Manchester United U17 – FC Baník Ostrava U17 3:1 (kon.)
koniec
Manchester United U17
3:1 (2:1)
FC Baník Ostrava U17
Streda 29.10.2014, 17:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas
     
    V druhom polčase sa ešte presadil v 81. minúte Crosvery.
    Manchester United kontroloval väčšinu tohto zápasu, hráči Baníku Ostrava nedokázali využiť tých pár šancí, ktoré mali a zápas by vyzeral inak. Na druhej strane zase United tiež nevyužil šance v druhom polčase, inak by zvíťazil vyšším rozdielom.

    Ja vám ďakujem za pozornosť, futbalisti slávneho anglického veľkoklubu budú ešte ocenení pohárom pre víťazstvo v tomto turnaji pánom Telenskym.

    To je odo mňa na dnes všetko, prajem vám príjemný zvyšok večera. (18:48:24)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Ried si ešte na útočnej polovici vymenil loptu s Whelanom, následne ju už však pred bránkovou čiarou nedobehol.
     
    89
    Zápas sa už pomaličky chýli ku koncu. Futbalisti Manchestru United už prebrali kontrolu nad hrou, majú dvoj-gólový náskok a víťazstvo v prípravnom turnaji AquaCity Cup im už asi neujde.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester United U17: z ihriska odchádza Riley, prichádza Makela.
     
    87
    Šašinka sa najprv šikovne dostal cez Rileyho, následne hľadal ešte pred malým vápnom Jakuba Malého, no napokon si už defenzíva United postrážila protihráčov.
     
    85
    Z rohového kopu sa naskytla šanca pre Baník, no lopta, ktorú poslal Jakub Malý skončila bezpečne na rukách brankára Hendersona a Ostrava má teda ďalší rohový kop.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United U17: z ihriska odchádza Mc Tominay, Williams, prichádza Warren, Gomes.
     
    81
    Manchester United dal gól!
    Mladí futbalisti Manchestru United, alebo inak ich môžme nazvať "Young Red Devils" strieľajú tretí gól! Redmond sa predral pred šestnástkou, následne na pravú stranu posunul na hornú hranicu, kde stál RUARI CROSVERY. Ten sa ešte uvoľnil do medzery a potom ideálne ako ľavák krásne trafil priestor pri ľavej žrdi!
     
    79
    Callum Whelan dokázal pekne vysunúť kolmou prihrávkou do šestnástky Ruariho Crosveryho, no následne si už tohto futbalistu postrážili súperi a brankár Chmiel teda nemal žiadnu prácu.
     
    77
    Prvú žltú kartu v tomto zápase dostáva Jakub Malý, ktorý sa prezentoval nepekným útočným faulom na Jakea Kenyona. Ten bol v plnej rýchlosti a zozadu ho atakoval práve český hráč Malý.
     
    76
    Michal Matějček smeroval po prihrávku do priestoru pri rohovej zástavke, odcentroval smerom do pokutového územia, no v týchto priestoroch bol stopercentne istý Williams, ktorý zblokoval následnú prihrávku a do rúk ju už bezpečne uchopil brankár Henderson.
     
    74
    Stopér Manchestru United, Tultr Ried, si teraz príliš nerozumel s Joeom Rileyom, ktorý napokon nestriedal v predchádzajúcej zmene hráčov a ostáva na trávniku. Predovšetkým však Riley v tejto akcii nereagoval na Riedov krátky center smerom po pravej strane dopredu.
     
    73
    Jakub Bolf najprv pekne vycvičil Rieda na útočnej polovici, ktorému šikovne loptu posunul popod nohy. Následne však v bežeckom súboji uspel hráč United, ktorý využil svoju mohutnú postavu a loptu si bez problémov pokryl.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester United U17: z ihriska odchádza Riley, Gribin, prichádza Whelan, Crosvery.
     
    70
    Ďalšiu veľkú možnosť mal z rohového kopu Charlie Scott. Keďže Redmond, ktorý odviedol dobrú prácu pri bližšej žrdi, pretože dokázal predĺžiť na Scotta. Ten však v stopercentnej možnosti netrafil bránu!
     
    69
    Joe Riley vyšprintoval veľmi rýchlo po ľavej strane, následne dokázal pekne pri bližšej žrdi nájsť Devonteho Redmonda, no tam bol nakoniec ešte skvelý obranca Petr Hurta, ktorý odkopol na roh.
     
    67
    Prokop Farek získal loptu na pravej strane po tom, čo Šašinku bezpečne od nej odstavil Ried. Farekov dlhý vzdušný pas však ešte dokázal zachrániť Jakubov a následne Baníčania pokojne rozohrali.
     
    66
    V gólovej šanci sa ocitol Mario Telnar, ktorý sa zmocnil odrazenej lopty do šestnástky, pravačkou vypálil, no našťastie pre United bol v týchto priestoroch ešte Roshaun Williams, ktorému sa podarilo strelu mierne zblokovať a potom to bola pre Hendersona maličkosť ju uchopiť v rukách.
     
    64
    Devonte Redmond poslal krásny ľahučký center spoza hornej hranice šestnástky dovnútra pokutového územia, kde šiel pre loptu Callum Gribbin, ktorý sa snažil obstreliť brankára Chmiela, no zakončoval oblúčikom iba na hornú sieť brány!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 29. Riley, 41. Thompson, 81. Crosvery – 25. Šašinka

    Karty:   77. Malý (BOU)

    Nepremenená penalta: 15. Rashferd (MU U17), mimo


    Manchester United U17: Dorrington – Ried, Scott, Tuanzebe ("C"), Williams, Thompson, Riley, Mc Tominay, Rashferd, Gribbin, Dearney
    Náhradníci: Henderson – Redmond, Burne, Crosvery, Rathbure, Makela, Kenyon, Gomes, Whelan, Warren

    FC Baník Ostrava U17: Chmiel – Macik, Jiří Novák ("C"), Farek, Malý, Granečný, Chvěja, Freit, Čech, Šašinka
    Náhradníci: Virec – Telnar, Bolf, Jakubov, Hurta, Kania, Matějček

    Rozhodca: Milan Maliňák – Marcel Maličký, Branislav Maličký