Sunderland – Everton 1:1 (kon.) | Tottenham – Stoke City 1:2 (kon.) | West Bromwich – Newcastle 0:2 (kon.)
Swansea – Arsenal 2:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:1 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 09.11.2014, 14:30 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Tim Howard sa teraz postaral o nesmierne kuriózny a vtipný moment zápasu. Viacerí aktéri vrátane domácich hráčov ho prijali s úsmevom. Po Colemanovej malej domov sa Američan ocitol s loptou mimo šestnástky, dnuka sa už vrátiť nestihol a tak ju šikovne zaľahol. Lopty sa na okamžik dotkol telom, nie však rukami. Steven Fletcher namiesto duchaprítomnej reakcie s vykopnutím lopty reklamoval Howardovo hranie rukou, no Lee Mason mal našťastie dobrý zrak. Nesmierne kreatívna a inteligentná hra bradatého gólmana Toffees, ktorej musím iba zatlieskať.
     
    86
    Nejaké nové nápady by Karamelkám mal priniesť skúsený stredopoliar Leon Osman, ktorý na hracej ploche nahradí aktívneho Rossa Barkleyho.
     
    81
    Na trávnik sa dostáva i odchovanec a niekdajšia veľká nádej nielen futbalu v Goodison Parku Jack Rodwell. Miesto mu prenechal Jordi Gómez.
     
    76
    Everton FC dal gól!
    Áno, podľa očakávaní zobral na seba zodpovednosť LEIGHTON BAINES, ktorý zložil reparát za nepremenenú penaltu na Old Trafford. Tam ho David De Gea ako vôbec prvý brankár v Premier League dokázal z tejto výhody vychytať. Costelovi Pantilimonovi sa to ale nepodarilo, keď tentokrát hrala proti nemu práve jeho výška. Rumunský brankár dokázal vystihnúť smer strely, keď sa ako vyrúbaný strom zvalil doľava, no lopta napokon prekĺzla popod jeho obrovské telo. Sunderland – Everton štvrťhodinu pred koncom 1:1 a ešte bude divoko!
     
    75
    Lenže teraz môžu ísť všetky pozitívne dojmy z defenzívnej práce Sunderlandu do hája! Samuel Eto´o nádhernou kolmicou poslal do nájazdu Seamusa Colemana, ktorého zboku nekompromisne zastavil tuším Connor Wickham a Lee Mason ukázal na biely bod! Everton dostane ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Loptu si zrejme postaví Leighton Baines.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom tu máme druhé striedanie Roberta Martíneza, ktorý namiesto Aidena McGeadyho posiela na pľac Naismitha.
     
    67
    Sunderland AFC dal gól!
    Gus Poyet si môže mädliť ruky, pretože jeho striedanie okamžite ovplyvnilo možno celý priebeh zápasu! Striedajúci Will Buckley predviedol svoj už dobre známy priamočiary ťah na bránku. Leighton Baines ho musel dvadsať metrov od bránky zastaviť nedovolene a potom to prišlo. Loptu si postavil vyhlásený exekútor akýchkoľvek štandardných situácii SEBASTIAN LARSSON, ktorý nedal Howardovi najmenšiu šancu. Švédsky technik poslal loptu dokonale ponad múr, americký brankár ju postrehol príliš neskoro a nestihol sa tak už presunúť k svojej pravej žrdi. Lopta napla sieť, Black Cats sa ujímajú vedenia!
     
    64
    Dvadsať minút po polčasovej prestávke dochádza k prvému taktickému striedaniu, keď namiesto dnes slabučkého Adama Johnsona vybehne Buckley.
     
    57
    Z lovca sa ale razom stala korisť, keď sa po nepresnom centri Bainesa rodil rýchly brejk Mackems. V poslednej chvíli ho ale stihol i za cenu žltej karty zastaviť McGeady.
     
    56
    Costel Pantilimon i dnes dva zabudnúť na Vita Mannoneho a naďalej dokáže prekvapovať ofenzívne vozby liverpoolskeho celku. Samuel Eto´o teraz pekne vyviezol stredom loptu, aby ju následne posúval na ľavú stranu, kde sa dobre pohyboval Romelu Lukaku. Ten na centíku vyškolil Verginiho, cez ktorého dokázal z ľavej strany šestnástky i vypáliť. Jeho razantná jedovka smerovala presne k pravej žrdi, na ktorú ale loptu dokázal ešte vytiahnuť rumunský obor v bránke Black Cats. Po odraze od konštrukcie bránky z toho bude roh pre Karamelky.
     
    51
    Obrovský pavúk Costel Pantilimon teraz drží nádeje svojho mužstva i naďalej pre živote. Po katastrofálnom prepadnutí Bridcutta v rozohrávke sa lopty zmocnil Ross Barkley, ktorý okamžite hľadal na hrote svojho spoluhráča Romela Lukaka. Ten sa dokázal dostať za stopérov Sunderlandu, odkiaľ potom ťažil z Barkleyho oblúčiku. O´Shea s Brownom mu už následne nestíhali, obrovitý Belgičan sa rútil sám na brankára. Rumunský dlháň sa ale stal záchrancom, keď veľmi skúsene prečítal Lukakuho kľučku a ľavou rukou mu následne na dvakrát vypichol loptu. Na veľké šance 2:2, no góly sme ešte nevideli.
     
    36
    Tim Howard a prvý veľký gólmansky zákrok dnešného zápasu! Po centri neúnavného Jordiho Gómeza sa zdalo, že sa Everton s jeho prihrávkou dokáže popasovať, no zatiaľ hrozný Darron Gibson školáckou chybou stratil ďalšiu loptu vo vlastnej šestnástke. Zmocnil sa jej Seb Larsson, ktorý si sám chystal streleckú parketu, no priestor na vyniknutie napokon prenechal Stevenovi Fletcherovi. Ten sa v šestnástke oprel do lopty s poriadnou razanciou, no pohotový Howard dokázal vyraziť jeho strelu na rohový kop pre Black Cats.
     
    32
    Aiden McGeady teraz po írskej spojke s Colemanom poriadne natiahol šnúru menom Costel Pantilimon, ktorý ale napokon k zákroku prinútený nebol. McGeady na pravej strane spolupracoval so svojim krajanom Seamusom Colemanom, ktorý mu prihrávkou pod seba vytvoril dostatok priestoru. Írsky krídelník ho využil na obídenie Bridcutta a tvrdú ranu vonkajškom. Lopta získala po jeho strele zaujímavú rotáciu a takmer zasvišťala až do pravej šibenice domácej svätyne. Rumunský gólman sa len prizeral, ako tesne míňa jeho pravý horný roh.
     
    30
    James McCarthy sa stáva druhým potrestaným hráčom zápasu po tom, čo na polovici nedovolene zastavil provokatéra Jordiho Gómeza.
     
    13
    Nešťastne zraneného Garetha Barryho, ktorého návrat na trávniky bol zrejme trochu uponáhľaný, nahrádza odchovanec Manchestru United Darron Gibson.
     
    9
    O niečo menej už chutí Garethovi Barrymu, ktorého nekompromisne zostrelil Jordi Gómez, ktorý sa zároveň stáva prvým potrestaným hráčom zápasu.
     
    6
    Nuž, tento rohový kop bol ešte ďaleko nebezpečnejší, než ten z druhej minúty a Black Cats sa ľahko mohli ujať skorého vedenia. Od ľavej rohovej zástavky znovu centroval švédsky technik Sebastian Larsson. Center vyhláseného exekútora štandardných situácii si znovu hľadal hlavu Connora Wickhama, ktorý sa dokázal presadiť a prudkou hlavičkou poriadne vyplašil Tima Howarda. Guľatý nezmysel ale napokon pristál len na vrchnej sieti bránky Evertonu. Na Stadium of Light pokračujeme bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 67. S. Larsson – 76. Baines (pen.)

    Karty:   9. J. Gómez (SUN) – 30. J. McCarthy (EVE), 57. McGeady (EVE)


    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, O´Shea (C), W. Brown, Réveillère – Bridcutt – A. Johnson, J. Gómez, S. Larsson, Wickham – S. Fletcher
    Náhradníci: Mannone – Altidore, Rodwell, T. Robson, Buckley, Mavriac, Graham
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, J. McCarthy – McGeady, Barkley, Eto´o – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Atsu, Osman, Hibbert, Naismith, Gibson, Bešič
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Lee Mason – A. Halliday, E. Smart – R, Madley