FK Dinamo Moskva – Praia 1:0 (kon.) | Karabach – Dnipropetrovsk 1:2 (kon.) | Limassol – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
Zürich – Villarreal 3:2 (kon.) | Kodaň – Brugge 0:4 (kon.) | Helsinki – Turín 2:1 (kon.)
Besiktas – Partizan 2:1 (kon.) | Asteras – Tottenham 1:2 (kon.) | D. Záhreb – Salzburg 1:5 (kon.)
Giurgiu – Celtic 1:1 (kon.) | Panathinaikos – Eindhoven 2:3 (kon.) | Saint-Étienne – Inter 1:1 (kon.)
Sevilla – Liége 3:1 (kon.) | Feyenoord – Rijeka 2:0 (kon.) | Wolfsburg – FK Krasnodar 5:1 (kon.)
Everton – Lille 3:0 (kon.) | Sparta Praha – Slovan Bratislava 4:0 (kon.) | Neapol – YB Bern 3:0 (kon.)
D.Kyjev – Aalborg 2:0 (kon.) | Rio Ave – FCSB 2:2 (kon.) | Guingamp – Minsk 2:0 (kon.)
Fiorentina – Solún 1:1 (kon.) | Légia Varšava – Met. Charkov 2:1 (kon.) | Lokeren – Trabzonspor 1:1 (kon.)
koniec
HJK Helsinki
2:1 (0:0)
FC Turín
Štvrtok 06.11.2014, 19:00 • Sonera Stadium, Helsinki • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Fínsky zástupca v európskej life, tím HJK Helsinki bude hostiť vo štvrtom kole na domácej pôde taliansky celok, FC Turín. Prajeme vám pekný futbalový zážitok.
     
    V skupine B ide o súboj prvého s posledným. Zatiaľčo FC Turín vedie tabuľku so ziskom 7 bodov, Helsinky stále čakajú na prvé body.

    FC Turín
    Turín sa navyše môže pochváliť parádnou defenzívou, veď doposiaľ ešte neinkasoval ani jeden gól. Nad Helsinkami vyhral doma 2:0, Kodaň zdolal 1:0 a bezgólovú remízu uhral na pôde Club Brugge KV.

    HJK Helsinky
    Helsinky ako som už spomínal doposiaľ nevyhrali a čakajú aj na svoj prvý presný zásah v Európskej lige. Skóre 0:7 je určite hrozivé, napriek tomu sa v domácej lige hráčom HJK darí, radi by však preniesli pohodu aj na medzinárodnú scénu. V prvom stretnutí EL prehrali 0:2 s Turínom, Club Brugge KV strelil Helsinkám tri kúsky a naposledy Kodaň zopakovala výsledok Turínu – 0:2.
     
    Úvodné zostavy:

    HJK Helsinki: Dobiash – Lampi, Baah, Moren, Sorsa (C) – Lod, Annan – Zeneli, Väyrynen, Savage – Kandji
    Náhradníci: Eriksson(GK), Heikkilä, Mannström, Alho, Perovuo, Bance, Porokara

    FC Turín: Padelli – Silva, Glik (C), Jansson – Masiello, Sánchez Miño, Gazi, Benassi, Darmian – Quagliarella, Martínez
    Náhradníci: Gillet (GK), Molinaro, Dalmasso, El Kaddouri, Nocerino, Larrondo, Edera

    Rozhodca: Arnold Hunter – Richard Storey, Andrew Neeson..

     
    Hráčov už máme na trávniku, na štadióne vládne skvelá atmosféra a ja verím, že uvidíme pekný futbal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Turín má v úvode stretnutia loptu a snaží sa okamžite vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    2
    Helsinky, ktoré hrajú v sade modro-bielych dresov sa ubránili prvej akcii súpera a získavajú loptu do svojej moci.
     
    4
    Zaútočili tentokrát už aj domáci, najprv ale neuspeli na kraji ihriska a následne ich dlhý pas nenašiel nikoho a skončil až niekde mimo ihriska.
     
    5
    Na opačnej strane Quagliarella poslal pas spoluhráčovi na kraj šestnástky, ten mu loptu vrátil, no nakoniec z toho nebolo vážne ohrozenie brány Doblasa.
     
    6
    Tak až tentokrát ohrozil bránku Helsínk druhý z útočníkov hosťujúceho tímu Josef Martinéz, zo šestnástky vystrelil ťažkú loptu, ktorá ale mieri vedľa brány.
     
    6
    Moren šiel do súboja s Martinézom nohou, rozhodca mu dohovára a píska priamy kop pre Turín z asi 25 metrov.
     
    7
    Center pred bránku bol nakoniec odvrátení dobrou prácou jedného z brániacich hráčov Helsínk, ktorý sa dokázal včas dostať do stredu šestnástky.
     
    8
    Turín je momentálne aktívnejší a rozbieha ďalšiu útočnú akciu, Glik vyslal dlhý krížny center do šestnástky, kde si ho ale brankár Doblas ustrážil.
     
    9
    Annan zastavil Quagliarellu v strede ihriska po tom, čo si Turín v strede prebral loptu, Helsinky sa tak nedokázali dostať dopredu a znova sa vracajú dozadu.
     
    10
    Zrazený pas do tesnej blízkosti pred bránku Helínsk bol zblokovaný, síce na neho nabiehal ešte Darmian, nestihol loptu a tá končí za bránkou domáceho tímu, ktorý bude vykopávať od brankára Doblasa.
     
    11
    Diváci sa napriek prevahe hostí bavia a pokrikujú rôzne chorály po štadióne, atmosféra vyzerá byť ozaj skvelá, hoc vidíme na tribúne aj prázdne miesta hlavne po krajoch ihriska.
     
    13
    Helsinky postupujú dopredu, no je to príliš kombinačné na to, aby súper prepadol v obrane.
     
    14
    Domáci tím dobre akatoval rozohrávku Turína a získava loptu, posiela ju ale dozadu, kde sa s ňou chvíľku hrajú obrancovia.
     
    14
    Domácim to ide dosť pomaly, obrancovia už tretikrát dostali loptu späť na vlastnú polovicu a keď už následne vyslali dlhý pas vpred, ten skončil len na hráčovi Turína.
     
    15
    Na opačnej strane sa snažil vytvoriť rýchlu akciu Benassi, avšak jeho center je zblokovaný na autové vhadzovanie, z ktorého vážnejšia situácia nevznikla.
     
    16
    Domáci tím neuspel v útočnej akcii a znova vysoko napáda protivníka pri rozohrávke, Turín si ale zatiaľ vie poradiť.
     
    17
    Center pred šestnástku bol takmer presný, nakoniec len asi o milimetre jeden Martinéz netrafil hlavou loptu, aby ju nasmeroval do siete, veľká škoda, Sánchez Miño vyslal totiž dobrú loptu.
     
    18
    Helsinky sa následne ubránili, ale v protiútoku neuspeli, Turín získava loptu späť a kombinuje s ňou.
     
    19
    Helsinky znova stroskotali len na kraji ihriska v útočnej snahe, dostali sa s loptou do autu, ktorý bude zahrávať taliansky tím.
     
    20
    Darmian chcel predĺžiť loptu po čiare na svojho spoluhráča vpredu, no futbalista Helsínk do dráhy lopty vložil nohu a poslal ju mimo ihriska, dobrý zákrok.
     
    21
    Väyrynen sa rozbehol, padá v strede ihriska a rozhodca píska faul, následne domáci postupujú dopredu.
     
    22
    Helsinky len horko ťažko bojovali, aby udržali loptu, nakoniec však dokázali vybojovať dokonca až rohový kop, ktorý bude zahrávať Zeneli.
     
    22
    Zeneli centroval ešte predtým, ako mu to rozhodca dovolil, takže sa bude roh opakovať.
     
    23
    Zeneliho vysoký center sa bol odrazený niekym v zhluku tiel a hráčmi Turína poslaný až na polovicu súpera, kde ho stíhal brankár a jeden z hráčov hostí, brankár je ale skôr pri lopte.
     
    24
    Martinéz bol v šestnástke zastavený na hranici pravidiel, rozhodca ale nepíska a následne strela Turína je zblokovaná na rohový kop!
     
    24
    Lopta bola vyrazená po rohovom kope pred šestnástku, odkiaľ okamžite vystrelil Darmian, lopta ale míňa bránu a možno na slovenských štadiónoch by sa dostala až niekde na ulicu...
     
    26
    Hrá sa aktuálne v strede ihriska, s vysokými loptami mali problém oba celky, trocha sa nám hra pribrzdila, nič zaujímavé sa totiž nedeje.
     
    27
    Domáci postupovali dopredu, Zeneli vymyslel slušný pas na spoluhráča, ktorý si ale dovolil zbytočnú kľučku, ktorá mu iba zhoršila pozíciu, následne jeden z domácich sa vrútil do trojice s úmyslom dostať sa do šestnástky, čo úspech logicky neprinieslo.
     
    28
    Ďalší pas Turína do šestnástky, ktorý dostal ale brankár Doblas pod kontrolou. Stále čakáme na prvé presné ohrozenie brány a teda aj priamy zákrok brankára.
     
    29
    Erfan Zenelin to prehnal s dôrazom v strede ihriska a stráca loptu po faule.
     
    30
    Helsinky napriek tomu na druhý pokus už úspešne zaútočili, hoc znova s problémami, dostali loptu na kraj, odkiaľ prišiel center pred bránu, na ktorý si ale najvyššie vyskočil jeden z hráčov hostí, ktorý posiela loptu do bezpečnej zóny.
     
    30
    Okamžitý brejk chceli vytvoriť Turínčania, aj oni ale stroskotali na dobrej defenzíve ich súpera zo severu Európy.
     
    31
    Robin Lod to aspoň vyskúšal a s nie veľmi sľubnej pozície mieril na bližšiu tyčku, bránu ale netrafia a lopta ide mimo brány Turína.
     
    32
    Po zákroku Amanna rozhodca dlhšie hráčovi Helsínk dohovára, ten päsťou zložil Sorsa, Turín bude zahrávať priamy kop z veľkej vzdialenosti.
     
    32
    Sánchez Miño bol autorom priameho kopu, ten sa s tým nemaznal, poslal tvrdú strelu ku tyčke tesne nad zemou, ktorú brankár Doblas iba vyrazil, zrejme nečakal strelu, následne si ale loptu dokázal pokryť.
     
    33
    Helinsky znova vysoko napádajú súper pri rozohrávke, ktorý ma predsa mierne problémy, napriek tomu zatiaľ nestráca lopty.
     
    34
    Turín znova posielal dobrý center pred bránu, z neho ale ťažili domáci, ktorí sa okamžite dostali do protiútoku, loptu dostal na hlavičku Kandji, prvého hráča prešiel, druhý mu ju vzal a poslal na brankára, hráč Helsínk išiel naďalej po lopte až atakoval brankára, no neúspešne.
     
    34
    Následne spred šestnástky nebezpečne vystrelil Väyrynen, no bránku netrafia naťahujúcou loptou k bližšej tyči.
     
    35
    Na opačnej strane ale ešte väčšia šanca, snáď najväčšia v zápase, tvrdú strelu po zemi vyslal Sánchez Miño, ten mieril k bližšej tyči, loptu avšak dokázal Doblas vyraziť a obranca poslať mimo brány!
     
    36
    Rohový kop nakoniec dostal brankár Helsínk s miernymi problémami, no predsa pod kontrolou.
     
    37
    Turín chyboval vzadu v rozohrávke, čo okamžite domáci tím využil, prihrávku do behu dostal úplne voľný Macoumba Kandij, útočník Helsínk nemal ale veľa času, Padelli mu vybehol a zmenšil strelecký uhol, vďaka čomu ho jeho strela trafia!
     
    39
    Hra sa nám rozbehla, až končí na trávniku jeden z rohodcov, ten teraz nehybne leží na trávniku, tak čo, zdvihne sa? Myslím, že filmovanie to nebude... Pán rozhodca si zakrýva tvár a už sa k nemu okrem hráčov oboch tímov zbiehajú aj lekári, vyzerá to na vyvrtnutý členok.
     
    41
    Rozhodca stále leží na trávniku a do hry sa už pripravuje zasiahnúť náhradný rozhodca, keďže ten hlavný odchádza aktuálne na nosidlách, to je nepekný pohľad.
     
    42
    Už sa nám teda začal hrať opäť futbal, hráči Helsínk držia loptu, po kraji sa už dostával dopredu Zeneli, bol však zastavený pekný sklzom.
     
    43
    Skvelý pas pred šestnástku kde sa snažil pohybom klamať Mika Väyrynen, nakoniec sa mu to ale nepodarilo a jeho strela končí na Janssonovi.
     
    44
    Hra sa už presunula na opačnú stranu, kde ale domáci získali loptu, avšak zlou kombináciou ju po pár sekundách aj stratili.
     
    45
    Trošku je to v týchto chvíľach rozhárané, Turín sa snaží viac hrať dopredu, avšak Helsinky veľmi nebezpečne hrozia z protiútokov.
     
    45
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    45+1
    Darmianov center bol príliš dlhý a do šestnástky sa nezmestil, končí až niekde na kraji ihriska, loptu však má stále Turín.
     
    45+2
    Turín dostal dobrú loptu do šestnástky, kde vznikla tlačenica niekoľkých nôh, z ktorej vyšli víťazne hráči Helsínk.
     
    45+3
    Väyrynen je dnes veľmi aktívny, aj teraz išla na neho prihrávka, ktorú chcel získať ako sa len dalo a zaútočiť, nakoniec sa mu to ale po kraji ihriska nepodarilo.
     
    45+4
    Hrá sa posledná minúta nadstaveného času, loptu mal Turín v strede ihriska, následne poslal dlhý center pred bránku, kde si ho ale preberá pred útočníkom brankár Doblas.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase mali herne navrch hráči Turína, v prvej polovici sa ale nič vážne neudialo. Helsinky niekoľkokrát pohrozili z protiútokov, na veľké šance je to ale myslím 1:1, zápas je otvorený, oba tímy môžu dnes vyhrať, čaká nás určite zaujímavá druhá polovica.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Miko Väyrynen sa v úvode znova dokázal dostať do šance, po peknej kombinácii dostali Helsinky na neho loptu, on sám ale cez obranný val pred šestnástkou neprešiel.
     
    47
    Domáci teraz zatlačili súpera a držia sa v blízkosti brány Turína, napriek niekoľkých centrom sa ale nedostali do šance. Na štadióne aktuálne dosť prší, voda pred bránkami pribúda.
     
    48
    Ani druhá strana neuspeli v útočnej snahe, brankár Doblas odkopáva od brány, čo mu veľmi nevyšlo, no Turín poslal loptu len do autu.
     
    49
    Quagliarella posúval loptu na spoluhráča, jeho pas ale nevystihol pohyb Martinéza a hostia loptu strácajú.
     
    49
    Hrá sa zo strany na stranu, Annan dostal loptu popri šestnástke na Robina Loda, ten nevymýšľal a spred šestnástky mieril po zemi na vzdialenejšiu tyč, trafia ale len stred brány, kam sa po loptu naťahuje gólman Padelli.
     
    50
    Martinéz na opačnej strane sa prebíjal pred bránku, avšak nebol úspešný, brankár Doblas vybehol a vykopol.
     
    51
    Povrch plochy je ozaj mokrý, na čo doplatil Savage, ktorý dostal dlhý center do rýchleho brejku, dosť komicky si ale zatancoval v behu, aspoň ale vybojoval rohový kop-
     
    52
    Znova Helsinky v tlaku pred bránkou, roh im veľmi nevyšiel, aj následne nebezpečný center pred bránku končí len na jednom z hráčov Turína.
     
    52
    Turín ustrážil súpera a už dostáva hru pod kontrolu, nepodarilo sa mu ale zaútočiť, tak outsider teraz má ozaj dobrú fazónu a hrá skutočne pekne.
     
    53
    Obrovská šanca, Macoumbca Kandji sa dostal cez Silvu, pekne sa vyhol aj ďalšiemu obrancovi Turína v šestnástke a z uhla strieľal, bol ale dosť blízko tyčky, brankár Padelli si priestor postrážil a loptu chytá!
     
    54
    Hráči talianskeho celku sa snažia vymyslieť niečo smerom dopredu, stroskotali však znova na pozornej defenzíve domáceho tímu, ktorý okamžite štartuje svoj útok.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Josef Martinéz, prichádza Marcelo Larrondo.
     
    56
    Helsinky neuspeli v útočnej snahe, keď ich zastavili obrancovia Turínu, štadiónom sa nesú akési pokriky, ktorým samozrejme nerozumiem, ale určite za predvedenú hru si to domáci futbalisti zaslúžia, nech je to čokoľvek podporujúce.
     
    57
    Helsinky chceli znova naštartovať jeden zo svojich protiútokov, no už ho hráči talianskeho tímu zastavili včas zastavili.
     
    57
    Sánchez Miño centroval pred šestnástku a poriadne natiahol brankára, ktorý musel zasahovať pred už pripravujúcim sa Lorrondom na hlavičku.
     
    58
    Zlá prihrávka brankára Turína na vlastnej polovici, loptu získal Miko Väyrynen pred šestnástkou, Jansson musel zatiahnúť ručnú a protihráča fauloval, hoc kapitán Glik protestuje.
     
    59
    Zeneli bol autorom priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti, múr ho ale blokuje na rohový kop.
     
    60
    Ani rohový kop však nevyšiel hráčom Helsínk a loptu posielajú hostia mimo šestnástky.
     
    60
    Helsinki dávajú gól! Nakoniec už ale dokázal Zeneli centrovať presne, jeho pas mieril k vzdialenejšej tyči, kde číhal Annan, jemu sa ešte nepodarilo loptu dostať za bránu, usmernil ju ale na kopačku GIDEONA BAAHA, ktorý hrá na poste obrancu, tentokrát bol ale pred bránkou v správnom čase na správnom mieste, síce bol tiesnený, napriek tomu dokázal loptu usmerniť aj so šťastím do bránky Turína! Helsinky strieľajú svoj prvý gól v tejto sezóne v Európskej lige.
    BAAH - 1:0
     
    62
    Tak sa nám to rozbehlo, Helsinky v ďalšej skvelej šanci, tentokrát to bol center po zemi, ktorý našiel Kandjiho, ten okamžite vystrelil na bránu, no tentokrát Padelli sa hádže po lopte a zasahuje!
     
    63
    Hostia neuspeli v protiútoku, keď dlhý pas do šestnástky zachytil ako prvý brankár Doblas.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Marco Benassi, prichádza Omar El Kaddouri.
     
    65
    Helsinky sú znova na polovici súpera a vidno, ako sa veľmi snažia, bojujú o každú loptu a nedovolia si ľahké straty.
     
    66
    Kaddouriho prvé dotyky s loptou nepriniesli nič špeciálne, žiadne nejaká nebezpečná akcia, no Turín teraz drží loptu pred bránou súpera.
     
    67
    Turínčania vybojovali rohový kop, z ktorého sa pokúsia vyrovnať.
     
    67
    Snaha Talianov je ale márna, nepodarilo sa im absolútne nič, lopta smeruje mimo brány a Doblas bude vykopávať.
     
    68
    Poriadny závar bol teraz pred bránkou Helsínk, ktoré sa ale ubránili, Turín hrá príliš na vysoké lopty, hrá vo viac vzduchu ako na zemi.
     
    69
    Ku ohrozeniu brány sa teraz dostal Quagliarella, taliansky útočník poslal naozaj dobrú loptu na bránu, nakoniec ale nemusel brankár Doblas zasahovať, šla mimo.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Turín: z ihriska odchádza Salvatore Masiello, prichádza Cristian Molinaro.
     
    72
    Turín si vybojoval rohová kop, teraz by si to ozaj pýtalo tlak zo strany hostí.
     
    73
    Avšak roh nebol zahraný najlepšie, skončil na hráčovi Helsínk,ktorý poslal loptu až na druhú polovicu.
     
    74
    Larrondo nakoniec dostal pas pred bránku, no strela z toho nebola, napriek tomu Turín pokračuje v snahe a momentálne je tým aktívnejším tímom.
     
    75
    Striedanie v tíme HJK Helsinki: z ihriska odchádza Väyrynen, prichádza Joel Perovuo.
     
    77
    Turínčanom sa nepodarilo v týchto minútach dostať anilen pred šestnástku, kde si to hráči Helsínk dobre kryjú.
     
    78
    Helsinky hrajú na istotu, dostali síce loptu, ktorá by mohla znamenať aj ohrozenie brány, na istotou ale nakoniec ju dostala až na vlastnú polovicu, odkiaľ rozohrával až brankára Doblas.
     
    79
    Skutočne iba to vyskúšal a to snáď doslova z asi 25 metrov nevýraznou strelou presne na brankára obranca Turína Silva, no s týmto fakt nemal šancu uspieť, v inom prípade by z toho bolo riadne faux pas.
     
    80
    Dlhý krížny pas kapitána Glika do šestnástky nenašiel nikoho, teda našiel, no kapitán Turína asi brankára domáceho tímu nehľadal...
     
    81
    Silva fauloval na kraji ihriska na vlastnej polovici, Helsinky tak získavajú priamy kop.
     
    81
    Helsinki dávajú gól! Robin Lod zahrával štandartnú situáciu, jeho center skutočne mal oči, krížne smeroval na opačnú tyčku kde si výborne nabehol VALTTERI MOREN, hodil sa po lopte, trafil ju ozaj parádne a usmernil ju popri tyčke do brány! Zo zeme sa rýchlo zdvíha a ide oslavovať druhý presný zásah svojho tímu.
    MOREN - 2:0
     
    82
    Helsinky držia loptu na kopačkách, trocha nervov po súboju Annana a El Kaddouriho, po ktorom rozhodca odpískal faul Kaddouriho, ktorý následne získal aj žltú kartu, ktorá bola určite aj za prejavené emócie, ktoré dal najavo po odpískaní zákroku. Konflikt medzi týmito dvoma hráčmi ale dlho netrval.
     
    84
    Domáci zastavili ďalšiu snahu súpera dostať sa do útočnej akcii, ich protiútok tentokrát však tiež nevyšiel a tak sa hrá v strede ihriska.
     
    85
    Pred Larronda sa takmer dostala lopta po zblokovanom centri do šestnástky Helsínk, nakoniec sa k nej ale hráč Turína nedostal a domáci loptu vykopli preč.
     
    85
    Rýchla kombinácia hostí priniesla až center z kraja šestnástky do jej vnútra, Gazziho lopta ale nakoniec ide od hráča Helsínk mimo.
     
    86
    Striedanie v tíme HJK Helsinki: z ihriska odchádza Erfan Zeneli, prichádza Nikolai Alho.
     
    87
    Turínčania rozbiehajú z vlastnej polovice ďalšiu akciu, nevedia sa z nej ale dostať pre skvelý atak súpera, ktorý si nakoniec pomohol aj faulom.
     
    88
    Helsinkám sa podarilo odvrátiť ďalšiu loptu, ktorá smerovala do šestnástky, s týmito nebezpečnými situáciami si dnes vedia domáci skvelo poradiť.
     
    89
    Helsinky získali loptu, rozohrávali ale veľmi zložito, strácajú ju a vpred sa rúti znova Turín, podarí sa mu dosiahnúť aspoň čestný zásah?
     
    90
    Striedanie v tíme HJK Helsinki: z ihriska odchádza Macoumba Kandji, prichádza Tapio Heikkilä.
     
    90
    FC Turín dal gól! Tak a máme tu gól aj na druhej strane, znížené na rozdiel gólu, po dlhom centri sa lopta v strede šetsnástky dorazila pred tyčku, kde bol agilný FABIO QUAGLIARELLA, ukázal svoju veľkosť a v dôležitom momente sa zorientoval pred bránou najlepšie!
    QUAGLIARELLA - 2:1
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty, jeden z hráčov hostí leží na trávniku, hostia sa hnevajú, že sa zdržuje, jeden z modrých ale nevyzerá najlepšie...
     
    90+2
    Turín nakopuje loptu pred šestnástku, dvakrát sa Helsinkám podarilo vykopnúť, tlak však pokračuje!
     
    90+3
    Jedna strela bola zblokovaná, následný center je odvrátený na rohový kop, ktorý je odvrátený na rohový kop, avšak na druhú stranu.
     
    90+3
    Larrondo ostal po súboji v šestnástke ležať na trávniku spolu s Annanom, ktorého trafil kopačkou do hlavy pri snahe o nožničky, ten ležal na trávniku trocha dlhšie, nakoniec sa ale dvíha aj on.
     
    90+4
    Helsinky teraz iba dvakrát odkopli loptu na polovicu súpera, ktorému ešte rozhodca ponúka sekundičky navyše...
     
    90+5
    Ešte jeden center pred bránku Helsínk, na ktorý vyskakoval Janssen, loptu dokázal usmerniť, avšak iba nad bránu domáceho celku!
     
    90+6
    Žltú kartu ešte dostáva na záver aj hráč domáceho celku Anthony Annan. Brankár bude vykopávať od brány, následne sa hra pravdepodobne ukončí.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol pre futbalových nadšencov rozhodce peknú hru, ktorá bola korunovaná troma gólmi a napínavým záverom. Domáci sa dostali v 60. minúte zásluhou Baaha do vedenia a keď Mooren v 81. minúte zvýšil na 2:0, boli možno už hráči aktuálne prvého tímu fínskej ligy na oslavách v kabíne. V 90. minúte ich zaskočil Quagliarella a aj napriek napínavému záveru Helsinky udržali skóre a prvýkrát v tejto sezóne si pripisujú body v Európskej lige. (20:58:15)

    Lukáš Rusňák

    Góly: 60. Baah, 81. Moren – 90. Quagliarella

    Karty:   90+6. Annan (HLS) – 82. Kaddouri (FCT)


    HJK Helsinki: Doblash – Lampi, Baah, Moren, Sorsa (C) – Lod, Annan – Zeneli, Väyrynen, Savage – Kandji
    Náhradníci: Eriksson(GK), Heikkilä, Mannström, Alho, Perovuo, Bance, Porokara

    FC Turín: Padelli – Silva, Glik (C), Jansson – Masiello, Sánchez Miño, Gazi, Benassi, Darmian – Quagliarella, Martínez
    Náhradníci: Gillet (GK), Molinaro, Dalmasso, El Kaddouri, Nocerino, Larrondo, Edera

    Rozhodca: Arnold Hunter – Richard Storey, Andrew Neeson.