Sunderland – Everton 1:1 (kon.) | Tottenham – Stoke City 1:2 (kon.) | West Bromwich – Newcastle 0:2 (kon.)
Swansea – Arsenal 2:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:1 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 09.11.2014, 14:30 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadium of Light už hrá Elvis Pressley, naštartované publikum sa môže upokojiť, zápas končí spravodlivou deľbou bodov. Síce sme dnes videli len dva góly, no rozhodne sme sa nenudili. O kuriózne situácie teda rozhodne nebola núdza. Ako prví išli do vedenia domáci, keď sa z priameho kopu nádherne trafil Seb Larsson. Už o desať minút nato ale na druhej strane z pokutového kopu vyrovnával Leighton Baines. V závere sme ešte videli niekoľko zaujímavých náznakov na oboch stranách, no víťazstvo si na svoju stranu nenaklonilo ani jedno mužstvo.

    Konštatovaním, že Sunderland sa pred vlastnými fanúšikmi rozišiel s Evertonom zmierlivo, sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (16:29:15)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Predchádzajú mu ale početné strkanice v malom vápne pred Pantilimonom. Následne už Bainesov center i tak letí mimo vápno.
     
    90+4
    Ten ale skončil nezdarom. Vysoký center pohltil Tim Howard, ktorý rýchlo rozohral na Colemana a ešte tu bude jeden rohový kop pre Everton.
     
    90+3
    Aj keď teraz mal Everton poriadne šťastie, keď Fletcherovu hlavičku z čiary vykopával práve McCarthy. Ešte jeden roh pre Sunderland.
     
    90+2
    James McCarthy je uprostred dvojminútového nadstavenia ošetrovaný, zrejme už dohráme za nerozhodného stavu 1:1.
     
    90+1
    Tim Howard sa teraz postaral o nesmierne kuriózny a vtipný moment zápasu. Viacerí aktéri vrátane domácich hráčov ho prijali s úsmevom. Po Colemanovej malej domov sa Američan ocitol s loptou mimo šestnástky, dnuka sa už vrátiť nestihol a tak ju šikovne zaľahol. Lopty sa na okamžik dotkol telom, nie však rukami. Steven Fletcher namiesto duchaprítomnej reakcie s vykopnutím lopty reklamoval Howardovo hranie rukou, no Lee Mason mal našťastie dobrý zrak. Nesmierne kreatívna a inteligentná hra bradatého gólmana Toffees, ktorej musím iba zatlieskať.
     
    90
    Sunbderland zas búšil prostredníctvom naštartovaného Wickhama, ktorému ale loptu ukopol vracajúci Jagielka.
     
    89
    Na druhej strne vtipná kombinácia dvoch striedajúcich hráčov Osmana s Naismithom, ktorú ale zastavil dobre brániaci O´Shea.
     
    88
    Lopta si až teraz našla hlavu Connora Wickhama, ktorý ale Pantilimona taktiež ohroziť nemohol. Nachádzal sa totiž v ofsajde.
     
    87
    Výborná akcia teraz mohla priniesť Sunderlandu druhý gól, no Buckley nedokázal nájsť v šestnástke osamoteného Stevena Fletchera.
     
    86
    Nejaké nové nápady by Karamelkám mal priniesť skúsený stredopoliar Leon Osman, ktorý na hracej ploche nahradí aktívneho Rossa Barkleyho.
     
    85
    Everton sa preto znovu púšťa do svojej postupnej rozohrávky, ktorá je ale v tomto pokročilom čase nezmyselnou voľbou.
     
    84
    Nič také sa ale na Stadium of Light zatiaľ nedeje, naopak tu bol zaujímavý center z ľavej strany na Fletchera, ktorý ale nedoskočil.
     
    83
    Everton je zdá sa v závere zápasu lepšie pripravený a momentálne sa snaží o dokonanie svojho veľkého obratu.
     
    82
    Jack Rodwell, ktorý mal byť novým Stevenom Gerrardom sa sem dostal po tom, ako sa stal v lete prebytočným v Manchestri City.
     
    81
    Na trávnik sa dostáva i odchovanec a niekdajšia veľká nádej nielen futbalu v Goodison Parku Jack Rodwell. Miesto mu prenechal Jordi Gómez.
     
    80
    Wickham sa teraz veľmi srdnato tlačil do šestnástky, no tam po kontakte s Colemanom nepochodil. Dobrý zákrok írskeho zadáka.
     
    79
    Čierne mačky ale teraz potrebujú podporu svojich verných priaznivcov. Do konca zostáva ešte pekelná desaťminútovka na „Štadióne svetla."

    Erik Farkaš

    Góly: 67. S. Larsson – 76. Baines (pen.)

    Karty:   9. J. Gómez (SUN) – 30. J. McCarthy (EVE), 57. McGeady (EVE)


    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, O´Shea (C), W. Brown, Réveillère – Bridcutt – A. Johnson, J. Gómez, S. Larsson, Wickham – S. Fletcher
    Náhradníci: Mannone – Altidore, Rodwell, T. Robson, Buckley, Mavriac, Graham
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Everton FC: Howard – Coleman, Jagielka (C), Distin, Baines – Barry, J. McCarthy – McGeady, Barkley, Eto´o – Lukaku
    Náhradníci: Robles – Atsu, Osman, Hibbert, Naismith, Gibson, Bešič
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Rozhodca: Lee Mason – A. Halliday, E. Smart – R, Madley