FK Dinamo Moskva – Praia 1:0 (kon.) | Karabach – Dnipropetrovsk 1:2 (kon.) | Limassol – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
Zürich – Villarreal 3:2 (kon.) | Kodaň – Brugge 0:4 (kon.) | Helsinki – Turín 2:1 (kon.)
Besiktas – Partizan 2:1 (kon.) | Asteras – Tottenham 1:2 (kon.) | D. Záhreb – Salzburg 1:5 (kon.)
Giurgiu – Celtic 1:1 (kon.) | Panathinaikos – Eindhoven 2:3 (kon.) | Saint-Étienne – Inter 1:1 (kon.)
Sevilla – Liége 3:1 (kon.) | Feyenoord – Rijeka 2:0 (kon.) | Wolfsburg – FK Krasnodar 5:1 (kon.)
Everton – Lille 3:0 (kon.) | Sparta Praha – Slovan Bratislava 4:0 (kon.) | Neapol – YB Bern 3:0 (kon.)
D.Kyjev – Aalborg 2:0 (kon.) | Rio Ave – FCSB 2:2 (kon.) | Guingamp – Minsk 2:0 (kon.)
Fiorentina – Solún 1:1 (kon.) | Légia Varšava – Met. Charkov 2:1 (kon.) | Lokeren – Trabzonspor 1:1 (kon.)
koniec
FC Astra Giurgiu
1:1 (0:1)
Celtic Glasgow
Štvrtok 06.11.2014, 19:00 • Marin Anastasovici, Giurgiu • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    FC Astra Giurgiu: Lung – Pliatsikas, Youssef, Oroş, Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu (C), Joãozinho – Bukari
    Náhradníci: Coman – Găman, Florescu, Seto, Chitu, Rus, Amorim

    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre – Brown (C), Mulgrew – C. McGregor, Johansen, Wakaso – Šćepović
    Náhradníci: Załuska – Matthews, Ambrose, Biton, Tonev, Kayal, Griffiths

    Rozhodca: Boiko – Bekker, Volodin.
     
    -1
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice vychádzajú na trávnik a zápas sa o malý moment začne.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti domáceho celku. Astra Giurgiu sa hneď pokúsi zaútočiť, no proti je pozorná defenzíva hostí.
     
    2
    Futbalisti domáceho celku sa hneď stiahli na vlastnú obrannú polovicu a odtiaľ rozvinuli novú útočnú akciu. Popri ľavej postrannej čiare ale ďaleko nezašli, o loptu za stredovou čiarou prišli.
     
    3
    Hostia si po predchádzajúcej akcii súpera prevzali loptu a takisto sa prvýkrát presunuli do útoku. Tam ale vôbec nepochodili, center smerujúci k bránke domáci pohodlne odvrátili.
     
    4
    V úvode zápasu nevidíme na trávniku nič zaujímavejšie. Hostia sa opätovne pokúsili presunúť cez polovicu, no vôbec im to nevyšlo.
     
    6
    Domáci tím chcel ísť do útoku. Futbalisti Giurgiu loptu nakopli smerom k šestnástke, ale tam sa dopustili iba úplne zbytočného útočného faulu a o polovicu tak prišli.
     
    7
    Aktívnejšie začali domáci futbalisti. Tí sa neustále pokúšajú dostať do útoku, ale strelu na bránku sme doposiaľ nevideli ani na jednej strane.
     
    8
    Toto už konečne vyzeralo zaujímavo, no napokon zakončenie opäť neprišli. Joãozinho loptu odcentrival zo strany, ale žiaden z jeho kolegov zakončiť nedokázal.
     
    10
    Hráči Giurgiu sú neustále veľmi aktívni. Domáci futbalisti súpera zatiaľ k lopte ani nepustili a hostia sa v podstate iba bránia.
     
    11
    Teraz ale Astra súperovi loptu na moment ponúkne, pretože domáci sa dopustili ďalšieho útočného faulu.
     
    12
    Hostia však ponúknutá loptu po faule nevyužili. Celtic síce chcel ísť do útoku, no pred zakončením ho zastavil pozorný postranný rozhodca, ktorý signalizoval ofsajd.
     
    14
    Zdá sa, že aktivitu začínajú do svojich rúk preberať hostia. Sprvoti sa Celtic musel brániť, no teraz dusí súpera na svojej útočnej polovici.
     
    15
    Celtic dokonca svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Lung si bude musieť dávať veľký pozor a už diriguje defenzívu.
     
    16
    Hosťujúci futbalisti poslali loptu od rohovej zástavky z pravej strany priamo do nebezpečného priestoru, ale tam žiadne nebezpečenstvo napokon neprišlo. Domáci tím center pohodlne odvrátil.
     
    17
    Hostia ale ešte na útočnej polovici ostali! Futbalisti Celticu kombinovali v blízkosti šestnástky a napokon prišla aj strela. Z väčšej vzdialenosti napriahol van Dijk, no domáci gólman loptu rukavicami vytesnil na druhý rohový kop pre Celtic v krátkom časovom slede.
     
    18
    Ani z tohto rohového kopu ale žiadne nebezpečenstvo určite nevznikne. Domáci tím si prevzal loptu a hru upokojí odkopom na opačnú polovicu.
     
    19
    Hráči Giurgiu napokon prešli až na útočnú polovicu, odkiaľ prišiel pokus o center priamo do vápna. Ten však Gordona vôbec nemusel vystrašiť, pretože Lustig mu loptu pohodlne skrotil a žiadne nebezpečenstvo napokon neprišlo.
     
    20
    Prvých dvadsať minút hry je za nami a my sme stále videli iba jedno poriadne strelecké zakončenie. Oba celky hrajú z pozornej defenzívy, v dôležitom zápase by totiž neradi pochybili hneď na začiatku.
     
    21
    V ostatných minútach loptu držali hostia, teraz sa o to však pokúsi domáci tím. Astre sa v útoku vôbec nedarí a poriadnu strelu ešte na Gordona neposlala.
     
    22
    Napokon ale hráči Giurgiu o loptu prišli a museli sa brániť. Opäť však nie dlho, pretože prišiel útočný faul hostí. Hra je poriadne rozkúskovaná.
     
    23
    Už-už to vyzeralo, že sa domáci tím dostane do útoku. Napokon ale žiadne zakončenie neprišlo, pretože to bol zrejme Joãozinho, kto sa ocitol v ofsajde.
     
    24
    Celtic opäť predviedol svoje umenie a loptu z vlastnej polovice bleskovo dostal až do útoku. Tam sa síce hostia pokúsili o rýchlu strelu, no nepodarený pokus napokon domáci iba nešťastne zrazili na roh.
     
    25
    Z tejto situácie napokon ale nič zaujímavé nebolo. Domáca defenzíva aj v tomto prípade situáciu zvládla a žiadne zakončenie nepovolila.
     
    26
    Domáci futbalisti dokonca loptu vysoko vykopli a pokúsia sa ju došprintovať. Celtic sa musí stiahnuť na svoju polovicu.
     
    27
    A domácim hráčom sa to napokon podarilo! Najrýchlejší bol Yahaya, dostal sa za obranu a tiesnený prudko pálil, avšak hosťujúci gólman sa natiahol a v páde vyrazil na rohový kop.
     
    28
    Po rohovom kope už ale žiadne nebezpečenstvo neprinieslo. domáci ho zahrali iba nakrátko na kapitána Budescua, avšak ten presne centrovať nedokázal.
     
    30
    Na opačnej polovici trávnika sa Celtic po menšom faule dostane k lopte. Zahrávať bude priamy kop, a to približne z 30 metrov.
     
    31
    Celtic Glasgow dal gól!
    Po predchádzajúcom faule sa lopty ujal kapitán Brown. ten ju síce napálil iba do pripraveného múru, no následná dorážka od STEFANA JOHANSENA už skončila v sieti.
    Stefan JOHANSEN - 0:1
     
    33
    Nuž, po viac ako polhodine hry sme konečne videli otvorenie skóre aj v tomto zápase. Gól už bol skutočne potrebný, pretože diváci sa pomaly ale isto začínali nudiť.
     
    34
    Domáci tím však hlavu stále nevešia. Futbalisti Astry majú pred sebou aj v tomto polčase ešte dostatok času na to, aby sa im mohlo podariť vyrovnať.
     
    35
    Domáci futbalisti sa snažia, avšak gól neprichádza. Astra sa totiž nevie dostať ani len do poriadneho zakončenia, obrana Celticu je veľmi pozorná.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Ben Youssef (FC Astra Giurgiu).
     
    38
    Až do predchádzajúceho momentu rozhodca karty ani použiť nemusel. Hrá sa síce bojovne a s množstvom menších faulov, avšak žiadne zákernosti nevidíme a ani predchádzajúci zákrok nemusel byť ocenený tak, ako napokon bol.
     
    39
    Domáci tím aj naďalej pokračuje v pokusoch o útočenie. Futbalistom Giurgiu sa síce snaha uprieť nedá, no zakončenie stále neprichádza.
     
    40
    Aj v tejto chvíli sa domáci tím dostal až do útoku. V ňom síce prišiel center do šestnástky, ale opäť raz bez zakončenia. Tak toto k vyrovnaniu určite nepovedie.
     
    41
    Posledná päťminútovka riadnej doby tohto polčasu sa už začala. Všetko nasvedčuje tomu, že tlak domácich sa ešte vystupňuje, no my stále iba čakáme na lepšie zakončenie z ich strany.
     
    42
    Domáci hráči napokon ale v závere iba útočiť nebudú. Celtic si už prevzal loptu na svoju stranu a mieri do útoku.
     
    43
    Hostia sa napokon dostali až k šestnástke súpera, ktorý si popri útočnej snahe bude musieť dávať väčší pozor aj v defenzíve. Napokon ešte spoza pokutového územia vypálil Wakaso, ale Lunga neprekvapil.
     
    45
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    45+2
    V nadstavenom čase sa už ale nič zaujímavé neudeje. Snaha sa síce nedá uprieť ani jednému tímu, avšak zakončenie neprichádza a my už čakáme iba na hvizd Boika.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Videli sme v ňom iba jediný gól a aj na ten sme museli čakať pol hodiny. Pevne veríme, že druhá polovica duelu prinesie opäť nejaký ten presný zásah a budeme sledovať opäť zaujímavé dianie na trávniku.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Astra Giurgiu: z ihriska odchádza Joãozinho, prichádza Amorim.
     
    47
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hosťujúci futbalisti. Ich tréner sa zatiaľ rozhodol nestriedať, a tak Celtic pokračuje v pôvodnom zložení.
     
    48
    Hostia začali túto časť hry aktívnejšie. Po peknom pase sa dokonca dostali aj k strele, tá však letela iba nad bránku a Lung zasahovať vôbec nemusel.
     
    49
    Napokon si loptu na svoje kopačky prevzali aj domáci futbalisti. Tí sa vôbec prvýkrát v tomto polčase pokúsia o prechod do útoku, kde by radi konečne vyrovnali.
     
    50
    To sa ale napokon nestane Yahaya to nemyslel zle a loptu poslal zo strany priamo do vápna, avšak tam ju jeho spoluhráči odhlavičkovali iba nad brvno.
     
    51
    Domáci hráči sa však musia aj brániť. Zvládajú to ale bez akýchkoľvek problémov a na trávniku to začína byť pomerne nezáživné.
     
    53
    Za nami je už viac ako 5 minút tohto polčasu a žiadne nebezpečenstvo ani na jednej strane sme zatiaľ nevideli.
     
    56
    Domáci hráči sa presunuli do útoku a pokúsili sa niečo vymyslieť. Z väčšej vzdialenosti zo zlej pozície pálil Bukari, ale táto strela nemohla ohroziť brankára.
     
    57
    Domáci futbalisti budú po menšom faule hostí zahrávať priamy kop z väčšej vzdialenosti. Môže z toho ale byť celkom zaujímavá pozícia.
     
    58
    Labanovi napokon ale odkop vôbec nevyšiel a zakončenie sme ani nevideli. Hostia sa ubránili bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    61
    Snaha sa ale domácim futbalistom uprieť rozhodne nedá. Z diaľky to vyskúšal aj kapitán Budescu, ale opäť sa nejednalo o nebezpečný pokus.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Astra Giurgiu: z ihriska odchádza Budescu, prichádza Florescu.
     
    63
    Domáci hráči prestriedali a čaká ich ďalší rohový kop. S týmto by si už ale hráči Giurgiu mali poradiť lepšie.
     
    64
    Ani po tomto rohovom kope žiadne nebezpečnejšie ohrozenie bránky neprišlo. Hostia si môžu vydýchnuť a poslať loptu z vlastnej polovice.
     
    65
    Domáci futbalisti majú za sebou už dve striedania, ale tento trénerský ťah zatiaľ akosi nevychádza. Výraznejšiu zmenu na trávniku nebadať.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Brown (Celtic Glasgow).
     
    67
    Žltú kartu dostáva Yahaya (FC Astra Giurgiu).
     
    68
    Yahaya a Brown si v súboji nič nedarovali a napokon po výmene názorov inkasujú žlté karty obaja. rozhodca chce mať na trávniku poriadok.
     
    69
    Rozhodcovi sa to ale veľmi nedarí a hra sa priostruje a kúskuje. Aj v tejto chvíli sme videli iba ďalší nedovolený zákrok.
     
    71
    Na trávniku opäť ostáva Yahaya a Brown. Títo dvaja si skutočne nič nedarujú, ale už sa musia mierniť. Ďalšia žltá karta by pre nich znamenala predčasný odchod pod sprchy.
     
    72
    Striedanie v tíme Celtic Glasgow: z ihriska odchádza Šćepović, prichádza Griffiths.
     
    74
    Celtic hrá to, čo potrebuje a domáci tím k ničomu nepúšťa. Futbalisti Astry to majú veľmi náročné a pred nami sú zrejme iba minúty trápenia na strane jedne a dohrávania na strane druhej.
     
    75
    Alebo žeby sme sa mýlili? Pliatsikas prudko vystrelil smerom na hosťujúcu bránku a Gordon sa veru poriadne zapotil. Napokon ale situáciu zvládol a loptu končekmi prstov vytesnil.
     
    77
    Pozor si ale musel dávať aj domáci gólman. Po rýchlom prechode jeho súpera tvrdo pálil Mulgrew, avšak Lung loptu aj so šťastím vyrazil.
     
    78
    Stretnutie sa nám chýli ku koncu a pred nami sú skutočne zaujímavé chvíle. Budeme s napätím očakávať, či sa domácim podarí dostať súpera pod tlak a vyrovnať.
     
    79
    Astra dala gól!
    Tak toto je neuveriteľné. Domáci tím napokon aj s kúsočkom šťastia vyrovnáva a zápas sa začína od začiatku. Presadil sa WILIAM AMORIM, ktorý situáciu po predchádzajúcom faule zakončil do rohu bránky a Gordon nemal šancu na úspešný zákrok.
    Wiliam AMORIM - 1:1
     
    82
    Striedanie v tíme FC Astra Giurgiu: z ihriska odchádza Yahaya, prichádza Seto.
     
    83
    Fúú, tak dnes to bude ešte poriadne zaujímavý záver zápasu. Griffiths sa chcel predviesť ako spoľahlivý žolík, s loptou prenikol do útoku, urobil si priestor na strelu a Lung mal napokon veľké problémy s tým, aby ju vyrazil aspoň na roh.
     
    84
    Po rohovom kope ale žiadne väčšie nebezpečenstvo neprišlo. Celtic sa síce pokúšal o zakončenie, Lung si vďaka svojej obrane na loptu vôbec nesiahol.
     
    87
    Čas sa kráti a hra je stále veľmi rýchla na oboch stranách. Lopta lieta od jednej bránky k druhej a pri tomto tempe iba s napätím očakávame, čo sa ešte stane.
     
    89
    Minúty bežia ako voda a na trávniku panuje nervozita. Hosťujúci gólman mal teraz dokonca problémy s jednoduchým nastrelením a lopta mu vypadla, no našťastie mu pomohla obrana.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+1
    Domáci futbalisti povzbudení vyrovnávajúcim gólom sa aj naďalej pokúšajú o ďalší presný zásah v sieti hostí. Enache loptu síce centroval až do vápna, no to úspech neprinieslo.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Bukari (FC Astra Giurgiu).
     
    90+2
    Tak toto je poriadne drsné! Domáci Laban poslal k zemi spoluhráča skutočne nevyberavým spôsobom a rozhodca neváha a vyťahuje červenú kartu.
     
    90+3
    Napokon vzniká na trávniku veľká roztržka, po ktorej žltú kartu vidí hosťujúci van Dijk. Emócie pracujú naplno a rozhodca má čo robiť, aby situáciu vôbec upokojil a zápas sa mohol dohrať.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Neuveriteľný záver je za nami. Videli sme po jednom góle na každej strane, 6 žltých kariet a aj jednu červenú. S týmto konštatovaním sa už ale s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (20:55:14)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 79. Amorim – 31. Johansen

    Karty:   37. Youssef (GIU), 67. Yahaya (GIU), 90+2. Bukari (GIU) – 66. Brown (CEL), 90+3. Dijk (CEL)   90+2. Laban (GIU)


    FC Astra Giurgiu: Lung – Pliatsikas, Youssef, Oroş, Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu (C), Joãozinho – Bukari
    Náhradníci: Coman – Găman, Florescu, Seto, Chitu, Rus, Amorim

    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre – Brown (C), Mulgrew – C. McGregor, Johansen, Wakaso – Šćepović
    Náhradníci: Załuska – Matthews, Ambrose, Biton, Tonev, Kayal, Griffiths

    Rozhodca: Boiko – Bekker, Volodin