Columbus – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – LA Kings 5:2 (kon.) | Dallas – Anaheim 1:2 (po pr.)
Calgary – Nashville 4:3 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
5:2 (4:0, 0:1, 1:1)
Los Angeles Kings
Sobota 01.11.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:22
    Kanadský obranca v službách Los Angeles, Drew Doughty, dostal dvojminútový trest za hákovanie Dacjuka.
     
    43:53
    Darren Helm bol tvrdo priklincovaný na mantinel od hosťujúceho Jordana Nolana pri útočnej modrej čiare Red Wings a to nenechal bez povšimnutiua Helmov spoluhráč, švédsky zadák Jonathan Ericsson, ktorý svojho spoluhráča pomstil a pustil sa do prudkej šarváítky s Nolanom. Obaja hráči, Nolan (LAK) a Ericsson (DET) dostávajú dve minúty a bude sa tak hrať 4 na 4. Ericsson dostal trest za hrubosť, Nolan za narazenie na mantinel.
     
    40:40
    Hosťujúci Jarret Stoll dostáva dve minúty za zovretie puku rukou a bude sa tak hrať 4 na 4.
     
    38:59
    Do veľkého presilovkového tlaku sa dostali Kings, ale Martinez svoju strelu z vrcholu ľavého kruhu nenasmeroval presne a krátko po nej sme videli tvrdé súboje o puk za Howardovou bránou. pri jednom z nich fauloval Danny DeKeyser Justina Williamsa a domáci bek dostal trest za krosček.
     
    37:01
    Do sľubnej streleckej šance sa na pravom krídle rútil Mike Richards, ktorý bol však faulovaný Gustavom Nyquistom a vypýtal si tak svojou aktivitou presilovú hru pre Kings. Švédsky útočník domáceho tímu dostal dve minúty za podrazenie.
     
    23:40
    Druhá tretina sa už nehrá v tak vysokom tempoe ako tá prvá, čo je pochopiteľné vzhľadom na skóre stretnutia. Red Wings si však teraz zahrajú presilovku potom, čo Mike Richards úmyselne vyhodil puk z ľadovej plochy a dostal dve trestné minúty za zdržovanie hry.
     
    11:16
    Presilovku si zahrajú Red Wings potom, čo bol faulovaný slovenský krídelník Tomáš Jurčo Mikeom Richardsom, ktorý dostáva dvojminútopvý trest a odchdáza na lavicu hanby za hákovanie.
     
    04:54
    Tlak Detroitu podľa očakávania prináša faulovanie Kings, ktorého sa dopustil Matt Greene, ktorý dostáva dve minúty za držanie. Faulovaným hráčom bol slovenský reprezentant Tomáš Tatar.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 6. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 10. Dacjuk, 12. Nyquist (Kronwall, Dacjuk), 16. Tatar (Nyquist, Sheahan), 59. Dacjuk (Zetterberg, Abdelkader) – 31. Martinez (Richards, Lewis), 42. Toffoli (Regehr, King)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, Smith, Kindl, DeKeyser, Quincey– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg (C) – Tatar, Sheahan, Nyquist – Nestrašil, Helm, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Martinez, Regehr, McNabb, Greene – Pearson, Carter, Toffoli – King, Richards, Brown (C) – Clifford, Stoll, Williams – Andreoff, Lewis, Nolan

    Rozhodca: Devorski, Rehman – Cherrey, Miller