Dánsko – Nórsko 2:6 (kon.) | Česko – Fínsko 3:6 (kon.) | Estónsko – Lotyšsko 1:6 (kon.)
Švédsko – Švajčiarsko 10:1 (kon.)
koniec
Dánsko
2:6 (2:3, 0:0, 0:3)
Nórsko
cz Sobota 13.12.2014, 10:00 • Lisebergshallen Arena, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
    Willy FAUSKANGER - 2:6
     
    58:17
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Evensen poslal míček na hůl Fauskangera, který si vyměnil ještě dvakrát míček s Kronbergem, aby následně mohl poslat míček pod horní tyčku Wedeovy brány. Asistence: Ketil Kronberg.
    Willy FAUSKANGER - 2:5
     
    54:03
    Norsko právě vstřelilo branku!
    K míčku se v předbrankovém prostoru po přihrávce Evensena dostal WILLY FAUSKANGER a ten už si dokázal poradit se zakončením. Asistence: Glen Evensen.
    Ole Mossin OLESEN - 2:4
     
    53:36
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! Střela Janssona byla sražena na hůl OLE MOSSINA OLESENA, jeho střela už si ale cestičku do brány přeci jen našla, Wede bez šance zasáhnout. Asistence: Ole Martin Skau Jansson.
     
    52:31
    Norové si po dlouhé době zahrají přesilovku, na 2 minuty je potrestán Steffen Jensem (DEN).
     
    52:11
    Wede obdržel od diváků velký potlesk za chycení freestylového zakončení soupeře. Vynikající počin dánského brankáře.
     
    Dnešní utkání sleduje 748 diváků.
     
    49:28
    Wede se blýskl skvělým zákrokem, když dokázal zlikvidovat střelu soupeře po výborné souhře.
     
    48:39
    O několik vteřin později zazvonila horní tyč Jelsnesovy brány.
     
    47:35
    Jelnsnes schytal ránu z hole Krosgaarda do masky.
     
    46:54
    Glen Evensen (NOR) je vyloučen na dvě minuty za faul na pronikajícího protihráče, kterého téměř srazil rukama k zemi. Dánové mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    46:19
    Domácí faulují u mantinelu. Wede o chvíli později předvádí jeden ze svých skvělých zákroků.
     
    43:44
    Wede musel napravovat chybu svého obránce, který ztratil na vrcholu brankoviště míček. Norský reprezentant nedokázal přehodit Wedeho tělo.
     
    40:56
    Norové jdou do 3 hráčů, naopak Dánové budou hrát ve 4. Na straně Dánska si dvě minuty odsedí Brian Nielsen, na straně Norska je potrestaným Erik Nielsen De Santana.
     
    39:48
    Lars Erik Torp (NOR) je 13 sekudn před koncem druhé třetiny vyloučen na 2 minuty a bude tak svému týmu chybět na začátku třetí třetiny.
     
    35:19
    Dva dánští hráči se srazili u mantinelu, když navzájem do sebe ramenem strčili při domnění, že jde o soupeře. Toho málem Norsko využilo ke vstřelení branky. Jen včasný zákrok Wedeho je zachránil od inkasované branky.
     
    32:24
    Steffen Jensen (DEN) je vyloučen na 2 minuty a oslabuje tak svůj tým, což je velká příležitost hostů dostat se zpět do dvoubrankového vedení.
     
    29:01
    Wede už byl dánskými hráči překonán, jenže cestu míčku do sítě Dánska zastavila tyč!
     
    28:31
    Jensen nedokázal vstřelit svůj třetí gól v tváří tvář brankáři Norska. Je ale potřeba říci, že musel míček sklepávat ze vzduchu.
     
    26:36
    Na Bjerknesovu střelu musel vytáhnout Wede jeden ze svých nejlepších zákroků. Brankář Dánska však ve druhé třetině stále odolává.
     
    24:06
    Wede znovu v akci. Tentokrát si poradil jak se střelou z vrcholu brankoviště, tak s následnou dorážkou.
     
    21:31
    Torpovi vzali soupeři míček z hole v poslední možnou chvíli, neboť už měl napřaženo před prázdnou bránou a putoval na něj míček.
    Niklas JENSEN - 2:3
     
    16:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Jannik Wede adresoval při zavezení míčku na útočnou polovinu svojí přihrávku na hůl NIKLASE JENSENA a tomu už stačilo do přihrávky vložit pouze hůl, aby míček nasměřoval správným směřem. Asistence: Jannik Trolle Wede.
     
    14:41
    M. T. Wede není zřejmě v pohodě. Po jednom ze soubojů zůstal ležet v brankovišti a lékař týmu se mu snaží velmi dlouhou chvíli dát dohromady.
    Ole Mossin OLESEN - 1:3
     
    14:15
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Velká parádička ze strany Norska. OLE MOSSIN OLESEN při zpracování přihrávky od svého spoluhráče použil ke vstřelení brány freestyle. Vše bylo dle pravidlových regulí, branka je uznána. Asistence: Ole Martin Skau Jansson.
    Niklas JENSEN - 1:2
     
    13:12
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Když dostal NIKLAS JENSEN míček na svojí hůl, nerozmýšlel se a poslal ho na bránu Jelsnese. Míček propadl norskému brankáři až do brány. Asistence: Jannik Trolle Wede.
     
    12:16
    Wede měl teď veliké štěstí, ze Kvisvik nedokázal zakončit přesně u jeho levé tyče, kde se ocitl zcela osamocen.
    Chrostoffer NILSSON - 0:2
     
    06:49
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Teď to Norové sehráli náramně. Od půlící čáry byl míček vyslán na hůl Krosgaarda, který ještě posunul na lépe postaveného CHRISTOFFERA NILSSONA, který si pohrál s Wedem a poté mu poslal míček do sítě. Asistence: Thomas Straete.
    Lars Erik TORP - 0:1
     
    01:14
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Straete dostal od spoluhráče na půlící čáře míček, poslal ho přes celou šíři hrací plochy na LARSE ERIKA TORPA a ten už dokázal dostat míček za záda Wedeho. Asistence: Thomas Straete.

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 14. N. Jensen (J. T. Wede), 17. N. Jensen (J. T. Wede) – 2. Torp (Straete), 7. Nilsson (Straete), 15. Olesen (Jansson), 54. Olesen (Jansson), 55. Fauskanger (G. Evensen), 59. Fauskanger (Kronberg)


    Dánsko: M. T. Wede (Kjaer) – Erichsen, J. T. Wede, Krogsgaard, J. F. Andersen, Skytte, Bendtsen – Hedorf, J. M. Andersen, N. Jensen – S. Jensen, Nielsen, Glad – Cabe, Kristensen, Larsen – Nisbeth, B. Jensen
    Nórsko: Jelsnes (Ronnmark) – Kvisik, E. Evensen, Vidar, Gustavsen, Martinsen, De Santana, Rognlien, Gidske – Fauskanger, Kronberg, G. Evensen – Torp, Straete, Nilsson – Jansson, Bjerknes, Olesen – Eriksen

    Rozhodca: Dennis Lim, Ismail Sharil (oba SIN)

    Diváci: 748