Buffalo – Montreal 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 4:3 (po pr.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Buffalo Sabres
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
cz Štvrtok 06.11.2014, 01:40 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Pierre-Alexander PARENTEAU - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Autorem vítězné branky je PIERRE-ALEXANDER PARENTEAU.
     
    63:36
    Zákrok večera si nechal Michal Neuvirth na prodloužení! Jak se říká v Americe "post to post save"! Pacioretty dostal rychlou křižnou nahrávku na pravý kruh, odkud z první pálil k tyči, ale Michal Neuvirth se roztáhl jak široký tak dlouhý a puk vyrazil! Aréna je ve varu.
     
    63:25
    Nyní je ale pod palbou Michal Neuvirth, který má plnou výstroj práce! P. K. Subban nejprve nezasunul do odkryté svatyně a následně vychytal rychlou střelu Maxe Paciorettyho.
     
    61:08
    Mohlo být rozhodnuto. Andrej Meszaroš si sjel z pravého kruhu na střed a rychle vypálil z první, Dustin Tokarski předvedl fantastický zákrok, když se dokázal přesunout a nastavit střele svou vyrážečku!
     
    59:02
    Sabres si logicky berou time-out. Ted Nolan chce rozhodnout v základní hrací době a připsat si druhé domácí vítězství.
     
    55:11
    Cody Hodgson se ocitl zcela volný na pravém kruhu, sjel si blíže k brankovišti, kam dostal puk, a z první nechal vyniknout jen vyrážečku Dustina Tokarského. Na druhé straně zakončil brejk dorážkou do poloodkryté svatyně Alex Galčeňuk, ale Michal Neuvirth se skvěle přesunul a vytáhl zákrok betonem.
     
    53:32
    Lars Eller dostal nahrávku na spodek pravého kruhu, otočkou se zbavil obránce a dostal se na brankoviště, kde backhandem trefil Neuvirthovy betony. Následně se dánský reprezentant společně s Weisem snažili o dorážku, ale gólman Sabres podržel touš pod lapačkou.
     
    44:48
    Znovu výtečný Neuvirth! Weise stál osamocený na středu brankoviště, ale český gólman ve službách Sabres se stihl skvěle přesunout proti jeho stahovačce na forehand a připsat si zákrok betonem. Následně ještě Neuvirth vyrazil ránu z pravého kruhu na zadní tyč!
    STAFFORD - 1:1
     
    43:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo využívá přesilovku a srovnává na 1:1! Po vyhození kotouče ven z pásma od Montréalu založili domácí rychlý útok, který skončil v rohu pásma, odkud si vybruslil Tyler Myers, jenž poslal přesnou nahrávku skrze brankoviště na volného DREWA STAFFORDA, který jen přiložil hůl a trefil prázdnou klec. Asistence: Tyler Myers a Tyler Ennis.
     
    42:23
    Jiří Sekáč (MTL) šel u mantinelu do souboje s Nikitou Zadorovem, který si o hrazení přivodil zřejmě tržnou ránu a odchází do šaten na ošetření. Český hráč inkasuje trest za vražení na hrazení.
    PARENTEAU - 0:1
     
    40:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se prosazují! Gól to byl hodně rychlý. Ze druhé třetiny uběhlo dvacet vteřin a po přikpelnutí P. K. Subbana přišla střela od modré z hole Andreje Markova, kterou Neuvirth vyrazil jen před do stany na hůl PIERRE-ALEXANDRA PERENTEAUA, který pod jeho přesouvajícím se betonem prostrčil puk do sítě! Asistence: Andrej Makarov a P. K. Subban.
     
    38:18
    Montréal se mohl prosadit v oslabení! Max Pacioretty unikl a uháněl sám na brankáře Michala Neuvirtha, navíc s Tomášem Plekancem v tandemu. První jmenovaný nakonec zakončil blafákem, ale jeho pokus gólman Sabres vystihl a zneškodnil vyrážečkou.
     
    37:24
    První trest ve druhé třetině. Beaulieu (MTL) srazil na kruhu soupeře a za krosček je poslán na lavici hanby.
     
    37:08
    Moulson se teď mohl prosadit, když sebral sražený kotouč, objel bránu, ale v zametení puku do prázdné mu zabránil pohotový beton gólmana Montréalu, který si následně ještě zapsal do statistik zákrok po střele od modré čáry, kterou podržel na hrudi.
     
    30:31
    Velká šance pro Buffalo! Po zákroku Tokarského se vhazovalo před jeho klecí a Ennis po zisku buly zajel do velkého úhlu a křižným pasem přes brankoviště vybídl ke skórování Stewarta, který ale nedokázal v tísni zasunout puk za ležícího brankáře Montréalu!
     
    25:42
    Další výtečný zákrok Michala Neuvirtha! Max Pacioretty dostal na pravém kruhu křižný pas, byl zcela sám, takže si stihl připravit pozici a ranou z první mířil k tyči, kam se ale stihl český gólman bleskově přesunout a následně i podržet kotouč na hrudi.
     
    21:39
    Fantastický Michal Neuvirth! Český brankář ve službách Sabres nejprve vykopl betonem střelu od modré a následně se bleskově přesunul po dorážce Parentaua, jenž mířil do odkryté klece!
     
    17:52
    Výtečný Dustin Tokarski! Nicolas Deslauriers vybojoval na zadním mantinelu puk, naservíroval jej před kasu na Codyho McCormicka, jenž ale z první trefil jen Tokarského betony a gólman Canadiens si následně poradil i s dorážkou Deslaurierse.
     
    15:07
    Rozhodčí znovu vylučují. Na trestnou lavici posílají Davida Desharnaise (MTL), který se provinli hákováním.
     
    09:30
    Trest také na straně domácích. Torrey Mitchell putuje na lavici hanby za podražení.
     
    06:44
    Na trestnou lavici putuje za sekání Max Pacioretty (MTL).
     
    06:18
    Do úniku se dostal Jiří Sekáč, který se pokoušel obhodit si brankáře Sabres kličkou na forehand, ale Michal Neuvirth jej dobře vybruslil a připsal si zákrok betonem.
     
    05:27
    Oba borci dostávají za svoji bitku trest. Prvními trestanci tohoto duelu jsou tedy Brandon Prust (MTL) a Nicolas Deslauriers (BUF).

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 44. Stafford (Myers, Ennis) – 41. Parenteau (Makarov, Subban), rozh. náj. Parenteau

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Brian Gionta (BUF)
    1:1   Alex Galčeňuk (MTL)
    2. séria:
    1:1   Matt Moulson (BUF)
    1:1   David Desharnais (MTL)
    3. séria:
    1:1   Zemgus Girgensons (BUF)
    1:2   Pierre-Alexandre Parenteau (MTL)


    Buffalo Sabres: Neuvirth (Ehroth) – Myers, Gorges "A", Ristolainen, Meszaroš, Strachan, Zadorov – Stewart, Ennis, Mitchell – Stafford, Hodgson, Larsson – Gionta "C", Girgensons, Moulson "A" – Flynn, McCormick, Deslauriers.
    Montreal Canadiens: Tokarski (Price) – Subban "C", Markov "A", Gilbert, Jemelin, Weaver, Tinordi – Weise, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec "A", Galčeňuk – Parenteau, Eller, Sekáč – Prust, Malhotra, Bournival.

    Rozhodca: Kelly Sutherland, TJ Luxmore – Mark Shewchyk, David Brisebois

    Diváci: 17837