Neapol – Empoli 2:2 (kon.) | Bergamo – Cesena 3:2 (kon.) | CFC Janov – AC Miláno 1:0 (kon.)
Parma – Lazio 1:2 (kon.) | Inter – Udinese 1:2 (kon.)
koniec
CFC Janov
1:0 (1:0)
AC Miláno
Nedeľa 07.12.2014, 15:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Dobojované, Janov si vydobil tri body a posúva sa na skvelé tretie miesto! Postaral sa o to dnes hlavičkou Antonelli po rohovom kope a potom už kontroloval hru, hoci neraz ho podržal aj brankár Perin. Miláno nepredviedlo typickú hru, ktorou by ničil súperov, ako kedysi. Chcelo to lepšie psychické rozpoloženie a finálne momenty riešiť s pokojom. Aj preto sa prvá prehra vonku pre hostí zapíše ako trpká, veď rozhodol bývalý hráč Milána. Tím sa prepadne až na siedme miesto. To je nateraz všetko, ostáva mi len poďakovať sa vám za sledovanie. (16:50:06)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Lopta sa v šestnástke dostala k Ramimu, lenže nedokázal ju usmerniť ani na bránu a diváci už oslavujú tri body.
     
    90+2
    Lopta pre hostí, pri nej De Jong. Bude to priamy kop a možno posledná šanca na vyrovnanie.
     
    90+1
    Perotti videl za taktický faul žltú kartu.
     
    90
    Ešte sa budú nadstavovať 3 minúty.
     
    89
    Pazzini teraz sklepol loptu hlavičkou a Bonaventura z dobrej pozície mieril len vysoko nad! Škoda pre AC.
     
    88
    Hosita držali dnes loptu o dve minúty dlhšie ako ich súper, napriek tomu stále prehrávajú. Do konca duelu už veľa času nemajú na to, aby ešte aspoň vyrovnali.
     
    87
    Rossoneri po rohovom kope zahrozili, no Niang hlavičkoval len slabo do ofsajdu De Jonga. Janov opäť ušetril cenné sekundy.
     
    86
    Stále platí stav, ktorý po polhodine hry upravil Antonelli. Čo je bývalý hráč AC Miláno, o to trpkejšie konštatovanie pre hostí.
     
    85
    Antonini na strane Janova prišiel na ihrisko namiesto Izza.
     
    84
    Menez z uhla netrafil loptu ideálne, čím Perina nezamestnal. Závar ešte chcel vypilovať De Jong, no bombou napálil len vysoko nad a dostalo sa mu akurát tak posmeškov od fanúšikov.
     
    83
    Je tu ďalšie striedanie, končí Matri. Pinilla ho nahradí.
     
    82
    Pískal sa faul v neprospech Milána, Niang tiež len nedočiahol na center Armera a Perin nemusel zasahovať.
     
    81
    Hra je prerušená pre Matriho otrasenie, domáci už iste budú zbierať aj cenné sekundy. Stále su k víťazstvu bližšie a bližšie, chce to ešte vytrvať.
     
    80
    Niang príde takisto podporiť útočné ťahy hostí, dole šiel El Shaarawy.
     
    79
    Lopez sa len pozeral, ako bomba spoza šestnástky od Roncagliu letí tesne nad brvnom!
     
    78
    Akoby nikto nemal v radoch Milána tú vodcovskú schopnosť zobrať opraty duelu do svojich rúk a zodpovedne niečo svetoborné vymyslieť.
     
    77
    Zatiaľ sa k lopte poriadne nedostal, obrana Janova je vhodne sformovaná a pevná ako skala. Už dlho nemal Perin žiadnu robotu.
     
    76
    Sami potrebujú zabrať v ofenzíve, aj preto sa na ihrisko dostal Pazzini. Aj jeho obopína minulosť v Sampdorii a preto bol tiež privítaný piskotom.
     
    75
    Pre domácich sa často otvára priestor smerom dopredu, na to si budú musieť v poslednej štvrťhodine duelu dávať hráči AC veľký pozor.
     
    74
    O vylúčenie si koledoval Mexes, ktorý sa potom na súpera poriadne rozčertil, rozhodca bol veľkorysý.
     
    73
    Sturaro za súboj s Mexesom videl žltú kartu.
     
    72
    Marchese na domácej strane vymenil Juraja Kucku.
     
    71
    Pazzini prišiel posilniť útok, vymenil Hondu.
     
    70
    Matri práve po jednom z nich pätičkou mieril loptu ešte na kolegu, v šestnástke bol pri tom skôr Bonera a situáciu upokojil.
     
    69
    Hostia síce zosiluje svoj tlak, no čoraz odolnejšia je aj obrana Janova. Prípadné brejky potom pred lopezom hrozia vo väčšom množstve.
     
    68
    Janov doma výsledkom 1:0 v tejto sezóne porazil aj Juventus, blízko k tomu je aj proti ďalšiemu (kedysi) veľhlasnému mužstvu. Ostáva mu dohrať úspešne dvadsať minút.
     
    67
    AC nepochodilo štandardkou, ktorá mohla znamenať nebezpečie. Naopak, Perin založil ďalší rýchly útok, čoho chcel využiť Bertolacii. Namieril však iba do ochrannej siete nad bránou.
     
    66
    Poli je bývalým hráčom Sampdorie, takže diávci ho uvítali mohutným piskotom. Nič to nemení na tom, že svojmu tímu bude chcieť pomôcť minimálne k remíze.
     
    65
    Vytratil sa nám v hre Jeremy Menez, ten zaujal hlavne v úvode duelu. Odvtedy ho obrana zrejme natoľko prečítala, že šance pred bránou mu vytvoriť nedovolila.
     
    64
    Mexes nepríjemným spôsobom fauloval Kucku, za čo videl oprávnene žltú kartu.
     
    63
    Montolivo v zápase končí, vymenil ho Poli.
     
    62
    Falqué sa dostal k odrazenej lopte a vyskúšal Lopezovu pozornosť. Strelou do stredu ho neprekvapil natoľko, aby skóre zmenil.
     
    61
    Arbiter ponúkol domácim ďalšiu štandardku, Milánčania si koledujú o opätovné problémy.
     
    60
    Pri predchádzajúcom priamom kope sa hráči hostí posunuli natoľko, že pošliapali sprej pod nohami a viditeľne ho zmazali. Rozhodca to neriešil.
     
    59
    Falqué neuspel ranou z priameho kopu, napálil len do múru. Lopez tak ani nemal dôvod zasahovať.
     
    58
    Perottiho prienik vyzeral veľmi nádejne na zvýšenie skóre, obrana ho už musela zastaviť. A Rami za cenu žltej.
     
    57
    Antonelli zahral rukou, čo pozorosti rozhodcu neuniklo. Videl preto kartu.
     
    56
    Úžasnú robotu odvádza opäť aj Slovák Juraj Kucka, ktorý je máločo viditeľný, ale o to platnejší. Odoberá množstvo lôpt a čo je podstatné, bez faulu.
     
    55
    Janovčania sršia čoraz väčším sebavedomím, dovoľujú si na súpera viac a skúšajú skóre navýšiť. V hlavnej úlohe často Perotti, ktorý číhal na ďalší center pred Lopezom po dobrom centri. Len tak tak, že aj loptu neusmernil do siete.
     
    54
    Múr odolal, strela Hondu sa zatrepotala práve len v telách hráčov. Dodatok v podobe rany Mexesa už bol pre Perina malinou.
     
    53
    Montolivo vybojoval priamy kop po faule Bertolacciho. Bude to tak šanca na prípadné vyrovnanie.
     
    52
    Hrá sa tvrdo a podľa rozhodcu aj fér. Aj preto sme ešte nevideli ani jednu žltú kartu v zápase.
     
    51
    Kopal sa roh v prospech AC, no ten len preletel pokutovým územím a šanca z toho nebola.
     
    50
    Armero hľadal Hondu slušným pasom, na čo doplatil Antonelli, ktorý si udrel hlavu o tvrdú zem. Bude napriek tomu v poriadku a hrá ďalej.
     
    49
    Zmien na ihrisku sme sa nedočkali, tréner nesiahli cez prestávku po striedaní. História zápasu je teda stále na tých istých hráčoch.
     
    48
    Hostia doposiaľ v ročníku inkasovali už šiesty gól po rohovom kope. Je teda vidieť, že tréner Inzaghi ako aktívny hráč nebol obrancom.
     
    47
    V hre opäť pokračujeme rozohratím duelu hráčmi AC Miláno.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaujímavá hra sa prejavila na štadióne v Janove, ktorý vedie nad AC Miláno gólom Antonelliho. Hralo sa v rušnom a mierne nervóznom priebehu, viac šancí mali domáci. Tí to napokon aj prejavili do gólového momentu po polhodine hry a hoci sa najmä Menez a potom Mexes snažili vyrovnať, spokojnejší budú Kuckovci. Dáme si 15 minút pauzu, potom sa opäť prihlásime.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Perotti ranu k žrdi mieril dobre, Lopez si to ustrážil a gól nepustil. Viac sa toho už v prvom dejstve nestane.
     
    44
    De Maiova strela si pýtala gólové zakončenie, obetavý Mexes v páde let lopty zastavil. určite nie rukou, takže penalta sa pískať nemohla.
     
    43
    Armero futbalovo odvrátil loptu spred brány, lenže nabil tým na tvrdú strelu Bertolacciho. Bonera je smerujúcu do siete vykopol v poslednej chvíli.
     
    42
    Perin je proti vyrovnaniu, pocítil to Bonaventura pri úniku a peknej akcii medzi piatimi. Ešte teda vystrelil, no skóre nezmenil.
     
    41
    Na rohové kopy je to neuveriteľná bilancia – 8:8! Práve po jednom z nich padol gól a tie ďalšie prinášajú takisto zaujímavé situácie.
     
    40
    Zároveň sa gólman postaral o ďalšie skvelé založenie akcie rýchlym vhodením lopty do hry. Armero potom musel riešiť Perottiho prienik, podľa rozhodcu čistým spôsobom.
     
    39
    Perin zázračne udržal priaznivý stav pre svojich! Loptu po hlavičke z rohového kopu totiž ešte Mexes vracal naspäť, no brankár na čiare zasiahol.
     
    38
    Hrá sa hore aj dole, minimálne kvôli zime. Ale aj, určite, kvôli tabuľkovému postaveniu. V tejto chvíli je Janov na skvelom treťom mieste a len šesť bodov od priameho postupu do Ligy majstrov.
     
    37
    Menez pravidelne prevetráva obrancov súpera a Perin sa musí mať na pozore zakaždým. Gól duelu pomohol a je sa na čo dívať.
     
    36
    Menez to vpredu teraz prekombinoval a mohol skúsiť strelu, alebo nahrávku skôr. Potom už Honda zo záklonu trafil iba obranu a šanca tak bola zmarená.
     
    35
    Padla by tým aj bilancia hostí na ihriskách súperov, kde v tejto sezóne ešte hráči trénera Inzaghiho ani raz neprehrali. Ale nepredbiehajme.
     
    34
    Ak by to Janov dnes dokázal pretaviť na tri body, konečne by odklial kliatbu AC, pretože doposiaľ sa proti slávnemu celku nie a nie zadariť.
     
    33
    Skóroval tak opäť hráč, ktorý sa presadil aj v predchádzajúcich dvoch dueloch za sebou. Najlepším strelcom tímu je však Matri.
    ANTONELLI - 1:0
     
    32
    CFC Janov dal gól! Je to tak, domáci sa dostávajú do vedenia! Sled rohových kopov teda už AC neustálo a po hlavičke kapitána LUCU ANTONELLIHO dopravil loptu od žrde do siete. Túto situáciu obrana hostí vôbec nezvládla a pôsobila chaoticky.
     
    30
    AC tentoraz plnohodnotne Perina nezamestnalo a musí si dávať pozor na zadné vrátka. Rýchly brejk sľuboval zaujímavosť a možno i zmenu skóre.
     
    29
    Montolivo s Bonerom vymysleli zaujímavé lopty pre spoluhráčov, vznikol z toho akurát teč na rohový kop.
     
    28
    De Maio po ďalšej štandardke z rohu mieril hlavičkou nad bránu, brankár teda bez práce.
     
    27
    Na druhej strane sa prezentovali aj domáci hráči, no trma vrma po rohovom kope neskončila strelou. Armero potom nasadil stoličku Bertolaccimu.
     
    26
    Menez sa prešprintoval cez Kucku ku dobrej strele. Perina trafil v strede brány a gól to teda nie je.
     
    25
    Držanie lopty má v moci Janov, nie je to však ono v ofenzíve. Lopez ešte priamej strele na bránu nečelil.
     
    24
    Celky to skúšajú hlavne stredom ihriska, odtiaľ cesta vedia len veľmi ťažko ku gólu. Aj preto sa diváci zatiaľ nemali veľmi čím zahriať.
     
    23
    Ide o veľa, hlavne pre domácich je tento zápas prestížny a nádejou na bronzovú priečku ako nikdy predtým. Vždy je rozdiel byť tretím v decembri, ako v auguste.
     
    22
    El Shaarawy hlavičkou zamestnal Perina len naoko, hoci dobre vyskočil a smerovalo to na bránu. Gól napriek tomu neprišiel, brankár si poradil.
     
    21
    Rohový kop do ohňa Lopez musel riešiť boxovaním, už tam totiž na šancu číhalo hneď niekoľko protihráčov.
     
    20
    Iskry na trávniku neutíchajú, Bertolacci na Meneza rukou do krku, Francúz mu to opätoval trafením loptou.
     
    19
    Naopak, tri body pre Miláno by znamenali taktiež posun na tretie miesto, čo pod vedením predchádzajúcich trénerov nebolo zvykom. Doposiaľ sa AC skôr trápilo ako bodovalo.
     
    18
    Veľmi dlho sa nestalo, aby k polovičke decembra boli hráči CFC v tabuľke tak vysoko. Samozrejme, potrebjú na to dnes neprehrať.
     
    17
    Janov má jedinečnú šancu predbehnúť na treťom mieste Neapol, ktorý dnes len remizoval s Empoli. Bolo by to iste historické umiestnenie pre CFC.
     
    16
    Ten nepriniesol vytúžené ovocie, zatiaľ sa štandardné situácie na jednej i druhej strane množia bez výraznej šance.
     
    15
    Armero si nerozumel s Lopezom a práve dlhý pas brankára Perina po teči obrancu a kikse s kolegom znamenal rohový kop.
     
    14
    Slabá lopta na prvú žrď nenarobila ťažkosti, Perin napriek tomu radšej hlavičku Montoliva hneď na to stiahol a rozohral rýchly brejk.
     
    13
    Roh si vybojovalo aj Miláno, El Shaarawy pri tom zohral dôležitú úlohu. Inak odchovanec Janova.
     
    12
    Sled dvoch štandardiek od rohovej zastávky Grifovia nezvládli k svojej spokojnosti, odvrátil totiž hlavičkou Montolivo.
     
    11
    Matri v šestnástke koketoval s dobrou prihrávkou, pri preberaní zahral rukou. Rozhodca nepískal a preto obrana radšej už probléy vyriešila odvrátením na roh.
     
    10
    Málokedy sa stane, aby bol v tabuľke Janov nad svojím súčasným súperom. Na začiatku decembra je to realita.
     
    9
    Prvú možnosť teda predviedlo hosťujúce mužstvo, hoci dodposiaľ prím na trávniku rozhodne neurčovalo.
     
    8
    Menez v úniku predviedol slušné sólo. Strieľal iba do stredu brány a preto nemal problém Perin loptu zneškodniť.
     
    7
    Tak snáď divoká pasáž z úvodu je za nami a hráči sa už plne koncentrujú na futbalové aktivity. Miláno zatiaľ viac v defenzíve.
     
    6
    Tímy si nič nedarujú už od začiatku a rozhodca by to mohol začať mierniť. Inak sa môže duel zvrhnúť v praktiky, ktoré by sme videli neradi.
     
    5
    V úvode sa viac hra prerušuje, ako plynie. Na zemi sa po súboji s Menezom ocitol v bolestiach Izzo.
     
    4
    Montolivo leží v šetnástke otrasený po jednom zo súbojov, čo sa divákom, pochopiteľne, nepáči. Hráme však už ďalej.
     
    3
    Lopez musel riešiť prvý roh súpera, ktorý si ho vypracoval prvotnou aktivitou smerom dopredu.
     
    2
    V akcii základnej zostavy aj Slovák Juraj Kucka. Hlavným rozhodcom Paolo Tagliavento.
     
    1
    Do duelu sme úspešne vstúpili, rozohrávku mali na starosti domáci hráči.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -42
    Úvodné zostavy:

    CFC Janov: Perin – Roncaglia, Antonelli (K), De Maio, Izzo, Bertolacci, Sturaro, Kucka, Falqué, Matri, Perotti.
    Náhradníci: Lamanna, Prisco – Antonini, Pinilla, Marchese, Lestienne, Fetfatzidis, Greco, Edenilson, Rincón, Rosi, Mussis.

    AC Miláno: Diego López – Bonera (K), Armero, Rami, Mexes, De Jong, Montolivo, Bonaventura, Honda, Menez, El Shaarawy.
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Torres, Pazzini, Poli, Zapata, Niang, van Ginkel, Zaccardo.

    Rozhodca: Tagliavento – Giallatini, Barbirati.
     
    Aj zverenci trénera Inzaghiho prehrali z desiatich duelov len jeden, ďalšou dobrou správou je uzdravenie Nigela de Jonga. Ale, na maródke ostávajú Abate, De Sciglio či Alex. Vzájomné duely medzi súpermi má jednoznačne v prospech zapísané Miláno. Vyhralo päťkrát z tucta duelov, no i tak si myslíme, že šance na výhru má viac domáci celok. Hrať sa začne od 15.00.
     
    AC je na tom len o čosi horšie, stráca na svojho najbližšieho súpera dva body. Ale i tak prežíva oveľa lepšiu sezónu ako v minulých rokoch, veď na tretí Neapol stráca tiež taký istý počet bodov. Dobrá správa pre hostí je, že na ihriskách súperov ešte v lige ani raz neprehrali. A to sa okrem Janova v tejto štatistike už viac nikomu nepodarilo udržať.
     
    Janov potrebuje na to poraziť obrodené AC Miláno, no hoci doma má bilanciu 2 výhry, 2 remíry a 2 prehry so skóre 5:5, určite majú lepšie rozpoloženie, veď nedávno porazili napríklad lídra – Juventus. Práve to bola posledná výhra pred vlastnými fanúšikmi, písal sa koniec októbra. Načase to zmeniť, iste znie z Janova. V kádri aj so slovenským reprezentantom Jurajom Kuckom. Mimo zrejme bude Mandragora a Rincón. Po treste by mohol nastúpiť pre zmenu Sturaro.
     
    Grifovia sa v minulých sezónach len tak tak v lige zachránili a o to príjemnejšie a prekvapujúcejšie je ich postavenie v súčasnosti. Aj kvôli tomu, že z desiatich ligových duelov prehrali len raz sa vyšvihli na skvelé štvrté miesto. A pritom len o skóre za tretím Neapolom. A keďže druhý Rím a líder z Turína vo svojich zápasoch zaváhali, šanca dotiahnuť sa na špicu je obrovská.
     
    Štrnáste kolo talianskej Serie A prinesie v nedeľu aj súboj v Janove, kde CFC bude merať sila s AC Miláno. Pred rokmi niečo nemysliteľné, ale tentoraz určite musíme skonštatovať, že viac šancí na tri body môžu pokojne mať domáci hráči. Veď trónia na skvelom štvrtom mieste!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Filip Kubaliak

    Góly: 32. Antonelli

    Karty:   57. Antonelli (JAN), 73. Sturaro (JAN), 90+1. Perotti (JAN) – 58. Rami (ACM), 64. Mexes (ACM)


    CFC Janov: Perin – Roncaglia, Antonelli (K), De Maio, Izzo (85. Antonini), Bertolacci, Sturaro, Kucka (72. Marchese), Falqué, Matri (81. Pinilla), Perotti.
    Náhradníci: Lamanna, Prisco – Antonini, Pinilla, Marchese, Lestienne, Fetfatzidis, Greco, Edenilson, Rincón, Rosi, Mussis.

    AC Miláno: Diego López – Bonera (K), Armero, Rami, Mexes, De Jong, Montolivo (63. Poli), Bonaventura, Honda (71. Pazzini), Menez, El Shaarawy (80. Niang).
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Torres, Pazzini, Poli, Zapata, Niang, van Ginkel, Zaccardo.

    Rozhodca: Tagliavento – Giallatini, Barbirati