Neapol – Empoli 2:2 (kon.) | Bergamo – Cesena 3:2 (kon.) | CFC Janov – AC Miláno 1:0 (kon.)
Parma – Lazio 1:2 (kon.) | Inter – Udinese 1:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:2 (0:1)
Empoli FC
Nedeľa 07.12.2014, 12:30 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Neapol v druhom polčase strelil zásluhou Zapatu a De Guzmana dva góly, zásluhou ktorých si vybojoval aspoň remízu, sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok nedeľného popoludnia. (14:28:15)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    V samom závere mal ešte na kopačke rozhodnutie Jonathan De Guzman, ktorý sa mohol stať hrdinom, no jeho pohotovú koncovku z vnútra pokutového územia dokázal Sepe vytlačiť skvelým zákrokom mimo svojej pravej žrde!
     
    90+4
    Callejon sa na chvíľku dostal k lopte v pokutovom území, no včas si ho zobral do parády Rugani, ktorý loptu odpálil do bezpečia.
     
    90+3
    Walter Gargano očakával na pravej strane podporu od Christiana Maggia, ktorý však v tomto priestore chýbal a tak poslal švagor Mareka Hamšíka loptu len do územia nikoho.
     
    90+2
    Jonathan De Guzman dostal prihrávku na ľavé krídlo. Loptu však už na trávniku zachytiť nedokázal a tá skončila za postrannou čiarou.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času pridal pán rozhodca Cevellera až päť minút, z ktorých prvá práve prebieha.
     
    90
    Hiugain síce reklamoval malú domov, pretože Toneli si pomohol prihrávkou Sepemu, ktorému loptu poslal stehnom. Všetko však bolo v súlade s pravidlami.
     
    88
    Maccarone odviedol na polovici Neapola penzum práce, ktorú zakončil pokusom o vysunutie Piotra Zielińskeho. Ten však kolmicu svojho spoluhráča nemal šancu zachytiť na hracej ploche.
     
    87
    Pár metrov pred šestnástkovým oblúkom sa domáci dopustili nedovoleného zákroku, po ktorom nasledoval priamy kop Valdifioriho. Ten svoj center poslal na zadnú tyč, kde však nenašiel svojho adresáta.
     
    86
    Po útočnom faule však bude mať Sepe možnosť pri odkope z vlastného pokutového územia našetriť niekoľko cenných sekundičiek.
     
    85
    Futbalisti Empoli už robia všetko preto, aby si ustrážili aspoň remízu. Neapol sa však o body s nikým deliť nechce a v závere môžeme očakávať jeho veľký tlak.
     
    83
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Duván Zapata, prichádza Walter Gargano.
     
    82
    Neapol už mohol vyhrávať! Callejona vo veľkej šanci vychytal Sepe, ktorý si výborne postrážil svoju bližšiu žrď a následná dorážka Gonzala Higuaina bola nepodarená a chýbalo jej podstatne viac presnosti.
     
    80
    Maggio hľadal dlhým nákopom za chrbtom hosťujúcej defenzívy Duvána Zapatu. Jeden zo stopérov Empoli však celu situáciu bez problémov vyriešil.
     
    78
    Striedanie v tíme Empoli FC: z ihriska odchádza Simone Verdi, prichádza Piotr Zieliński.
     
    77
    Odkopávať sa bude od brány Empoli. Sepe sa s rozohrávkou päťky vôbec neponáhľa.
     
    75
    Vstupujeme do poslednej štvrťhodinky zápasu. Podarí sa Neapolu streliť aj tretí gól a tým pádom aj dokonať fantastický obrat?
     
    74
    Striedanie v tíme Empoli FC: z ihriska odchádza Mario Rui, prichádza Federico Barba.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Mario Rui (Empoli FC).
    Jonathan De Guzman - 2:2
     
    72
    Neapol dal gól! Tak, tomuto sa hovorí striedanie ako hrom. Rafael Benitez mal pri výbere náhradník nesmierne šťastnú ruku. Behom niekoľkých minút sa tak SSC podarilo stav zápasu vyrovnať a domáci razom môžu pomýšľať i na plný bodový zisk. Po prihrávke José Mariu Callejona sa do streleckej listiny zapísal JONATHAN DE GUZMAN, ktorý sa zvnútra pokutového územia nepomýlil a zamieril presne!
     
    70
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Dries Mertens, prichádza Jonathan De Guzman.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Raul Albiol (SSC Neapol).
    Duván ZAPATA - 1:2
     
    68
    Neapol dal gól! Domáci partenopej ešte predsa len ožívajú a po strelení kontaktného gólu sú späť v hre o body z dnešného duelu! Mertens posadil svoj center od rohovej zástavky presne na hlavu DUVANA ZAPATU, ktorý perfektne umiestnenou hlavičkou k pravej žrdi posadil Sepeho len do role štatistu!
     
    67
    Rafael Cabral sa pri výkope dopustil veľkej hrubice a len s odretými ušami dokázal gólman SSC zažehnať črtajúcu sa pohromu v podobe ďalšieho gólu Verdiho.
     
    66
    Kompaktná a súdržná defenzíva Empoli bez väčších problémov zachytáva všetky útočné snaženie domáceho Neapola, ktorému chýba vo finálnej fáze ľahkosť a myšlienka.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Christian Maggio (SSC Neapol).
     
    64
    Žltú kartu dostáva Diego Laxlt (Empoli FC).
     
    63
    Nový muž na trávniku Laxalt sa okamžite po svojom príchode do zápasu uviedol nedovoleným zákrokom na Josého Callejona.
     
    62
    Striedanie v tíme Empoli FC: z ihriska odchádza Laxalt, prichádza Croce.
     
    61
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Gonzalo Higuain.
     
    60
    Pri postrannej čiare už je pripravený naskočiť do zápasu Gonzalo Higuain, ktorého zakončovateľský kumšt bude Neapol v záverečnej polhodine nesmierne potrebovať.
     
    58
    V strede pokutového územia sa do hlavičkového zakončenia tlačil Duván Zapata, no hosťujúca defenzíva mala kolumbijského zakončovateľa veľmi dobre obsadeného.
     
    56
    Moje predchádzajúce tvrdenie podporila aj situácia, v ktorej mohol práve Hamšík loptu potiahnuť do rýchleho brejku, no napokon celú akciu zbrzdil a zamotal sa medzi trojicu protihráčov.
     
    55
    Neapol stále pokračuje v bezduchom výkone. Nedeľný zápas nezastihol Hamšíka a spol. v ideálnej pohode.
    Daniele RUGANI - 0:2
     
    53
    Empoli dáva gól! Neapol sa ešte ani poriadne nestihol nadýchnuť k prípadnému tlaku, v ktorom by sa domáci pokúšali o vyrovnanie a už na začiatku druhého dejstva prehráva 0:2. Center od rohovej zástavky v pokutovom území predĺžil Maccaroni na zadnú tyč DANIELEMU RUGANOVI. Talentovaný stopér Empoli sa presadil v súboji s Ghoulamom a z bezprostrednej blízkosti loptu upratal pod brvno Cabralovej svätyne.
     
    51
    Dries Mertens pekne vyzvŕtal Ruia, cez ktorého ešte stihol loptu odcentrovať do pokutového územia Empoli, avšak domáci záložník svojou prihrávkou Zapatu nenašiel.
     
    50
    Rafael Cabral si proti napádajúcemu Verdimu dovolil poriadny kúsok. Brazílsky brankár v službách SSC sa však mladého útočníka Empoli efektne zbavil a ten ho následne fauloval.
     
    49
    Po vzdušnom súboji s Raulom Albiolom si problémy privodil aj Massimo Maccarone, ktorý pri dopade na trávnik zle dostúpil na ľavú nohu.
     
    48
    Duvan Zapata absolvoval tvrdý osobný súboj s Tonelim, po ktorom sa mu len ťažko dvíha späť na nohy.
     
    47
    Rafael Benitez už poslal rozcvičovať argentínskeho ostrostrelca Gonzala Higuaina, ktorého nasadenie možno očakávať v najbližších minútach.
     
    46
    Počas polčasovej prestávky nesiahol ani jeden z trénerov k zmene vo svojej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom dejstve vedia Empoli v Neapole nad favorizovaným súperom 1:0, o čo sa postaral presným zakončením po parádnej akcii Maccaroneho Simeho Verdi. Neapol síce mal územnú prevahu, no na poslednej tretiny ihriska sa prakticky vôbec nedokázal dostať k ničomu zaujímavému.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času úvodného polčasu, ktorú trávi Empoli na polovici súpera.
     
    44
    Neapolskí futbalisti pôsobia bezradným dojmom a polčasová prestávka im pravdepodobne aj príde vhod.
     
    42
    Ľavý obranca Empoli Mario Ruz to opäť prehnal v osobnom súboji s agresivitou. Trestu v podobe žltej karty však zatiaľ stále úspešne uniká.
     
    40
    Po rozohratí rohového kopu na krátko prišiel z pravej strany center Maggia, ktorý však nepatril práve do kategórie podarených a skončil len na hlave jedného z brániacich hráčov.
     
    39
    Bývalý krídelník Realu Madrid mohol bez problémov pokračovať hre a na pravom krídle svojou rýchlosťou už opäť trápil defenzívu Empoli.
     
    38
    Mario Rui si nepríjemným spôsobom vyšliapol na Josého Callejona, ktorého poslal na trávnik. Pre tento krát sa to ešte obrancovi Empoli prepieklo bez žltej karty.
     
    36
    Brankár Empoli Sepe sa tak fantastickým zákrokom ukázal svojmu zamestnávateľovi, pretože mladý taliansky brankár je v Empoli na hosťovaní práve z Neapola.
     
    34
    Obrovskú šancu na vyrovnanie mal Marek Hamšík, ktorý sa po centri Jorginha a práci Zapatu dostal k lopte v pokutovom území. Kapitán Neapola sa do lopty pohotovo oprel pravačkou, no poslal ju len do rukavíc pripraveného Sepeho.
     
    33
    Duvan Zapata dokázal dlhý nákop od svojho brankára pekne spracovať na hrudi, no Neapolu to nebolo nič platné, pretože domáci útočník vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    31
    Belgický reprezentačný krídelník reklamoval u hlavného rozhodcu hru rukou, no nasledoval len rohový kop, z ktorého domáci nič nevyťažili.
     
    30
    Zapata sa dostal k lopte v pokutovom území Empoli, posunul ju pod seba do druhej vlny Driesovi Mertensovi, ktorého strelu obetavo zblokovala dvojica hosťujúcich zadákov.
     
    28
    Hostia sa s loptou na kopačkách azda na celú minútu usadili pred šestnástkou Neapola. Na ľavom krídle sa snažil nasadiť okolo Maggia Rui. Skúsený obranca SSC sa však nechytať nenechal.
     
    26
    Vývoj stretnutia a najmä obraz hry už znepokojuje domácich fanúšikov, ktorí svojich zverencov po jednej z nepresnosti počastovali aj piskotom.
     
    24
    V zadných radov Neapolu prišlo k obrovskej hrubici, ktorú mohol potrestať Massimo Maccarone. 35- ročný Talian, ktorý toho počas svojej dlhočiznej kariéry preskákal už skutočne mnoho, sa rútil sám na Rafaela Cabrala. Všimol si však, že naňho dorážajú vracajúci sa obrancovia SSC, a tak sa rozhodol o zakončeniu už z hranice pokutového územia. Loptu krútil k pravej žrdi domácej svätyne, no tú napokon guľatý nezmysel o niekoľko decimetrov minul!
     
    23
    Stopér Henrique dnes, zdá sa, má svoj deň. Už po druhý raz v zápase si dovolil sebavedomo vyviesť loptu zo svojej stopérskej pozície až na útočnú polovicu SSC.
     
    21
    Na ťahu sú domci futbalisti, ktorí budú musieť za nepriaznivého stavu útočiť do ešte viac sformovanej defenzívy súpera.
    Simone VERDI - 0:1
     
    19
    Empoli dáva gól! Stadio San Paolo je poriadne zaskočený, Empoli sa totiž dostáva z ničoho-nič do vedenia! Rýchlu kontru hostí potiahol skúsený veterán Massimo Maccarone, ktorý ideálne načasoval prihrávku na SIMONA VERDEHO. Ten sa k lopte dostal na hranici pokutového územia, vnikol s ňou do šestnástky Neapola a presnou strelou ľavačkou k vzdialenejšej žrdi prekonal Rafala Cabrala, ktorý inkasoval bez toho, aby predtým predviedol aspoň jeden zákrok!
     
    17
    Neapol mal k dispozícii priamy kop z hranice pokutového územia na ľavej strane, ktorého rozohrávku obstaral sám faulovaný hráč. Mertens poslal do pokutového územia nepríjemnú loptu, ktorá však len preletela popred Sepeho svätyňu a skončila mimo troch žrdí.
     
    16
    Aktívny Dries Mertens sa peknou kľučkou zbavil brániaceho Mirka Valdifioriho, ktorý domáceho krídelníka podkopol a zastavil za cenu nedovoleného zákroku.
     
    14
    Ten však nebol pre domácich futbalistov žiadnou výhodou. Rozohrali ho totiž na krátko a po zbytočnom špekulovaní pred pokutovým územím súpera o loptu prišli.
     
    13
    O niekoľko sekúnd neskôr opäť prišla spolupráca taliansko-belgickej dvojice. Mertens sa tentoraz nesnažil presadiť svojou technikou, ale rýchlosťou a získal pre Neapol aspoň rohový kop.
     
    12
    Po peknom prenesení hry na ľavé krídlo v podaní Jorginha sa snažil na ľavom krídle o vniknutie do šestnástky Dries Mertens, ktorý však v osobnom súboji nevyzeral na Hysaja.
     
    10
    Daviz Lopez dobre prehodil loptu na okraj pokutového územia rozbehnutému Callejonovi, ktorý však aj napriek enormnému úsiliu už odcentrovať nestihol.
     
    9
    Jose Maria Callejon hľadal prihrávkou z pravej strany v pokutovom území Zapatu, ktorému chýbalo pár krokov, aby sa dostal do dobrej streleckej možnosti.
     
    8
    Vecinovi ušla na pravom krídle lopta za postrannú čiaru. Do moci ju tak zadarmo dostali neapolskí futbalisti.
     
    7
    Duván Zapata sa na polovici Empoli dostal do veľkého podčíslenia protihráčov, proti ktorým nemal žiadnu šancu presadiť sa.
     
    6
    Valdifiorimu sa príliš nevydaril center od rohovej zástavky. Lopta doputovala len na bližšiu tyč, odkiaľ ju výkopom poslal preč Ghoulam.
     
    5
    Ghoulam musel ísť do vzdušného súboja s Maccaronem, ktorý domáci obranca zvládol a loptu odhlavičkoval do autu.
     
    4
    Marek Hamšík poslal na ľavom belgickému spoluhráčovi Driesovi Mertensovi pridlhú prihrávku.
     
    2
    Stopér Neapolu Henrique veľmi dobre prečítal protihráčov úmysel, vyviezol loptu až na útočnú polovicu, kde ju prenechal Marekovi Hamšíkovi. Ten si ju z pravej strany naviedol na hranicu pokutového územia, odkiaľ ľavačkou po prvý raz v zápase ohrozil Sepeho, ktorý si so strelou smerujúcou presne do stredu brány poľahky poradil.

     
    1
    SSC Neapol zvolil pre dnešný zápas tmavo-modré dresy. Futbalisti Empoli vybehli na trávnik v bielej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Cabral – Maggio, Albiol, Henrique, Ghoulam – David López, Jorginho – Callejón, Hamšík (C), Mertens – Zapata.
    Náhradníci: Andújar – Inler, Radošević, Britos, de Guzmán, Higuaín, Gargano.

    Empoli FC: Sepe – Hysaj, Tonelli, Rugani, Rui – Valdifiori, Vecino, Croce – Verdi, Tavano (C), Maccarone.
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Signorelli, Laxalt, Moro, Mchedlidze, Zielinski, Pucciarelli, Aguirre, Bianchetti, Barba.

    Rozhodca: Cervellera – Nicoleti, Ranghetti.
     
    Už pol hodinu po pravom poludní sa v Neapole otvorí nedeľňajší program štrnásteho kola talianskej Serie A súbojom medzi SSC, ktorý na štadióne Svätého Pavla privíta Empoli.

    Hamšíkov Neapoll sa už niekoľko rokov snaží bojovať o ligový titul. Všetky predchádzajúce pokusy klubu spod sopky Vezu sa v minulosti skončili neúspechom. Aktuálne patrí zverencom Rafu Beniteza, ktoré majú okrem domácich súťaží povinnosti aj v pohárovej Európe, tretia priečka za Juventusom a AS Rímom, pričom na priebežne prvé miesto starej dámy domáci strácajú, síce so zápasom k dobru, už dvanásť bodov. V ostatných piatich ligových stretnutiach Neapol nenašiel premožiteľa, no na druhej strane si na konto pripísal až tri remízy a naplno dokázal zabodovať len dva krát.

    Nováčik z Empoli sa po trinástich kolách usadil medzi talianskou klubuvou elitou vcelku dobrým spôsobom. So ziskom štrnástich bodov patrí hosťom priebežná trinásta pozícia s náskokom štyroch bodov pred pásmom zostupu. Potom, čo futbalisti Empoli na prelome októbra a novembra zaznamenali dve prehry, už v nasledujúcich stretnutiach zabrali a okrem jednej remízy si pripísali i dva triumfy.

    Ak sa chceme ohliadnuť za posledným vzájomným zápasom dnešných súperov, musíme sa už výraznejšie vrátiť do minulosti. Posledná vzájomná konfrontácia sa udiala ešte vo februári 2008 práve na štadióne v Neapole, kde sa zrodilo pomerne jednoznačné víťazstvo Empoli v pomere 3:1.Tento zápas si pamätá aj Marek Hamšík, ktorý v ňom odohral necelú hodinu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 68. Duván Zapata, 72. Jonathan De Guzman – 19. Simone Verdi, 53. Daniele Rugani

    Karty:   64. Christian Maggio (NEA), 69. Raul Albiol (NEA) – 64. Diego Laxlt (EMP), 73. Mario Rui (EMP)


    SSC Neapol: Cabral – Maggio, Albiol, Henrique, Ghoulam – David López, Jorginho – Callejón, Hamšík (C), Mertens – Zapata.
    Náhradníci: Andújar – Inler, Radošević, Britos, de Guzmán, Higuaín, Gargano.

    Empoli FC: Sepe – Hysaj, Tonelli, Rugani, Rui – Valdifiori, Vecino, Croce – Verdi, Tavano (C), Maccarone.
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Signorelli, Laxalt, Moro, Mchedlidze, Zielinski, Pucciarelli, Aguirre, Bianchetti, Barba.

    Rozhodca: Cervellera – Nicoleti, Ranghetti