Granada – Real Madrid 0:4 (kon.) | Atlético Madrid – Córdoba 4:2 (kon.) | Barcelona – Vigo 0:1 (kon.)
Sociedad – Malaga 0:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
4:2 (1:0)
Cordoba CF
Sobota 01.11.2014, 18:00 • Štadión Vicenteho Calderóna, Madrid, Španielsko • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Atlética Madrid, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 4:2. Za domácich sa presadili Griezmann, Mandžukič, García a vlastný gól si strelil hosťujúci Luso, za hostí skóroval 2-krát Ghilas. Atléti mali celý zápas pod kontrolou, hostí k ničomu vážnejšiemu nepúšťali s výnimkou 2 gólov, ktoré padli po jediných dvoch chybách domácich. Atlético Madrid sa priebežne posúva na 2.miesto, Córdoba na 18.priečku.

    To je odo mňa všetko. Od 20:00 môžete vďaka Onlajnom sledovať aj zápas Barcelona – Celta Vigo a o 22:00 duel medzi Realom Sociedad a Málagou. Prajem Vám ešte príjemný večer. (19:49:33)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Už je to len také oťukávanie a žiadna snaha dať gól. 3 body tak ostanú doma.
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!
     
    89
    Stretnutie sa už iba dohráva, uvidíme koľko minút hlavný rozhodca nadstaví.
    Ghilas (ROSSI) - 4:2
     
    87
    Córdoba CF dáva gól!
    Tak ešte je to jedna zmena skóre. Cartabia odcentroval loptu do pokutového územia domácich. Tam bola veľká skrumáž, Juanfran neodkopol loptu práve najlepšie, pretože trafil spoluhráča. Od neho sa lopta odrazila k NABILOVI GHILASOVI, ktorý z hranice päťky nekompromisnou strelou nedal Moyovi žiadnu šancu. Tak je z toho už 6.gól v stretnutí, lenže o víťazovi už je pravdepodobne rozhodnuté.
     
    85
    Tak bola z toho celkom dobrá šanca. Po viacerých odrazoch sa k lopte dostal Mandžukič, ktorý vyskočil do vzduchu chrbtom k bráne, nožničkami mieril veľmi presne, lenže v húštine tiel sa lopta stratila a následne bola odkopnutá ďaleko od pokutového územia.
     
    83
    Domáci Rodriguez vybojoval pre svoj tím zaujímavú štandartku. Bude z toho niečo?
     
    82
    Hosťujúci Abel sa dostal k strele zo strednej vzdialenosti. Bolo to mierne tečované, lenže brankár Atlética Moya s týmto pokusom nemal najmenší problém.
    García (KOKE) - 4:1
     
    80
    Atlético dalo gól!
    Tak a je z toho ďalší gól domácich. Koke odcentroval zprava, našiel v pokutovom území RAÚLA GARCÍU, ktorý tiesnení hlavičkou posiela loptu do Carlosovej brány. Córdoba inkasovala štvrtý gól od domácich a už je zrelá na uterák.
     
    78
    Striedanie v tíme Córdoby: ihrisko opúšťa Garai, jeho miesto zaujme Abel.
     
    77
    Striedanie v tíme Atlética Madrid: ihrisko opúšťa Griezmann, jeho miesto zaujme Rodriguez.
     
    76
    Miranda odviedol výbornú defenzívnu prácu. Vhadzovanie pre Córdobu.
     
    75
    Koke teraz stratil loptu pri svojich kľučkách, lenže jeho spoluhráči zabojovali a získali ju späť na svoju stranu.
     
    74
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách, prihrávajú si v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu. Je vidieť, že sú už opatrnejší a dávajú si väčší pozor na zadné dvierka.
     
    73
    Nakoniec z toho nič nebolo. Po viacerých odrazoch sa k lopte dostal brankár Carlos. Ten už ju aj poslal do hry a jeho spoluhráči vymýšľajú útočnú akciu.
     
    72
    Koke bol poslaný k zemi, domáci budú mať výhodu priameho kopu. Exekútor bude Griezmann.
     
    71
    Domáci majú už nahrané, nikam sa neponáhľajú a snažia sa postrážiť si priaznivý výsledok.
     
    70
    Dnešné stretnutie sleduje 50081 divákov.
     
    69
    Mandžukič je pri chuti! Znova strieľal veľmi nebezpečne, lenže bolo to zblokované. Následne sa dopustil útočného faulu, lopta pre hostí.
     
    67
    Striedanie v tíme Córdoby: ihrisko opúšťa Fidel, jeho miesto zaujme Fede.
     
    67
    Striedanie v tíme Atlética Madrid: ihrisko opúšťa Gabi, jeho miesto zaujme Niguez.
     
    65
    Tak už je na Štadióne Vicenteho Calderóna o čosi veselšie. Po tom, čo Ghilas vyrovnal sa domáci pustili do poriadneho útočenia. Najprv sa presadil Griezmann a o pár minút neskôr aj Mandžukič.
     
    63
    Striedanie v tíme Córdoby: ihrisko opúšťa Xisco, jeho miesto zaujme Rossi.
    Mandžukič (KOKE) - 3:1
     
    62
    Atlético dalo gól!
    Tak a teraz padol ďalší gól do siete Córdoby. Priamy kop rozohral Koke, loptu zakrútil do pokutového územia veľmi šikovne. Brankár Carlos vybehol, lenže loptu netrafil, a to bola osudová chyba, pretože tá dopadla presne na hlavu MARIA MANDŽUKIČA, od ktorého sa odrazila do odkytej svätyne. Domáci sa dostávajú do pohodlného dvojgólového vedenia.
     
    61
    Striedanie v tíme Atlética Madrid: ihrisko opúšťa Turan, jeho miesto zaujme García.
     
    60
    Domáci Siqueira bol opäť poslaný k zemi a tentoraz to už bude karta. Dostal ju Cartabia (Córdoba).
    Griezmann (JUANFRAN) - 2:1
     
    58
    Atlético dalo gól!
    Nerozhodný stav veľmi dlho nevydržal. ANTOINE GRIEZMANN sa konečne dočkal a tentoraz mu tento gól už nič nezoberie. Nádherne si nabehol na center zprava od Juanfrana, hlavičkou umiestnil loptu k ľavej žrdi brankára Carlosa, ktorý si síce na loptu siahol, lenže gólu už nedokázal zabrániť. Francúzsky reprezentant posiela Atlético Madrid znova do vedenia!
     
    56
    Tak toto je veľký šok pre domácich. Tí boli v druhom polčase nedôrazní a ich koncentrácia tiež nebola na vysokej úrovni. Odmenou pre hostí bol vyrovnávajúci gól Ghilasa.
    Ghilas (CARTABIA) - 1:1
     
    54
    Córdoba CF dáva gól!
    Tak a je vyrovnané. Hostia mali výhodu rohového kopu, najlepšie si ne ňho neskočil NABIL GHILAS, ktorý hlavičkou do protipohybu brankára Moyu vyrovnáva! Tak toto bola nádherná hlavička Alžírskeho reprezentanta. V 54.minúte je tak stav nerozhodný a začína sa od začiatku.
     
    53
    Hostia si na chvíľu užijú loptu, lenže sú pod veľkým tlakom. Stopér Godín si počínal v súboji nedovolene, voľný kop pre Córdobu.
     
    52
    Arda Turan vybojoval rohový kop. Ten už bol aj zahraný a obrana hostí loptu poslala do bezpečnej vzdialenosti.
     
    51
    Koke prihral na hranicu pokutového územia Mandžukičovi, lenže bolo to veľmi pomalé a pre Chorvátskym útočníkom loptu do bezpečia odkopol stopér hostí Pantic.
     
    50
    Hosťujúci Lopez sa už chystal k strele, lenže famózne hrajúci Griezmann mu loptu v poslednej chvíli odkopol. Škoda, že tomuto Francúzskemu reprezentantovi nepripísali presný zásah z 44.minúty, neskóroval totiž už riadne dlho.
     
    49
    Mandžukič sa dopustil nedovoleného zákroku, lopta pre hostí.
     
    48
    Griezmann bol hľadaný za obranou Córdoby, lenže výborne vybehol brankár Carlos, ktorý loptu chytil.
     
    47
    Hostia majú loptu v moci, no teraz ju už aj stratili. Córdoba pekne otočila hru na ľavú stranu, lenže Fidel nedostihol dlhý center. Vhadzovanie pre domácich.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Dostali sme informáciu, že jediný presný zásah nakoniec pravdepodobne nebude pripísaný Griezmannovi. Loptu ešte tečoval hosťujúci Luso, a tak sa mu teda pripíše s prívlastkom vlastný.
     
    ŠTATISTIKY PO PRVOM POLČASE

    Držanie lopty: 69% – 31%
    Strely (celkom): 7-2
    Strely (na bránu): 2-1
    Rohové kopy: 3-2
    Fauly: 5-5
    Žlté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Atlética Madrid, ktorí mali obrovskú prevahu a dlho sa nevedeli presadiť. Arda Turan trafil brvno, Siqueirovu bombu zneškodnil brankár Carlos, naopak na druhej strane hosťujúci Ghilas nevyriešil najlepšie protiútok. Domáci majú viac z hry, lenže musia zlepšiť koncovku, aby zo boli zaslúžené 3 body. Hosťom neostáva nič iné ako sa spoliehať na protiútoky, uvidíme teda ako tento zápas dopadne.

    2.polčas sa začne približne o 19:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    LUSO - 1:0
     
    44
    Atlético dalo gól!
    Tak domácim sa po dlhom obliehaní podarilo streliť úvodný presný zásah. Center zľava, bola tam neprehľadná situácia, lopta sa odrazila ku ANTOINEMU GRIEZMANNOVI, ktorý si zasekol vybiehajúceho obrancu a potom poslal loptu smerom na hosťujúcu bránu. Bolo to ešte tečované, lenže lopta nakoniec skončila v Carlosovej bráne a Atlético sa tak dostáva do jednogólového vedenia.
     
    43
    Domáci Siqueira bol poslaný k zemi pri útočnej rohovej zástavke. Hostia budú mať výhodu priameho kopu.
     
    41
    Ľavý obranca hostí Pinillos sa predieral dopredu cez svoju strane, lenže nedostal sa cez pozornú obranu domácich.
     
    40
    Bielo-červení v ďalšej útočnej akcii, lenže strelu od Turana zastavil brankár Carlos. Ten už poslal loptu do hry a hosti smerujú do protiútoku.
     
    39
    Arda Turan sa predral do pokutového územia, poslal loptu pod seba na Griezmann, lenže ten sa po ňu musel mierne vracať a z prvej z otočky vystrelil. Lopta bola zblokovaná a hosťujúcimi hráčmi odkopnutá do bezpečia.
     
    38
    Hosťujúci Ghilas dostal lakťom v hlavičkovom súboji od Suareza, lenže hlavný arbiter Carlos Clos Gómez to nevidel a necháva pokračovať v hre.
     
    37
    Bouzon (Córdoba) sa dopustil nedovoleného zákroku a správne za neho videl žltú kartu.
     
    36
    Lopta sa pohybuje v strede poľa, na kopačkách ju držia domáci hráči a krátkymi prihrávkami sa posúvajú dopredu.
     
    35
    Centrom zľava boli hľadaní stopéri Miranda a Godín, lenýe ani jeden z nich na loptu nedočiahol a vyčítavo sa na seba pozerajú. Nasledovať bude kop od Carlosovej brány.
     
    34
    Stále majú domáci loptu v moci, lenže nevedia sa dostať do vyloženej šance. Siqueira teraz vybojoval rohový kop.
     
    33
    Los Colchoneros si prihrávajú na útočnej polovici ihriska, no nevedia sa presadiť cez húštinu tiel pred pokutovým územím Córdoby.
     
    31
    Domáci teraz prepadli a hostia sa vydali do rýchleho protiútoku. Bolo to 3 na 2 a nakoniec sa k strele dostal Ghilas, lenže lopta smerovala iba do stredu brány, kde stál pozorný brankár Moya.
     
    30
    Obraz hry sa stále nemení. Atlético tlačí svojho súpera, no nevie sa gólovo presadiť. Zatiaľ mal dostatok šancí, no neboli zakončené práve najlepšie.
     
    29
    Hostia si teraz na chvíľu užívajú loptu, prihrávajú si v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu. Lenže je to veľmi statické, bez pohybu a domáci im teraz loptu aj berú.
     
    28
    Nedovolený zákrok aj na opačnej strane. Stredopoliar Gabi z toho vyviazol bez kartového trestu. Voľný kop pre Córdobu.
     
    27
    Koke sa ocitol na zemi a bol to nedovolený zákrok hostí. Lopta pre Atlétov.
     
    26
    Chorvát Mandžukič dostal loptu po vzduchu do behu, lenže tá mu padla na ruku a od nej sa odrazila za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre Los Califas.
     
    25
    Juanfran to opäť skúšal po svojej strane, lenže znova mu to nevyšlo a navyše po strate lopty fauloval. Lopta pre hostí.
     
    23
    Atlético už pokračuje v tom, čo robí od úvodu zápasu. Snaží sa mať loptu pod kontrolou, zadarmo ju súperovi nedarovať a pokúša sa streliť úvodný gól. Zatiaľ pri hosťoch je šťastie, no gól visí na vlásku a Córdoba si ho svojím ležerným bránením pýta.
     
    22
    Domáci Siqueira sa odhodlal k strele a bola to poriadna bomba. Brankár Carlos nakoniec prízemnú stelu vyrazil a jeho spoluhráči odkopom zažehnali nebezpečie.
     
    21
    Prečíslenie hostí. Štyria hráči hostí sa rútili na troch Atlétov, lenže bola tam nepresná prihrávka, ktorá doputovala až k pozornému brankárovi Moyovi.
     
    20
    Po úvodných 20 minútach majú viac z hry domáci. Síce hostia pohrozili v 4.minúte po rohu, lenže to bolo z ich strany zatiaľ všetko. Domáci mali niekoľko dobrých šancí, lenže neboli využité.
     
    19
    Ďalšie akcia domácich, lenže už je to spomalené a Atléti obliehajú pokutové územie domácich. Tak toto je veľmi veľký tlak na Córdobu, ktorá sa musí brániť.
     
    18
    Obrana Córdoby horí! Mandžukič sa dostal k hlavičke v pokutovom území, lenže bol tiesnení a nemalo to dostatočnú razanciu. Lopta sa dostala do vzduchu a ako prvý sa k nej dostal brankár Carlos.
     
    17
    Juanfran to skúšal zprava, lenže bol zdvojený a ďalej sa nedostal. Hostia však veľmi rýchlo strácajú loptu a bolo tomu tak aj teraz.
     
    16
    Domáci majú obrovský tlak, lenže stále sa stav nemenil. Uvidíme dokedy to hostia vydržia.
     
    15
    Držanie lopty
    65% – 35%
    Výrazná prevaha domácich vyjadrená v číslach.
     
    14
    Brvno! Tak teraz mali hostia obrovské šťastie. Koke sa dostal k lopte, z kroku vystrelil zo strednej vzdialenosti, brankár Carlos ju jemne tečoval a nakoniec skončila na brvne jeho brány. Tak teraz to domáci zahrali veľmi dobre, lenže Kokemu chýbali centimetre.
     
    13
    Atlético kombinuje v strede poľa, prihráva si a pomaly sa posúva dopredu. V strede je to veľmi prehustené a skúša to cez krídla.
     
    12
    Opäť to skúšajú Los Colchoneros, lenže teraz to nevyšlo, avšak ostávajú pri lopte. Domáci sú aktívnejší, no presný zásah zatiaľ diváci na Štadióne Vincenteho Calderóna v Madride nevideli.
     
    10
    Atléti kombinujú na útočnej polovici ihriska, posúvajú sa pred pokutové územie, no tam je pozorná obrana Córdoby.
     
    9
    Atlético v ďalšej sľubnej šanci! Hosťujúci Pinillos odhlavičkovával dlhý center, lenže lopta našla iba domáceho Ardu Turana, ktorý bez prípravy strieľal. Lopta skončila tesne vedľa pravej tyče brankára Carlosa. Nasledovať bude kop od hosťujúcej brány.
     
    8
    Godín hľadal dlhým centrom Mandžukiča, lenže bolo to veľmi nepresné, a lopty sa tak zmocnili Los Califas.
     
    7
    Córdoba sa snaží podržať loptu na svojich kopačkách, ale má to nesmierne ťažké nakoľko Los Colchorenos napádajú veľmi vysoko.
     
    6
    Domáci Miranda bol hľadaný z rohu, lenže nedostal sa k lopte. K nej sa dostal hráč hostí, do ktorého sa odrazila do bočnej siete. Tak závar v úvodných minútach aj na druhej strane.
     
    5
    A rohový kop si kopnú aj Atléti. Exekútor bude Koke.
     
    4
    K hlavičke sa dostal Bouzon, lenže mieril vedľa Moyovej brány. Tak toto bolo naozaj tesné. Córdoba mohla ísť do vedenia už v 4.minúte.
     
    3
    Hostia teraz vybojovali rohový kop. Ten už bol aj rozohraný Xiscom a po mnohých odrazoch z toho bude ďalší rohový kop.
     
    2
    Domáci Mario Suarez sa dopustil nedovoleného zákroku na polovici ihriska. Voľný kop pre hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa postarajú hostia. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -3
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v bielo-červeno-modrej kombinácii dresov, hostia v čiernych farbách.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Moya – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Turan, Gabi, Suarez, Koke – Madžukič, Griezmann
    Náhradníci: Ansaldi, Cerci, García, Gimenez, Niguez, Oblak, Rodriguez
    Manažér: Diego Simeone

    Córdoba CF: Carlos – Bouzon, Lopez, Pantic, Pinillos – Cartabia, Garai, Luso, Fidel – Ghilas, Xisco
    Náhradníci: Ekeng, Fede, Garcia, Abel, Gunino, Rossi, Saizar
    Manažér: Albert Ferrer

    Rozhodca: Carlos Clos Gómez – Javier Aguilar Rodríguez, Luis Fernando Marco Martínez.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 10.kola Primery División medzi Atléticom Madrid a Córdoba CF. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    Atlético Madrid
    Zverenci Diega Simeoneho sa po štarte Primery División nenachádzajú tam, kde by si predstavovali. Aktuálny Španielsky majster sa po 9 kolách nachádza až na 5.mieste, keď získal 20 bodov za 6 výhier, 2 remízy a 1 prehru. Naposledy sa predstavil na pôde Getafe, kde to nemal vôbec ľahké. Síce mal výraznú prevahu v držaní lopty, miernu prevahu v počte streleckých pokusov, no bolo to naozaj tesné. V 40.minúte sa o jediný gól zápasu postaral Chorvátsky útočník Mandžukič, ktorý patril k tým lepším hráčom na hracej ploche. O rozruch sa ešte v 56.minúte zaslúžil domáci hráč Alexis, ktorý videl červenú kartu. Hostia si už postrážili výsledok a odniesli si 3 body.

    Posledné zápasy
    26.10.2014 Getafe – Atlético Madrid 0:1
    22.10.2014 Atlético Madrid – Malmo 5:0 (Liga majstrov)
    19.10.2014 Atlético Madrid – Espanyol 2:0
    04.10.2014 Valencia – Atlético Madrid 3:1
    01.10.2014 Atlético Madrid – Juventus 1:0 (Liga majstrov)

    Predpokladaná zostava: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Suárez, Koke – García, Turan, Griezmann – Mandžukič
    Absencie: Ansaldi, Correa, Tiago
    Najlepší strelec: Mario Mandžukić/Miranda – 3 góly
    __________________________________________

    Córdoba CF
    Tím okolo Alberta Ferrera to v tejto sezóne nebude mať vôbec ľahké. Cieľ zrejme bude záchrana, o čom napovedá aj aktuálne postavenie tímu v tabuľke. Po 9 odohraných zápasoch mu patrí až 18.priečka, keď má na svojom konte iba 5 bodov za 5 remíz a 4 porážky. Córdoba v tejto sezóne v najvyššej španielskej súťaži ešte nevyhrala a práve dnes sa bude snažiť prelomiť túto zlú sériu a zaknihovať prvý trojbodový zisk. V ich poslednom zápase sa predstavila na domácej pôde, kde privítala Real Sociedad. Veľmi neatraktívny duel sa dočkal iba dvoch presných zásahov. V 22.minúte otváral skóre stretnutia hosťujúci Martinez, v samom závere, v 87.minúte vyrovnal domáci Xisco. Obaja brankári nemali moc práce, keďže súčet striel na obe brány bol iba 4! Za najlepších hráčov domáceho mužstva boli podľa viacerých portálov vyhlásení ľavý obranca Pinillos, pravý obranca Campabadal a stredopoliar Luso.

    Posledné zápasy
    25.10.2014 Córdoba – Real Sociedad 1:1
    18.10.2014 Córdoba – Málaga 1.2
    03.10.2014 Getafe – Córdoba 1:1
    28.09.2014 Córdoba – Espanyol 0:0
    25.09.2014 Valencia – Córdoba 3.0

    Predpokladaná zostava: Carlos – Campabadal, Pantic, López, Pinillos – Luso, Ekeng – Cartabia, Borja, Fidel – Ghilas
    Absencie: Fernandez, Crespo
    Najlepší strelec: Federico Cartabia – 2 góly
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    14.11.2013 Córdoba – Atlético Madrid 1:1 (prípravný)
    23.03.2002 Atlético Madrid – Córdoba 0:0
    03.11.2001 Córdoba – Atlético Madrid 0:2
    24.03.2001 Córdoba – Atlético Madrid 1:1
    29.10.2000 Atlético Madrid – Córdoba 1:1

    Postavenie v tabuľke
    5. Atlético Madrid 6-2-1 15:7 20
    18. Córdoba 0-5-4 6:14 5

    Zaujímavosti
    Córdoba sa v tomto ročníku Primery División ešte netešila z víťazstva.
    Córdoba nevyhrali žiaden vzájomný duel.
    Zo všetkých vzájomných zápasov (5) sa až v 4 prípadoch zrodil nerozhodný výsledok.

    Stávkové kancelárie
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,17, na remízu okolo 6,35 a na výhru hostí približne 14,51.

    Môj tip: 2:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Marek Farkaš

    Góly: 44. Luso (vla.), 58. Griezmann (Juanfran), 62. Mandžukič (Koke), 80. García (Koke) – 54. Ghilas (Cartabia), 87. Ghilas (Rossi)

    Karty:   37. Bouzon (COR), 60. Cartabia (COR)


    Atlético Madrid: Moya – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Turan (61.García), Gabi (67.Niguez), Suarez, Koke – Madžukič, Griezmann (77.Rodriguez)
    Náhradníci: Ansaldi, Cerci, García, Gimenez, Niguez, Oblak, Rodriguez
    Manažér: Diego Simeone

    Cordoba CF: Carlos – Bouzon, Lopez, Pantic, Pinillos – Cartabia, Garai (78.Abel), Luso, Fidel (67.Fede) – Ghilas, Xisco (63.Rossi)
    Náhradníci: Ekeng, Fede, Garcia, Abel, Gunino, Rossi, Saizar
    Manažér: Albert Ferrer

    Rozhodca: Carlos Clos Gómez – Javier Aguilar Rodríguez, Luis Fernando Marco Martínez

    Diváci: 50081