Poprad – Martin 3:0 (kon.) | Nitra – Zvolen 2:4 (kon.) | Žilina – Trenčín 0:1 (kon.)
B. Bystrica – Košice 2:3 (kon.) | Skalica – Piešťany 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
HK Poprad
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HK VITAR Martin
Utorok 09.12.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    Martinskí hokejisti budú hrať ešte posledných 47 sekúnd v oslabení o dvoch hráčov. Dve minúty za podrazenie dostáva Oliver Jokeľ.
     
    57:13
    Presilovku si ešte zahrajú Popradčania. Dominik Fujerík dostáva dve minúty za seknutie.
     
    47:58
    Poprad si zahrá presilovku. Tomáš Brcko dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    47:47
    Radoslav Macík sa mohol vo svojom prvom zápase za Poprad presadiť aj gólovo, keď si krásne z rohu klziska nakorčuľoval pred bránu, položil si ešte Dzubinu, ale následne mu puk skĺzol z čepele hokejky!
    PAUKOVČEK - 3:0
     
    45:53
    Poprad dal gól!
    Po dlhej dobe tu máme znovu presný zásah, konkrétne je to po 30 minútach. Kurali získal puk v útočnom pásme v rohu klziska, prekorčuľoval za bránu a na modrú čiaru prihral LUKÁŠOVI PAUKOVČEKOVI, ktorý tvrdou strelou vypálil na bránu. Puk ešte tečoval Kolba, ktorý tak Dzubinovi už definitívne zažehnal šancu na zachytenie tejto strely.
    Asistencia: Mário Kurali.
     
    40:51
    Ešte vo väčšej šanci Popradu sa ocitol Mário Kurali, ktorý si pred bránkoviskom spracoval prihrávku od Matisa, strieľal najprv len do Dzubinovho betónu. V dorážke však napokon prestrelil bránu!
     
    39:00
    Poprad získava presilovú hru, ktorej presne prvú polovicu dohrá v druhej časti hry a ďalej bude pokračovať v tretej dvadaťminútovke. Na dve minúty za podrazenie odchádza Matej Dírer.
     
    36:23
    Obojstranné vylúčenie. Na trestnú lavicu si sadajú Daniel Brejčák s Lukášom Klímom. Obaja si totižto po prikrytí puku brankárom Popradu mierne brúsili navzájom zuby a ruky, no stálo ich to oboch dvoj-minútové vylúčenie.
     
    36:21
    Arne Kroták nepredviedol úspešnú rozohrávku, prihral na hokejku Lukáša Klímu na útočnej modrej čiare Martina, ktorý pokračoval do zakončenia z medzikružia. Kostúr dokázal niekde nad lapačkou zastaviť puk, ale následne sa ešte musel obzrieť za seba, pretože keby to neurobil a následne neprikryl puk, tak Martin strieľa kontaktný gól!
     
    34:45
    Jaroslav Markovič našiel z pravého kruhu peknou prihrávkou Tomáša Pokrivčáka v medzikruží, no pozorný Kostúr sa v priebehu niekoľkých stotín sekundy presunul a zachytil puk do svojej lapačky!
     
    32:41
    Peter Gápa sa zmocnil puku na ľavom kruhu, následne sa ešte mierne priblížil ku bráne, ale strieľal iba mizerne do stredu brány, kde bol pripravený gólman Dzubina, ktorý bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji!
     
    27:41
    Oliver Jokeľ sa dostal do nebezpečného zakončenia z tesnej blízkosti, blafákom sa snažil prekvapiť Kostúra strelou ku ľavej žrdi, no Kostúr tesne-tesne dal do strely hokejku, ktorou usmernil puk len veľmi blízko ľavej žrde, napokon to však gól nebol!
     
    25:55
    Presilová hra pre Martin. Daniel Brejčák dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    23:15
    Vylučuje sa opäť. Hráčska lavica Martina dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Tresti si odchádza odsedieť Matej Dírer.
     
    21:16
    Hrať sa bude v počte štyroch proti štyrom. Marek Kolba dostáva dve minúty za držanie hokejky a Arne Kroták dve minúty za seknutie.
     
    20:54
    Popradčania sa ledva zbavili oslabenia a už majú na rováši ďalšie. Samuel Takáč odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    20:25
    Účinne to však napravil Lukáš Paukovček, ktorý sa prebojoval do zakončenia po pravom krídle, strieľal z pravého kruhu na Dzubinu, ktorý vyrazil pred seba, a potom ešte Paukovček aj dorážal svoju strelu, no len priamo do tela gólmana Martina!
     
    18:33
    Napokon však popradský útočník Samuel Takáč dostáva trest za toto konanie. Odchádza si odsedieť dve minúty za seknutie.
     
    16:41
    Svoju nebezpečnú hru teraz prezentovali aj martinskí hokejisti! Jaroslav Markovič sa prebojoval do šance z tesnej blízkosti po Svobodovej prhrávke, ale z tesnej blízkosti trafil iba ľavú žŕdku Kostúrovej brány!
    PALOČKO - 2:0
     
    15:44
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa pohodlne dostávajú do dvoj-gólového vedenia v tomto zápase. Arne Kroták potiahol útočnú akciu po ľavom krídle, následne nahodil po mantineli na Paločka, ktorý dával do medzikružia na Takáča. Ten však ešte počkal, kým si práve jeho spoluhráč MATÚŠ PALOČKO príde ku dolnej časti pravého kruhu, následne mu prihral a Paločko s prehľadom zakončil cez ležiaceho Dzubinu!
    Asistencie: Samuel Takáč, Arne Kroták.
     
    10:11
    Vylučuje sa teraz aj na popradskej strane. Ľubomír Malina dostáva dve minúty za podrazenie. Martin má ľahšiu šancu na vyrovnanie.
     
    07:21
    Poprad si ako prvý v tomto zápase vyskúša presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza Tomáš Klíma, ktorý dostáva dve minúty za hrubosť.
    T. SÝKORA - 1:0
     
    03:33
    Poprad dal gól!
    Hneď v úvode stretnutia máme možnosť vidieť prvý presný zásah tohto stretnutia! Radoslav Suchý sa zmocnil puku v strednom pásme, dával ho z obrannej modrej čiary na červenú čiaru, kde bol Paukovček, ktorý okamžite šikovne videl na ľavom krídle rozbehnutého TOMÁŠA SÝKORU. Ten zrýchlil bližšie ku bráne a peknou strelou pomedzi brankára Dzubina posiela Poprad do vedenia!
    Asistencie: Lukáš Paukovček, Radoslav Suchý.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 4. T. Sýkora (Paukovček, Suchý), 16. Paločko (Takáč, Kroták), 46. Paukovček (Kurali)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Matis, Paukovček, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Macík, Mlynčár, Hvila – Gápa, M. Nagy, Štrauch
    HK VITAR Martin: Dzubina (Pieš) – Ďatelinka ("C"), Matejka – Lojek, Brcko – Kolba ("A"), Dvořák – Rusina, Tupý – Markovič ("A"), Svoboda, Pokrivčák – Illo, Fujerík, Jokeľ – Themár, T. Klíma, L. Klíma – Šugár, Dírer, Jurášek

    Rozhodca: Lokšík – Bogdaň, Smrek

    Diváci: 782