Mainz – Brémy 1:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 0:4 (kon.)
Hamburger – Leverkusen 1:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:2 (1:1)
Werder Brémy
Sobota 01.11.2014, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní priameho textového prenosu zo zápasu 10. kola nemeckej Bundesligy!
    Dnes sa na trávniku Coface Arény v Mainzi predstaví domáci favorizovaný tím 1. FSV Mainz 05, ktorý na svojej pôde privíta svojho súpera z dna tabuľky – Werder Brémy v zápase s výkopom o 15:30 miestneho času.

    Hlavným arbitrom dnešného stretnutia bude 44-ročný nemecký rozhodca Wolfgang Stark, ktorému budú na čiarach asistovať krajania Mike Pickel a Martin Petersen.

    Domáci celok Mainz 05 sa po odohraní deviatich ligových zápasov (3 výhry – 5 remíz – 1 prehra) v tejto sezóne umiestnil na priebežnej šiestej priečke so 14 bodmi a priaznivým gólovým skóre 12:10. Pred Mainzom momentálne sídli Bayer Leverkusen s náskokom dvoch bodov a za Mainzom tím Schalke 04, ktorý má po desiatich odohraných zápasoch rovnaký počet bodov ako Mainz, no o jeden gól horšie skóre.
    V posledných troch zápasoch sa Mainz predviedol dvakrát vonku a raz doma, keď najskôr na pôde Borussie Mönchengladbach remízoval priateľne 1:1, následne pred domácim osadenstvom zdolal Augsburg 2:1, no v poslednom deviatom kole zaznamenal prvú prehru v tejto sezóne, keď na pôde Wolkswagen Arény vo Wolfsburgu prehral výsledkom 0:3.

    Štvornásobný víťaz nemeckej Bundesligy – celok Werder Brémy zažíval svoje najslávnejšie roky už veľmi dávno. Dnes je herná situácia tohto klubu na úplne inom fronte. Po deviatich odohraných zápasoch je Werder beznádejne na dne tabuľky, kde s hernou bilanciou 0 výhier – 4 remízy – 5 prehier má na svojom konte len štyri body. Podľa gólového skóre možno skonštatovať, že útok Brém nie je až taký zlý, keďže dokázal nastrieľať 10 gólov, no obrana je katastrofálna, keďže inkasovala už 23 gólov, čo je doposiaľ najviac v aktuálnom ročníku nemeckej Bundesligy.
    V posledných troch zápasoch dokázali hráči Brém získať na svoje konto len jeden bod, keď na domácej pôde dokázali remízovať s Freiburgom výsledkom 1:1. Počas posledných dvoch zápasov Werder nedokázal skórovať, a práve naopak, inkasoval až sedemkrát. Najskôr na pôde bájnej Alianz Arény v Mníchove prehral proti domácemu Bayernu vysoko 0:6 a následne aj na domácom Weserstadion-e podľahol Kolínu tesne 0:1.
    Hráči Werderu Brémy si však 28. októbra svoju reputáciu mierne vylepšili, keď vrámci druhého kola Nemeckého pohára DFB Pokal dokázali zdolať treťoligový tím Chemnitzer FC v pomere 2:0. Werder sa teda dostal do osemfinále Nemeckého pohára, kde mu žreb prial a v marci budúceho roka sa postaví proti nemu ďalší treťoligový tím – Arminia Bielefeld.

    Dnešný zápas by sa mal podľa štatistík niesť v jasnom znení domáceho Mainzu, no uvidíme, či hostia práve dnes nezabojujú o prvý plný bodový zisk v tejto sezóne.
     
    -34
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Karius – Bungert, Díaz, Brosinski, Bell, Baumgartlinger, Koo, Malli, Geis, Samperio, Okazaki

    Werder Brémy: Wolf – Prödl, Gebre Selassie, García, Gálvez, Fritz, Obraniak, Junuzovič, Bartels, Kroos, Di Santo

    Rozhodca: W. Stark – M. Pickel, M. Petersen.
     
    -29
    Na lavičkách sú pripravení títo hráči:

    1. FSV Mainz 05: Kapino – Jara, Wollscheid, Allagui, Duričič, Park, Sliškovič

    Werder Brémy: Strebinger – Caldirola, Lukimya, Makiadi, Hajrovič, Ayçiçek, Selke
     
    Domáci tím koučuje 42-ročný tréner dánskej národnosti – Kasper Hjulmand, ktorý úraduje v Mainzi od júla tohto roka.

    Na lavičke hosťujúceho Werderu Brémy sa usídlila ukrajinsko-nemecká trénerská dvojica v zložení Viktor Skripnik (44 r.) a Alexander Nouri (35 r.), ktorá je pri brémskom A-tíme len niekoľko týždňov.
     
    Hráčov dnes na štadióne Coface Arena v Mainzi čaká chladivých 10°C a hmlisté počasie, uvidíme, ktorému z tímov budú tieto podmienky vyhovovať viac.
     
    Hráči oboch tímov sú už pripravení na trávniku, zápas sa o malú chvíľu bude môcť začať. Domáci hrajú dnes v červených dresoch a hostia v dresoch zelenočiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop v tomto zápase mali hráči hosťujúceho Werderu Brémy, ktorí však ihneď v strede ihriska prišli o loptu, no napokon boli faulovaní a sú teda opäť pri lopte.
     
    2
    Hosťujúci García odcentroval loptu spoza polovice ihriska smerom na domácu bránu, no gólman Karius tentokrát zasahovať nemusel, keďže domáci obrancovia sa lopty zmocnili ešte pred pokutovým územím.
     
    3
    Mainz dal gól!
    Domáci hráči sa po veľmi jednoduchej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej kolmej prihrávke takmer z polovice ihriska od Koo-a sa k lopte v hosťujúcom pokutovom území dostal domáci útočník SHINJI OKAZAKI, ktorý si svoje zakončenie poriadne premyslel, najskôr loptu zachytil, následne sa zbavil troch obrancov a spoza nich nechytateľne prekonal gólmana Wolfa.
    OKAZAKI - 1:0
     
    4
    Domáci Mainz sa po rýchlom góle snaží stále niečo zaujímavé vymyslieť, no v týchto chvíľach je hosťujúci Werder pozorný. Kroos sa tentokrát dostal do konfliktu s domácim Mallim a napokon ho fauloval. Nasleduje priamy kop pre domácich zo vzdialenosti približne 35 metrov.
     
    5
    Okazaki sa po skvelom centri z priameho kopu od Malliho dostal do hlavičkového zakončenia pred gólmanom Wolfom, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa brémskej svätyne.
     
    6
    Lopta sa v týchto chvíľach nachádza v strede ihriska, kde ňou disponujú aktívnejší hráči domáceho Mainzu, tí sa pomalými, ale istými krokmi dostávajú stále bližšie a bližšie k bráne hosťujúcich Brém.
     
    7
    Z pravého krídla sa do hosťujúceho pokutového územia predral aktívny Jairo Samperio, no napokon bol trojicou hosťujúcich obrancov zastavený. Následne sa k zakončeniu spoza šestnástky dostal Baumgartlinger, no jeho delovka smerovala len vysoko nad Wolfovu bránu.
     
    8
    Koo hľadal dobrou krížnou prihrávkou z ľavej strany svojou spoluhráča Malliho v centrálnej časti, no pozorný Gálvez napokon dobre zapracoval svojim telom a lopty sa zmocnil.
     
    9
    Baumgartlinger dobrým centrom z ľavej strany naservíroval loptu na ľavé krídlo Díazovi, ktorý mohol strieľať, no napokon svojim rotujúcim centrom našiel len obrancov hosťujúceho Werderu.
     
    10
    Po peknej kolmej prihrávke na ľavej strane sa k lopte dostal Geis, ten pätičkou našiel Okazakiho, no napokon ešte pred jeho zakončením asistent rozhodcu avízoval jasný ofsajd, po ktorom sú pri lopte hostia.
     
    11
    Ľavé krídlo tentokrát ovládol aktívny hráč hostí – Bartels, no pozorný Bungert sa pri ňom rýchlo pristavil a svojim obranným zákrokom mu loptu uchmatol. Werder však vystkuje rožky a začína útočiť.
     
    12
    Po tvrdom faule na hosťujúceho kapitána Fritza nasledovala štandardná situácia pre hostí zo vzdialenosti približne 32 metrov. Po nekompromisnej strele Gálveza však lopta smerovala len vysoko nad Kariusovu svätyňu.
     
    13
    Argentínčan Di Santo v drese hostí tentokrát výrazne napádal domácu rozohrávku z vlastnej polovice ihriska a vybojoval pre svoj tím aspoň autové vhadzovanie na súperovej polovici ihriska.
     
    14
    Mainz vybehol na svojich dnešných súperov naozaj rezko a dokázal zásluhou Okazakiho skórovať. V týchto chvíľach sa však domáci hráči mierne stiahli na svoju polovicu ihriska, kde otvorili hosťom priestor pre hru.
     
    15
    Aj gólman Karius si na svoje konto pripísal dôležitý zákrok, keď tentokrát po nedôraznej prízemnej strele od Garcíu dokázal loptu bez väčších problémov zachytiť vo svojom náručí.
     
    16
    Cez stred sa rýchlo presúval domáci Koo, ktorý sa napokon dostal do súboja s hosťujúcim Prödlom, ten ho čistým zákrokom zložil na zem, no divákom sa očividne rozhodcovská nečinnosť pri tejto situácii nepáči.
     
    17
    Domáci mali k dispozícii prvý rohový kop z ľavej strany, ktorý zahrával Geis, no jeho center do vápna napokon skončil len v moci hosťujúcich obrancov, ktorí loptu bez problémov zachytili na svojich kopačkách.
     
    18
    Po rýchlom odkope od brány hostí v znení gólmana Wolfa sa k lopte pred domácim pokutovým územím dostal aktívny Di Santo, no ten bol napokon od lopty odstavený aktívnym Brosinskim.
     
    19
    Hosťujúci Kroos to tentokrát v strede ihriska mierne prehnal, keď zápasníckym chmatom chytil domáceho Jaira Sampeira za krk a nekompromisne ho zložil na trávnik. Hlavný rozhodca Stark situáciu videl veľmi dobre a Kroosovi ukázal žltú kartu.
     
    20
    Nervozita hráčov v tomto zápase začína naberať na obrátkach. Tentokrát sa tvrdým faulom v strede ihriska previnil domáci Bell, ktorý zneškodnil Junuzoviča, tentokrát však hlavný rozhodca Stark hráčov len napomína.
     
    21
    Domáci Jairo Samperio sa rýchlo presúval po pravom krídle, no napokon bol tvrdo faulovaný hosťujúcim Gálvezom, ktorý sklzom s jasným úmyslom zneškodnil svojho súpera. Aj Gálvez vidí žltú kartu.
     
    22
    Mainz pridáva na ofenzívnej aktivite a aj tentokrát sa dostal do fantastickej gólovej šance! Po peknom centri z rohového kopu na ľavej strane sa k zakončeniu dostal aktívny Malli, ktorý však svojim strieľaným centrom minul hosťujúcu bránu len o pár centimetrov.
     
    23
    Domáci Okazaki predvádza v dnešnom zápase naozaj veľmi pekný herný dôraz. Tentokrát po dobrom centri z pravej strany od Kooa zakončoval hlavou, no gólman Wolf nemal so zákrokom takmer žiadne problémy.
     
    24
    Aj hosťujúci Gebre Selassie sa vybral na individuálnu cestu až pred domácu bránu, no napokon proti trojici domácich obrancov pohorel a kľučkami sa cez nich už nedokázal dostať.
     
    25
    Domáci futbalisti si aj tentokrát vybojovali rohový kop z pravej strany, ktorý odišiel zahrávať Geis, jeho center k bližšej žŕdke síce letel na pozorného Kooa, no jeho hlavičkové zakončenie minulo priestor Wolfovej svätyne.
     
    26
    Malli sa snažil peknou prihrávkou do behu nájsť bežiaceho Okazakiho, no tomu chýbalo asi desať centimetrov, aby sa dostal k lopte a automaticky tak do čistej gólovej šance. Japonec sa na seba právom hnevá, no po malej chvíli je jeho tím opäť pri lopte.
     
    27
    Futbalisti domáceho Mainzu sú stále naozaj veľmi aktívni, keď v tejto chvíli zakončoval z pravej strany Malli, no jeho strelecký pokus hosťujúci obrancovia zblokovali a napokon sa lopty bez problémov zmocnili.
     
    28
    V týchto chvíľach sa na súperovej polovici ihriska snažia kombinovať hostia. Po peknej prihrávke od Fritza sa k zakončeniu na pravej strane dostal Bartels, no jeho strieľaný center smeroval len mimo Kariusovej brány.
     
    29
    Brosinski obdržal loptu na pravom krídle po peknej prihrávke od Okazakiho, no napokon svojou strelou trafil len brémskych obrancov, ktorí loptu odhlavičkovali do bezpečia.
     
    30
    Fantastický center z polovice ihriska tentokrát predviedol Obraniak, ktorý bravúrne našiel Di Santa, ten si po loptu zbiehal pred bránu domáceho gólmana Kariusa, no napokon neuspel, keďže Karius loptu vyhlavičkoval na autové vhadzovanie.
     
    31
    Okazaki sa snažil vybojovať loptu v súboji jedného na jedného proti skúsenému Prödlovi, no nepodarilo sa mu to. Prödl si pomohol s gólmanom Wolfom, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    32
    Mainz v týchto chvíľach aktívne kombinuje v strede ihriska, no má problém s prechodom pred bránu hostí, keďže Brémy zvolili taktiku prehustenej obrany, ktorá im momentálne vychádza.
     
    33
    Gebre Selassie dobrým centrom z pravej strany hľadal vo vápne svojho spoluhráča Kroosa, no napokon sa mu to nepodarilo. pozorný Díaz loptu bez problémov odvrátil.
     
    34
    Díaz sa snažil s loptou preniknúť po ľavom krídle, no napokon čelil prevahe dvoch obrancov Werderu a loptu poslal do bezpečia na vlastnú polovicu ihriska.
     
    35
    Di Santo sa po skvelej prihrávke od Fritza dostal k lopte na pravej strane, kde ju posúval ešte na Bartelsa do centrálnej časti, ten bol však dobre bránený Brosinskim a už zakončovať nedokázal.
     
    36
    Bell sa presúval po pravom krídle, no napokon narazil na hosťujúceho Bartelsa, ktorý sa s ním nemaznal a šlapákom ho fauloval. Pri lopte teda ostáva domáci Mainz.
     
    37
    Po peknom centri z veľkej vzdialenosti od Geisa sa k zakončeniu pred hosťujúcou bránou dostal Okazaki, no jeho hlavičkový projektil napokon skončil len vedľa Wolfovej svätyne.
     
    38
    Domáci futbalisti sa opäť dostali do skvelého prečíslenia po chybe v obranných radoch hostí! Po peknej krížnej prihrávke od Koo-a sa však bežiaci Okazaki už k zakončeniu nedostal, keďže k nemu pozorne dostúpil domáci Bungert.
     
    39
    Geis sa dostal k zahrávaniu štandardnej situácie z veľkej vzdialenosti a zvolil strelecké zakončenie. Jeho delovka však pohorela na dvojčlennom pozornom múre hosťujúceho Werderu.
     
    40
    Geis sa rýchlo vracal zo stredu ihriska do obrany, no napokon zozadu sfauloval svojho súpera Kroosa, ktorý má k dispozícii voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    41
    K zahrávaniu voľného kopu sa dostal Junuzovič, ten skvelým ďalekým centrom našiel svojho spoluhráča Bartelsa, ktorý pekne zakončil, no loptu napokon pozorný gólman Karius zachytil vo svojom náručí.
     
    42
    Brosinski sa rýchlo presúval po pravom krídle a napokon pre svoj tím vybojoval aspoň rohový kop na pravej strane. Ten odišiel zahrávať Geis, no jeho projektil k bližšej žrdi zneškodnili pozorní obrancovia Werderu Brémy.
     
    43
    Na rad prichádza pokutový kop pre hosťujúci Werder Brémy! Unikajúci Bartels bol faulovaný gólmanom Kariusom!
     
    43
    Domáci gólman Karius obdržal za tvrdý faul na hosťujúceho Bartelsa žltú kartu.
     
    44
    Gólman Karius síce pokutový kop Argentínčana Di Santa dokázal vychytať, no na následnú dorážku už nemal nárok.
     
    44
    Werder Brémy dali gól!
    Hostia dokázali po ponúknutej penalte skórovať! Argentínčan FRANCO DI SANTO síce svoju delovku z pokutového kopu nedokázal premeniť, keď mu ju gólman Karius zneškodnil, no na následnú Di Santovu dorážku hlavičkou už Karius nemal žiaden nárok.
    Di SANTO - 1:1
     
    45
    Hostia dostali po vsietenom góle druhý dych a intenzívne napádajú rozohrávku domáceho Mainzu. Domáci však už len takticky vyčkávajú na koniec prvého polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvode prvého polčasu sme mohli vidieť enormnú aktivitu domáceho Mainzu 05, ktorý sa už v 3. minúte po peknej akcii dua Koo – Okazaki dostal do vedenia. Následne mal veľa šancí na zvýšenie svojho vedenia, no v koncovke chýbalo domácim šťastie. Werder Brémy sa dlho neozýval, no napokon v závere prvého polčasu dokázal udrieť, keď po faule gólmana Kariusa na unikajúceho Bartelsa bola nariadená penalta. Tú síce Di Santo nedokázal premeniť, no jeho následná dorážka hlavou dostala prívlastok gólová.

    Podarí sa jednému z tímov uchmatnúť z tohto zápasu plný bodový zisk alebo sa zápas skončí nerozhodne?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu mali výkop k dispozícii hráči domáceho Mainzu 05, ktorí sa ihneď rozhodli útočiť. Momentálne peknými prihrávkami prenikajú pred gólmana Wolfa.
     
    47
    Hosťujúci García bol v strede ihriska tvrdo faulovaný domácim Jairom Samperiom, ktorý mu nešťastie prešiel pravou nohou po chrbte. Napokon sú však obaja hráči v poriadku a v hre sa môže pokračovať.
     
    48
    V týchto chvíľach môžeme v strede ihriska vidieť mnoho faulov na oboch stranách. Pri lopte sú momentálne domáci hráči, ktorí sa snažia prejsť cez pozornú defenzívu hosťujúceho Werderu Brémy.
     
    49
    Werder Brémy dali gól!
    Hostia dokázali z ničoho nič bez problémov udrieť! Po fantastickom prihrávkovom centri z centrálnej časti od Kroosa sa k zakončeniu pred bránou gólmana Kariusa ocitol osamotený FRANCO DI SANTO, ktorý domáceho gólmana bez problémov preloboval.
    Di SANTO - 1:2
     
    50
    Domáci futbalisti obdržali za posledných 5 minút dve nepríjemné rany, keď hostia dokázali otočiť priebeh zápasu vo svoj prospech. Momentálne je však pri lopte stále Mainz, ktorý útočí.
     
    51
    Gólman Wolf predviedol ďaleký odkop od svojej brány, ktorý bol napokon odvrátený a dostal sa len k obrancom Brém. Tí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    52
    Okazaki sa dostal k zakončeniu z hranice pokutového územia, no jeho projektil napokon gólman Wolf bez problémov zneškodnil vo svojom náručí.
     
    53
    Z ľavej strany jemne zakončoval Junuzovič, no gólman Karius napokon s touto loptou problém nemal. Následne ju posunul Díazovi a ten zakladá ďalší útok domácich.
     
    54
    Baumgartlinger ťahal loptu po pravom krídle a napokon vybojoval pre domácich rohový kop. Ten odišiel zahrávať Geis, no jeho center k vzdialenejšej žrdi hosťujúci obrancovia odvrátili.
     
    55
    Franco Di Santo mal na svojej ľavej nohe hetrik v tomto zápase, keď po peknej strieľanej prihrávke z pravej strany od Kroosa siahol na loptu, no napokon ju umiestnil len tesne vedľa Kariusovej brány.
     
    55
    Trénerská dvojica hostí v zložení Skripnik – Nouri posiela na trávnik prvé striedanie, namiesto Obraniaka nastupuje na trávnik Makiadi.
     
    56
    Malli sa dostal do dobrej šance v hosťujúcom pokutovom území, no napokon bol neúspešný, keďže jeho strieľaný center smeroval len nad bránu gólmana Wolfa.
     
    57
    Di Santo sa rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon bol domácim Samperiom tvrdo faulovaný a hostia majú k dispozícii priamy kop asi pol metra za hranicou pokutového územia na ľavej strane.
     
    58
    Priamy kop hostí odišiel zahrávať Bartels, no jeho projektil napokon skončil len v moci domácich obrancov, ktorí loptu bez problémov odhlavičkovali do bezpečia.
     
    59
    Hostia sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance! Po skvelej strele z pravej strany od Fritza sa lopta dostala na rukavice gólmana Kariusa a od nich sa odrazila do žŕdky domácej brány. Na rad prichádza rohový kop pre Werder.
     
    60
    Rohový kop hráčom hosťujúceho celku veľmi nevyšiel, keďže po peknom centri od Bartelsa sa k lopte dostali len pozorní domáci obrancovia.
     
    61
    Malli posielal z centrálnej časti pred bránu hostí pekný center, na ktorý zareagoval Koo, no ten svojou hlavičkou neprekonal gólmana Kariusa.
     
    62
    Z pravého krídla odcentroval loptu aktívny Okazaki, no jeho projektil napokon bez problémov odvrátil aktívny Makiadi, ktorý zakladá útok hostí.
     
    63
    Gólman Wolf sa veru nikam neponáhľa a s odkopom od svojej brány si necháva riadne načas. To sa síce nepáči domácim priaznivcom, no tí to žiaľ nemôžu nijako ovplyvniť.
     
    64
    Hosťujúci Junuzovič sa presúval po pravom krídle, následne sa pri ňom pristavil pozorný Díaz, no ten ho nefauloval, a tak protesty Junuzoviča na adresu hlavného rozhodcu dnes asi neuspejú.
     
    65
    Z hranice pokutového územia na pravej strane tentokrát sympaticky zakončoval Koo, no gólman Wolf je v bráne Werderu sebaistý a loptu bez problémov zachytil vo svojej moci.
     
    66
    Lopta sa aj v týchto chvíľach nachádza v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Zatiaľ sa však ani jednému z nich veľmi nedarí.
     
    67
    Geis sa dostal k lopte vo vzdialenosti približne 24 metrov a následne zakončoval, no jeho strieľaný center napokon úspešný nebol.
     
    67
    Domáci tréner Hjulmand posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Kórejca Koo-a nastupuje na trávnik Srb Duričič.
     
    68
    Duričič sa ihneď po príchode zapojil do ofenzívnej aktivity domáceho celku, keď loptu prihrával na pravé krídlo. Tam sa k nej dostal Brosinski, ktorý našiel Okazakiho, no spomínaný Japonec už v hlavičkovom súboji nedokázal uspieť.
     
    69
    Hosťujúci gólman Raphael Wolf za zdržiavanie hry pri výkopoch od svojej brány obdržal žltú kartu.
     
    70
    Werder Brémy v týchto chvíľach predvádza naozaj veľmi dobre organizovanú defenzívu, ktorá nedáva domácim hráčom veľa priestoru na ich obľúbenú kombinačnú hru.
     
    71
    Domáci diváci sa po skvelej kolmej prienikovej prihrávke od Geisa už tešili z vyrovnávajúceho gólu, no zakončujúci Okazaki bol síce úspešný, no v ofsajdovej pozícii, a tak gól neplatí!
     
    72
    Po nekompromisnom sklze zozadu na hosťujúceho Makiadiho sa hlavný rozhodca Stark už s domácim Mallim nemaznal a ukázal mu kartu žltej farby.
     
    73
    Samperio sa rýchlo presúval po pravom krídle, no napokon bol faulovaný Garcíom, ktorý sa síce hnevá, no bude musieť čeliť priamemu kopu domácich.
     
    74
    Domácemu celku sa v týchto chvíľach naozaj veľmi nedarí. Po nekompromisnom faule na Garcíu si ďalšiu žltú kartu odnáša vystriedaný Duričič.
     
    75
    Pred bránou hosťujúceho Werderu Brémy ostal na trávniku ležať hosťujúci kapitán Fritz, ktorý bol podľa všetkého tvrdo faulovaný, uvidíme, ako túto situáciu bude hlavný rozhodca ďalej riešiť...
     
    76
    Napokon sa ďalšie žlté karty udeľovať nebudú. Domáci futbalisti sú pri lopte a aj v týchto chvíľach sa snažia takticky zaútočiť.
     
    77
    Domáci tréner Hjulmand posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Malliho nastupuje na trávnik Allagui.
     
    78
    Geis odcentroval loptu z veľkej vzdialenosti do vápna, no gólman Wolf tentokrát zasahovať nemusel, keďže ešte pred ním skvele zasiahol pozorný Gálvez.
     
    79
    Di Santo sa opäť skvele uvoľnil na ľavom krídle, no napokon mu domáci obrancovia loptu odkopli príliš ďaleko od jeho nôh. Následne zakončoval z ťažkého uhla na ľavej strane, odkiaľ neohrozil gólmana Kariusa.
     
    80
    Desať minút plus nadstavený čas, presne takýto časový úsek delí hosťujúci Werder Brémy od prvej ligovej výhry v tejto sezóne. Domáci futbalisti sú však jasne proti a určite budú chcieť aspoňn vyrovnať.
     
    81
    Hosťujúci Fritz sa tentokrát previnil rukou na hranici hosťujúceho pokutového územia po tvrdej strele od Díaza. Na rad prichádza štandardná situácia pre Mainz vo veľmi dobrej pozícii na ľavej strane.
     
    82
    Geis z výhody priameho kopu nekompromisne zakončoval, no napokon trafil len dobre postavený dvojčlenný múr hosťujúceho celku. Mainz však stále ostáva pri lopte a má k dispozícii rohový kop.
     
    83
    Rohový kop síce futbalisti hosťujúceho Werderu dokázali odvrátiť, no následne sa k zakončeniu dostal Okazaki, ktorý svojou delovkou minul priestor Wolfovej brány.
     
    84
    Trénerská dvojica hostí posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto dvojgólového strelca Di Santa nastupuje na trávnik Hajrovič.
     
    84
    Domáci tréner posiela na trávnik posledné striedanie. Namiesto Baumgartlingera nastupuje do hry Sliškovič.
     
    85
    Aj trénerské duo z Brém využíva svoje posledné striedanie. Namiesto aktívneho Bartelsa nastupuje do hry Lukimya.
     
    86
    Werder Brémy je v týchto chvíľach oveľa pokojnejším tímom, keďže má na svojom konte tesné vedenie z pozície menej favorizovaného tímu. Mainz však stále bojuje.
     
    87
    Po peknej prihrávke od Kroosa z ľavej strany sa k zakončeniu dostal Allagui, no jeho tvrdá strela trafila len nohy jedného z hosťujúcich obrancov.
     
    88
    Hajrovič získal loptu na ľavom krídle a pri dobrom držaní získal pre svoj tím ďalšie cenné sekundičky. Pri lopte sú však opäť domáci a tí sa bojovne stále snažia niečo vymyslieť.
     
    89
    Allagui sa dostal k lopte na ľavej strane a tvrdo zakončoval, no jeho prízemný projektil hosťujúci Gebre Selassie videl veľmi dobre a loptu napokon v sklze odkopol do bezpečia.
     
    90
    García peknou prihrávkou našiel Fritza v centrálnej časti, no ten napokon už nezakončoval a loptu jemným centrom poslal len za domácu bránu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90+1
    Hostia sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, keď po peknej prihrávke od Hajroviča zakončoval Lukimya, no ten napokon trafil len pozorného gólmana Kariusa.
     
    90+2
    Allagui dobrým centrom z ľavej strany našiel svojho spoluhráča Samperia na pravom krídle, no ten svojou volejovou delovkou prestrelil svätyňu hosťujúceho Werderu.
     
    90+3
    Všetko nasvedčuje tomu, že práve v tomto zápase desiateho kola dokáže hosťujúci Werder Brémy získať do tabuľky prvú výhru a prvý plný bodový zisk v tejto sezóne!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu sme napokon mohli vidieť len jeden gól, o ktorý sa postaral Franco Di Santo, ktorý v dnešnom zápase za 5 minút famózne otočil skóre zápasu v prospech hosťujúceho Werderu Brémy. Nová trénerská dvojica hostí sa osvedčila a po desiatich kolách si práve Brémy pripisujú do tabuľky prvý plný bodový zápis za výhru, ktorá ich odlepí z dna tabuľky. Mainz po veľmi peknom začiatku tohto zápasu napokon môže smútiť, keďže ostal bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    S prianím príjemného zvyšku sviatočného a prázdninového večera sa s Vami lúči Tomáš Kovalský. (17:23:23)

    Góly: 3. Okazaki – 44. Di Santo, 49. Di Santo

    Karty:   43. Karius (MAI), 72. Malli (MAI), 74. Duričič (MAI) – 19. Kroos (BRE), 21. Gálvez (BRE), 69. Wolf (BRE)

    Nepremenená penalta: 44. Di Santo (MAI), brankár Karius zneškodnil


    1. FSV Mainz 05: Karius – Bungert ("C"), Díaz, Brosinski, Bell, Baumgartlinger (84. Sliškovič), Koo (67. Duričič), Malli (77. Allagui), Geis, Samperio, Okazaki
    Náhradníci: Kapino – Jara, Wollscheid, Allagui, Duričič, Park, Sliškovič

    Werder Brémy: Wolf – Prödl, Gebre Selassie, García, Gálvez, Fritz ("C"), Obraniak (55. Makiadi), Junuzovič, Bartels (85. Lukimya), Kroos, Di Santo (84. Hajrovič)
    Náhradníci: Strebinger – Caldirola, Lukimya, Makiadi, Hajrovič, Ayçiçek, Selke

    Rozhodca: W. Stark – M. Pickel, M. Petersen