West Ham – Swansea 3:1 (kon.) | Aston Villa – Leicester 2:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:1 (1:1)
Leicester City
Nedeľa 07.12.2014, 17:00 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie vo Villa Parku sa práve skončilo zaslúženou výhrou domácej Aston Villy. Tá si predovšetkým v úvode druhej časti dokázala pripraviť hne´d niekoľko gólových príležitostí a nie inak tomu bolo i vo zvyšku druhej časti. Prevaha Clarets napokon priniesla dokonanie obratu v podaní Alana Huttona. Hostí v závere pripravil o možnosť aspoň vyrovnať Konchesky, ktorý sa nechal zbytočne vylúčiť.

    Na dnes je to z Premier League všetko, ďakujem za pozornosť. (18:55:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Líšky ale nemajú z čoho. Prípadné vyrovnanie by bolo vzhľadom na priebeh veľmi nezaslúžené. Villa si dnes tri body zrejme postráži.
     
    90+2
    Mahrez nedokázal na ľavej strane ihriska spracovať prihrávku zo stredu poľa a výrazne tak ukracuje svojich spoluhráčov o šancu ešte vyrovnať.
     
    90+1
    Z následnej štandardky sa ale Leicestru v úvode štvortminútového nadstavenia nepodarilo presadiť či zakončiť.
     
    90
    Žltilo sa i pred očami domáceho kapitána Gabriela Agbonlahora, ktorý vyše dvadsať metrov od bránky nedovolene zastavil Nugenta.
     
    89
    Na druhej strane odvážny pokus nožničkami od Cambiassa, ale toto nie je parketa pre skúseného Estebana. Lopta letí mimo.
     
    88
    Agbonlahor teraz prihrával doľava na Grealisha, ktorý znovu na štýl rugby posúval doľava, no Richardsona stačil zablokovať James.
     
    87
    Prakticky okrem Nugentovej strely z holfvoleja tu nebolo nič, čo by mohlo nejako výrazne ohroziť gólmana Guzana.
     
    86
    Kiežby mal Leicester pár Schmeichelov i v poli. Hra Líšok je viacej než žalostná. Do konca zápasu už veľa času nezostáva.
     
    84
    Po horúcich minútkach sa konečne hral i futbal a Kasper Schmeichel znovu dostal možnosť ukázať, že po svojom slávnom otcovi nepodedil len priezvisko. Po centri z pravej strany zakončoval Grealish, ktorý trafil len Moora. Lopta sa ale odrazila k Agbonlahorovi, ktorý prudko zakončoval zo siedmich metrov. Schmeichel ho ale reflexívne dokázal vychytať. Exkluzívny zákrok dánskeho gólmana. Ten ešte burcuje svojich spoluhráčov, no zdá sa, že márne.
     
    81
    Alan Hutton si to ako správny tvrďas samozrejme nenechal a okamžite sa pustil do Koncheskeho. Pawson ho odmenil len žltou kartou.
     
    80
    Paul Konchesky zrejme už definitívne potápa akékoľvek bodové nádeje svojho mužstva, keď po škaredom zákroku na Alana Huttona vidí z prvej ruky červenú kartu. Konchesky nepríjemne premasíroval Škótov členok a na zemi mu čo-to naložil i verbálne.
     
    78
    Na trávnik sa dostáva i bývalý hráč Aston Villy Marc Albrighton, ktorý na King Power Stadium prišiel len toto leto. Na svojom bývalom domovskom stánku nahrádza Schluppa.
     
    77
    Dve superšance pre Aston Villu, ktorá už mohla definitívne zvrátiť zápas na svoju stranu. Po Richardsonovej prihrávke centroval z ľavej strany striedajúci mladík Grealish. Ten posielal loptu na zadnú žrď, kde hlavičkoval Christian Benteke. Tomu dnes ale nie je súdené, keď Shmeichel vyráža ďalší jeho pokus k ľavej tyči mimo. Nasledoval tomu rohový kop, ktorý pristál na hlave strelca vyrovnávajúceho gólu Ciarana Clarka, ktorý hlavičkoval taktiež k ľavej žrdi, no i v tomto prípade dokázal reagovať výborný Kasper Schmeichel.
     
    76
    Aston Villa strieda už naposledy, keď na ihrisko prichádza Leandro Bacuna. Paul Lambert sťahuje z hracej plochy Charlesa N´Zogbiu.
     
    75
    Tú následne vidí i Carlos Sánchez, ktorý na pravej strane podrazil nohy unikajúcemu Schluppovi. Šiesty trest v zápase.
     
    73
    Stopér Wasilewski zrejme ešte reklamoval ofsajdové postavenie strelca Huttona, ale to ani náhodou. Pawson ho vyháňa i so žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Clark, 71. Hutton – 13. Ulloa

    Karty:   36. N´Zogbia (ASV), 75. C. Sánchez (ASV), 81. Hutton (ASV), 90. Agbonlahor (ASV) – 41. Vardy (LEC), 59. Cambiasso (LEC), 60. Schlupp (LEC), 73. M. Wasilewski (LEC)   80. Konchesky (LEC)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, J. Okore, Clark, A. Cissokho – Cleverley, C. Sánchez, A. Westwood – N´Zogbia, Benteke, Agbonlahor (C)
    Náhradníci: Given – Bacuna, Herd, Richardson, Lowton, C. Robinson, Grealish
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Leicester City: Schmeichel (C) – D. Simpson, Moore, M. Wasilewski, Konchesky – Mahrez, M. James, Cambiasso, Schlupp – Vardy, Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Drinkwater, A. King, Albrighton, Powell, Nugent, C. Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Craig Pawson – M. McDonough, D. Bryan – M. Jones