Čeljabinsk – A. Mytišči 2:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Dinamo Minsk 2:6 (kon.) | Nižnekamsk – Záhreb 4:3 (1:0 po s.n.)
Togliatti – HC Slovan 3:6 (kon.)
koniec
Lada Togliatti
3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Piatok 24.10.2014, 17:30 • Arena Lada (kapacita 6,600 divákov) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Lada Togliatti

    Domáci hokejisti sa aktuálne nachádzajú na 8.mieste v tabuľke Východnej konferencie so ziskom 21 bodov. Najproduktívnejším hráčom Lady v doterajšom priebehu súťaže je so ziskom 12 bodov (4+8) Jurij Petrov, najlepším strelcom tímu je s 5 gólmi Semjon Valujsky. V domácom tíme pôsobí aj dvojica slovenských hráčov, obrancovia Karol Sloboda a Peter Podhradský, kariéra obidvoch slovenských hokejistov v tíme Lady je úzko spätá s bratislavským Slovanom, ktorého sú títo hráči odchovancami, Podhradský pôsobil naposledy v Slovane ešte v sezóne 1990/2000, teda pred odchodom do zámoria, aktuálne je však zranený a tak pravdepodobne do dnešného stretnutia nezasiahne. Karol Sloboda sa naposledy v drese Slovana objavil v sezóne 2005/2006, ktorú dohral v Skalici a potom sa presunul do českej extraligy, v ktorej vytrval až do uplynulej sezóny.


    Tabuľka produktivity:

    1.Jurij Petrov 12 bodov (4+8)
    2.Alexander Černikov 8 bodov (1+7)
    3.Martin Zatovič 8 bodov (4+4)
    4.Semjon Valujsky 8 bodov (5+3)
    5.Peter Podhradský 6 bodov (2+4)

    Posledných 5 zápasov:

    Lada Togliatti 2:1 Medveščak Záhreb
    Lada Togliatti 1:3 Dinamo Minsk
    Lada Togliatti 2:1 Atlant Moskovská oblasť (1:0 ts)
    Lada Togliatti 3:4 Traktor Čeljabinsk
    Neftechimik Nižnekamsk 1:4 Lada Togliatti


    HC Slovan Bratislava

    Hráči bratislavského Slovana sa aktuálne nachádzajú na 10 mieste v tabuľke Západnej konferencie so ziskom 26 bodov. Na 8.miesto zaručujúce účasť v play-off strácajú hokejisti z hlavného mesta Slovenska aktuálne 2 body. Najproduktívnejším hráčom Slovana v doterajšom priebehu súťaže je so ziskom 20 bodov košický odchovanec Ladislav Nagy, ktorý je zároveň aj najlepším strelcom, keď doposiaľ zaznamenal 12 gólov. Zverenci trénera Petriho Matikainena týmto zápasom ukončia trip na ihriskách súperov a najbližšie sa predstavia domácim divákom vo štvrtok 30.10.2014, v zápase proti Sibiru Novosibirsk, so začiatkom o 19:00 hod.

    Predpokladaná zostava: Backlund – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster, Mihalik – Bartovič, Surový, Bližňák – Vondrka, Nedorost, Netík – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, White, Kudrna.

    Zdroj: hcslovan.sk

    Tabuľka produktivity:

    1.Ladislav Nagy 20 bodov (12+8)
    2.Žiga Jedlič 11 bodov (4+7)
    3.Michal Vondrka 9 bodov (5+4
    4.Matt Murley 8 bodov (4+4)
    5.Rok Tičar 8 bodov (1+7)

    Posledných 5 zápasov:

    Neftechimik Nižnekamsk 1:3 Slovan Bratislava
    Jugra Chanty-Mansijsk 3:4 Slovan Bratislava (0:1 ts)
    Traktor Čeljabinsk 3:2 Slovan Bratislava
    Medveščak Záhreb 1:0 Slovan Bratislava
    Slovan Bratislava 2:4 Jokerit Helsinki
     
    Úvodné zostavy:

    Lada Togliatti: Ježov (Glass) – Barancev, Podhradský, Šulakov, Hunkes, Vorobjov(A), Romanov, Ogurcov, Stulov – Petrov(A), Golubev, Černikov, Nikitenko(C), Valujsky, Fedorov, Zatovič, Belousov, Šenfield, Šarov, Mastrjukov, Bocharov

    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen(A), Foster, Starosta, Brejčák – Bližňák, Surový, Bartovič(C), Nedorost, Netík, Vondrka, Nagy(A), Tičar, Jeglič, Lunter, White, Kudrna

    Rozhodcovia: Beljajev,Romasko – Otmachov, Palej.
     
    Hráči nám už nastupujú na hraciu plochu, domáci nastupujú na dnešný zápas v modrých dresoch, hostia z Bratislavy pre dnešok zvolili biele dresy s orlom na hrudi.
     
    Nasledujú hymny obidvoch krajín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Úvodné vhadzovanie v dnešnom stretnutí vyhrali domáci hokejisti, ktorý začínajú rozohrávku spoza vlastnej bránky.
     
    01:06
    Veľká šanca Slovana! Po pravej strane sa do útočného pásma natlačil Václav Nedorost, ktorý sa dostal aj do zakončenia, jeho bekhandový pokus však Ježov zlikvidoval a nasleduje len vhadzovanie v obrannom pásme Lady.
     
    01:53
    Backlund teraz akrobaticky zachytil nahodený puk a Slovanisti môžu začať s rozohrávkou.
     
    02:19
    Slovan začal aktívne, čo pravdepodobne domáci nečakali a úvodným tlakom hostí sú mierne prekvapení. Nasleduje vhadzovaie pred Ježovom.
     
    02:51
    Platonický tlak hostí, počas ktorého si Slovan nedokázal vypracovať v útočnom pásme žiadnu šancu ukončuje nepresná prihrávka a pri puku sú už domáci.
     
    03:50
    Backlund rozohráva s veľkým kľudom, švédsky brankár v službách Slovana nemusel doposiaľ riešiť žiadnu vážnejšiu situáciu.
     
    04:21
    Slovan si zahrá presilovú hru. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Romanov.
     
    04:46
    Hostia sa teraz previnili postavením mimo hry a nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme, ešte predtým sme videli prudkú strelu od modrej čiary, ktorej autorom bol Foster, dorážať sa snažiť Tičar.
     
    06:12
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól strelil SERSEN.Asistencia: Vondrka.
    Slovan teraz v útočnom pásme dlho čakal na vhodný moment pre strelu, pričom Vondrka s Barankom si vymenili puk azda trikrát, nakoniec sa však ku strele spoza kruhov po prihrávke od Vondrku odhodlal MICHAL SERSEN, ktorý prudkou strelou z prvej vyháňa Romanova z trestnej lavice.
     
    06:12
    Domáci v plnom počte.
     
    07:58
    Hostia sú od úvodu aktívnejší a majú viac z hry, pričom svoj tlak korunovali úvodným gólom. Uvidíme ako a či vôbec dokážu domáci odpovedať.
     
    08:52
    Čiarový rozhodca teraz ukazuje aby sa hralo, Slovan začína rozohrávku od Backlunda, ktorý za bránkou zachytáva nahodený puk od domácich.
     
    09:30
    Slovan sa teraz previnil zakázaným uvoľnením a nasleduje vhadzovanie pred Backlundom.
     
    10:06
    Domáci budú hrať presilovú hru, jeden z domácich pravdepodobne inkasoval úder hokejkou do tváre.
     
    10:28
    Žiga Jeglič dostáva trest 5+DKZ, po údere lakťom do tváre domáceho hokejistu, ktorým je Jurij Petrov. Na trestnej lavici vidíme Andreja Kudrnu, ktorý si išiel odsedieť trest za svojho spoluhráča.
     
    11:48
    Domácim sa zatiaľ presilová hra veľmi nedarí, Backlund doposiaľ nemusel riešiť vážnejšiu situáciu.
     
    12:50
    Backlund teraz radšej podržal puk a nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Slovana.
     
    12:55
    Jeden z hráčov hostí bezprostredne po vhadzovaní vyhadzuje puk až k domácemu brankárovi.
     
    13:21
    Hostia sa teraz v oslabení dostali do prečísllenia, pričom s pukom si do útočného pásma nakorčuľoval rýchly Václav Nedorost, ktorého prihrávku na lepšie postaveného spoluhráča prekazil v poslednom momente jeden z domácich.
     
    14:18
    Domácim sa táto dlhá presilová hra nedarí a z hľadiska počuť piskot, Slovan bráni naozaj dobre.
     
    15:03
    Togliatti dáva gól! Gól strelil MASTRJUKOV. Asistencia: Stulov
    Veľmi nešťastný moment pre hostí! Po strele od Sharova, ktorú dokázal Backlund vyraziť sa puk nešťastne odrazil od Tomáša Starostu presne na hokejku Mastrjukova, ktorý už nemal problém ho dopraviť do brány.
     
    15:32
    Domáci si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie v hre Martin Štajnoch.
     
    16:55
    Domáci hokejisti sa teraz previnili postavením mimo hru, keď jeden z hostí skvele vytlačil Petra Podhradského do stredného pásma.
     
    18:31
    Veľký závar pred bránkou hostí teraz ukončuje až zásah Backlunda, ktorý prerušuje hru, do zakončenia sa dostal Valujsky.
     
    18:31
    Lada prevzala iniciatívu a je aktívnejšia, hostí pribrzdilo vylúčenie Jegliča a 5 minútové oslabenie.
     
    19:01
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    19:15
    Ježov teraz kryje nahodený puk od jedného z hostí zo stredného pásma a domáci tak môžu podniknúť jeden z posledných útokov v prvej tretine.
     
    19:55
    Michal Sersen teraz neváhal a poslal na Ježova strelu švihom z ľavého kruhu, domáci brankár zasahuje a prerušuje hru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli dve úseky hry, v tom prvom dominovali hosťujúci hokejisti, ktorý mali lepší vstup do zápasu a korunovali ho vedúcim gólom rodáka z Gelnice Michala Sersena, v tom druhom boli zase lepší domáci, ktorých posadila na koňa nedisciplinovanosť hostí, pričom treba poznamenať že slovinský legionár Žiga Jeglič v dnešnom zápase dohral, keďže inkasoval päťminútový trest do konca zápasu. Iba upravím že sa jednalo o faul lakťom a nie o hru so zdvihnutou hokejkou, úder do tváre inkasoval domáci Jurij Petrov. Uvidíme čo nám prinesie druhá tretina, ktorá sa začne približne o 18:20 hod.
     
    Štatistiky po prvej tretine

    Strely na bránku: 7 – 7
    Úspešnosť zákrokov: 85.71% – 85.71%
    Vylúčenia: 1 – 2
    Vyhraté vhadzovania: 5 – 11
     
    Informácia o počte divákov:

    Dnešné stretnutie sleduje 5 600 divákov
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine vyhrali domáci hokejisti, ktorý sa ihneď dostali do útočného pásma nahodeným pukom, ktorý Backlund spoza bránky rozohral len na jedného z domácich a môže byť rád že domáci hokejista bol z uhla.
     
    21:21
    Hostia sa teraz previnili postavením mimo hru a nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    21:50
    Romanov po druhý krát oslabuje v dnešnom zápase svoje mužstvo, na trestnú lavicu tentokrát odchádza za seknutie, ktoré si odniesol Ladislav Nagy.
     
    22:03
    Domáci vyhadzujú puk cez všetky čiary až k Backlundovi, ktorý teraz pristavil puk Barankovi a ten začína s rozohrávkou od vlastnej bránky.
     
    22:47
    Netík sa teraz na modrej čiare oprel do strely, avšak puk končí len zblokovaný na tele jedného z domácich, ktorý následne vyhadzuje puk až ku brankárovi hostí.
     
    23:56
    Presilovú hru ukončuje zásah Ježova, ktorý si poradil so strelou švihom od Nagya. Romanov je už na ľade a pokračuje sa s plným počtom hráčov na hracej ploche.
     
    24:26
    Slovanu táto presilová hra veľmi nevyšla a dokázal si vytvoriť len platonický tlak. Presilové hry dnes pôsobia na obidve mužstvá ako svetená voda, to mužstvo ktoré má k dispozícii presilovú hru vzápätí aj preberie iniciatívu a je aktívnejšie.
     
    25:28
    Slovan teraz strelil gól, ktorý však neplatí! K strele od modrej čiary sa odhodlal Michal Sersen, ktorého strelu sa snažil doraziť Michal Vondrka. Domáci brankár mal však pravdepodobne puk už pod kontrolou a Vondrka dorážal už počas prerušenej hry, za to inkasuje hosťujúci hráč trest na dve minúty a Lada si zahrá presilovú hru.
     
    26:33
    S pukom do útočného pásma sa teraz dostal Ladislav Nagy, ktorý sa dokázal dostať aj do zakončenia a hra je nakoniec prerušená, pretože bránka domácich opustila svoje miesto. Výborná práca Nagya v oslabení.
     
    27:28
    Vondrka je na ľade a Slovan je v plnom počte.
     
    27:50
    Vondrka si ešte niečo vysvetľoval s jedným z hlavných rozhodcov počas reklamnej prestávky. Reči sú však už zbytočné, pokračuje sa za nerozhodného stavu a k dispozícii máme ešte zhruba polovicu riadneho hracieho času.
     
    28:14
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól strelil NETÍK. Asistencie Nedorost
    Tak predsa len sa Slovan ujíma vedenia! Presadil sa český útok v zložení Vondrka – Netík – Nedorost. Strelcom gólu je TOMÁŠ NETÍK, ktorý po prihrávke z ľavej strany od Nedorosta neváhal a prudkou strelou z prvej prekonáva Ježova, ktorý bol tentokrát len v úlohe štatistu a na túto strelu z ľavého kruhu si ani nesiahol.
     
    30:45
    Domáci sa teraz dostali po chybnej rozohrávke hostí do prečíslenia, Zaťovič však zvolil strelu namiesto prihrávky, Backlund jeho pokus vyráža hruďou.
     
    31:08
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól strelil STAROSTA. Asistencie Vondrka, Netík
    Micha Vondrka teraz na pravej strane zdvihol hlavu a skvelou prihrávkou našiel v ľavom kruhu TOMÁŠA STAROSTU, ktorý sa skvele uvoľnil a mal priestor sa domáceho brankára opýtať kam to chce, Starosta nakoniec zvolil strelu z prvej a prekonáva Ježova, keď puk umiestnil pod vyrážačku domáceho brankára.
     
    32:54
    Slovan ma skvele nakročené k víťazstvu v dnešnom stretnutí. Domáci kopia chyby v obrane, čo vedia rýchli hráči hostí dokonale využiť.
     
    33:11
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól strelil NAGY. Asistencie Bartovič
    Hostia vedú už o tri góly! Krásny hokejový moment! Hostia sa dostali do prečíslenia, pričom s pukom do pásma sa dostal Bartovič, ktorý našiel prihrávkou z ľavej strany LADISLAVA NAGYHO a ten si krásne položil Ježova v bránke domácich, dal si puk na forhend a popri ležiacom brankárovi domácich zasunul puk do bránky.
     
    33:11
    Oddychový čas domácich.
     
    34:21
    Backlund teraz podržal svoje mužstvo, keď sa jeden z domácich dostal do zakončenia z bezprostrednej blízkosti, brankár hostí chvíľu nevedel kde má puk, nakoniec však obrancovia Slovana túto tutovku domácich zažehnali a puk je už ďaleko od Backlundovej bránky.
     
    35:47
    Hráčom domácich, ktorý sa dostal do zakončenia bol Šarov, brankár hostí drží svoje mužstvo nad vodou dobrým výkonom.
     
    36:34
    Bartovič teraz prihrávkou z pravej strany hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov pred bránkou, puk však končí len na hokejkách domácich zadákov.
     
    37:52
    Po zásahu domáceho brankára sa bude vhadzovať v obrannom pásme Lady.
     
    38:20
    Nedorost sa teraz ocitol na ľade a miesto puku trafil domáceho hokejistu, ktorý padá na ľad a domáci si zahrajú presilovú hru. Hlavný rozhodca bol blízko tohto momentu a hostia si tak zbytočným faulom komplikujú cestu za víťazstvom.
     
    38:56
    Backlund opäť zariskoval s rozohrávkou a poslal puk priamo na hokejku jedného z domácich.
     
    39:01
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    39:47
    Hostia vyhadzujú puk až ku domácej bránke a zdá sa že sa už ubránia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Slovan v druhej tretine vykročil veľkým krokom v ceste za víťazstvom v dnešnom stretnutí, keď sa postupne presadili Netík, Starosta a Nagy. Tretia tretina, v ktorej sa o všetkom rozhodne sa začne približne o 19:12 hod.
     
    Štatistiky po druhej tretine

    Strely na bránku: 16 – 17
    Úspešnosť zákrokov 76.47% – 93.75%
    Vyhraté vhadzovania: 18 – 25
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:02
    Puk končí po úvodnom vhadzovaní v tretej tretine až u Glassa a domáci začínajú s rozohrávkou od vlastnej bránky.
     
    40:27
    Nedorost, ktorý bol vylúčený ešte v druhej tretine je už na ľade a Slovan hrá s plným počtom hráčov.
     
    41:31
    Český útok Slovana teraz podržal puk v útočnom pásme a brankár domácich radšej prerušil hru.
     
    41:56
    Dôležitá informácia: V prestávke medzi druhou a treťou tretinou došlo v tíme Lady k zmene brankárov, Ježova nahradil Glass.
     
    42:23
    Togliatti dáva gól! Gól strelil BOCHAROV.
    Krásna individuálna akcia domáceho BOCHAROVA, ktorý sa dostal s pukom do útočného pásma, v ktorom si krásne obhodil Tomáša Starostu a strelou z bezprostrednej blízkosti prekonáva Backlunda.
     
    44:37
    Belasý teraz prežívajú krušné chvíle, domáci hokejisti ich dokázali dostať pod veľký tlak.
     
    45:30
    Valujsky odchádza na trestnú lavicu a Slovan si zahrá presilovú hru, čo sa nepáči domácemu publiku z ktorého sa ozýva piskot. Valujsky zbytočne dohrával súboj v strednom pásme.
     
    46:09
    Po pravej strane sa teraz natlačil pred domáceho brankára Tomáš Surový, ktorý sa dokázal dostať aj do zakončenia, jeho strelu však Glass vyráža.
     
    46:57
    Domáci hokejisti sú aktívny aj v oslabení, ich túžba po víťazstve je momentálne väčšia. Slovan sa sústredí najmä na defenzívu.
     
    47:30
    Domáci v plnom počte.
     
    47:38
    Glass teraz radšej podržal puk a vhadzovanie v obrannom pásme Lady sa zopakuje, oba tímy striedajú.
     
    47:54
    Backlund teraz zasahuje po strele jedného z domácich hráčov, ktorého sa nechali hostia prepracovať do výbornej streleckej pozície, brankár hostí vyráža puk hruďou.
     
    48:51
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól strelil BARTOVIČ.Asistencia: Nagy.
    Slovan už asi definitívne rozhoduje o svojom víťazstve v dnešnom stretnutí. Po prihrávke z pravej strany od Ladislava Nagya sa presadil MILAN BARTOVIČ, ktorý si dal puk na bekhand a strelou ponad vyrážačku prekonáva Glassa v bránke Lady, ktorý po tom čo vymenil na začiatku tretej tretiny Ježova kapituluje po prvý krát.
     
    50:08
    Na ľade teraz ostáva ležať v útočnom pásme domáci Barancev, ktorý dostal zásah pukom do tváre.
     
    50:08
    Domáci hokejista je už v poriadku, mierne otrasený je v opatere tímových lekárov na striedačke Lady.
     
    50:57
    Slovan kontroluje hru, domáci sa aj napriek nepriaznivému stavu nevzdávajú a útočia do plných. Treba poznamenať že hokejisti Slovana sú v dnešnom stretnutí mimoriadne efektívni, keď potrestali doposiaľ všetky veľké chyby domácej obrany.
     
    52:50
    Posunutá bránka hostí teraz prerušuje hru, do bránky hostí teraz padol jeden z domácich hráčov.
     
    53:15
    Aj atmosféra v Lada Aréne už nie je taká ako na začiatku zápasu, čaká sa už len na záver stretnutia, v ktorom Slovan jasne dominuje.
     
    53:55
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól strelil MILAN BARTOVIČ. Asistencia: Ladislav Nagy.
    Dvojica Bartovič – Nagy sa pred malou chvíľou postarala o tretí gól, ktorý táto dvojica v dnešnom stretnutí zaznamenala. Nagy skvele napádal rozohrávku domácich, podarilo sa mu vypichnúť puk jednému z domácich hokejistov, ku ktorému sa dostal pred bránkoviskom MILAN BARTOVIČ a ten už nezaváhal a poslal strelou puk za Glassa.
     
    54:05
    Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Fedorov. Presilová hra pre Slovan.
     
    56:05
    Domáci v plnom počte.
     
    56:54
    Togliatti dáva gól! Gól strelil BELOUSOV.
    Krásna individuálna akcia BELOUSOVA, ktorý sa dostal po ľavej strane do útočného pásma a následne do samostatného úniku, položil si Backlunda, zabrzdil a umiestnil puk do prázdnej bránky. Krásny hokejový moment.
     
    57:43
    Domáci sa ešte snažia útočiť, pochybujem však o tom že je v ich silách streliť tri góly v priebehu troch minút.
     
    58:01
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:56
    Hostia už len odovzdávajú puk a sústreďujú sa na pozornú defenzívu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu. Slovan Bratislava ukončuje trip na ihriskách súperov víťazstvom na ľade Lady Togliatti v pomere 3:6. Najbližší zápas odohrajú hokejisti Slovana v domácej Slovnaft Aréne, vo štvrtok 30.10.2014 o 19:00 hod. proti Sibiru Novosibirsk. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám ešte príjemný zvyšok večera. (19:46:14)

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 16. Mastrjukov (Stulov), 43. Bocharov (Nikitenko), 57. Belousov – 7. Sersen (Vondrka), 29. Netík (Nedorost), 32. Starosta (Vondrka, Netík), 34. Nagy (Bartovič), 49. Bartovič (Nagy), 54. Bartovič (Nagy)


    Lada Togliatti: Ježov (od 40:01 Glass) – Barancev, Podhradský, Šulakov, Hunkes, Vorobjov(A), Romanov, Ogurcov, Stulov – Petrov(A), Golubev, Černikov, Nikitenko(C), Valujsky, Fedorov, Zatovič, Belousov, Šenfield, Šarov, Mastrjukov, Bocharov
    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen(A), Foster, Starosta, Brejčák – Bližňák, Surový, Bartovič(C), Nedorost, Netík, Vondrka, Nagy(A), Tičar, Jeglič, Lunter, White, Kudrna

    Rozhodca: Beljajev,Romasko – Otmachov, Palej

    Diváci: 5600