Columbus – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – LA Kings 5:2 (kon.) | Dallas – Anaheim 1:2 (po pr.)
Calgary – Nashville 4:3 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
5:2 (4:0, 0:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Sobota 01.11.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    O výsledku dnešného duelu rozhodla prvá tretina, v ktorej Red Wings nasúkali svojmu súperovi štyri góly, keď sa najskôr v šiestej minúte presadil Švéd Gustav Nyquist, v deviatej po peknej individuálnej akcii ruská hrajúca legenda Pavel Dacjuk a v dvanástej minúte zvyšoval už na rozdiel triedy svojím druhým gólom v zápase Nyquist. V čase 15:28 sa z tesnej blízkosti brány presadil aj slovenský krídelník Tomáš Tatar, ktorý svojím druhým tohtosezónnym gólom zvyšoval už na 4:0 pre domácich. Prvá tretina bola pre poškodenie plexiskla ukončená predčasne a v tej druhej sme videli len jeden gól, o ktorý sa postaral v 31. minúte obranca Los Angeles Alec Martinez.

    Do tretieho dejstva dnešného hokejového predstavenia vstupovali Red Wing v trojgólovom vedení 4:1, ale už v 42.minúze znížil na rozdiel dvoch gólov vo vlastnom oslabení Tyler Toffoli a o minútku neskôr mal po faule Dannyho DeKeysera veľkú šancu na zníženie skóre o jeden gól kapitán Kings, Dustin Brown, ale neuspel. V 44.minúte sme boli svedkami šarvátky medzi domácim Jonathanom Ericssonom a hosťujúcim Jordanom Nolanom, ktorej predchádzal tvrdý hit Nolana na Darrena Helma.V samotnom závere predviedla pri power-play hostí peknú akciu prvá formácia Detroitu, ktorú zakončil strelou do prázdnej brány Dacjuk. Jeho príklepova delovka bola gólovou bodkou dnešného duelu, v ktorom za zmienku stoja aj výkony oboch gólmanov, Jimmyho Howarda v bráne Red Wings i jeho náprotivka v svätyni Kings Jonathana Quicka.


    Tri hviezdy duelu

    1. Gustav Nyquist (DET) 2+1
    2. Pavel Dacjuk (DET) 2+1
    3. Jimmy Howard (DET) – 28 zákrokov


    S konštatovaním, že Detroit Red Wings na vlastnom ľade v Joe Louis Aréne zdolali Los Angeles Kings 5:2, sa s Vami lúčim a prajem Vám príjemný zvyšok prvého novembrového víkendu. (03:44:53)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    V absolútnom závere duelu sa k strele od modrej dostal český bek Jakub Kindl, ale jeho pokus končí len na pozornom Quickovi, ktorý vyráža puk.
     
    59:30
    Dnešné stretnutie sa už len dohráva.
     
    58:50
    Detroit Red Wings dal gól!
    Trojica hráčov Detroitu sa dostala do prečíslenia, následne Justin Abdelkader naviazal na ľavom krídle na seba dvoch hráčov Kings, poslal puk do medzikružia Zettebergovi, ktorý ho prenechal Dacjukovi a PAVEL DACJUK príklepom z pravého kruhu triafa prázdnu bránu Kings, čím si pripisuje štvrtý gól v sezóne a definitívne tak rozhoduje o dnešnej výhre svojho tímu. Asistencie: Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    57:38
    Quick opúšťa bránu Kings a tí tak bojujú o vyrovnanie v šestici!
     
    56:55
    Po ďalšej Zetterbergovej strele sa dostali do útočného tlaku Kings, ale k strele na bránu ich snaha neviedla a Detroit sa vďaka vyhodeniu do obrannej tretiny hostí oslobodil od náporu Los Angeles.
     
    55:24
    Z ľavého kruhu veľmi nebezpečne a prekvapujúco vystrelil Henrik Zetterberg, ale kapitán domácich Red Wings nenasmeroval svoju strelu presne a krátko potom hráči Detroitu o pásmo prišli.
     
    54:47
    Hra sa opäť prerušovala, tentokrát v obrannej tretine Detroitu, kde Howard prikrýval strelu od jedného z hostí.
     
    54:32
    Kings vyhrali buly v útočnom pásme, ale následne sa Brendan Smith sám vytlačil do stredu klziska a krátko potom bol Detroitu pískaný ofsajd, v ktorom bol Glendening.
     
    54:24
    Detroit sa zo stredného pásma dokázal dostať do toho útočného a Helm z vrcholu medzikružia pálil na Quicka, pred ktorým sa dva či trikrát pokúsil o dorážku slovenský krídelník Tomáš Jurčo a následne i z pravej strany z tesnej blízkosti brány Darren Helm, ale Jonathan Quick potvrdil svoju pozíciu jedného z najlepších gólmanov NHL a v ťažkej situácii podržal svoj tím.
     
    53:36
    Takmer okamžite po buly sa hra prerušovala, opäť pre ofsajd Los Angeles Kings.
     
    53:34
    Akcia hostí bola zastavená pre ofsajd na ľavej strane útočnej tretiny.
     
    53:12
    Zetterberg svojím pasom z obrannej tretiny nikoho zo spoluhráčov nenašiel a v strednom pásme získali puk Kings, ktorí ho však následne len nahadzovali do pásma, kde si ho opäť na hokejky vzali hráči Red Wings. Detroit sa krátko potom dokázal dostať do ofenzívneho tlaku, ktorý zakončili domáci nebezpečnou strelou Lukea Glendeninga, po ktorej sa hra prerušovala.
     
    52:04
    V strednom pásme stratil Detroit puk a dopredu mohlo ísť Los Angeles, ale ani hosťom sa nepodarilo dostať sa do vážnejšej šance, pretože autor druhého gólu Kings, Tyler Toffoli, v sľubnej pozícii minul bránu. Hra sa krátko potom prerušovala a nasledovala reklamná pauza.
     
    51:25
    Ja sa ospravedlňujem za menší technický výpadok, počas ktorého hrali Red Wings presilovku pri vylúčení Doughtyho. K strele na bránu sa dostal aj slovenský hokejista v službách Red Wings, Tomáš Tatar, ale Detroit svoju šancu na piaty gól nevyužil a stav tak ostáva nezmenený, 4:2 pre domácich.
     
    48:22
    Kanadský obranca v službách Los Angeles, Drew Doughty, dostal dvojminútový trest za hákovanie Dacjuka.
     
    46:29
    Po akcii Detroitu Jonathan Quick prikrýva puk, hra sa prerušuje a nasleduje reklamná pauza.
     
    45:47
    Veľmi nebezpečnú strelu vyslal na Howarda Jeff Carter a po delovke niekdajšieho kanoniera Philadelphie a Columbusu sa hra prerušovala.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 6. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 10. Dacjuk, 12. Nyquist (Kronwall, Dacjuk), 16. Tatar (Nyquist, Sheahan), 59. Dacjuk (Zetterberg, Abdelkader) – 31. Martinez (Richards, Lewis), 42. Toffoli (Regehr, King)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, Smith, Kindl, DeKeyser, Quincey– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg (C) – Tatar, Sheahan, Nyquist – Nestrašil, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Martinez, Regehr, McNabb, Greene – Pearson, Carter, Toffoli – King, Richards, Brown (C) – Clifford, Stoll, Williams – Andreoff, Lewis, Nolan

    Rozhodca: Devorski, Rehman – Cherrey, Miller