Spišská N. Ves – Trenčín 2:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Skalica 6:2 (kon.) | Poprad – Žilina 6:2 (kon.)
Zvolen – Topoľčany 4:3 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 3:5 (kon.) | Košice – HC Slovan 4:5 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC Košice
4:5 (3:1, 0:3, 1:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 19.10.2014, 11:30 • Steel Aréna • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:30 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.
     
    Sumár zo včerajšieho zápasu:

    HC Košice – HC Slovan Bratislava 1:9 (0:2, 1:3, 0:4)

    Góly: 28. Borecký (Medvec, Vrábeľ) – 4. Laššo (Brodek, Gula), 14. Mikšík (Ficel, Bednarič), 25. Halama (Tibenský), 29. Škoda (Halama, Tibenský), 35. Krajč (Gula, Kundrát), 44. Škoda (Halama), 49. Halama (Tibenský, Brodek), 58. Vidovič (Krajč, Laššo), 59. Bednarič (Mikšík).

    Košice: Rusňák – Dolgoš, Hreha, Pribula, Michalčin, Grega, Medvec – Kaszonyi, Schnelly, Socha, Vrábeľ, Mikula, Gashi, S. Hrivňák, Halász, Borecký. Markuš, Zikmund.

    Slovan: Kožiak – Bilík, Ficel, Gula, Kuzmín, Pokorný, Vidovič, Mihňák, Šimonič – Tibenský, Halama, Škoda – Danišovský, Laššo, Brodek – Krajč, Kundrát, Kollar – Bednarič, Mikšík, Takáč.

    Úvod zápasu bol obojstranne opatrný. V 4. minúte sa však hosťom naskytla možnosť presilovej hry, ktorú zužitkovali. Gulova delovka skončila iba na konštrukcii brány, ale dorážajúci Laššo poslal puk do siete. Krátko na to si zahrali v početnej výhode aj Košičania, ale Kožiaka vážnejšie neohrozili. Na druhej strane musel vytiahnuť kvalitný zákrok Rusňák, ktorý zneškodnil Škodovo zakončenie zblízka.

    V 9. minúte spálil obrovskú možnosť na vyrovnanie Vrábeľ, ktorý sa po Zikmundovej prihrávke ocitol sám pred bratislavskou bránou, ale puk zdvihol privysoko a poslal ho až na ochrannú sieť. Ďalšiu príležitosť si vypracovali domáci počas svojej druhej presilovky, no Boreckého príklep i Zikmundov teč skončili tesne vedľa. Nevyužité šance Košičanov mrzeli v 14. minúte, keď ostal pred bránou Mikšík a prekonal Rusňáka.

    Slovanistom patril začiatok druhej časti hry, keď Tibenský našiel Halamu a ten osamotený nemal problém skórovať. Rovnaký hráč mohol pridať aj štvrtý presný zásah belasých, ale zblízka trafil iba domáceho gólman. Rusňák vytiahol výborný zákrok aj pri dorážke Brodeka z tesnej blízkosti, ktorú stlmil na hrudi. Oceliari sa dostali k slovu až v 28. minúte, no hneď gólovo udreli. Borecký bol v korčuliarskom súboji rýchlejší ako Mihňák, a tak sa rútil sám na Kožiaka, ktorého prekonal strelou medzi betóny.

    Radosť domácich však trvala iba jednu minútu, pretože po nedorozumení obrany ostal sám pred bránou Škoda a strelou do poloodkrytej brány nedal Rusňákovi šancu. Od tohto momentu sa Košičania trávili čoraz viac času pred Kožiakom, no svoje príležitosti nedokázali využiť. Naopak v 35. minúte Gula perfektne vysunul Krajča do brejku, ktorý strelou pod vyrážačku prekonal Rusňáka. V závere druhej tretiny mohli domáci znížiť, ale Kožiak podržal svojich výbornými zákrokmi. Najskôr v prečíslení dvoch proti jednému vychytal betónom Kaszonyiho a potom si v podobnej situáciu poradil aj so zakončujúcim Vrábeľom.

    Hneď v úvode záverečného dejstva sa oceliarom naskytla šanca na zníženie v presilovej hre, no po Markušovej prihrávke mieril Borecký vedľa. V 44. minúte sa už skóre menilo, keď Halama vysunul Škodu a ten si v samostatnom nájazde poradil s Rusňákom. Košičania si v zápase dokázali vytvoriť gólové príležitosti, ale nedokázali ich premieňať, čo potvrdil Kaszonyi v presilovke, ktorý strelou spred brány trafil iba Kožiakov betón.

    Naopak Slovanisti boli nesmierne efektívni a ponúknuté šance využívali. V 49. minúte Tibenský zabojoval o puk, našiel voľného Halamu a ten strelou švihom trafil presne pod hornú žŕdku. Nemohúcnosť východniarov v koncovke umocnil Zikmundov prienik počas oslabenia, v ktorom si poradil s obrancom Slovana, položil si Kožiaka, ale trafil iba konštrukciu brány. Hostia potvrdili svoju dominanciu v posledných minútach ešte dvoma gólmi. Po peknej presilovkovej kombinácii pridal ôsmy presný zásah Krajč a deviatykrát prekonal Rusňáka príklepom Bednarič.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Rusňák – Dolgoš, Hreha, Pribula, Michalčin, Grega – Kaszonyi, Schnelly, Socha – Vrábeľ, Mikula, Drábik – Gashi, S. Hrivňák, Halász – Borecký. Markuš, Zikmund.

    HC Slovan Bratislava: Kožiak – Bilík, Ficel, Gula, Kuzmín, Pokorný, Vidovič, Mihňák – Tibenský, Halama, Škoda – Šimonič, Laššo, Brodek – Krajč, Kundrát, Kollar – Bednarič, Mikšík, Takáč.

    Rozhodca: Jura – Bogdaň, Jobbágy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    05:23
    Košice dali gól!
    DENIS MARKUŠ premenil nariadené trestné strieľanie, keď poslal puk medzi betóny Kožiaka.
     
    09:55
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hosťom stačili iba štyri minúty na to, aby vyrovnali. Kundrát našiel ideálne PETRA KOLLARA, ktorý spred brány nezaváhal. Asistencie: Filip Kundrát, Stanislav Krajč.
     
    13:02
    Košice dali gól!
    Slovanisti mali teraz kus smoly. MAREK BORECKÝ nahadzoval puk pred bránu a obranca hostí si ho zrazil do vlastnej brány. Asistencia: Denis Markuš.
     
    13:19
    Vylúčenie Slovan. 2 minúty za držanie dostáva Matej Pokorný.
     
    13:54
    Košice dali gól!
    Pri signalizovanom vylúčení sa natlačil pred bránu JOZEF SCHNELLY a na dvakrát prekonal Kožiaka.Bez asistencie.
     
    13:54
    Vylúčenie Slovan. 2 minúty si odsedí Stanislav Krajč.
     
    15:54
    Hostia v plnom počte.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Vylúčenie Košice. 2 minúty za seknutie si odsedí Denis Markuš.
     
    21:42
    Vylúčenie Košice. 2 minúty za hákovanie dostáva Christián Michalčin.
     
    22:01
    Košice so štyrmi hráčmi.
     
    23:00
    Slovan Bratislava dal gól!
    Využitá presilovka hostí. Brodekovu strelu vyrazil Rusňák len pred seba a ANDREJ BEDNARIČ si s dorážkou poradil. Asistencia: Patrick Brodek.
     
    28:23
    Vylúčenie Slovan. 2 minúty pre Filipa Vidoviča.
     
    30:23
    Hostia v plnom počte.
     
    31:41
    Vylúčenie Košice. 2+2 minúty za hru s vysokou hokejkou dostal Ervín Halász.
     
    34:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia dlhú presilovú hru využili. MARCO HALAMA sa dobre zorientoval pred bránou a doklepol puk do siete. Asistencie: Jozef Tibenský, Michal Bílik.
     
    36:22
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí otáčajú vývoj zápasu. Protiútok hostí zakončil úspešne OLIVER MIKŠÍK. Asistencia: Filip Takáč.
     
    37:37
    Vylúčenie Slovan. 2 minúty pre Dominika Lašša.
     
    39:37
    Hostia v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    43:49
    Vylúčenie Košice. 2 minúty za podrazenie dostáva Liridon Gashi.
     
    45:49
    Domáci v plnom počte.
     
    51:04
    Košice dali gól!
    Slovanisti mali viacero šancí na zvýšenie náskoku, no napokon inkasovali. Borecký našiel pred bránou LADISLAVA ZIKMUNDA a český útočník nezaváhal. Asistencie: Marek Borecký. Martin Dolgoš.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:1
    SBA: Halama premieňa – 0:1.
     
    1. séria
    0:1
    KOS: Borecký nepremieňa – 0:1.
     
    2. séria
    0:1
    SBA: Laššo nepremieňa – 0:1.
     
    2. séria
    1:1
    KOS: Zikmund premieňa – 1:1.
     
    3. séria
    1:2
    SBA: Tibenský premieňa – 1:2.
     
    3. séria
    1:2
    KOS: Markuš nepremieňa – 1:2.
     
    65:00
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia víťazia v samostatných nájazdoch. Rozhodol JOZEF TIBENSKÝ. (13:52:58)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 6. Markuš, 14. Borecký (Markuš), 14. Schnelly, 52. Zikmund (Borecký, Dolgoš) – 10. Kollar (Kundrát, Krajč), 23. Bednarič (Brodek), 35. Halama (Tibenský, Bílik), 37. Mikšík (Takáč), 65. TIbenský

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Halama (SBA)
    0:1   Borecký (KOS)
    2. séria:
    0:1   Laššo (SBA)
    1:1   Zikmund (KOS)
    3. séria:
    1:2   Tibenský (SBA)
    1:2   Markuš (KOS)


    HC Košice: Rusňák – Dolgoš, Hreha, Pribula, Michalčin, Grega – Kaszonyi, Schnelly, Socha – Vrábeľ, Mikula, Drábik – Gashi, S. Hrivňák, Halász – Borecký. Markuš, Zikmund.
    HC Slovan Bratislava: Kožiak – Bilík, Ficel, Gula, Kuzmín, Pokorný, Vidovič, Mihňák – Tibenský, Halama, Škoda – Šimonič, Laššo, Brodek – Krajč, Kundrát, Kollar – Bednarič, Mikšík, Takáč.

    Rozhodca: Jura – Bogdaň, Jobbágy