rohovým kopom.
     
    65
    Veľmi rušné stretnutie pre hlavného arbitra, ktorý zatiaľ svoju úlohu práve nezvláda. Výhru by si zaslúžil Wolfsburg.
     
    64
    Tých sme videli zatiaľ päť, z toho tri pre domácich hráčov. Prirátajme si k tomu dve penalty a jeden neuznaný gól VfL.
     
    63
    Naldo sa naďalej zahráva s trpezlivosťou Manuela Gräfeho. Po jeho zákroku na Mehu sa ale druhá karta ťahať nebude.
     
    62
    Paderborn ale po vyrovnávajúcom góle samozrejme lieta a snaži sa aj o senzačný obrat. Jeho možnosti sú ale samozrejme limitované.
     
    61
    Domáci teraz môžu ľutovať premárnené tutovky z prvého polčasu. Stále ale majú polhodinu na to, aby uhrali tri body.
     
    60
    Po hodine hry tak stále hrám za nerozhodného stavu 1:1 a atmosféra vo Volkswagen Arena postupne čoraz viacej hustne.
     
    58
    Manuel Gräfe by mal po stretnutí zavesiť píšťaľku na klinec. Jeho hrozné predstavenie pokračuje. Po nesprávne neuznanom góle Basa Dosta a venovanej penalte Paderbornu teraz okráda Wolfsburg o možnosť zahrávať druhý pokutový kop. Tento bol oveľa jednoznačnejší, než predchádzajúce dva zákroky dohromady. Rafa v šestnástke zozadu sotil do Basa Dosta, ktorý si s problémami spracovával prihrávku od Arnolda. Všetko nasvedčovalo tretej penalte v zápase, ale Gräfe tentokrát nepochopiteľne rozpažil.
     
    57
    Frustrovaný Luiz Gustavo následne po De Bruyneho strate lopty sklzom zašiel do Bakalorza, za ktorého podrazenie vidí žltú kartu.
     
    56
    Wolfsburgu teraz mierne pokrivkáva rozohrávka. Inkasovaný gól sa na domácich predsa len podpisuje napriek Dostovej šanci.
     
    55
    Za nami je teda poriadne rušná desaťminútovka, počas ktorej sme sledovali vyrovnanie i opätovnú možnosť VfL vrátiť sa do vedenia.
     
    53
    Vyrovnaný stav už ale dlho platiť nemusel, pretože na druhej strane v komfortnej pozícii zakončoval Bas Dost, ktorý sa ani na tretíkrát nedočkal gólu. Z ľavej stany naňho tentokrát centroval ľavý obranca Schäfer. Ten mu servíroval loptu priamo na hlavu. Holandský zakončovateľ hlavičkoval znovu z hranice malého vápna, no loptu poslal priamo do padajúceho gólmana Lukasa Kruseho. S týmto mal Holanďan naložiť podstatne lepšie. Skóre sa nemení.
    Alban MEHA - 1:1
     
    51
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    ALBAN MEHA narozdiel od Ivana Perišiča nezlyhal a s prehľadom vyrovnáva na 1:1! Albánsky záložník si vybral rovnaký roh, ako Perišič, no Benaglio zvolil svoju ľavú stranu a zostal tak v pozícii diváka. SC sú stále bez jediného ohrozenia Benagliovej svätyne, no napriek tomu vyrovnávajú!
     
    50
    Veľké veci sa dejú vo Wolfsburgu. Manuel Gräfe kompenzuje a nariaďuje pochybnú penaltu pre Paderborn! Naldo zahral v šestnástke vysokou nohou proti Strohdiekovi, ktorý padol k zemi akoby mu brazílsky stopér oddelil hlavu od tela. Gräfe sa nechal opiť a okrem penalty tasí i žltú kartu.
     
    48
    Rozhodne sa ale musí zlepšiť i záloha, ktorá v prvom polčase absolútne nedokázala podržať loptu a dostať tak Vlkov pod tlak.
     
    47
    Uvidíme, či to dokáže nakopnúť v ofenzívnej časti márny Paderborn. Hostia majú ešte celé druhé dejstvo na vyrovnanie či obrat.
     
    46
    Hostia si uvedomujú, že s prvopolčasovým herným systémom tu nemajú šancu na body. Namiesto nevýrazného beka Brucknera tak naskakuje druhý útočník Kutschke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Favorizovaný Wolfsburg sa v úvodnom dejstve ujal vedenia, no na polčasovú prestávku rozhodne neodchádza spokojný. Jeho prevaha totiž mohla a mala znamenať ďaleko komfortnejší náskok, než rozdiel jedného gólu. Dost pálil vo veľkej šanci do brvna, De Bruyne vo veľkej šanci minul bránku a následne bol znovu Dost ukradnutý o regulérny gól. Po prvom polčase tak favorit vedie len veľmi tesne a všetko zostáva otvorené.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Neuveriteľné! Basovi Dostovi dnes nie je dopriate. Najskôr napálil zo štyroch metrov brvno, aby ho teraz o regulérny gól obral chybný verdikt Manuela Gräfeho. Kevin De Bruyne mu adresoval výbornú finálku do behu. Dost v bežeckom súboji prešprintoval Rafu a následne upratal loptu do pravého dolného rohu bránky Paderbornu. Lukas Kruse zostal bez šance, no Holanďanova trefa je následne znegovaná verdiktom hlavného rozhodcu, ktorý po prihranom faule španielskeho stopéra pískol Dostovi absurdný útočný faul.
     
    43
    Luiz Gustavo teraz zbytočným faulom vyháňa svojich spoluhráčov zo súperovej polovice. Paderborn sa môže nadýchnuť.
     
    42
    Tie im potom chýbajú vpredu, kde Paderborn nedokáže nič vymyslieť a nemení sa to ani v závere úvodného dejstva.
     
    41
    Ten neprišiel ani po odvrátenom centri Schäfera a ani po následnom rohovom kope VfL. Hostia sa bránia zo všetkých síl.
     
    40
    Vpredu nám ale modro-čierni neukázali ešte nič. Vo Volkswagen Arena sa čaká na druhý gól vedúceho mužstva.
     
    39
    Paderborn s veľkými problémami, ale predsa len krátko pred prestávkou drží jednogólovú stratu, ktorá im dáva šancu na body.
     
    37
    Ďalšia nebezpečná koncovka Wolfsburgu. Bas Dost znovu nevyzrel na Kruseho a navyše strieľal v postavení mimo hru.
     
    35
    Vlci pokračujú vo veľmi dobrom výkone, no stále sa im nedarí zdvojnásobiť svoje vedenie. Strohdiek teraz na ľavej strane nedokázal vyviesť loptu spred šestnástky. Pripravil ho o ňu aktívny Kevin De Bruyne, ktorý sa následne presadil aj cez kapitána Hünemeier, aby z hranice šestnástky mohol mieriť na vzdialenejšiu žrď Lukasa Kruseho. Loptu tam prízemným pokusom i posielal, no guľatý nezmysel sa napokon krútil mimo bránky.
     
    33
    Niekoľko desiatok sekúnd od zahodenej penalty Ivana Perišiča sa ale domáci predsa len mohli dostať do dvojgólového náskoku. Do šestnástky Paderbornu putoval ďalší center z ľavej strany, na ktorý najlepšie reagoval práve Bas Dost, ktorý zariadil penaltu. Holandský bomber dostával prízemnú prihrávku na hranicu malého vápna, no zo štyroch metrov dokázal nastreliť len brvno hosťujúcej bránky! Lukas Kruse by bol v tomto prípade bez šance.
     
    31
    Uvidíme, čo to narobí so psychikou Wolfsburgu, ktorý doteraz celkom komfortne kontroloval priebeh stretnutia. Pre hostí by to mohla byť vzpruha.
     
    29
    Domáci ale zahadzujú veľkú príležitosť na druhý gól v sieti nováčika súťaže! Loptu si na biely bod postavil chorvátsky futbalista Ivan Perišič, no bývalý hráč Dortmundu na Lukasa Kruseho nevyzrel. Chorvát posielal loptu po pravej ruke hosťujúceho brankára, ktorý si vybral správny smer a prízemnú strelu dokázal vyraziť pred seba, kde už situáciu uhasil jeden zo zadákov SC. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    28
    Christian Strohdiek pokračuje vo svojom nepodarenom predstavení a po stiahnutí Basa Dosta tu bude pokutový kop pre Wolfsburg. Holandský forward sa nedostal k centrovanej lopte z pravej strany, ale po Gräfeho hvizde ho to mrzieť nemuselo. Stopér hostí je navyše potrestaný i žltou kartou, favorit môže zdvojnásobiť svoje vedenie!
     
    27
    Benaglio ale loptu bezpečne vyboxoval do bezpečia. Švajčiarsky gólman bol navyše faulovaný Strohdiekom.
     
    26
    Štandardná situácia bude k videniu i na druhej strane, kde sa pískalo po nedovolenom zákroku obrancu Schäfera.
     
    25
    Následný center z voľného kopu sa hosťom podarilo odvrátiť a neujala sa ani De Bruyneho strela z druhej vlny, ktorá letela mimo.
     
    24
    Kartovo je potrestaný aj kapitán hostí Uwe Hünemeier, ktorý na ľavom okraji šestnástky zastavil hokejovým spôsobom De Bruyneho pohyb.
     
    23
    Tvoriť tak môžu znovu kreatívnejší hráči Wolfsburgu, ktorí začínajú svoju akciu na pravej strane, kde hrá Jung.
     
    22
    Na druhej strane tu boli známky protiútoku 07-ičiek, takže žltú kartu si Manuel Gräfe zrejme obháji. Paderborn z následnej štandardky nič nevyťažil.
     
    20
    Ivan Perišič na ľavej strane podrazil nohy Bakalorzovi. O faul sa určite jednalo, ale či si to zaslúžilo i kartový trest, o tom pochybujem.
     
    19
    Wolfsburg zatiaľ síce hral s loptou častejšie, no nedá sa povedať, že by priam dominoval. Tretia strela na bránku ale znamená gól.
    López GÓMEZ RAFA - 1:0
     
    17
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci Vlci sú za svoju optickú prevahu odmenení pri prvej skutočne gólovej príležitosti v zápase. Na pravej strane po De Bruyneovej prihrávke čaroval Maximiliam Arnold, ktorý si pripravil loptu na center a následne ho i adresoval na hlavu Vierinhu. Ten naskakoval na vzdialenejšej žrdi, kde z piatich metrov posielal loptu šikovne do protipohybu gólmana Kruseho. Ten bol absolútne bez šance a loptu pred bránkovou čiarou nedokázal odvrátiť ani stopér RAFA, ktorý ju v páde napálil od brvna do siete. Favorit sa ujíma očakávaného vedenia!
     
    15
    Dost mohol v tomto prípade preukázať ďaleko viacej kumštu. Keby dokázal loptu umiestniť k žrdi, Kruse by z desiatich metrov nemal nárok.
     
    14
    Po krásnej individuálnej akcii Ivana Perišiča dostal v šestnástke možnosť na zakončenie Bas Dost, ktorý zatancoval nad loptou, ale následne ju poslal len do stredu bránky.
     
    13
    Bas Dost sa na hranici šestnástky snažil vymodliť priamy kop, no stopér Rafa ho podľa Manuela Gräfeho zastavil v súlade s pravidlami.
     
    12
    VfL napriek prevahe až teraz po prvýkrát vystrelil medzi tri žrde. Vierinha ale mieril zo šestnástky len do stredu bránky.
     
    11
    Na druhej strane to mohol zmeniť Arnold, ktorý ale nedokázal na ľavej strane naštartovať Perišiča. Prihrávku dobre čítal Rafa.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme sledovali futbal v slušnom tempe. Prevahu majú zatiaľ domáci, no jediné ohrozenie bránky si pripravil Paderborn.
     
    9
    Rozohrával ho albánsky záložník Alban Meha, ktorého lopta smerovala z dvadsiatich metrov tesne nad bránku. Benaglio situáciu kontroloval.
     
    8
    Rovnakým jazykom hovoriaci Brazílčan Naldo na druhej strane podrazil Kachungu a hostia tak dostávajú výhodu zaujímavej štandardky.
     
    7
    Domáci sa i naďalej tlačia do ofenzívy. Ich snaha prináša ďalšie postavenie mimo hru v podaní aktívneho Portugalčana Vierinhu.
     
    6
    Bol to voľný kop, ktorý z pravej strany rozohrával Arnold. Jeho center smeroval iba k pripravenému gólmanovi Krusemu.
     
    5
    Ten sa hosťom podarilo odvrátiť, no po následnom nedovolenom zákroku dostávajú Vlci výhodu ďalšej štandardky.
     
    4
    Zelení majú stretnutie zatiaľ pod kontrolou. Loptu si vymieňajú až pred šestnástku Paderbornu. Po následnom defenzívnom zákroku Strohdieka tu bude roh.
     
    3
    Wolfsburg je od prvých momentov aktívnejší. Do zaujímavej pozície sa na pravej strane dostával Vierinha, ktorému bol ale mávaný ofsajd.
     
    2
    Stretnutie sa pred malým okamžikom začalo. Domáci nastupujú v zelených dresoch s bielymi trenírkami. Paderborn v modro-čiernej útočí zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.



     
    Vitajte vo Wolfsburgu, kde nás čaká posledné stretnutie pätnásteho kola nemeckej Bundesligy.

    Tabuľkové postavenie:

    2. Wolfsburg: 9 – 2 – 3; skóre 28:13; body 29
    10. Paderborn: 4 – 5 – 5; skóre 19:23; body 17

    Forma:

    Wolfsburg: V – V – V – P – P – V
    Paderborn: R – P – R – P – V – P

    Rozbehnutý Wolfsburg môže pokračovať v úžasnej sezóne ďalším víťazstvom v rade. Proti bude stáť Paderborn, ktorý postupne stráca dych. Naopak Wolfsburgu sa darí na všetkých frontoch. V týždni skompletizoval i svoj postup zo skupiny Európskej ligy UEFA, keď francúzske Lille porazil úplne jednoznačne 3:0.
    Vlci budú do jarného šestnásťfinále vylosovaní z druhého miesta, keďže nad ich sily bol liverpoolsky Everton. Aj preto môžeme tvrdiť, že viacej sa im darí v Bundeslige. V posledných deviatich ligových zápasoch si na svoje konto pripísali osem výhier a len jedinú porážku. Stalo sa tak pred troma týždňami, kedy prehrali v Gelsenkirchene (Schalke 2:3).

    Doma navyše VfL získal devätnásť bodov z dvadsaťjeden možných! Vo Volkswagen Arene bodoval len Frankfurt, ktorý tu remizoval ešte v druhom kole. Podarí sa to dnes senzačne Paderbornu? Príliš by som na to nevsádzal. Nováčikovi súťaže sa totiž na ihriskách súperov vôbec nedarí.
    So ziskom štyroch bodov a skóre 5:14 je Paderborn najhorším tímom na cudzích trávnikoch v rámci celej Bundesligy. Ani doma to už nie je to, čo bývalo na začiatku sezóny. SC po prvýkrát padli až v piatom kole, kedy cestovali do Mníchova (Bayern 0:4). Vrátane tejto porážky ale následne nováčik prehral päť ligových zápasov z desiatich hraných.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Rafa (vla.) – 51. Meha (pen.)

    Karty:   20. Perišič (WOF), 50. Naldo (WOF), 57. Luiz Gustavo (WOF), 73. Arnold (WOF) – 24. Hünemeier (PDN), 28. Strohdiek (PDN)

    Nepremenená penalta: 29. Perišič (WOF), brankár L. Kruse zneškodnil


    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Jung, Naldo, Knoche, M. Schäfer – Luiz Gustavo, Arnold – Vierinha, De Bruyne, Perišič – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, T. Klose, Caligiuri, A Hunt, Malanda, Guilavogui

    SC Paderborn 07: L. Kruse – Wemmer, Rafa, Hünemeier (C), Strohdiek, Brückner – Stoppelkamp, Bakalorz, Rupp, Meha – Kachunga
    Náhradníci: Lück – P. Ziegler, Vrančič, Kutschke, Saglik, Vucinovic, Durksch

    Rozhodca: Manuel Gräfe – M. Achmüller, M. Sinn – D. Siebert