Columbus – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – LA Kings 5:2 (kon.) | Dallas – Anaheim 1:2 (po pr.)
Calgary – Nashville 4:3 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
5:2 (4:0, 0:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Sobota 01.11.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Detroit Red Wings dal gól!
    Trojica hráčov Detroitu sa dostala do prečíslenia, následne Justin Abdelkader naviazal na ľavom krídle na seba dvoch hráčov Kings, poslal puk do medzikružia Zettebergovi, ktorý ho prenechal Dacjukovi a PAVEL DACJUK príklepom z pravého kruhu triafa prázdnu bránu Kings, čím si pripisuje štvrtý gól v sezóne a definitívne tak rozhoduje o dnešnej výhre svojho tímu. Asistencie: Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    57:38
    Quick opúšťa bránu Kings a tí tak bojujú o vyrovnanie v šestici!
     
    54:24
    Detroit sa zo stredného pásma dokázal dostať do toho útočného a Helm z vrcholu medzikružia pálil na Quicka, pred ktorým sa dva či trikrát pokúsil o dorážku slovenský krídelník Tomáš Jurčo a následne i z pravej strany z tesnej blízkosti brány Darren Helm, ale Jonathan Quick potvrdil svoju pozíciu jedného z najlepších gólmanov NHL a v ťažkej situácii podržal svoj tím.
     
    48:22
    Kanadský obranca v službách Los Angeles, Drew Doughty, dostal dvojminútový trest za hákovanie Dacjuka.
     
    43:53
    Darren Helm bol tvrdo priklincovaný na mantinel od hosťujúceho Jordana Nolana pri útočnej modrej čiare Red Wings a to nenechal bez povšimnutiua Helmov spoluhráč, švédsky zadák Jonathan Ericsson, ktorý svojho spoluhráča pomstil a pustil sa do prudkej šarváítky s Nolanom. Obaja hráči, Nolan (LAK) a Ericsson (DET) dostávajú dve minúty a bude sa tak hrať 4 na 4. Ericsson dostal trest za hrubosť, Nolan za narazenie na mantinel.
     
    42:29
    Dustin Brown svoj samostatný nájazd zahral pekne, ale svojími kľučkami Howarda neoklamal a nepremieňa tak svoju šancu na druhý gól v sezóne.
     
    42:29
    Kapitán Kings, Dustin Brown, bol podrazený Dannym DeKeyserom pri svojom samostatnom úniku na bránu Jimmyho Howarda a hlavný arbiter tak dáva Kings obrovskú šancu na zníženie v podobe trestného strieľania.
     
    41:48
    Kings dali gól!
    Vo vlastnom oslabení vybojoval Toffoli puk za bránou Detroitu, posunul ho Robynovi Regehrovi na modrú, ktorého strelu následne sám z ľavej strany doklepol do siete za Howardov chrbát. Pre TYLERA TOFFOLIHO je to už šiesty presný zásah v tomto ročníku. Asistencie: Robyn Regehr, Dwight King.
     
    40:40
    Hosťujúci Jarret Stoll dostáva dve minúty za zovretie puku rukou a bude sa tak hrať 4 na 4.
     
    38:59
    Do veľkého presilovkového tlaku sa dostali Kings, ale Martinez svoju strelu z vrcholu ľavého kruhu nenasmeroval presne a krátko po nej sme videli tvrdé súboje o puk za Howardovou bránou. pri jednom z nich fauloval Danny DeKeyser Justina Williamsa a domáci bek dostal trest za krosček.
     
    37:30
    Krátko po Pearsonovej strele a nebezpečnej dorážke Cartera sa vhadzovalo pred Howardom, ktorý čelil ďalšej nepríjemnej strele z hokejky Pearsona, ktorý tentokrát pálil z tesnej blízkosti brány.
     
    37:01
    Do sľubnej streleckej šance sa na pravom krídle rútil Mike Richards, ktorý bol však faulovaný Gustavom Nyquistom a vypýtal si tak svojou aktivitou presilovú hru pre Kings. Švédsky útočník domáceho tímu dostal dve minúty za podrazenie.
     
    30:41
    Kings dali gól!
    Kings sa s problémami dostali do útočného pásma, na pravom krídle si potom vzal puk na hokejku obranca ALEC MARTINEZ, ktorý s ním obkorčuľoval Howardovu bránu a následnou strelou z ľavej strany prekonal domáceho gólmana. Kings tak v polovici stretnutia znižujú na 1:4 z ich pohľadu. Asistencie: Mike Richards, Trevor Lewis.
     
    23:40
    Druhá tretina sa už nehrá v tak vysokom tempoe ako tá prvá, čo je pochopiteľné vzhľadom na skóre stretnutia. Red Wings si však teraz zahrajú presilovku potom, čo Mike Richards úmyselne vyhodil puk z ľadovej plochy a dostal dve trestné minúty za zdržovanie hry.
     
    21:12
    Los Angeles bojovali o pásmo, podobne ako krátko potom Red Wings, ale zatiaľ čo hostia sa nevedeli dostať k strele na bránu, tak Tomáš Ttar v drese Detroitu nastrelil tyčku Quickovej brány.
     
    15:28
    Detroit Red Wings dal gól!
    Obrana Detroitu na svojej obrannej modrej vybojovala puk a rozohrala peknú akciu, pri ktorej síce Red Wings stratili v útočnom pásme puk, ale za bránou Kings ho vybojoval Nyquist, ktorý spätnou prihrávkou našiel TOMÁŠA TATARA a ten z pravej strany z tesnej blízkosti brány pridáva štvrtý gól svojho tímu. Pre slovenského krídelníka je to druhý presný zásah v sezóne. Asitencie: Gustav Nyquist, Riley Sheahan.
     
    11:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detroit využíva po druhýkrát v zápase presilovú hru potom, čo sa po nádhernej biliardovej akcii odhodlal k strieľanej prihrávke od modrej čiary Kronwall, ktorého strelu ešte Quick vyrazil pred seba, ale na dorážku GUSTAVA NYQUISTA bol gólman hostí prikrátky a po tretíkrát v dnešnom stretnutí inkasoval. Pre švédskeho krídelníka je to druhý gól v zápase, celkovo siedmy v sezóne. Asistencie: Niklas Kronwall, Pavel Dacjuk.
     
    11:16
    Presilovku si zahrajú Red Wings potom, čo bol faulovaný slovenský krídelník Tomáš Jurčo Mikeom Richardsom, ktorý dostáva dvojminútopvý trest a odchdáza na lavicu hanby za hákovanie.
     
    09:42
    Detroit Red Wings dal gól!
    PAVEL DACJUK za bránou hsotí začal napádať Dwighta Kinga, ktorému v blízkosti pravého kruhu puk vzal a následne sám z ľavého kruhu vypálil a prekonáva Jonathana Quciak v bráne KIngs, čím tento ruský kanonier vsieťuje svoj tretí gól v aktuálnom ročníku a posiela Red Wings do dvojgólového vedenia. Bez asistencie.
     
    05:51
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po Kronwallovom pase od modrej našiel Zetterberg z ľavého krídla svojho švédskeho krajana GUSTAVA NYQUISTA, ktorý strelou z medzikružia využíva presilovú hru a posiela Red Wings do najtesnejšieho vedenia 1:0. Asistencie: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
     
    04:54
    Tlak Detroitu podľa očakávania prináša faulovanie Kings, ktorého sa dopustil Matt Greene, ktorý dostáva dve minúty za držanie. Faulovaným hráčom bol slovenský reprezentant Tomáš Tatar.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 6. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 10. Dacjuk, 12. Nyquist (Kronwall, Dacjuk), 16. Tatar (Nyquist, Sheahan), 59. Dacjuk (Zetterberg, Abdelkader) – 31. Martinez (Richards, Lewis), 42. Toffoli (Regehr, King)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, Smith, Kindl, DeKeyser, Quincey– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg (C) – Tatar, Sheahan, Nyquist – Nestrašil, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Martinez, Regehr, McNabb, Greene – Pearson, Carter, Toffoli – King, Richards, Brown (C) – Clifford, Stoll, Williams – Andreoff, Lewis, Nolan

    Rozhodca: Devorski, Rehman – Cherrey, Miller