Boston – San Jose 5:3 (kon.) | NJ Devils – NY Rangers 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Toronto 2:5 (kon.)
Montreal – Detroit 2:1 (po pr.) | Winnipeg – Carolina 3:1 (kon.) | Nashville – Arizona 4:3 (2:1 po s.n.)
Chicago – Philadelphia 4:0 (kon.) | Dallas – Vancouver 6:3 (kon.) | Colorado – Florida 3:4 (po pr.)
Calgary – Tampa Bay 1:2 (po pr.)
koniec
New York Islanders
2:5 (2:1, 0:4, 0:0)
Toronto Maple Leafs
cz Streda 22.10.2014, 01:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Branka Davida Clarksona nemůže být uznána, protože branková konstrukce byla vychýlena ze své pozice ještě před tím, než puk přešel čáru.
     
    Cal Clutterbuck dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    59:16
    Rozhodčí si bere na pomoc videosudího a bude se zjišťovat, zda puk vůbec přešel brankovou čáru a zda nebyla posunutá branka.
     
    58:19
    Casey Cizikas z levé strany z předbrankového prostoru míjí tři tyče.
     
    55:48
    Cody Franson dostává za držení Clutterbucka dvě minuty.

    Na vyloučení: 5-7.
     
    51:39
    Domácí se zřejmě připravují o poslední šanci, jak s výsledkem něco udělat. Calvin de Haan totiž bránil ve hře Davidu Clarksonovi a půjde na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    50:03
    Ale i v oslabení Islanders zahrozili! Cal Clutterbuck měl mezi kruhy ideální pozici ke střele, jenže zamířil špatně. Puk prolétl vedle levé tyče branky Toronta.
     
    48:13
    Boychukovi utekl kotouč na útočné modré, což byla voda na mlýn pro Daniela Winnika. Ten se dostal po bleskovém útoku do zakončení, ale neměl šanci zamírit přesně, neboť jej držel Nick Leddy. Síly na ledě se tak srovnají.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    47:23
    Dělovku Johnnyho Boychuka vyrazil Bernier jen před sebe, kde se ke kotouči dostával Kyle Okposo. Domácí útočník už už mířil do opuštěné části klece, ale Bernier nějakým zázračným způsobem zneškodnil jeho dorážku.
     
    47:07
    Jedno z posledních stébel naděje pro New York Islanders. James van Riemsdyk dostává dvě minuty za podražení Okposa.

    Na vyloučení: 3-6.
     
    42:54
    Po přerušení hry si celkem pochopitelně bere kouč Toronta Randy Carlyle oddechový čas. Islanders se tlačí za vstřelením třetího gólu.
     
    42:39
    Po vyhraném buly a několika kombinacích se dostal k zakončení i John Tavares. Domácí kapitán svým povedeným pokusem z pravé strany Berniera nepřekonal, kotouč mají však stále na hokejkách domácí.
    Phil KESSEL - 2:5
     
    37:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné. Už jsem chtěl říci, že Brock Nelson zaveze puk do pásma a domácí se na chvíli podívají před Berniera, když přišel rychlý protiútok Toronta zakončený čtvrtým gólem Maple Leafs ve druhé třetině. Van Riemsdyk našel na pravé straně rozjetého PHILA KESSELA, který si puk popotáhl od pravého kruhu a střelou z tohoto prostoru nedal Halákovi vůbec žádnou šanci. Asistence: James van Riemsdyk, Tyler Bozak.
    David CLARKSON - 2:4
     
    36:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté ve druhé třetině dokonale otáčejí průběžný stav zápasu. Holland na levém kruhu poslal kotouč za sebe pro DAVIDA CLARKSONA, který si vybruslil právě z levé strany mezi kruhy a nenápadnou střelou překonává Haláka, který toho zřejmě moc neviděl. Asistence: Peter Holland, Stephane Robidas.
     
    33:26
    Přesilová hra pro hosty. Johnny Boychuk (NYI) v rohu za brankou srazil Phila Kessela a půjde si na dvě minuty odpočinout.

    Na vyloučení: 3-5.
    Roman POLÁK - 2:3
     
    31:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí průběžný stav zápasu a znovu je u toho Mike Santorelli, který našel Winnika a po jeho přihrávce propaluje ROMAN POLÁK z pro něj netradičního prostoru mezi kruhy vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Daniel Winnik, Mike Santorelli.
    Phil KESSEL - 2:2
     
    29:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nedáš dostaneš, dalo by se říct. Domácí se v tlaku neprosadili, gól tak dávají hosté. Po kominaci Santorelliho s Komarovem srovnává stav PHIL KESSEL, kterého Komarov našel na útočné modré rozjetého. Snajpr Toronta si popotáhl kotouč blíže ke středu a trefil se přesně k pravé tyči branky Islanders. Asistence: Leo Komarvo, Mike Santorelli.
     
    28:00
    Cal Clutterbucka o chvíli pozdějii Johnny Boychuk se pořádně postarali o rozruch před Bernierem, který zatím odolává a nedovolí domácím odskočit na rozdíl dvou gólů. Boychuk od modré našel jen připraveného gólmana Toronta.
     
    23:07
    Další přesilová hra pro domácí. Roman Polák (TOR) si jde odsedět dvě minuty za napadení Cala Clutterbucka.

    Na vyloučen: 2-5.
     
    19:13
    Tak jsem to asi s tou prázdnotou trestné trošku přehnal, protože Calvin de Haan (NYI) si odpyká dvě minuty za nedovoené bránění. Na vyloučení: 2-4.
     
    17:55
    Obrovský přesilovkový tlak Islanders! Nejprve Roman Polák od modré pálil vedle a to samé se následně povedlo i Johnnymu Boychukovi po jeho dělovce z vrcholu pravého kruhu!
     
    16:58
    Joffrey Lupul (TOR) si půjde podruhé v krátké době odpočinout, protože je nyní potrestán za hákování Johnnyho Boychuka.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    16:42
    A pro Toronto mohlo být ještě hůře. Travis Hamonic se dostal na pravém kruhu k puku a parádní střelou orazítkoval pouze pravou tyčku Berniera.
    John TAVARES - 2:1
     
    15:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilová hra domácích, to se tedy musí nechat. Nielsen vyhrál buly pro Boychuka, který našel JOHNA TAVARESE a domácí kapitán usměrnil vyražený puk z pravého kruhu do branky. Asistence: Frans Nielsen, Kyle Okposo.
     
    14:57
    Zcela zbytečné vyloučení nyní předvedl Joffrey Lupul (TOR), který dává domácím opět dvouminutovou početní převahu za sekání Caseye Cizikase.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    12:11
    U střídaček si něco velmi důrazně vyříkávali Cal Clutterbuck (NYI) a Dion Phaneuf (TOR) a nakonec si odcházejí odsedět dvě minuty za zdržování hry. Jenže na straně Toronta se našel ještě hříšník Phil Kessel, který jde také na dvě minuty na trestnou, avšak za napadení.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    11:00
    Hokej je tedy nahoru dolu, to se musí oběma týmům uznat. Na jedné straně se pokusem z pravé strany neprosadil Joffrey Lupul a o devět vteřin později už upaloval na Haláka Winnik, který nemířil přesně.
     
    10:24
    A další nebezpečná střela hostí, tentokrát znovu Bozak, který zkusil místo střely zápěstím bekhend. Výsledek je stejný, puk má v moci Halák.
     
    10:13
    Kesselova střela z levého kruhu končí na připraveném Halákovi, který se nyní rozhodně musí cítit v jednom ohni, protože hned po Kesselovi vypálil Tyler Bozak zápěstím a gólman domácích si připisuje další úspěšný zákrok.
    James van RIEMSDYK - 1:1
     
    08:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Po nahození mířil za odraženým pukem do levého rohu za svojí brankou Thomas Hickey. Jenže ke smůle domácího beka se kotouč velmi nečekaně odrazil k Kesselovi, který našel mezi kruhy hůl JAMESE VAN RIEMSDYKA, jenž zblízka srovnává skóre zápasu. Asistence: Phil Kessel.
    Nick LEDDY - 1:0
     
    02:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to je bleskový úvod Islanders! Bailey našel na levém kruhu Stroma, kterému se mezi kruhy nabízel zcela volný NICK LEDDY, který přihrávku náležitě využil a střílí svůj třetí gól sezony. Asistence: Ryan Strome, Josh Bailey.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 3. Leddy (Strome, Bailey), 16. Tavares (Nielsen, Okposo) – 9. Riemsdyk (Kessel), 30. Kessel (Komarov, Santorelli), 32. Polák (Winnik, Santorelli), 37. Clarkson (Holland, Robidas), 38. Kessel (Riemsdyk, Bozak)


    New York Islanders: Halák (41. Johnson) – Leddy, Boychuk, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait – Conacher, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nelson, Clutterbuck – Bailey, Nielsen, Strome – Martin, Cizikas, McDonald.
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Franson, Rielly, Polák, Gardiner, Robidas – van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Lupul, Kadri, Winnik – Komarov, Santorelli, Clarkson – Percy, Holland, Pánik.

    Rozhodca: Jon McIsaac, Wes McCauley – Scott Driscoll, Jean Morin

    Diváci: 11408