Rayo Vallecano – Sevilla 0:1 (kon.) | Barcelona – Espanyol 5:1 (kon.) | Villarreal – Sociedad 4:0 (kon.)
Granada – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:1 (1:1)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 07.12.2014, 17:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    81
    Barcelona dala gól! Prichádza piaty klinec do rakvy s menom Espanyol Barcelona. Tak, ako sa zápas pre hostí fantasticky vyvíjal, tak sa postupom času zmenil na jednoznačnú záležitosť Blaugranas! LIONEL MESSI nakopol svoj motor pred pokutovým územím, obohral jedného z protihráčov a posunul loptu po svojej pravici na Pedra, ktorý mu okamžite adresoval nežistnú prihrávku a MESSI už nemal problém dopraviť guľatý nezmysel do odkrytej svätyne Kika Casillu! Vskutku nádherná kombinácia Barcelončanov!
    Lionel MESSI - 5:1
    PEDRO - 4:1
     
    77
    Barcelona dala gól! Barcelona pridáva štvrtý gól, po ktorom už niet ani najmenších pochýb o jej dnešnom víťazstve. Ďalekonostný nákop našiel za defenzívou Espanyolu naštartovaného PEDRA, ktorý sa spoločne s Messim rútil sám na Casillu. Striedajúci krídelník to vzal na seba a chladnokrvným spôsobom loptu upratal krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi Casillovej svätyne!
    Gerard PIQUÉ - 3:1
     
    53
    Barcelona dala gól! Zdá sa, že razom je zápas vybavený. Barca strelila v krátkom časovom slede dva góly. O ten druhý sa postaral v poslednej dobe fanúšikmi domáceho celku kritizovaný GERARD PIQUE, ktorý sa odpútal od svojho osobného strážcu, nabehol si na center z rohového kopu a hlavičkou prekonal Kika Casillu. Ten ani v tomto prípade nemal príliš šancí zakročiť!
    Lionel MESSI - 2:1
     
    51
    Barcelona dala gól! Barca sa však o niekoľko sekúnd aj bez penalty dostáva vedenia a dokonáva tak obrat vo výsledku! Neymara akoby predchádzajúci moment zdravo nasrdil. Brazílsky technik pekne prenikol a potiahol loptu na útočnú polovicu. Následne ju posunul k ľavej postrannej čiare Lusiovi Suarezovi, ktorý našiel peknou prihrávkou pred pokutovým územím LIONELA MESSIHO. Ten si ľavačkou loptu nádherne posunul pomedzi nohy jedného z brániacich hráčov, čím sa dostal do stopercentnej tutovky, ktorú svojou slabšou pravou nohou bezpečne premenil!
    Lionel MESSI - 1:1
     
    45
    Barcelona dala gól! Tak, napokon sa Barcelone ešte predsa len podarilo vyrovnať do polčasu. Svojimi famóznymi schopnosťami sa o to postaral LIONEL MESSI, ktorý sa k lopte dostal pred hranicou šestnástky a ľavačkou to nádherne obalil k pravej žrdi Kika Casillu, ktorý sa naťahoval márne! Argentínčan to trafil ideálne a nechytateľne.
    Sergio GARCIA - 0:1
     
    13
    Espanyol Barcelona dala gól! Šok pre Cam Nou, na ktorom sa vedenia ujíma menej slávnejší Espanyol Barcelona! Felipe Caicedo v súboji pri postrannej čiare zbavil lopty diskutabilný zákrokom na hranici faulu Sergia Busquetsa. Na prácu svojho útočného kolegu nadviazal SERGIO GARCIA, ktorý si loptu z pravej strany naviedol až do pokutového územia, kde si ju pripravil na ľavačku, poľahky obohral Gerarda Piqueho a presnou strelou k ľavej žrdi roztrepotal sieť za Cluadiom Bravom!

    Michal Bakoš

    Góly: 45. Lionel Messi, 51. Lionel Messi, 53. Gerard Piqué, 77. Pedro, 81. Lionel Messi – 13. Sergio Garcia

    Karty:   30. Salva Sevilla (ESB), 52. Lucas Vazquez (ESB), 69. Alvaro Gonzalez (ESB), 79. Arbilla (ESB)


    FC Barcelona: Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Sergio, Rakitič – Messi, Suarez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Rafinha, Adriano Correia, Mathieu, Iniesta, Pedro, Munir.

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, González, Eric Bailly, Fuentes – Canas, Victor, Sevilla, Lucas Vazquez – Sergio Garcia, Felipe Caicedo.
    Náhradníci: Paul – Victor Alvarez, Javi Lopéz, Moreno, Colotto, Abraham, Stuani.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos

    Diváci: 76 057