FK Dinamo Moskva – Praia 1:0 (kon.) | Karabach – Dnipropetrovsk 1:2 (kon.) | Limassol – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
Zürich – Villarreal 3:2 (kon.) | Kodaň – Brugge 0:4 (kon.) | Helsinki – Turín 2:1 (kon.)
Besiktas – Partizan 2:1 (kon.) | Asteras – Tottenham 1:2 (kon.) | D. Záhreb – Salzburg 1:5 (kon.)
Giurgiu – Celtic 1:1 (kon.) | Panathinaikos – Eindhoven 2:3 (kon.) | Saint-Étienne – Inter 1:1 (kon.)
Sevilla – Liége 3:1 (kon.) | Feyenoord – Rijeka 2:0 (kon.) | Wolfsburg – FK Krasnodar 5:1 (kon.)
Everton – Lille 3:0 (kon.) | Sparta Praha – Slovan Bratislava 4:0 (kon.) | Neapol – YB Bern 3:0 (kon.)
D.Kyjev – Aalborg 2:0 (kon.) | Rio Ave – FCSB 2:2 (kon.) | Guingamp – Minsk 2:0 (kon.)
Fiorentina – Solún 1:1 (kon.) | Légia Varšava – Met. Charkov 2:1 (kon.) | Lokeren – Trabzonspor 1:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:0 (0:0)
GD Estoril Praia
Štvrtok 06.11.2014, 18:00 • Arena Khimki (Khimki) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte v Moskve, kde štartuje program štvrtkovej várky zápasov Európskej ligy UEFA.

    V hlavnom meste Ruska začíname vzhľadom na klimatické podmienky s hodinovým predstihom. Rovnako je tomu v aj v Azerbajdžane, na iných štadiónoch začíname o siedmej, respektíve krátko po deviatej.

    Tabuľkové postavenie:

    1. Dinamo: 3 – 0 – 0; skóre 5:2; body 9
    3. Estoril: 1 – 0 – 2; skóre 3:3; body 3

    V Arena Khimki bude favoritom domáci výber.
    Dinamo zatiaľ E-skupine Európskej ligy nestratilo ani jediný bod. Po cennom víťazstve na horúcej pôde Panathinaikosu (2:1) získali Moskovčania ešte cennejší skalp v podobe triumfu nad holandským Eindhovenom (1:0).
    Dinamo posledne zvládlo i výlet do Portugalska a akousi škvrnou sezóny tak zostáva len pôsobenie na ligovej scéne. Tam sa dnešnému hostiteľovi príliš nedarí, keď z jedenástich dueloch prehral hneď štyrikrát. Vďaka zápasu k dobru sa ale razom môže vyšvihnúť na príjemné tretie miesto.

    Estoril v lige taktiež prehral už v štyroch prípadoch, no za portugalským zástupcom v pohárovej Európe je ešte len deväť odohratých kôl. Estoril skončil v minulom ročníku Primeira Liga štvrtý za portskými Drakmi a lisabonskými Sportingom a Benficou.
    Praia dokázala vyhrať rovnú polovicu z tridsaťzápasového programu portugalskej ligy. V Európe zatiaľ Kanárici zdolali Panathinaikos (2:0) a sympatie si získali i pri tesných prehrách s Eindhovenom (0:1) a práve Dinamom Moskva (1:2). Sympatie vám ale postup nezaručia, Portugalčania by dnes s ohľadom na postup do jarnej časti mali bodovať.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dinamo Moskva: Gabulov – Hubočan, Samba, Douglas, Büttner – Vainqueur, Denisov – Ionov, Valbuena, Dzsudzsák – Kokorin (C)
    Náhradníci: Berezovskiy – Yusupov, Zhirkov, Kuranyi, Kozlov, Rotenberg, Prudnikov
    Manažér: Stanislav Cherchesov (RUS)

    GD Estoril Praia: Kieszek – A. Luis, Y. Tavares (C), Rúben F., Emídio Rafael – Amado, Anderson Esiti, Tozé – Sebá, Kléber, Kuca
    Náhradníci: Vagner – Filipe G., B. Lopes, Baltazar, B. Nascimento, R. Vaz, Babanco
    Manažér: José Couceiro (POR)

    Rozhodca: Mattias Gestranius – J. Aravirta, M. Alakare – M. Heininen (všetci FIN).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v modrých dresoch už práve zahájili úvodné stretnutie štvrtkového programu Európskej ligy UEFA. Estoril v žltom zľava-doprava.
     
    2
    Hostia začínajú v svižnom tempe. Sebá sa na pravej strane ešte cez Buttnera nepretlačil, no Vainqueur následne nedovolene zastavoval Tozého.
     
    3
    Dinamo sa ale dvom nakopávaným loptám do šestnástky ubránilo, keď v oboch prípadoch úradoval chlapisko Samba.
     
    4
    Bezmála dvojmetrový Christopher Samba si spravil meno predovšetkým počas pôsobenia v Blackburne Rovers. Vzduchom cez neho cesta nevedie.
     
    5
    Na druhej strane už bolo vzrušenie o niečo viacej. Na ľavej strane Estorilu zapracovala najšikovnejšia dvojica Moskovčanov Valbuena a Dzsudzsák. Ich kooperácia takmer priniesla úvodnú loptu v sieti gólmana Kieszeka. Valbuena vysúval spred šestnástky na pravej strane Dzsudzsáka, ktorý mal dostatok priestoru na center. Ten síce hľadal úplne osamoteného Kokorina, no ten na loptu na hranici malého vápna nedosiahol. Prepadnutej lopty sa zmocnil Francúzsky stredopoliar Vainqueur, ktorý taktiež nepotrestal laxnosť hosťujúcej defenzívy. Loptu napálil halfvolejom len do bočnej siete.
     
    7
    Dinamo ale začína pritvrdzovať a hostia sa ocitajú v nemalých problémoch. Momentálne sa márne snažia dostať loptu pod kontrolu.
     
    8
    Znovu zahrozilo aktívne Dinamo, ktoré sa snaží vsietiť rýchly gól, ktorý by im uľahčil štvrtkový podvečer v Kimki Arena. Režisér Mathieu Valbuena, ktorý exceloval i na nedávnych majstrovstvách sveta v Brazílii tentokrát napravo hľadal jedného z mála ruských hráčov Ionova. Ten sa po prihrávke bývaleého hráča francúzskeho Marseille odpútal od Rafalea a následne dokázal zo šestnástky i technicky vystreliť. Jeho obstrel mal skončiť v pravej šibenici Kieszekovej bránky, no poľský gólman tomu stačil zamedziť ekvilibristickou robinzonádou. Následná Dzsudzákova dorážka už neplatila pre ofsajd.
     
    10
    Desať moskovských minút za nami a dve veľké šance domáceho mužstva. Pawel Kieszek ale zatiaľ drží nulu.
     
    11
    Po výbornej akcii na ľavej strane sa do gólovej príležitosti dostával Alex Buttner, ktorému ale loptu v poslednej chvíli odkopol Tavares.
     
    12
    Buttner sa po predkopnutí lopty chystal i k zakončeniu, Tavares možno zachránil doterajšie čisté konto Portugalčanov.
     
    13
    Kapitán hostí sa ale s celou svojou légiou teraz sťahuje pred druhú šestnástku, kam bude letieť center z priameho kopu žltých.
     
    14
    Praia to ale vymyslela inak. Tozé namiesto centrovanej lopty posúval nakrátko na Andersona Esitiho, ktorý ale z dvadsiatich metrov pálil podstatne mimo.
     
    15
    Domáci sa zas nepresadili dlhou nakopávanou loptou, ktorá mala na hrote osloviť zatiaľ nevýrazného Aleksandra Kokorina.
     
    16
    Ďalšia zaujímavá príležitosť Moskovčanov, keď aktívny Ionov hľadal z pravej strany na bližšej žrdi práve Kokorina. Pred ním ale hasil Rúben.
     
    17
    Následný rohový kop priniesol center na obávaného hlavičkára Sambu, ktorý si ale vo vzduchu pomáhal rukami. Hubočan sa už za dorážkou naťahoval márne.
     
    18
    Bývalý nádejný zakončovateľ portských Drakov Kléber sa na druhej strane taktiež snažil vyreklamovať roh, no Buttner jeho nepresnú strelu netečoval.
     
    19
    Tak mohli na druhej strane opäť zaútočiť domáci, ktorí sa zatiaľ poľahky presadzujú v krídelných priestoroch. Ani majster Valbuena ale nedokázal osloviť Kokorina. Výborne pred ním pracoval Rúben.
     
    20
    Následne Dzsudzsákov ofsajd, ktorý tak nemohol ťažiť z dobrej rozohrávky v podaní Denisova. Po dvadsiatich minútach stále bez gólov.
     
    21
    Ionov teraz vymýšľal príliš dlho a tak už prihrávka na Valbuenu prišla neskoro. V hraničnej situácii stihol vypichnúť loptu Amado.
     
    22
    Mathieu Valbuena sa následne ale predsa dostal k strele, keď sa individuálnou akciou zbavil Luisa, no z vnútra šestnástky mieril len do stredu bránky.
     
    23
    Pozor na rýchly brejk žltých, ktorý ale v poslednej chvíli stačil sklzom vyriešiť Samba, ktorý prerezal cestu rozbehnutému Kucovi.
     
    24
    Kokorin je na hrote zatiaľ trochu stratený. Napriek aktivite Dinama sa k loptám často nedostáva, tentokrát si navyše pomáhal ofsajdovým postavením.
     
    25
    Hostia zatiaľ zo svojich ojedinelých brejkov dokážu získavať akurát štandardné situácie. Jedna taká bude nasledovať po Hubočanovom faule na Kucu.
     
    26
    Hosťujúci playmaker Tozé si zobral poriadny rozbeh, no loptu i tak napálil iba do hlavy vysokého Douglasa. Ani táto štandardka hosťom nevyšla.
     
    27
    Pritom je to zatiaľ to jediné, čím by sa Praia mohla presadzovať. Na nedovolené zákroky je to už 6:0 z pohľadu domácich.
     
    28
    Na postavenia mimo hry zas domáci vedú pomerom 3:1. V ďalšom takom sa ocitol Samba, ktorý si nabiehal na center od Ionova.
     
    29
    Emídio Rafale sa zatiaľ na ľavej strane rozhodne nenudí, keďže väčšina domácich akcií prúdi práve cez neho. Tentokrát aspoň v hlavičkovom súboji zastavil agilného Valbuenu.
     
    30
    Po prvýkrát na seba výraznejšie upozornil Sebá, ktorý sa z hranice šestnástky odhodlal k strele. Vďaka teču Denisova z toho bude iba rohový kop.
     
    31
    Po ňom zas pre zmenu úradoval druhý maják v strede obrany Moskovčanov, keď namiesto Sambu tentokrát odvracal bývalý hráč Twente Douglas.
     
    32
    Konečne sa hosťom podarilo zakončiť jeden zo svojich rýchlych protiútokov a Gabulova v ruskom mraze táto strela teda poriadne zaštípala. Vysoký hrotový útočník Kléber dokázal po Sebovej prihrávke reagovať na absentujúceho Buttnera, ktorý za sebou nechal otvorené vrátka. Práve sem zabiehal šikovný playmaker Estorilu Tozé, ktorý si naviedol loptu až do šestnástky, z ktorej hranice sa na bližšej žrdi snažil prestreliť domáceho gólmana. Gabulov ale pohodlne stačil vyraziť do strany, aby následnú Tozého dorážku zablokoval zodpovedný Samba.
     
    34
    Pokračujeme teda bez gólov, no na gólové príležitosti sa nám stav vyrovnáva. Po troch sľubných gólovkách Dinama sa mohli presadiť i hostia z Pyrenejského polostrova.
     
    35
    Desať minút pred polčasovou prestávkou siahol arbiter Mattias Gestranius po prvýkrát do kapsy. Denisov hodne divoko zašiel do Emídia Rafaela, ktorého síce nezasiahol, ale za svoj nebezpečný zákrok i tak uvidel kartičku.
     
    36
    Ešte predtým bol na Fínovom koberčeku i frustrovaný Valbuena, ktorému sa nepáči osobné brýánenie neúnavného Esitiho.
     
    37
    Francúzsky generál mu následne oplácal, čo u Gestraniusa neostalo bez odozvy. Valbuena obdržal posledné napomínanie.
     
    38
    Dinamo je teraz mierne vyhodené z konceptu. Tréner Stanislav Cherchesov sa znovu snaží nastoliť poriadok a plnú koncentráciu.
     
    39
    Domácim sa to ale nedarí a po Amadovom centri vyskakoval v šestnástke osamotený Kléber. Na domáce šťastie na loptu nedosiahol.
     
    40
    Ďalšia a ďalšia nepresnosť v domácej rozohrávke. Moskovčania záver úvodného dejstva psychicky nezvládajú.
     
    41
    Modrým azda pomôže až polčasová prestávka a nejaký ten dohovor od manažéra moskovského klubu Cherchesova.
     
    42
    Vladimir Gabulov a zákrok doterajšieho priebehu! Hostia sa po ďalšej zdarne zakončenej kontre mohli prekvapujúco ujať vedenia. Moskovčania poslednú štvrťhodinu úvodného dejstva absolútne nezvládajú. Sebá sa na ľavej strane dokázal odpútať od Tomáša Hubočana a uličkou pomedzi urastených stopérov modrých dokázal vysunúť do šance obávaného Klébera. Ten v rýchlostnom súboji stačil Douglasovi, cez ktorého z asi desiatich metrov šikovne vypálil pod brvno. Gabulov ale dokázal včasne reagovať a efektným zákrokom vyraziť loptu nad brvno.
     
    43
    Následný rohový kop Dinamo odvracia, ale už i na tribúnach štadióna v Chimki cítiť nepokoj. Domácim sa nedarí ukľudniť gólom.
     
    44
    Momentálne ani súvislou kombináciou, aj keď Dzsudzsák sa teraz šikovne pretiahol okolo Luisa. Center ale nasmeroval iba ku Kieszekovi.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Síce bezgólové, ale určite zaujímavé úvodné dejstvo v Arena Khimki je minulosťou. V úvode boli jasne futbalovejší domáci, ktorí vybehli na portugalského zástupcu v pohárovej Európe. Dve nádejné príležitosti Moskovčanov ale v gól nerezultovali, čo na ich šťastie platilo i na druhej strane pri príležitostiach Tozého a Klébera. Na úvodný gól dnešného zápasu si teda budeme musieť počkať minimálne do začiatku druhého polčasu, ktorý štartuje približne o 19:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V polčasovej prestávke podľa všetkého ani jeden z manažérov nesiahol do svojich úvodných jedenástok. Druhý polčas odštartovali domáci.
     
    47
    Valbuena mohol hneď v úvode rozohrávať voľný kop z asi polovice ihriska, kde bol faulovaný Kokorin. Malý šéf ale poslal loptu len na Kieszeka.
     
    48
    Ten s výnimkou pekného obstrelu od Ionova veľa práce nemal. Gabulov musel zo svojho repertoáru taktiež tasiť len jednu parádu.
     
    49
    Mathieu Valbuena sa azda po prvýkrát pokúsil o streľbu a vôbec to nebola márna snaha. Gólman Pawel Kieszek sa musel pekelne rýchlo presúvať k svojej pravej žrdi. Nevysoký Francúz rozohrával priamy kop z niečo vyše dvadsiatich metrov. Loptu poslal nádherným oblúčikom ponad múr a guľatý nezmysel vďaka čarovnej trajektórii dokonca padal pod brvno svätyne hostí. Poľský gólman sa ale k svojej tyči presunul včas a efektne vyrazil loptu nad hornú konštrukciu svojej bránky. Nasledovať bude rohový kop Dinama.
     
    50
    Ten sa domácim napriek výškovej prevahe nepodarilo zakončiť. Výborne pred Douglasom praoval Anderson Esiti.
     
    51
    Na druhej strane sme sledovali náhodný pokus od Sebá, ktorý ale mieril podstatne mimo troch žrdí gólmana Gabulova.
     
    52
    Ten si zatiaľ dáva s rozohrávkou načas, čo je pre futbal na škodu. Moskovčania mohli znovu pritlačiť na súpera.
     
    53
    V úvodnom dejstve sa im to začiatkom zápasu darilo a teraz už raz dokázali pohroziť prostredníctvom Valbuenu.
     
    54
    Zatiaľ ale pokračujeme bez gólov. Na šance je to asi tri či štyri ku dvom. Dinamo musí za výhrou o niečo pridať.
     
    55
    Teraz už ale postupne narastajúci tlak domácich takmer rezultoval v úvodný gól v sieti Pawla Kieszeka. Moskovčania v modrom rýchlo nakopli loptu na svojho kapitána Aleksandra Kokorina. Ten povedľa kapitána Portugalčanov Tavaresa prepasíroval loptu do behu pre Ionova, ktorý sa ocitol zoči-voči Kieszeka, no poľský gólman i tentokrát podržal svojich spoluhráčov. Ionov, tiesnený Rúbenom sa snažil hosťujúceho brankára prestreliť krížnym pokusom, ktorý ale dokázal Kieszek mierne pridvihnúť až nad bránku Estorilu.
     
    57
    Brankári sú zatiaľ skutočne ozdobou dnešného zápasu. Spoľahlivo chytá ako jeden, tak i druhý a aj preto hráme stále bez gólov.
     
    59
    To už ale nemuselo platiť po nádhernej technickej strele Tozého, ktorý mohol vsietiť jeden z najkrajších gólov dňa. Portugalský ofenzívny záložník ťažil z dobrej fyzickej hry Klébera, ktorý sklepával loptu pod seba. Guľaté čudo sa odrazilo presne k Tozému, ktorý prudkou placírkou mieril loptu do ľavého horného rohu. Vladimir Gabulov sa za jeho pokusom z dvadsiatich metrov iba bezmocne obzeral, no pokus hráča so sedemdesiatkou na chrbte smeroval len tesne mimo ľavej žrde. Na veľké šance je to momentálne 3:2 pre Dinamo. Stále ale hráme bez gólov.
     
    61
    Platí to i po hodine hry, na ktorej konci bol nekompromisne naremplovný Tomáš Hubočan, ktorý skončil až na domácej striedačke.
     
    62
    Moskovskí spoluhráči ho ale okamžite zrovnali a náš reprezentačný bek už znovu brázdi pravú stranu Khimki Arena.
     
    63
    Postup Balázsa Dzsudzsáka prerezaný defenzívnym záložníkom Amadom, po ktorého nedovolenom zákroku bude nasledovať priamy kop.
     
    64
    Ten z približne rovnakého miesta, ako krátko po zmene strán rozohrával Valbuena, no loptu tentokrát poslal asi o dva metre vyššie, než by bolo potrebné.
     
    65
    Za nami je dvadsať minút druhého dejstva. Videli sme v ňom po jednej zaujímavej príležitosti na oboch stranách. Stále bez gólov...
     
    66
    Vtipná pätička Valbuenu takmer vyslala do šance Ionova, ktorého ale nedovolene zastavil sklzom Emídio Rafael.
     
    67
    Voľný kop Moskovčanov priniesol Dzsudzsákov center, ktorý mal osloviť Sambu, no pred ním ordinoval kapitán Tavares.
     
    68
    Po troch štvrtinách zápasu stále platí, že jediným potrestaným hráčom zostáva Denisov. To nás síce teší, ale radi by sme objavili i nejakého strelca.
     
    69
    Takýmto nepresným a nedotiahnutým nákopom to ale nepôjde. Denisov nedokázal oblúčikom vysunúť Kokorina. Bližšie k lopte mal Kieszek.
     
    70
    Na zemi opäť Ionov, ktorému tentokrát naložil Sebá. Mattias Gestranius ale naďalej trvá na svojom benevolentnom právnom systéme.
     
    71
    To sa už ale netýkalo Andersona Luisa, ktorý sa kartovému trestu vyhnúť nedokázal. Faul na Dzsudzsáka odmenený žltým kartónikom.
     
    72
    Viacej nás ale zaujímali udalosti po voľnom kope Dinama. Samba dokázal na vzdialenejšej žrdi vrátiť loptu do ohňa, no Buttner ju napálil len do stredu bránky.
     
    73
    Máme tu i prvé striedanie dnešného zápasu, ktoré pripravil manažér José Couceiro. Trávnik opúšťa hrot Kléber, ktorého vymení Bruno Lopes.
     
    74
    Pripravuje sa aj iný bomber, ktorým nie je nik iný, než Kevin Kurányi. 19-gólový bývalý útočník nemeckej reprezentácie nahrádza Kokorina.
     
    75
    V nemeckej Bundeslige dokázal Kuranyi počas deviatich rokov nasúkať 111 gólov. Za Dinamo ich nastrieľal 44.
     
    76
    Moskovčania striedajú i po druhýkrát, keď krátko po Kokorinovi odchádza i Dzsudzsák. Na hracej ploche už registrujeme Zhirkova.
     
    77
    Dinamo Moskva dáva gól!
    Stanislav Cherchesov si môže blahoželať! Čarovné striedanie zo 74. minúty mu dnes môže vyniesť zisk všetkých troch bodov. Chris Samba vyslal z polovice ihriska dlhočizný pas na okraj šestnástky, kde si ho exkluzívne spracoval na prsia Valbuena. Ten následne futsalovým zdvihákom prehodil loptu na svojho krajana Williama Vainqueura, ktorý nepodarenou šajtličkou posunul loptu pred bránku na KEVINA KURANYIHO. Ťažko povedať, či to tak domáci stredopoliar zamýšľal, no nemeckého bombera to nezaujímalo a umiestnenou koncovkou z piatich metrov prekonal bezmocného Kieszeka. O ofsajd sa nejednalo, gól platí, Dinamo Moskva sa ujíma neskorého vedenia!
    Kevin Kurányi - 1:0
     
    77
    Diogo Amado bol o ofsajdovom postavení presvedčený natoľko, že si trúfol uvariť hubovú polievku pre Gestraniusa. Ten si ale po hlave skákať nenechal a hosťujúceho stredopoliara odmenil kartovým napomínaním.
     
    79
    Hostia sa mohli sakramentsky rýchlo oklepať z inkasovaného gólu, no pred nabiehajúcim Lopesom dokázal odvracať Douglas.
     
    81
    Estoril tak naďalej prehráva a po prvýkrát v zápase bude musieť diktovať tempo hry on. Dinamo sa môže spoliehať na rýchle kontry.
     
    83
    Tie zatiaľ ale neprichádzajú. Tempo zápasu je mierne rozhárané, viacej z hry začína mať predsa len Estoril.
     
    84
    Tým sa ale začínajú otvárať okienka v defenzíve Portugalčanov, ktorí už musia ísť i do tohto rizika. Zatiaľ zostávame na jednom góle.
     
    85
    Moskovčania poctivo nasťahovaní pred Gabulovom a Estoril Praia zrazu nevie kam z konopí. Toto modrým bez pochýb vyhovuje.
     
    86
    Do konca už veľa času nezostáva. Hosťujúci manažér by ešte mohol oživiť stretnutie nejakým striedaním, k dispozícii má hneď dve.
     
    87
    Trávnik už opustil i vzrastom malý francúzsky generál Valbuena, ktorý ale výkonom predčil väčšinu borcov v Khimki Arena. Nahrádza ho Yusupov.
     
    88
    Krátko na to odstupuje i zranený Diogo Amado. Hriešnik spred desiatich minút opúšťa trávnik so skrivenou grimasou. Vymieňa ho Ricardo Vaz.
     
    89
    Hostia striedajú i do tretice, keď na zamrznutý pažiť vybehne Filipe Gonçalves. Pľac mu uvoľnil trestaný pravý obranca Anderson Luis.
     
    90
    Rozhodcovská šestica na čele s Mattiasom Gestraniusom pridáva k druhému dejstvu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90+1
    Na ich začiatku sledujeme už trochu zúfalú snahu Estorilu o vyrovnávajúci gól. Od inkasovaného gólu sa hostia prakticky nedostali do šance.
     
    90+2
    Nuž a keď s budú takto prihrávať v zadných radoch, tak sa to už ani zrejme nezmení. Estoril nemá kam, o víťazovi zápasu je zrejme rozhodnuté.
     
    90+3
    Sekundičku pred úplným koncom zápasu vidí žltú kartu ešte Alexander Büttner. Bývalý zadák Manchestru United nedovolene zastavil Vaza.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Štvrtkový program štvrtého hracieho dňa už pozná jeden výsledok, keď moskovské Dinamo v hodinovom predstihu zdolalo portugalský Estoril. Dlho sme sledovali vyrovnanú partiu, no dnešný hostiteľ bol predsa len o ten jeden gól lepším tímom. V 77. minúte ho vsietil Kevin Kuranyi, ktorý prišiel na trávnik len tri minúty pred rozhodujúcim momentom celého stretnutia. Estoril sa v závere na vyrovnanie nezmohol, moskovský klub si tak v predstihu zabezpečuje postup do jarného šestnásťfinále.

    Týmto najdôležitejším konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (20:01:37)

    Erik Farkaš

    Góly: 77. Kuranyi (Vainqueur)

    Karty:   35. Denisov (DMO), 90+3. Büttner (DMO) – 71. A. Luis (PRA), 77. Amado (PRA)


    Dynamo Moskva: Gabulov – Hubočan, Samba, Douglas, Büttner – Vainqueur, Denisov – Ionov, Valbuena, Dzsudzsák – Kokorin (C)
    Náhradníci: Berezovskiy – Yusupov, Zhirkov, Kuranyi, Kozlov, Rotenberg, Prudnikov
    Manažér: Stanislav Cherchesov (RUS)

    GD Estoril Praia: Kieszek – A. Luis, Y. Tavares (C), Rúben F., Emídio Rafael – Amado, Anderson Esiti, Tozé – Sebá, Kléber, Kuca
    Náhradníci: Vagner – Filipe G., B. Lopes, Baltazar, B. Nascimento, R. Vaz, Babanco
    Manažér: José Couceiro (POR)

    Rozhodca: Mattias Gestranius – J. Aravirta, M. Alakare – M. Heininen (všetci FIN)