Poľsko – Dánsko 19:28 (kon.) | Španielsko – Nórsko 26:29 (kon.) | Maďarsko – Rumunsko 20:19 (kon.)
koniec
Maďarsko
20:19 (10:8)
Rumunsko
cz Sobota 13.12.2014, 20:30 • Fönix Csarnok, Debrecen (Maďarsko) • Majstrovstvá Európy žien
Predzápasové kurzy
     
    59
    Maďarské bránící hráčky jsou doslova namačkány před svým brankovištěm a nedávají tak pivotmance ani dalším hráčkám příliš mnoho prostoru se prosadit. Maďarky se v těchto momentech soustředí na to, odkud přijde rána. Obranný styl 0:6 je určitě na místě! Ale rumunské hráčky se dopustily hned po odpískání obrovské chyby, která je bude stát možný bod! Rumunské reprezentantky po špatné rozehrávce z čáry volného hodu přišly o míč a Maďarsko se tak raduje z vítězství! (20:19)
     
    59
    Gheorge Thadici obdržel za protesty žlutou kartu! (20:19)
     
    57
    Maďarské házenkářky jsou v dnešním utkání podporované opravdu bouřlivou kulisou domácích fanoušků, kteří svým skandováním vytrhávají nabitou halu ze základů! (20:19)
     
    56
    Maďarsko srovnává čtyři minuty před koncem stav utkání! Z nařízeného sedmimetrového hodu se o to zasloužila Kovacsiczová. (19:19)
     
    55
    Tothová právě rozbušila tlukot v srdcích vše maďarských fandů! Ostřílená matadorka předvedla bezkonkurenční přetah na desíti metrech a snižuje na rozdíl jediné branky! Hvězda maďarské házenkářky jasně září na obloze házené! Maďarská hala je v euforii! (18:19)
     
    44
    Maďarkám ale nevydrželo vedení příliš dlouhou. O své jednobrankové vedení přišly po úspěšném proměnění sedmimetrového hodu z rukou Neaguové. (15:15)
     
    41
    Dvouminutový trest na stranu Rumunska a sedmimetrový hod pro Maďarky. (13:14)
     
    29
    Na sedmimetrový hod dokráčela Triscsuková, která posílá Maďarsko do vedení o dvě branky! (10:8)
     
    29
    Ale Rumunky se samy trestají. Po obdrženém dvouminutovém trestu bude hrát Rumunsko v pěti ženách na palubovce. (9:8)
     
    27
    Na sedmimetrový hod byla vyslána Neaguvoá, která poslala svou ráznou střelu k levé tyči. (9:7)
     
    27
    Dvouminutový trest na stranu Maďarska a sedmimetrový hod pro Rumunky. (9:6)
     
    21
    Rumunky budou prožívat dramatické chvíle na palubovce! Chintoanová obdržela po faulu na nabíhající hráčku Maďarek dvouminutový trest. (7:5)
     
    16
    Za bránění v brankovišti měly Rumunky k dispozici sedmimetrový hod, který náležitě zužitkovala Neaguová. (4:3)
     
    15
    Za svůj zákrok vidí Bulathová žlutou kartu. (4:2)

    Martin Petřek

    Maďarsko: Herrová, Bíróová, Kissová, Triscsuková, Szucsánszkiová, Kovacsicsová, Bulathová, Pappné-Szamoránská, Bognár-Bódiová, Mayerová, Planétová, Mészárosová, Erdösiová, Kovacsiczová, Tomoriová, Tothová
    Rumunsko: Deduová, Ungureanuová, Pirvutová, Bondarová, Pinteaová, Neaguová, Bradeanuová, Tacalieová, Perianuová, Ardean-Eliseiová, Ciuciuleteová, Zamfirová, Babeanuová, Hoteaová, Chintoanová, Chiperová.

    Rozhodca: Evgeny Zotin (RUS) a Nikolay Volodkov (RUS), EHF-Supervisor Monika Hagen (SWE), EHF-Observer Bozidar Djurkovic (SRB)