Čeljabinsk – Dinamo Minsk 2:3 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – A. Mytišči 2:3 (0:2 po s.n.) | Nižnekamsk – HC Slovan 1:3 (kon.)
Togliatti – Záhreb 2:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Atlant Mytišči
Streda 22.10.2014, 15:30 • Jugra Aréna • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam vás pri sledovaní zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy! Dnes od 15:30 nastúpi v Jugra Aréne domáca Jugra Chanty-Mansijsk, ktorá si zmeria sily s hokejistami Atlantu Mytišči. Duelom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Jugra Chanty-Mansijsk sa momentálne nachádza až na desiatej priečke tabuľky Východnej konferencie so ziskom 18 bodov. Jugra strelila dokopy 45 gólov a 50 inkasovala. Aktuálne v posledných troch zápasoch získala štyri body, pretože vyhrala po predĺžení a následne dvakrát prehrala. Naposledy Mansijsk doma podľahol Slovanu Bratislava po nájazdoch 3:4, a to v zápase vyhrávali domáci už 3:1. Jugra sa teda potrebuje z tejto prehry čo najrýchlejšie otriasť a nastúpiť do ďalšieho zápasu s veľkým sebavedomím.

    Atlant Mytišči je na tom tabuľkovo o niečo horšie, no má na konte viac bodov. To preto, že klub z hlavného mesta Ruska figuruje v Západnej konferencii a tam mu patrí trinásta pozícia. Skóre hostí sa od domáceho mužstva líši len počtom inkasovaných gólov a aj to je minimálny rozdiel. Mytišči totižto inkasovalo 51 gólov. Z posledných troch zápasoch získali hostia šesť bodov, keď raz vyhrali po nájazdoch, prehrali po nájazdoch a zvíťazili v riadnom hracom čase. Naposledy naplno bodovali na ľade Nižnekamsku, kde Neftechimik zdolali tesne 2:3.

    Ako sa teda toto stretnutie bude vyvíjať a kto v ňom zvíťazí sa dozviete, keď budete sledovať náš on-line textový prenos. Želám vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Goriačevskich) – Sergejev, Pepeliajev, Larsen, Ternavskij, Stalnov, Sokolov, Mamkin, Putilov – Maxwell, Gorbunov, Kašpar, Magogin, Bulianskij, Gusev, Čibisov, Romancev, Medvedev, Korenev, Tochitskij, Jacenko

    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Dyblenko, Gilroy, Ťuliapkin, Nemec, Korobov, Rukavišnikov, Baldajev – Engqvist, Černov, Šmelov, Potapov, Majorov, Glukov, Igor Radulov, Taraťukin, Jašin, Voronin, Leščenko, Levickij, Sošnikov

    Rozhodca: Karabanov, Safiullov – Sadovnikov, Nazarov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:00
    Začal sa už zápas medzi Jugrou Chanty-Mansijsk a Atlantom Mytišči. Domáci nastúpili v modrých dresoch a hostia z Mytišči v žltých.
     
    02:01
    Jugra dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! NIKITA GUSEV sa dokázal pekne uvoľniť na ľavej strane, zasekol si Dmitrija Korobova, prišiel na dolnú časť ľavého kruhu a odtiaľ krásne namieril do pravého horného rohu!
    Bez asistencie.
    Nikita GUSEV - 1:0
     
    02:37
    Iľja Korenev sa z rohu klziska snažil kľučkami prepracovať do zakončenia, no následne iba zakopol o zadnú konštrukciu brány a následne sa bránka posunula, čo znamenalo prerušenie hry.
     
    03:02
    Michail Ťuliapkin vystrelil od modrej čiary švihom, no nanešťastie jeho strela netrafila priestor brány.
     
    03:30
    Obe mužstvá prestriedali a hostia môžu začať svoju akciu bezpečne od vlastnej brány, ktorú stráži Engren.
     
    03:54
    Nepodarilo sa im však nahodením puku usadiť sa v útočnom pásme, domáci následne získali puk, ale ich pokus o útok tiež nedopadol dobre.
     
    04:26
    Arťom Bulianskij sa pretlačil z pravého kruhu poza bránu, no následne mu bol puk vypichnutý. Domáci však ešte držia útočné pásmo.
     
    04:54
    Magogin si pripravil puk v medzikruží a zakončoval z nebezpečnej pozície, no napokon gólman Engren nemusel zasahovať, keďže puk letel vedľa brány.
     
    05:27
    Ivan Jacenko vystrelil z ľavého kruhu, no jeho zakončenie spoza hráča smerovalo iba mimo brány.
     
    05:57
    Arťom Černov nebezpečne nahadzoval z horného vrcholu pravého kruhu na bránu, v ktorej však bol pozorný gólman Birjukov, ktorý puk s prehľadom zachytil vo svojej výstroji.
     
    06:15
    Presilovka pre hostí. Arťom Ternavskij dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    06:24
    Na úvod oslabenia perfektne vyviezol puk z obranného pásma von Ben Maxwell, zastavil sa s ním v rohu klziska a chvíľu ho tam pozdržal, aby nazbieral cenné sekundy.
     
    07:02
    Hráčom Atlantu Mytišči zatiaľ presilová hra veľmi nevychádza. Domáci tentokrát zachytili puk v stredovej tretine, vzali si ho do obranného pásma, počkali na pohyb súpera a potom puk odstrelili.
     
    07:52
    Hosťujúcim hokejistom sa kráti presilovkový čas a problém je v tom, že sa vôbec nevedia usadiť v útočnom pásme, domáci bez problémov kontrolujú hru.
     
    08:15
    A v týchto chvíľach už Ternavskij nabehol na ľad, naozaj sme v presilovke hostí nevideli ani jedinú strelu na bránu.
     
    08:52
    Bulianskij obetavo získal puk za bránou, následne posunul na pravý kruh, kde bol Gusev, ktorý vyskúšal pozornosť gólmana Atteho Engrena, ten v strehu puk zachytil vo výstroji.
     
    09:26
    Domáci nepredviedli plynulý pohyb cez útočnú modrú čiaru, znamenalo to postavenie mimo hry.
     
    09:46
    Arťom Černov strieľal z tesnej blízkosti Birjukova bekhendom po prihrávke z rohu klziska od svojho spoluhráča, no gólman Jugry s istotou puk vyrazil svojou výstrojou.
     
    10:41
    Hosťujúci hokejisti sa nasťahovali na nejaký moment do útočného pásma, po chvíli však hráči v modrých dresoch dokázali puk vybojovať a súpera odstrániť z obranného pásma.
     
    11:37
    Jugra dal gól!
    Domáca "garda" sa dostáva do dvoj-gólového vedenia v tomto zápase! Gusev mal puk pri mantineli v okolí ľavého kruhu a krásne našiel v medzikruží voľného IGORA MAGOGINA, ktorý si pripravil puk a švihom do protipohybu brankára trafil miesto pod jeho pravým ramenom, čiže ho prekonal takzvaným teplomerom!
    Asistencia: Nikita Gusev.
    Igor MAGOGIN - 2:0
     
    12:27
    Domáci bezpečne získali puk v obrannom pásme, prestriedali a pomaly začnú tvoriť novú útočnú akciu. Nemusia sa však veľmi ponáhľať, stačí im, ak do konca prvej tretiny udržia tento stav.
     
    12:58
    Teraz sa však hra sťahuje pred gólmana Michaila Birjukova, ktorý si bude musieť dať pozor na vhadzovaní, keďže jeho spoluhráči vyhodili puk iba na icing.
     
    13:06
    Igor Radulov sa zmocnil puku v medzikruží, následne vystrelil ku pravej žrdi, Birjukovovi puk vypadol ku žrdi, no tam nebol žiaden hráč Mytišči, ktorý by skóroval!
     
    13:45
    Na opačnej strane mal gól na hokejke Nikita Gusev, ktorý si našiel miesto na ľavej strane v medzikruží, nabil mu tam Magogin, no Gusev trafil iba zázračnú hokejku brankára Engrena, ktorá sa znenazdajky zjavila v mieste, na ktoré Gusev strieľal!
     
    14:34
    Vhadzovať sa bude po ľavej ruke gólmana Atteho Engrena, ktorý pre istotou zachytil puk v lapačke, nahodili ho na neho domáci zo stredného pásma, ale pre každú bezpečnosť nechal hru prerušiť.
     
    14:51
    Za bránou Mytišči sa bojovalo pár sekúnd, následne sa podarilo hosťujúcim hráčom získať puk a založiť útok.
     
    15:36
    Domáci nahodili puk, následne ho hostia získali, ale odstrelili ho len do stredného pásma, kde už vzápätí kraľovali hráči Jugry.
     
    16:02
    Lukáš Kašpar sa ideálne z rohu klziska natlačil pred brankára Engrena, no napokon sa puk odrazil od žŕdky iba na bočnú sieť!
     
    16:15
    Hru teraz pre istotu prerušil Birjukov, ktorý do lapačky zachytil nahodený puk od Olega Jašina, ktorý na bránu strieľal od mantinelu z ľavého kruhu.
     
    16:52
    Baldajevovi sa nepodarilo prihrávku od Voronina zachytiť na modrej čiare, následne sa domáci hokejisti dostali do útočného pásma, no zakončenie z toho napokon nebolo.
     
    17:43
    Michail Glukov si vytvoril miesto v medzikruží, dostal krížnu prihrávku na strelu z prvej, no napokon puk netrafil ideálne a kus čiernej gumy skončil v rohu klziska.
     
    18:16
    Gólman Birjukov s pokojným výrazom zachytil nahodený puk od Sergeja Šmelova, ktorý sa týmto spôsobom snažil o zisk pásma, a to sa mu podarilo.
     
    18:48
    Magogin prihral Čibisovovi puk na útočnú modrú čiaru iba na korčule, čo znamenalo, že mu odskočil do stredného pásma a potom ho potiahol do útočného, čo je už proti pravidlám, teda znamená to ofsajd.
     
    19:17
    Andrej Sergejev napriahol svoju hokejku na modrej čiare, no následne delovkou mieril iba do súperovho obrancu, ktorý strážil priestor v medzikruží.
     
    19:49
    Denis Gorbunov sa sám pretlačil na dolnú časť ľavého kruhu, odkiaľ však bolo jeho zakončenie nepresné.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli dominanciu domácich hokejistov, ktorí sa dostali do vedenia na rozdiel dvoch gólov, keď v tretej minúte skóroval Gusev a o deväť minút ho napodobnil Magogin.
    Druhá tretina sa začína približne o 16:20.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    22:37
    Ospravedlňujeme sa vám za menší technický výpadok od začiatku druhej tretiny. Odteraz vám už prinesieme znovu príspevok po príspevku.
     
    23:01
    Ivan Jacenko sa natlačil po pravom krídle, zakončoval nepríjemne švihom z tesnej blízkosti, no gólman Engren bez problémov dokázal puk vyraziť.
     
    23:51
    Denis Gorbunov sa teraz začudoval, odkiaľ dokázal puk vyhodiť, keď ho z obranného pásma nedopatrením poslal až na striedačku.
     
    23:51
    Na trestnú lavicu odišiel domáci hráč Ben Maxwell, čo znamená presilovú hru pre hostí. Odišiel na dve minúty za vyhodenie puku.
     
    24:12
    Hostia teda získali druhú presilovú hru v tomto zápase. Určite si želajú, aby bola úspešnejšia než tá predošlá, v ktorej ani len nevystrelili.
     
    24:56
    Prihrávky v útočnom pásme, po kruhoch, na modrej čiare, no žiaden strelecký pokus.
     
    25:13
    Teraz sa však Birjukovovi mierne pripomenul Maxim Majorov, ktorý sa z rohu klzsika natlačil pred bránkovisko, no gólman Jugry bez problémov zachytil jeho pokus a potom jeho spoluhráči puk odstrelili.
     
    25:53
    Znovu úspešné získanie puku domácich hráčov, vyhodenie ho a následne sa už vylúčený Maxwell vrátil na ľadovú plochu.
     
    26:40
    Romancev si nerozumel s Gusevom v útočnom pásme pri prenechaní puku. Následne sa hostia oslobodili.
     
    26:58
    Danil Romancev sa dokázal šikovne po ľavom krídle natlačiť do zakončenia z tesnej blízkosti, no gólman Engren bez ťažkostí dokázal jeho strelu do výstroje zachytiť.
     
    27:32
    Maxwell pekne hľadal z ľavého kruhu pred bránou Lukáša Kašpara, no český útočník napokon dobre netrafil puk a nezakončil teda na bránu.
     
    27:38
    Presilová hra pre Jugru. Na dve minúty za vrazenie na mantinel odchádza Michail Ťuliapkin.
     
    28:01
    Domácim hokejistom sa zatiaľ nedarí usadiť sa v pásme. Musia začínať z obrannej tretiny.
     
    28:16
    Na útočnej modrej čiare sa ich úmysly skončilo, snažil sa to využiť Dmitrij Korobov, no v útočnom pásme neprihral spoluhráčovi presne.
     
    28:49
    Čo sa to deje s domácimi hokejistami. Matthew Gilroy dokázal puk zaviezť až do rohu klziska v útočnom pásme a tam ho pritlačil k mantinelu, čím zbieral cenné sekundy.
     
    29:40
    Atlant Mytišči dál gól!
    Hostia znižujú stav stretnutia! Šmelov potiahol akciu po pravom kruhu, následne len tak nahadzoval pred bránu, pretože tam bol iný hráč Atlantu. Puk sa však odrazil od Birjukova priamo do medzikružia, kde prišiel ARŤOM ČERNOV a ten do ľavého vinklu skóroval!
    Asistencia: Sergej Šmelov.
    Arťom ČERNOV - 2:1
     
    30:45
    Hostia opäť nasťahovaní v útočnom pásme, no tentokrát sa im už nepodarilo vystreliť na bránu. Hráči v modrých dresoch si tých v žltých pozorne postrážili.
     
    31:48
    Domácim hokejistom sa nepodarila úspešná a presná rozohrávka cez obrancov, puk sa ocitol až v obrannom pásme Mytišči a tam ho už mali v moci hosťujúci obrancovia.
     
    32:14
    Hokejisti Atlantu zatiahli puk do útočnej tretiny, tam oň prišli, no nemusia zúfať, keďže po zakázanom uvoľnení Jugry sa bude vhadzovať pred Birjukovom.
     
    32:42
    Dmitrij Korobov bol vyprevadený z útočného pásma, následne rozohral puk cez obrancov, ktorí iba nahodili do útoku, ale v obrannej tretine už boli pripravení hokejisti Jugry.
     
    33:48
    Od modrej čiary vypálil Jaroslav Dyblenko, no jeho zakončenie napokon smerovalo iba do skrumáže hráčov, ktorí stáli pred bránkoviskom a v medzikruží.
     
    34:27
    Aktuálne na ľadovej ploche nevidíme veľké hrozby pre brankárov oboch tímov. Hrá sa pokojný hokej, viac rozohrávok a hry v strednom pásme, čo priamoumerne znamená málo streľby.
     
    35:25
    Sergej Šmelov sa dokázal po pravej strane pretlačiť až do medzikružia, tam mu puk protihráči vypichli a ďalej sa už jeho spoluhráčom v žltých dresoch nepodarilo strieľať.
     
    36:11
    Na ľadovej ploche toho hokejového veľmi nevidíme. Domáci sa najmä sústredia na defenzívu a nepúšťajú súpera veľmi pred bránu. Tentokrát nechali Birjukovovi vydýchať, keďže sa bude vhadzovať pred gólmanom Engrenom po icingu hostí.
     
    36:40
    Nikita Sošnikov sa snažil svojou dravosťou a šikovnosťou dostať cez obrancu, do brejku sa mu nepodarilo dostať, ale vypýtal si aspoň faul, keď ho k zemi poslal Michail Mamkin, ktorý dostáva dve minúty za držanie.
     
    36:54
    Na úvod oslabenia sa podarilo domácim hokejistom uvoľniť sa vyhodením puku cez všetky čiary. Hostia to budú musieť skúšať od Atteho Engrena.
     
    37:34
    Ben Maxwell si teraz určite vyslúži pochvalu, keď samému sa mu podarilo potiahnuť akciu z obranného pásma a zakončovať z medzikružia. Gólman Engren však stopercentne výstrojou vyrazil.
     
    38:30
    Kontrolovaná hra v podaní domácich hokejistov prináša ďalšie uvoľnenie vďaka vyhodeniu puku cez všetky čiary.
     
    38:59
    Jugra už hrá v plnom počte, no teraz Voronin pohrozil strelou od modrej čiary, ktorá sa však bezpečne odrazila od Birjukovových betónov do rohu klziska.
     
    39:29
    Snaživo sa do zakončenia šiel dostať Nikita Gusev, no na útočnej modrej čiare ho čistým spôsobom telom odstavil protihráč – obranca.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa podarilo hosťujúcim hokejistom znížiť zásluhou Černova, ktorý skóroval v 30. minúte. Celá druhá dvadsaťminútovka sa niesla v znamení pozorného bránenia a nie príliš veľkých gólových šancí.
    Duel vyvrcholí možno v tretej tretine, ktorá začína približne o 17:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Na vhadzovaní na začiatku tretej časti hry zvíťazili domáci hokejisti, ktorí sa snažili rýchlo puk nahodiť, no napokon ho v strednom pásme získal Šmelov, ktorý pokračoval do koncovky, no jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    40:48
    Hostia sa udomácnili s pukom v obrannom pásme, za bránou Engrena, kde čakajú obrancovia, kým útočníci predošlej formácie prestriedajú.
     
    41:37
    Arťom Černov sa teraz s pukom akosi príliš ďaleko nedostal, podarilo sa mu ho dostať iba na útočnú polovicu na ľavý kruh a tam mu ho už súper odobral.
     
    42:16
    Ivan Jacenko sa snažil prekvapiť gólmana Engrena strelou z dolnej časti ľavého kruhu a ťažkého uhlu, napokon mieril vedľa brány.
     
    42:55
    Maxwell posunul puk krížnou prihrávkou z ľavého kruhu na pravý kruh, kde našiel Lukáša Kašpara, no český útočník nemieril príklepom presne na bránu.
     
    43:28
    Atlant Mytišči dál gól!
    Hráči Atlantu vyrovnávajú skóre tohto stretnutia! Na ľavom kruhu získal puk Voronin, ktorý ho krásne posunul ku opačnej žrdi, kde bol NIKITA SOŠNIKOV a ten strelou z prvej ponad bezmocného Birjukova skóroval druhý gól Mytišči v tomto zápase!
    Asistoval mu: Arťom Voronin.
    Nikita SOŠNIKOV - 2:2
     
    43:38
    Na opačnej strane sa mohlo už zvyšovať vedenie, keď sa Igor Magogin dostal do samostatného úniku, no blafákom na forhend neprekonal výborného Engrena, ktorý použil svoje betóny!
     
    44:43
    Po zakázanom uvoľnení Atlantu sa hra presunie pred brankára Engrena.
     
    45:16
    Danil Romancev iba tak náhodne posunul z dolnej časti ľavého kruhu, už pri bránkovej čiare, dával puk ku opačnej žrdi, no jeho spoluhráč si nedokázal puk spracovať, a tak zakončiť do odkrytej brány.
     
    46:04
    Český krídelník Lukáš Kašpar teraz nebral príliš ohľad na pravidlá, keďže do útočného pásma prenikol nedovolene. Čiaroví arbitri odpískali postavenie mimo hry.
     
    46:19
    Domáci hokejisti majú puk na hokejkách v obrannom pásme a snažia sa zaútočiť a tým pádom vrátiť vedenie na svoju stranu, no príliš sa im to zatiaľ nedarí.
     
    47:14
    Prešla takmer minúta, puk znovu u domácich hokejistov, ktorí za bránou čakajú, kým hráči prestriedajú a na ľad vykorčuľujú čerstvé sily.
     
    47:56
    Ben Maxwell sa nebezpečne po pravom krídle a poza bránu natlačil pred brankára Engrena, no následne už nedokázal nájsť spoluhráčov pred bránkoviskom.
     
    48:38
    Oleg Jašin teraz nepríjemne vyskúšal pozornosť gólmana Engrena, keď ho prekvapil prudkou strelou z medzikružia, no brankár Jugry bezpečne pritlačil betóny k sebe a puk teda nemal ako preniknúť do siete.
     
    49:41
    Hráči Atlantu Mytišči úspešne prestriedali a novú akciu začnú od Engrena. V posledných minútach sa nehrá príliš aktívny hokej, len pasívne si hráči vymieňajú puky a nahadzujú do útočného pásma.
     
    50:35
    Teraz sme videli živý príklad, Ben Maxwell nahodil zo stredného pásma puk do rohu klziska, následne sa za ním veľmi neplašil a nechal súpera pokojne rozohrať.
     
    51:44
    Tentokrát nám však Iľja Korenev ukázal a niečo pekného na hokeji, dokázal sa šikovne dostať po pravom krídle, prehodením puku cez hráča sa dostal sám proti Engrenovi, no blafákom na bekhend ho už neprekonal!
     
    52:43
    Vyhodený puk od hosťujúcich hráčov pristavil gólman Michail Birjukov na hokejky svojich spoluhráčov, ktorí po prestriedaní začnú nový útok.
     
    53:18
    Andrej Čibisov sa dokázal spoza brány pretlačiť okolo pravej žrde do zakončenia, no napokon ho atakoval súperov hráč, ktorého zákrok hraničil s nedovoleným, ale napokon sa nepíska.
     
    54:22
    Iľja Korenev posunul puk spoluhráčovi po dĺžke z pravého kruhu do rohu klziska, tam ho však napadli hostia a odobrali mu kus čiernej gumy.
     
    55:01
    Začala sa posledná päťminútovka tretej tretiny. Dokáže jeden z tímov rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase alebo pôjde duel do predĺženia?
     
    55:52
    Domácim hokejistom sa teraz nepodarilo podľa pravidiel dostať do útočného pásma, čo okamžite čiaroví rozhodcovia avizovali a hru prerušili kvôli ofsajdu.
     
    56:15
    Sergej Šmelov sa zmocnil puku v medzikruží po zlej rozohrávke Jugry, napokon pred ním ešte bol jeden obranca, cez ktorého sa nepresadil.
     
    56:37
    Veľkú šancu na skórovanie mal Alexej Pepeliajev, ktorý si spracoval prihrávku pri pravom kruhu a z prvej po Gusevovej prihrávke strieľal, no len do výstroje pozorného Engrena!
     
    56:56
    Hra sa sťahuje pred gólmana Michaila Birjukova, pretože sa jeho tím, teda presnejšie spoluhráči, dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    57:23
    Hosťujúci hokejisti nahodili puk zo stredného pásma do útočného pásma, no napokon toto konanie vyústilo v zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Engrena.
     
    58:02
    Maxim Majorov si šiel spracovať prihrávku do medzikružia, no vyslaný puk od spoluhráča mu preskočil cez čepeľ jeho hokejky.
     
    58:31
    Lukáš Kašpar manévroval s pukom pri modrej čiare, následne len nahodil smerom na bránu, ale Atte Engren napokon nemusel zasahovať, keďže puk bol zblokovaný mimo brány.
     
    59:13
    Do konca tretej tretiny už neostáva veľa času, pravdepodobne pôjde tento duel aj do predĺženia.
     
    59:38
    Hostia si príliš dobre nepostrážili Arťoma Bulianskeho, ktorý sa z rohu klziska natlačil pred brankára Engrena, no ten len s istotou nerazantný puk prikryl. Následne je tu oddychový čas pre Atlant Mytišči.
     
    59:57
    Ešte to v závere skúsil na bránu vypáliť Philipp Larsen, ale gólman Engren bez problémov puk našiel vo svojej výstroji.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke hostia vyrovnali zásluhou gólu z hokejky Sošnikova a následne sa už nerozhodlo. Zápas pokračuje aj predĺžením.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    Hneď na úvod predĺženia sa Birjukovovi pripomenul Maxim Majorov, ktorý sa z rohu klziska bezpečne dostal na bočnú časť ľavého kruhu, no namieril to len do výstroje domáceho gólmana.
     
    60:50
    Larsen získal puk za bránou, počkal teraz kým jeho spoluhráči prestriedajú a domáci teda začnú novú útočnú akciu.
     
    61:16
    Strela od Alexeja Pepeliajeva znamenala iba to, že sa domáci hokejisti vyhodili z útočného pásma.
     
    61:34
    Domácich fanúšikov teraz už dvihol zo sedadiel Lukáš Kašpar, ktorý z medzikružia vystrelil, rozvlnil sieť, no napokon to bola len bočná!
     
    62:13
    Hráči Jugry Chanty-Mansijsk s pukom v obrannom pásme, čakajú na čerstvé sily zo striedačky, a tak začnú útočiť.
     
    62:49
    Pozornosť brankára Birjukova vyskúšal Jaroslav Dyblenko strelou z medzikružia, no gólman domácich bezpečne zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    63:29
    Roman Rukavišnikov strieľal z osi ihriska na modrej čiare, no nepodarilo sa mu trafiť jeho strelou bránu.
     
    63:58
    Ben Maxwell potiahol akciu po ľavom krídle, následne zamieril v medzikruží pozdĺž ihriska a strieľal, no nezakončoval presne.
     
    64:43
    Andrej Čibisov predviedol krásny nájazd, keď sa najprv tesne za modrou čiarou v útočnom pásme uvoľnil cez protihráča, puk si posunul pomedzi jeho nohy a následne šiel sám na Engrena, no ten v závere predĺženia dokázal podržať svoj tím pekným zákrokom!
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Tak teda ani v predĺžení sme presný zásah nevideli, zápas vyvrcholí teda v samostatných nájazdoch.
     
    Na prvý nájazd pôjdu hostia, konkrétne Igor Radulov proti brankárovi Stepanovi Goriačevskemu!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:1
    ATL: Igor RADULOV premieňa – 0:1.
     
    Za hostí Pavel Medvedev, Engren v bráne ostáva.
     
    1. séria
    0:1
    JUG: Pavel MEDVEDEV nepremieňa – 0:1.
     
    2. séria
    0:2
    ATL: Maxim MAJOROV premieňa – 0:2.
     
    2. séria
    0:2
    JUG: Arťom BULIANSKIJ nepremieňa – 0:2.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Atlant Mytišči.

    Rozhodol ich gólom IGOR RADULOV. Práve ten jeho bol víťazným.
    Maxim MAJOROV - 2:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, domáci nedokázali udržať dvoj-gólové vedenie a tento zápas prehrali v samostatných nájazdoch, ktoré hostia vyhrali jasne 0:2. Ťah s novým brankárom trénerovi Jugry nevyšiel, asi si bude sypať popol na hlavu, ale jeden ďalší bod už do tabuľky nijak legálne nepripíše.

    Ja sa s vami už na dnes lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Dočítania priatelia. (17:58:34)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Gusev, 12. Magogin (Gusev) – 30. Černov (Šmelov), 44. Sošnikov (Voronn), rozh. náj. Igor Radulov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Igor Radulov (ATL)
    0:1   Pavel Medvedev (JUG)
    2. séria:
    0:2   Maxim Majorov (ATL)
    0:2   Arťom Bulianskij (JUG)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Goriačevskich) – Sergejev, Pepeliajev, Larsen, Ternavskij, Stalnov, Sokolov, Mamkin, Putilov – Maxwell, Gorbunov, Kašpar, Magogin, Bulianskij, Gusev, Čibisov, Romancev, Medvedev, Korenev, Tochitskij, Jacenko
    Atlant Mytišči: Engren (Šikin) – Dyblenko, Gilroy, Ťuliapkin, Nemec, Korobov, Rukavišnikov, Baldajev – Engqvist, Černov, Šmelov, Potapov, Majorov, Glukov, Igor Radulov, Taraťukin, Jašin, Voronin, Leščenko, Levickij, Sošnikov

    Rozhodca: Karabanov, Safiullov – Sadovnikov, Nazarov