West Ham – Swansea 3:1 (kon.) | Aston Villa – Leicester 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
3:1 (1:1)
Swansea City
Nedeľa 07.12.2014, 14:30 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Kladivári si dnes môžu pyšne spievať „I'm Forever Blowing Bubbles," čo sa v Upton Parku práve i deje. West Ham získava ďalšie domáce tri body do tabuľky, kde sa momentálne dostáva už na tretiu priečku pred Southampton, ktorý má ešte zajtrajší zápas s Manchestrom United k dobru. Víťaz tohoto zápasu sa určite dostane pre Hammers, no i štvrté miesto je pre londýnsky klub nadplán. Swansea bude po pätnástom kole sídliť taktiež v hornej polovici tabuľky, konkrétne na ôsmom mieste. (16:26:09)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Sam Allardyce maximálne spokojný ešte udeľuje svojim zverencom posledné pokyny. Tri body mu dnes ale určite neutečú.
     
    90+3
    Diafra Sakho ešte s jednou príležitosťou na druhý gól v zápase, no Tremmel ukázal, že má právo chytať v takej súťaži, akou je anglická Premier League. Spred šestnástky ho nádherne vysúval do šance Stewart Downing. Strelec tretieho gólu Irons sa dostal až pred Tremmela, no nemecký gólman stačil jeho obstrel zblízka vyraziť do strany.
     
    90+1
    V ich úvode zaujímavý závar pred striedajúcim Tremmelom, kedy Andy Carroll nedokázal dotlačiť loptu do siete.
     
    89
    V závere by sa už nič zásadné stať nemalo. O zápase je viac-menej rozhodnuté, no Chris Foy ešte pridáva päť nadstavených minút.
    Diafra SAKHO - 3:1
     
    87
    West Ham United dal gól!
    Už hodne rozbitá defenzíva Swansea City si nezachovala kompakttnosť a DIAFRA SAKHO definitívne rozhoduje toto stretnutie. Striedajúci útočník, ktorý dnes okrem iného nastrelil dvakrát žrď ťažil z vyhratej hlavičky Andyho Carrolla. Následne sa za poliacim kruhom zbavil nedôrazných Williamsa i Richardsa a v nájazde na bránku Swans prekonáva i bezmocného Tremmela. Krásny záver dobrého výkonu partie Big Sama.
     
    86
    Garry Monk sa púšťa do vabanku, keď namiesto Angela Rangela príde krídelník Nathan Dyer. Vyjde mu tento ťah alebo to bude voda na mlyn pre brejky WHU?
     
    85
    Spokojný manažér Sam Allardyce ešte väčšmi posilňuje svoje zadné rady, keď namiesto Kouyatého príde ďalší stopér James Collins.
     
    83
    Andy Carroll na druhej strane zamestnával dvojicu hosťujccih hráčov, no Ki napokon dokázal odkopnúť loptu do bezpečia.
     
    82
    V jednom prípade hasil pred Gomisom výborný Adrián, ktorý boxoval loptu za svoj chrbát. Labutia sa kráti čas.
     
    81
    Ten si mohli Labute i zopakovať, no húštinu tiel v šestnástke West Hamu sa im ani v jednom prípade prestreliť nepodarilo.
     
    80
    West Ham musí napriek presilovke chtiac-nechtiac myslieť i na defenzívu. Swansea sa snaží vyrovnať a má k tomu k dispozícii rohový kop.
     
    79
    Namiesto Carla Jenkinsona príde podstatne defenzívnejšie ladený pravý obranca Joey O´Brien, ktorý bude pri fyzicky dobre disponovaných tankoch Swans predsa len platnejší.
     
    77
    Hrozitánska chyba kapitána Swansea Ashleyho Williamsa ponúkla domácim príležitosť na definitívu. Waleský stredný obranca nedokázal skrotiť loptu pod svoju kontrolu. Vzápätí mu ju vypichol Diafra Sakho, ktorý sa rútil sám na gólmana Tremmela. Na nemeckého lišiaka síce dokázal vyzrieť, keď ho obstrelom zo siedmich metrov prepálil na vzdialenejšej žrdi, no loptu na ceste zastavila i druhá, tentokrát pravá žrď bránky City. Sakho tak smolne čaká na prvý gól po návrate do hry.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. A. Carroll, 66. A. Carroll, 87. D. Sakho – 19. Bony

    Karty:   50. Routlege (SWN)   68. Fabiaňski (SWN)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Kouyaté, A. Song – Downing, Nolan (C), E. Valencia – A. Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Zárate, D. Sakho, O´Brien, Collins, Amalfitano, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Swansea City: Fabiaňski – Rangel, Bartley, A. Williams (C), A. Richards – Britton, Ki – Routledge, G. Sigurdsson, J. Montero – Bony
    Náhradníci: Tremmel – Amat, Shelvey, N. Dyer, T. Carroll, B. Gomis, Tiendalli
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Rozhodca: Chris Foy – G. Beswick, M. Perry – D. Mohareb