Granada – Real Madrid 0:4 (kon.) | Atlético Madrid – Córdoba 4:2 (kon.) | Barcelona – Vigo 0:1 (kon.)
Sociedad – Malaga 0:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
4:2 (1:0)
Cordoba CF
Sobota 01.11.2014, 18:00 • Štadión Vicenteho Calderóna, Madrid, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!
    Ghilas (ROSSI) - 4:2
     
    87
    Córdoba CF dáva gól!
    Tak ešte je to jedna zmena skóre. Cartabia odcentroval loptu do pokutového územia domácich. Tam bola veľká skrumáž, Juanfran neodkopol loptu práve najlepšie, pretože trafil spoluhráča. Od neho sa lopta odrazila k NABILOVI GHILASOVI, ktorý z hranice päťky nekompromisnou strelou nedal Moyovi žiadnu šancu. Tak je z toho už 6.gól v stretnutí, lenže o víťazovi už je pravdepodobne rozhodnuté.
     
    85
    Tak bola z toho celkom dobrá šanca. Po viacerých odrazoch sa k lopte dostal Mandžukič, ktorý vyskočil do vzduchu chrbtom k bráne, nožničkami mieril veľmi presne, lenže v húštine tiel sa lopta stratila a následne bola odkopnutá ďaleko od pokutového územia.
    García (KOKE) - 4:1
     
    80
    Atlético dalo gól!
    Tak a je z toho ďalší gól domácich. Koke odcentroval zprava, našiel v pokutovom území RAÚLA GARCÍU, ktorý tiesnení hlavičkou posiela loptu do Carlosovej brány. Córdoba inkasovala štvrtý gól od domácich a už je zrelá na uterák.
     
    78
    Striedanie v tíme Córdoby: ihrisko opúšťa Garai, jeho miesto zaujme Abel.
     
    77
    Striedanie v tíme Atlética Madrid: ihrisko opúšťa Griezmann, jeho miesto zaujme Rodriguez.
     
    69
    Mandžukič je pri chuti! Znova strieľal veľmi nebezpečne, lenže bolo to zblokované. Následne sa dopustil útočného faulu, lopta pre hostí.
     
    67
    Striedanie v tíme Córdoby: ihrisko opúšťa Fidel, jeho miesto zaujme Fede.
     
    67
    Striedanie v tíme Atlética Madrid: ihrisko opúšťa Gabi, jeho miesto zaujme Niguez.
     
    63
    Striedanie v tíme Córdoby: ihrisko opúšťa Xisco, jeho miesto zaujme Rossi.
    Mandžukič (KOKE) - 3:1
     
    62
    Atlético dalo gól!
    Tak a teraz padol ďalší gól do siete Córdoby. Priamy kop rozohral Koke, loptu zakrútil do pokutového územia veľmi šikovne. Brankár Carlos vybehol, lenže loptu netrafil, a to bola osudová chyba, pretože tá dopadla presne na hlavu MARIA MANDŽUKIČA, od ktorého sa odrazila do odkytej svätyne. Domáci sa dostávajú do pohodlného dvojgólového vedenia.
     
    61
    Striedanie v tíme Atlética Madrid: ihrisko opúšťa Turan, jeho miesto zaujme García.
     
    60
    Domáci Siqueira bol opäť poslaný k zemi a tentoraz to už bude karta. Dostal ju Cartabia (Córdoba).
    Griezmann (JUANFRAN) - 2:1
     
    58
    Atlético dalo gól!
    Nerozhodný stav veľmi dlho nevydržal. ANTOINE GRIEZMANN sa konečne dočkal a tentoraz mu tento gól už nič nezoberie. Nádherne si nabehol na center zprava od Juanfrana, hlavičkou umiestnil loptu k ľavej žrdi brankára Carlosa, ktorý si síce na loptu siahol, lenže gólu už nedokázal zabrániť. Francúzsky reprezentant posiela Atlético Madrid znova do vedenia!
    Ghilas (CARTABIA) - 1:1
     
    54
    Córdoba CF dáva gól!
    Tak a je vyrovnané. Hostia mali výhodu rohového kopu, najlepšie si ne ňho neskočil NABIL GHILAS, ktorý hlavičkou do protipohybu brankára Moyu vyrovnáva! Tak toto bola nádherná hlavička Alžírskeho reprezentanta. V 54.minúte je tak stav nerozhodný a začína sa od začiatku.
     
    Dostali sme informáciu, že jediný presný zásah nakoniec pravdepodobne nebude pripísaný Griezmannovi. Loptu ešte tečoval hosťujúci Luso, a tak sa mu teda pripíše s prívlastkom vlastný.
    LUSO - 1:0
     
    44
    Atlético dalo gól!
    Tak domácim sa po dlhom obliehaní podarilo streliť úvodný presný zásah. Center zľava, bola tam neprehľadná situácia, lopta sa odrazila ku ANTOINEMU GRIEZMANNOVI, ktorý si zasekol vybiehajúceho obrancu a potom poslal loptu smerom na hosťujúcu bránu. Bolo to ešte tečované, lenže lopta nakoniec skončila v Carlosovej bráne a Atlético sa tak dostáva do jednogólového vedenia.
     
    37
    Bouzon (Córdoba) sa dopustil nedovoleného zákroku a správne za neho videl žltú kartu.
     
    31
    Domáci teraz prepadli a hostia sa vydali do rýchleho protiútoku. Bolo to 3 na 2 a nakoniec sa k strele dostal Ghilas, lenže lopta smerovala iba do stredu brány, kde stál pozorný brankár Moya.
     
    22
    Domáci Siqueira sa odhodlal k strele a bola to poriadna bomba. Brankár Carlos nakoniec prízemnú stelu vyrazil a jeho spoluhráči odkopom zažehnali nebezpečie.
     
    14
    Brvno! Tak teraz mali hostia obrovské šťastie. Koke sa dostal k lopte, z kroku vystrelil zo strednej vzdialenosti, brankár Carlos ju jemne tečoval a nakoniec skončila na brvne jeho brány. Tak teraz to domáci zahrali veľmi dobre, lenže Kokemu chýbali centimetre.
     
    9
    Atlético v ďalšej sľubnej šanci! Hosťujúci Pinillos odhlavičkovával dlhý center, lenže lopta našla iba domáceho Ardu Turana, ktorý bez prípravy strieľal. Lopta skončila tesne vedľa pravej tyče brankára Carlosa. Nasledovať bude kop od hosťujúcej brány.
     
    6
    Domáci Miranda bol hľadaný z rohu, lenže nedostal sa k lopte. K nej sa dostal hráč hostí, do ktorého sa odrazila do bočnej siete. Tak závar v úvodných minútach aj na druhej strane.
     
    4
    K hlavičke sa dostal Bouzon, lenže mieril vedľa Moyovej brány. Tak toto bolo naozaj tesné. Córdoba mohla ísť do vedenia už v 4.minúte.

    Marek Farkaš

    Góly: 44. Luso (vla.), 58. Griezmann (Juanfran), 62. Mandžukič (Koke), 80. García (Koke) – 54. Ghilas (Cartabia), 87. Ghilas (Rossi)

    Karty:   37. Bouzon (COR), 60. Cartabia (COR)


    Atlético Madrid: Moya – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Turan (61.García), Gabi (67.Niguez), Suarez, Koke – Madžukič, Griezmann (77.Rodriguez)
    Náhradníci: Ansaldi, Cerci, García, Gimenez, Niguez, Oblak, Rodriguez
    Manažér: Diego Simeone

    Cordoba CF: Carlos – Bouzon, Lopez, Pantic, Pinillos – Cartabia, Garai (78.Abel), Luso, Fidel (67.Fede) – Ghilas, Xisco (63.Rossi)
    Náhradníci: Ekeng, Fede, Garcia, Abel, Gunino, Rossi, Saizar
    Manažér: Albert Ferrer

    Rozhodca: Carlos Clos Gómez – Javier Aguilar Rodríguez, Luis Fernando Marco Martínez

    Diváci: 50081