Dánsko – Nórsko 2:6 (kon.) | Česko – Fínsko 3:6 (kon.) | Estónsko – Lotyšsko 1:6 (kon.)
Švédsko – Švajčiarsko 10:1 (kon.)
koniec
Dánsko
2:6 (2:3, 0:0, 0:3)
Nórsko
cz Sobota 13.12.2014, 10:00 • Lisebergshallen Arena, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
     
    To je ode mě pro dnešek z toho zápasu s konstatováním výhry Norska vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen florbalového) Onlajnu, na počtenou! (12:12:31)
     
    Statistiky zápasu

    Branky a nahrávky: 14. N. Jensen (J. T. Wede), 17. N. Jensen (J. T. Wede) – 2. Torp (Straete), 7. Nilsson (Straete), 15. Olesen (Jansson), 54. Olesen (Jansson), 55. Fauskanger (G. Evensen), 59. Fauskanger (Kronberg)

    Střely na bránu: 10-27
    Vyloučení: 3-3
    Využití: 0-1
    Diváci: 748
     
    Třetí třetina se dlouho jevila jako bezbranková. Branky nakonec ale přeci jen 3 padly. Všechny z nich padly až v posledních šesti minutách. Nejprve se trefil v 54. minutě přesně Olesen, kterého dvakrát po sobě následoval Fauskanger, který tak učinil konečné skóre 2:6 pro Norsko. Kdyby však dnes nebylo mnoha skvělých zákroků Mika Trolle Wedeho, prohrálo by Dánsko o mnohem více branek. I proto byl vyhlášen stejně jako ve včerejším zápase proti Česku nejlepším hráčem Dánska právě brankář.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Dánsko: Mike Trolle Wede
    Norsko: Ketil Kronberg
     
    Zásahy brankářů: M. T. Wede – 21, Jelsnes – 8.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Diváci obohacují všechny aktéry dnešního zápasu potleskem ve stoje.
     
    59:30
    Notové drží míček na svých holích a snaží se dostat do zakončení.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu.
    Willy FAUSKANGER - 2:6
     
    58:17
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Evensen poslal míček na hůl Fauskangera, který si vyměnil ještě dvakrát míček s Kronbergem, aby následně mohl poslat míček pod horní tyčku Wedeovy brány. Asistence: Ketil Kronberg.
     
    57:55
    Jensen se nedokázal prosadit proti dvojí přesile obránců.
     
    57:47
    Na holích Dánů se projevuje i v obranné činnosti. Míček se ocitl za mantinely.
     
    57:02
    V posledních minutách a vteřinách mají míček na holích převážně hráči Norska. Dvě branky v krátkém sledu v bráně Dánska zřejmě Dány na dobro srazila k zemi.
     
    56:00
    Wde musel zakročit proti hned třem střelám soupeře. Žádná z nich ale neskončila za jeho zády.
    Willy FAUSKANGER - 2:5
     
    54:03
    Norsko právě vstřelilo branku!
    K míčku se v předbrankovém prostoru po přihrávce Evensena dostal WILLY FAUSKANGER a ten už si dokázal poradit se zakončením. Asistence: Glen Evensen.
    Ole Mossin OLESEN - 2:4
     
    53:36
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! Střela Janssona byla sražena na hůl OLE MOSSINA OLESENA, jeho střela už si ale cestičku do brány přeci jen našla, Wede bez šance zasáhnout. Asistence: Ole Martin Skau Jansson.
     
    52:54
    Wede vykopl pokus Fauskangera vysoko nad bránu.

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 14. N. Jensen (J. T. Wede), 17. N. Jensen (J. T. Wede) – 2. Torp (Straete), 7. Nilsson (Straete), 15. Olesen (Jansson), 54. Olesen (Jansson), 55. Fauskanger (G. Evensen), 59. Fauskanger (Kronberg)


    Dánsko: M. T. Wede (Kjaer) – Erichsen, J. T. Wede, Krogsgaard, J. F. Andersen, Skytte, Bendtsen – Hedorf, J. M. Andersen, N. Jensen – S. Jensen, Nielsen, Glad – Cabe, Kristensen, Larsen – Nisbeth, B. Jensen
    Nórsko: Jelsnes (Ronnmark) – Kvisik, E. Evensen, Vidar, Gustavsen, Martinsen, De Santana, Rognlien, Gidske – Fauskanger, Kronberg, G. Evensen – Torp, Straete, Nilsson – Jansson, Bjerknes, Olesen – Eriksen

    Rozhodca: Dennis Lim, Ismail Sharil (oba SIN)

    Diváci: 748