Královo Pole – Plzeň 26:25 (kon.) | Lovosice – Jičín 26:24 (kon.) | Litovel – Zubří 31:23 (kon.)
koniec
HK FCC Město Lovosice
26:24 (14:12)
O2xyworld HBC Jičín
cz Sobota 13.12.2014, 17:00 • SH Chemik • Chance Extraliga mužů (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro letošní rok z lovosické sportovní haly Chemik s konstatováním výhry Lovosic vše. Děkuji za pozornost a všem čtenářům přeji příjemně strávené svátky plné zdraví a klidu. Opět se vám ze sportovní haly Chemik ozvu v únoru, kdy je naplánováno pokračování extraligy házené. Dnešní zbytek večera si můžete zpříjemnit například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (19:03:56)
     
    Lovosice se dostaly v druhém poločase do velkých potíží, když ztratili čtyřbrankové vedení a dokonce začaly prohrávat v jednu chvíli o 2 branky. Jenže následně kouzlili v bráně brankáři obou celků a začalo se hojně vylučovat. Toho využily Lovosice ke vstřelení několika branek, díky kterým se dostaly znovu do vedení. Soupeři se sice povedlo ještě jednou vyrovnat stav utkání, ale to bylo vše, na co se v posledních chvílích Jičínští nadechli. V tu chvíli byli s psychikou nahoře Lovosice a navíc jim k dobrému výkonu pomáhaly zákroky Adamíka. Lovosice odskočily soupeřům na 2 branky a už to vypadalo, že si hráči domácích vedení pohlídají. Jičín ještě odpověděl brankou, poslední slovo nakonec měly přeci jen Lovosice, když se téměř minutu před koncem trefil Landa do brány Jičína a učinil tak konečnou s úspěšnou střelbou. Zápas tedy skončil za stavu 26:24 pro radost domácích diváků i hráčů, kteří si po zápase zazpívali "hymnu" Lovců z Lovosic.
     
    Ohlas Vladimíra Šumy, trenéra Lovosic: "Myslím si, že vstup do utkání se nám vůbec nevyvedl a sami jsme se dostali pod určitý tlak. Výhra v dnešním utkání pro nás byla velmi důležitá, protože jsme potvrdili 2 získané body z palubovky Dukly. V prvním poločase jsme měli problém v koncovce, kvůli čemuž jsme prohrávali už o 3 branky. Před koncem zápasu jsme dokonce prohrávali o 2 branky a když jsme začali hrát dvojitou osobní obranu, během jedné minuty jsme vyrovnali a potom už jsme lépe bránili a dotáhli utkání do vítězného konce. Jičín byl jako vždy nepříjemný soupeř, protože mezi námi panuje určitá rivalita.Dva povinné body doma zůstali a já si myslím, že zaslouženě."
     
    Ohlas Aleše Baráka, trenéra Jičína: "Jsem ohromně spokojený s dnešním výkonem mužstva, co dnes předvedlo, protože se potácíme s velkou marodkou, i když se na tento fakt nechci rozhodně vymlouvat. Jeli jsme do Lovosic s cílem překvapit a potrápit Lovosice. Myslím si, že hlavně v prvním poločase se nám to dařilo, samozřejmě Lovosice mají zkušený kádr v čele s Berkou a Motlem, kteří v těch důležitých momentech dokázali podržet svůj celek. Musím pochválit své hráče, že se dokázali za nepříznivého stavu, kdy jsme prohrávali o 4 branky, zmobilizovat. Myslím si, že tentokrát jsme si tady minimálně jeden bod zasloužili."
     
    60
    Konec zápasu. (26:24)
     
    60
    Posledních 5 sekund od konce zápasu. Žádná branka nepadne. (26:24)
     
    60
    Tentokrát se Motl už k zakončení dostal, ale Kurial předvedl úspěšný zákrok. (26:24)
     
    60
    Motl byl včas zastaven před zakončením. (26:24)
     
    60
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou Lovosičtí. (26:24)
     
    60
    Půl minuty před koncem zápasu přichází oddechový čas pro HK .A.S.A. Město Lovosice. (26:24)
     
    60
    Adamík si připisuje veledůležitý zákrok, když dokázal vychytat podstřel Bareše. (26:24)
     
    60
    Probíhá poslední minuta tohoto zápasu. (26:24)
     
    59
    Landa naznačil přihrávku, ale místo toho vystřelil na Kuriala, toho to překvapilo a tak skončil míč v bráně Jičína. (26:24)
     
    59
    Všichni aktéři na nohou, nic nebrání pokračování ve hře. (25:24)
     
    59
    Motl probíhal brankovištěm a zakopl o jednoho z protihráčů. Rozhodčí raději pozastavují hru. (25:24)
     
    58
    Toho se štěstím využívá Tomáš Tomeš ke vstřelení branky z pozice pravé spojky. (25:24)
     
    58
    Hosté zkoušejí hru bez brankáře. (25:23)
     
    58
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Jičína. (25:23)
     
    58
    Oddechový čas pro HBC Ronal Jičín. (25:23)
     
    58
    Jiří Motl zamířil svůj střelecký pokus ze sedmimetrového hodu do pravého horního rohu, na kterou nemohl Kurial dosáhnout. (25:23)

    Josef Cestr

    HK FCC Město Lovosice
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    O2xyworld HBC Jičín
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    Rozhodca: Jiří Králíček, Milan Letev
    Delegát: Václav Formánek
    Diváci: 750