Magdeburg – Leverkusen 2:3 (4:5 po pen.) | Mnichov 1860 – Freiburg 2:5 (kon.) | Hamburger – Bayern 1:3 (kon.)
Hoffenheim – FSV Frankfurt 5:1 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Heidenheim 4:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:2 (0:1)
Borussia Mönchengladbach
cz Streda 29.10.2014, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • DFB-Pokal
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný večer při sledování utkání německého poháru mezi Frankfurtem a Mönchengladbachem. Do zápasu v Commerzbank Areně vstupují oba celky ve zcela odlišném rozpoložení, zatímco hosté po remíze s mnichovským Bayernem zůstávají v bundeslize bez prohry na druhém místě, tak Frankfurt nezvládl přestřelku se Stuttgartem, prohrál 4:5 a po osmi inkasovaných gólech v uplynulých dvou kolech se propadl v tabulce na 11. místo.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Wiedwald – Ignjovski, Madlung, Anderson, Oczipka – Russ, Hasebe – Aigner, Medojevic, Stendera – Seferovic
    Náhradníci: Hildebrand – Chandler, Inui, Kadlec, Kinsombi, Lanig, Piazon

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Jantschke, Dominguez – Nordtveit, Kramer, Traoré, Hazard – Kruse, Hrgota
    Náhradníci: Blaswich – Brouwers, Hahn, Herrmann, Johnson, Raffael, Wendt

    Rozhodčí: Kircher – Kempter, Schiffner.
     
    Český útočník Frankfurtu Václav Kadlec se do základní sestavy nedostane nakonec ani v pohárovém souboji. Při zranění Alexandera Meiera, jenž se šesti trefami společně s Mario Götzem vévodí střelecké tabulce bundesligy, dostává přednost švýcarský reprezentant Haris Seferovič.
     
    Trojice rozhodčích v čele se zkušeným Knutem Kircherem přivedla hlavní aktéry dnešní pohárové bitvy na pažit Commerzbank Areny ve Frankfurtu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Je rozehráno! Úvodního výkopu se ujali domácí, kteří hrají v tmavých dresech, hosté oblékli svoji tradiční bílo-černou barvu.
     
    2
    Dlouhý nákop Korba na Hrgotu končí nezdarem, míč se od švédského útočníka bosensko-chorvatského původu odrazil k brankáři Wiedwaldovi.
     
    3
    Úvod zápasu pozdržely technické potíže sudího Kirchera, kterému čtvrtý rozhodčí dobrou minutu upevňoval na paži zařízení pro komunikaci se svými kolegy.
     
    5
    Seferovic si na hranici pokutového území zpracoval padesátimetrový pas Ignjovského, nádherně se obtočil s míčem kolem Stranzla, ve stoprocentní šanci tváří v tvář Sommerovi ale míjí hostující svatyni!
    Střela Seferovice
     
    7
    Medojevič se pokusil prodriblovat s míčem do pokutového území, jeho snaha však nebyla úspěšná a domácí záložník se marně dožadoval odpískání pokutového kopu za údajnou ruku Korba.
     
    10
    Útočná souhra Medojeviče se Seferovičem končí odmávaným a posléze i odpískaným ofsajdem.
     
    12
    Úvod zápasu se nese ve znamení mnoha nepřesností na obou stranách, při vzájemné souhře si neporozuměli ani Hasebe se Seferovičem.
     
    14
    Ve čtrnácté minutě mají hosté k dispozici rohový kop.
     
    15
    Do následného Hazardova centru se prudce opřel hlavou Stranzl, jeho pokus ale proletěl nad domácí brankou o dobrý metr.
     
    17
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hosté sehráli povedenou rychlou akci po celé šíři útočné poloviny, v jejímž závěru Hrgota vybídl k zakončení THORGANA HAZARDA a mladší bratr slavnějšího Edena prostřelil bezmocného brankáře Wiedwalda!
    HAZARD - 0:1

     
    19
    O domácí kontr se pokoušel Anderson, frankfurtský stoper ale z dálky výrazně přestřelil branku hájenou Yannem Sommerem, předchůdcem Tomáše Vaclíka v Basileji.
     
    21
    Hosté se zlobí, neboť sudí Kircher sice počínání Hasebeho ve středu pole posoudil jako nedovolené, nicméně neponechal Borussii výhodu, která mohla hosty posunout do zajímavé příležitosti.
     
    22
    Borussia sehrála další pěknou fotbalovou akci, kdy Dominguez pronikl s balónem po levém křídle, přetaženým centrem vyzval k zakončení Traoreho, jenž ale nedokázal těžkou ránu levačkou z voleje sklopit a nasměroval ji vysoko nad domácí branku.
     
    24
    Hosté jsou v těchto fázích zápasu aktivnějším celkem, nicméně jejich útočná snaha je přeci jen přibrzděna ztrátou míče.
     
    24
    A po přechodu domácích na útočnou polovinu Seferovič vybojoval rohový kop ve prospěch Eintrachtu.
     
    25
    Rohového kopu se ujal Stendera, nicméně jeho centr nenašel nikoho v černo-červené barevné kombinaci a navíc podle reakce pomezního sudího Schiffnera míč při letu opustil hrací plochu.
     
    26
    Stendera získal před pokutovým územím dostatek prostoru k zakončení, jeho falšovaná rána ale prosvištěla nad hostující brankou.
    Stendera střílí nad
     
    28
    V nebezpečné střelecké pozici se ocitl Kramer, proti němu ale výborně zasáhl brankář Sommer.
    Kramerova šance
     
    29
    Po následném rohovém kopu se do zakončení prodral hostující stoper Jantschke, hlavou ale domácí branku přestřelil.
     
    30
    A další nebezpečná příležitost Borussie, to když atakovaný Nordtveidt dokázal propasírovat míč do běhu Kramerovi, kterému ale stačil včasným vyběhnutím zmenšit střelecký úhel brankář Wiedwald a tím zajímavou příležitost hostů zlikvidovat.
     
    30
    V závěru úvodní půlhodiny střílel zpoza hostujícího pokutového území Hasebe, avšak Japoncova rána postrádala přesnost.
     
    32
    Domácí gólman Wiedwald bude čelit dalšímu nebezpečí, neboť si musí stavit zeď po nedovoleném zákroku Russe.
     
    32
    Traore se z téměř třiceti metrů ale neodhodlal vystřelit a s načechraným centrem do pokutového území si domácí zadáci poradili.
     
    33
    Traore posadil parádní centr přímo na Hazardovu levačku a proti voleji mladého Belgičana musel Wiedwald rychle na zem, aby dokázal nebezpečnou ránu vyrazit!
     
    34
    Po následném rohovém kopu musel domácí brankář opět zasahovat, to když po Hazardově centru vykopl nebezpečnou hlavičku Stranzla, jenž skákal nikým neatakován na hranici brankoviště.
    Zákrok domácího brankáře
     
    35
    Hosté naprosto rozebírají defenzivu Eintrachtu! Po souhře s Dominguezem Hazard připravil střeleckou pozici pro Kruseho, jehož rána je sražena nad domácí branku.
     
    36
    Na opačné straně napřáhl k pořádné pumelici Medojevič, ovšem jeho prudká rána zamířila vysoko nad Sommerovu branku.
     
    38
    Útočné akce domácích zatím postrádají téměř veškerou přesnost a Frankfurt jen stěží zdolává kompaktní defenzivu soupeře.
     
    39
    Ta při dalším útočném snažení Eintrachtu nachytala v ofsajdové pasti Seferoviče, což neuniklo ani rozhodčím.
     
    40
    Frankfurt zatím absolutně nestačí a jen s velkým vypětím sil se výsledkově drží na dostřel! V další šanci hostů neuspěl Kruse.
     
    41
    Prvním žlutým hříšníkem zápasu se stává hostující stoper Jantschke za svůj atak na rozběhnutého Seferoviče.
    Faul hostujícího stopera
     
    43
    Seferovič na levém křídle využil značného zaváhání Korba, do jeho centru se položil Aigner, ovšem v těžké pozici vysoko přestřelil.
     
    45
    Seferovičovi ustřelil míč od kopačky naprosto čistým skluzem Jantschke, nicméně domácí útočník může být rád, že mu soupeř neustřelil i nohu.
     
    45
    Sudí Kircher k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po úvodním dějství vede Borussia Mönchengladbach ve Frankfurtu 1:0 a nutno podotknout, že vedení to je více než zasloužené. Hosté byli výrazně lepším týmem a nebýt zahazování velkých příležitostí, mohlo to být i větším rozdílem. O ten jednobrankový se postaral jedinou trefou prvního poločasu Thorgan Hazard.
     
    Fotbalisté obou celků se vrací před ochozy zaplněné Commerzbank Areny ve Frankfurtu a zdá se, že nedošlo k žádné změně v sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Je to potvrzené, oba týmy nadále pokračují v zahajovacích jedenáctkách.
     
    47
    Na dlouhý pas Oczipky si za hostující obranu naběhl Seferovič, nicméně výrazně blíže měl k míči brankář Sommer.
     
    48
    Právě Seferovič ale kvůli evidentním zdravotním potížím s ramenem zápas nedohraje, to vše je způsobené zákrokem Jantschkeho v samém závěru prvního poločasu a byť to po změně stran zkusil domácí útočník rozběhat, tak nakonec musí chtě nechtě přenechat své místo na hřišti Václavu Kadlecovi.
     
    50
    Traore se podle výroku sudího Kirchera dopustil nedovoleného prohřešku v souboji se Stenderou a byť se mu to vůbec nelíbí, bude se kopat proti hostující brance.
     
    51
    Následný Stenderův centr měl velmi dobré parametry, leč bohužel pro domácí pouze proletěl "ohněm" před brankou.
     
    52
    Hostům se povedenou kombinací podařilo kompletně rozebrat obranné řady Frankfurtu, nicméně na finální pas Kruseho Hrgota nedosáhl a navíc švédský útočník byl přistižen v postavení mimo hru.
     
    54
    Hosté se snaží o nápadité útočné souhry, ta další skončila nezdarem po nepřesné přihrávce Nordtveidta v pokutovém území Eintrachtu, kam se dostal po vtipném uvolnění od Kramera.
     
    54
    Václav Kadlec zahodil ohromnou příležitost! Někdejšímu sparťanskému forvardovi připravil Aigner téměř stoprocentní příležitost, proti Kadlecovi už stál pouze brankář Sommer, ten ale fantastickým zákrokem vytáhl Kadlecovu ránu nad branku!
    Kadlec neproměnil
     
    56
    A trest mohl přijít vzápětí na druhé straně! Po levém křídle se rozběhl Traore, všiml si u vzdálenější tyče naprosto osamoceného Hrgoty, tomu ale v poslední možnou chvíli stačil ukopnout míč od kopačky Oczipka, jinak by hostující útočník zakončoval do takřka odkryté branky.
    Obranný zákrok Oczipka
     
    58
    Hosté jsou nadále velmi nebezpeční, Kruse si v pokutovém území poradil s Madlungem, následný centr na nabíhajícího Hrgotu ale hlavou odvrací Anderson.
     
    59
    Opět v akci Kadlec, tentokrát se pokusil probít do zakončení individuálním průnikem, mezi třemi soupeři ale uspět nedokázal.
     
    62
    Útočná souhra Borussie po pravém křídle končí ofsajdem, ve kterém byl zachycen Kruse.
     
    63
    Kramer si na pravém křídle elegantně narazil míč s Nordtveidtem a následným projektilem nechal vyniknout brankáře Wiedwalda.
    Kramerova střela
     
    65
    Hrgota se pokusil na hrotu zpracovat nákop Stranzla, nicméně v této situaci jej důsledně pokryl Anderson.
     
    67
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Sektor hostujících fanoušků podruhé bouří radostí! Dominguez nejdříve vyzval k zakončení Hazarda, před ním ještě stačil ukopnout míč Madlung, nicméně balón se vrátil zpět k Dominguezovi, jenž nádherným centrem vyzval ke skórování IBRAHIMU TRAOREHO a Borussia naprosto zaslouženě vede o dvě branky!
    TRAORE - 0:2
     
    68
    Střídání domácích, Ignjovského nahrazuje Hideki Inui.
     
    68
    Žlutou kartou je napomenut Álvaro Domínguez za zákrok výrazně nad rámec pravidel ve středu pole.
     
    70
    V sobotu Frankfurt ve své Commerzbank Areně inkasoval pět branek od Stuttgartu a byť za dnešních sedmdesát zatím "pouze" dvě od Borussie Mönchengladbach, tak k těm pěti měli hosté vzhledem k obrovskému množství příležitostí také slušně nakročeno.
     
    71
    Domácí se usadili v hloubi útočné poloviny, zatím jim ale chybí veškerý nápad k nějakému překvapení pozorné defenzivy soupeře.
     
    72
    Neujala se ani rána Oczipky z dálky, které chybělo pár metrů k ohrožení brankáře Sommera.
     
    72
    Dvojitá změna v hostující sestavě, ze hry jsou staženi Hrgota s Traorem, které nahrazují Herrmann a Hahn.
     
    74
    Oczipkův vysoký centr nalezl pouze rukavice pozorného brankáře Sommera.
     
    77
    Bezmocným domácím fotbalistům chybí v ofenzivě naprosto vše, Madlung nákopem po pravém křídle nenašel nikoho ze spoluhráčů a míč pouze odevzdal soupeři.
     
    78
    A s Eintrachtem mohlo být ještě hůře, k velkému štěstí pro domácí ale na Herrmannův povedený centr jen o pár centimetrů nedosáhl nabíhající Kruse, jenž by jinak se zakončením býval neměl moc potíží.
     
    79
    Brankář Wiedwald je nadále v jednom ohni! Tentokrát na něj směřoval zcela osamocený Herrmann, pokusil se Wiedwalda obejít a zakončit do prázdné branky, nicméně domácí brankář se mu včas vrhl pod nohy a skvělým zákrokem zamezil dalšímu inkasování.
    Zákrok Wiedwalda
     
    81
    Nepřesná souhra Russe s Aignerem končí autovým vhazováním ve prospěch Borussie.
     
    84
    Inui se pokusil zaskočit Sommera stříleným centrem přímo do branky, zkušený brankář se ale překvapit nenechal a balón ukryl do svých rukavic.
     
    86
    Poslední střídání hostů, jednoho z hrdinů zápasu, Thorgana Hazarda, nahrazuje americký krajní obránce Fabian Johnson.
     
    87
    Inui napřáhl z osmnácti metrů a jeho nebezpečná tečovaná rána proletěla jen těsně vedle hostující branky, tentokrát už by Sommer neměl sebemenší šanci zasáhnout.
    Střela z dálky
     
    88
    Následný rohový kop už k ohrožení Sommerovy svatyně nevedl.
     
    89
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu se vstřelené branky dočkal i VÁCLAV KADLEC! Ten si naběhl za hostující obranu na skvělý pas Inuie, obešel brankáře Sommera a z úhlu nasměroval míč do prázdné branky!
    KADLEC - 1:2
     
    90
    Domácí evidentně spěchají a touží ještě po vyrovnání, zatím ale s míčem na kopačkách hrají hosté.
     
    90+1
    V úvodu tříminutového nastavení Inuie zválcoval bránící Jantschke a Frankfurt má možnost zajímavé standardní situace těsně vedle pokutového území a před brankou soupeře je i domácí brankář Wiedwald!
     
    90+1
    U vzdálenější tyče si našel prostor k zakončení Madlung, v záklonu ale hostující branku přestřelil.
     
    90+3
    Po parádní individuální akci Herrmanna měl pojištění výsledku na kopačce Kruse, ale domácí brankář Wiedwald si připisuje další z řady svých dnešních skvělých zákroků a vytáhl ránu mířící do šibenice!
    Výborný zásah Wiedwelda
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Končí zápas Eintrachtu Frankfurt s Borussií Mönchengladbach a po prohře 1:2 také vystoupení Eintrachtu v letošním ročníku německého poháru.

    Fotbalisté Borussie postupují naprosto zaslouženě, když si dnes vypracovali celou řadu gólových příležitostí, z nichž dokázali skórovat alespoň Hazard s Traorem. Utkání nakonec mělo i českou stopu, když střídající Václav Kadlec trefou v 89. minutě mírně zdramatizoval závěr zápasu, nicméně hosté si již postup uniknout nenechali. (22:23:42)

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 89. Kadlec – 17. Hazard, 67. Traore

    Karty:   41. Jantschke (MNC), 68. Domínguez (MNC)


    Eintracht Frankfurt: Wiedwald – Ignjovski (68. Inui), Madlung, Anderson, Oczipka – Russ, Hasebe – Aigner, Medojevič, Stendera – Seferovič (48. Kadlec)
    Náhradníci: Hildebrand – Chandler, Inui, Kadlec, Kinsombi, Lanig, Piazon

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Jantschke, Dominguez – Nordtveit, Kramer, Traoré (72. Hahn), Hazard (86. Johnson) – Kruse, Hrgota (72. Herrmann)
    Náhradníci: Blaswich – Brouwers, Hahn, Herrmann, Johnson, Raffael, Wendt

    Rozhodca: Kircher – Kempter, Schiffner