Mainz – Brémy 1:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 0:4 (kon.)
Hamburger – Leverkusen 1:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:2 (1:1)
Werder Brémy
Sobota 01.11.2014, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu sme napokon mohli vidieť len jeden gól, o ktorý sa postaral Franco Di Santo, ktorý v dnešnom zápase za 5 minút famózne otočil skóre zápasu v prospech hosťujúceho Werderu Brémy. Nová trénerská dvojica hostí sa osvedčila a po desiatich kolách si práve Brémy pripisujú do tabuľky prvý plný bodový zápis za výhru, ktorá ich odlepí z dna tabuľky. Mainz po veľmi peknom začiatku tohto zápasu napokon môže smútiť, keďže ostal bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    S prianím príjemného zvyšku sviatočného a prázdninového večera sa s Vami lúči Tomáš Kovalský. (17:23:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Všetko nasvedčuje tomu, že práve v tomto zápase desiateho kola dokáže hosťujúci Werder Brémy získať do tabuľky prvú výhru a prvý plný bodový zisk v tejto sezóne!
     
    90+2
    Allagui dobrým centrom z ľavej strany našiel svojho spoluhráča Samperia na pravom krídle, no ten svojou volejovou delovkou prestrelil svätyňu hosťujúceho Werderu.
     
    90+1
    Hostia sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď po peknej prihrávke od Hajroviča zakončoval Lukimya, no ten napokon trafil len pozorného gólmana Kariusa.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    García peknou prihrávkou našiel Fritza v centrálnej časti, no ten napokon už nezakončoval a loptu jemným centrom poslal len za domácu bránu.
     
    89
    Allagui sa dostal k lopte na ľavej strane a tvrdo zakončoval, no jeho prízemný projektil hosťujúci Gebre Selassie videl veľmi dobre a loptu napokon v sklze odkopol do bezpečia.
     
    88
    Hajrovič získal loptu na ľavom krídle a pri dobrom držaní získal pre svoj tím ďalšie cenné sekundičky. Pri lopte sú však opäť domáci a tí sa bojovne stále snažia niečo vymyslieť.
     
    87
    Po peknej prihrávke od Kroosa z ľavej strany sa k zakončeniu dostal Allagui, no jeho tvrdá strela trafila len nohy jedného z hosťujúcich obrancov.
     
    86
    Werder Brémy je v týchto chvíľach oveľa pokojnejším tímom, keďže má na svojom konte tesné vedenie z pozície menej favorizovaného tímu. Mainz však stále bojuje.
     
    85
    Aj trénerské duo z Brém využíva svoje posledné striedanie. Namiesto aktívneho Bartelsa nastupuje do hry Lukimya.
     
    84
    Domáci tréner posiela na trávnik posledné striedanie. Namiesto Baumgartlingera nastupuje do hry Sliškovič.
     
    84
    Trénerská dvojica hostí posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto dvojgólového strelca Di Santa nastupuje na trávnik Hajrovič.
     
    83
    Rohový kop síce futbalisti hosťujúceho Werderu dokázali odvrátiť, no následne sa k zakončeniu dostal Okazaki, ktorý svojou delovkou minul priestor Wolfovej brány.
     
    82
    Geis z výhody priameho kopu nekompromisne zakončoval, no napokon trafil len dobre postavený dvojčlenný múr hosťujúceho celku. Mainz však stále ostáva pri lopte a má k dispozícii rohový kop.
     
    81
    Hosťujúci Fritz sa tentokrát previnil rukou na hranici hosťujúceho pokutového územia po tvrdej strele od Díaza. Na rad prichádza štandardná situácia pre Mainz vo veľmi dobrej pozícii na ľavej strane.
     
    80
    Desať minút plus nadstavený čas, presne takýto časový úsek delí hosťujúci Werder Brémy od prvej ligovej výhry v tejto sezóne. Domáci futbalisti sú však jasne proti a určite budú chcieť aspoňn vyrovnať.
     
    79
    Di Santo sa opäť skvele uvoľnil na ľavom krídle, no napokon mu domáci obrancovia loptu odkopli príliš ďaleko od jeho nôh. Následne zakončoval z ťažkého uhla na ľavej strane, odkiaľ neohrozil gólmana Kariusa.

    Góly: 3. Okazaki – 44. Di Santo, 49. Di Santo

    Karty:   43. Karius (MAI), 72. Malli (MAI), 74. Duričič (MAI) – 19. Kroos (BRE), 21. Gálvez (BRE), 69. Wolf (BRE)

    Nepremenená penalta: 44. Di Santo (MAI), brankár Karius zneškodnil


    1. FSV Mainz 05: Karius – Bungert ("C"), Díaz, Brosinski, Bell, Baumgartlinger (84. Sliškovič), Koo (67. Duričič), Malli (77. Allagui), Geis, Samperio, Okazaki
    Náhradníci: Kapino – Jara, Wollscheid, Allagui, Duričič, Park, Sliškovič

    Werder Brémy: Wolf – Prödl, Gebre Selassie, García, Gálvez, Fritz ("C"), Obraniak (55. Makiadi), Junuzovič, Bartels (85. Lukimya), Kroos, Di Santo (84. Hajrovič)
    Náhradníci: Strebinger – Caldirola, Lukimya, Makiadi, Hajrovič, Ayçiçek, Selke

    Rozhodca: W. Stark – M. Pickel, M. Petersen