Bracknell – Osvienčim 2:7 (kon.) | Karviná - ženy – Sabres Vídeň 1:7 (kon.)
koniec
Bracknell Queen Bees
2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Aksam Unia Osvienčim
cz Nedeľa 19.10.2014, 14:00 • Zimní stadion STaRS Karviná • Liga majstrov žien
Partner:
     
    V závěrečném dějství zkorigovala na 2:5 Leanne Ganneyová, jenže Unia reagovala dvěma přesnými zásahy z holí Magdaleny Czaplikové a Karoliny Pozniewské. Osvětim si tak připsala zasloužené vítězství 7:2 a může se radovat z bronzové příčky. Nyní si ještě polské hráčky zazpívaly na počest vítězného týmu státní hymnu a užívají si děkovačku s enklávou svých fanoušků. Ode mě je to pro tuto chvíli vše a dovoluji si vás pozvat na večerní třaskavou bitvu o první místo, v níž se spolu utkají domácí Karviná a Šavle z Vídně (17:30). Oba týmy už mohou hrát v naprostém klidu, postup do semifinále mají totiž jistý. Pro tuto chvíli vám děkuji za pozornost. (16:16:25)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Bracknell – 14 (35)
    Osvětim – 11 (37)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Bracknell Queen Bees – Natalie Aldridgeová
    Unia Osvětim – Oliwia Rybacká
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Veronique Laramee-Paquetteová ještě mohla upravit konečné skóre zápasu, jenže z bezprostřední blízkosti si vylámala zuby na pravém betonu gólmanky Rybacké!
     
    59:13
    Osvětim ještě svírá protihráčky při početní převaze v jejich obranném pásmu, ale gólmanka Bonathanová zasahuje minimálně, střely jsou hodně nepřesné.
     
    58:56
    Hráčky Bracknellu se vzorně tlačily do zakončení na brankovišti, ale zblízka ani jedna z nich nedokázala v nepřehledné skrumáži protlačit puk na bránu!
     
    58:07
    Klaudia Chrapeková tvrdě vypálila z pravého kruhu, ale její projektil skvěle lapila do své náruče u první tyčky brankářka Bonathanová.
    POZNIEWSKÁ - 2:7
     
    57:29
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Tak to byl teda fofr, jen čtyři sekundy přesilovky stačily Unii na zvýšení svého vedení! Magdalena Czapliková vyhrála vhazování na KAROLINU POZNIEWSKOU, přičemž její parťačka z elitní formace tvrdou a hodně přesně střelou, jež se ještě odrazila o tyčku chladnokrevně skórovala! Asistence: Magdalena Czapliková.
     
    57:25
    Alice Lambová (BRC) – 2 minuty – podražení.
     
    57:05
    obrovský tlak si vytvořily hráčky Bracknellu a byly blizoučko třetímu přesnému zásahu! Natalie Aldridgeová ještě předložila před branku puk na hůl Veronique Laramee-Paquetteové, jež však zblízka neprotlačila puk přes betony Oliwie Rybacké!
     
    56:31
    Do slibné šance se tlačila Christine Newmanová, jež z mírného úhlu na pravé straně tvrdě vypálila nad horní tyčku brankářky Rybacké, ale byla při tom faulována. Joanna Strzelecká (OSV) – 2 minuty – podražení.
     
    55:24
    Sledujeme vyrovnaný hokej, oba soupeři se střídají o kotouče a snaží se s nim něco nebezpečného vymyslet.
     
    54:52
    Střídačka Osvětimi je potrestána za porušení pravidel pro střídání hráček. Trest odpyká Karolina Trethanová (OSV).
     
    54:41
    Natalie Aldridgeová se nacpala před brankoviště, jenže v těžké pozici, když byla ještě tísněna protihráčkou, usměrnila puk k bližší tyči jen do brankářky Rybacké.
     
    54:22
    Veronique Laramee-Paquetteová se tlačila k puku, který se odrazil od betonů gólmanky Rybacké, ale v pozici ležmo nedokázala prudčeji strčit do puku.
     
    54:00
    Bracknell sympaticky neskládá zbraně a doslova potí krev. Hokejistky v černožlutém hýří pohybem a tlačí Osvětim u brankářky Rybacké.
    CZAPLIKOVÁ - 2:6
     
    53:26
    Osvětim právě vstřelila branku!
    Unia se znovu dostává do čtyřgólového vedení a opět tomu předcházela akce prvního útoku, který dnes řádí! Od Sylwie Bielasové putoval puk ke Karolině Pozniewské, jež ještě připravila lepší palebnou pozici pro MAGDALENU CZAPLIKOVOU, jež zblízka uklidila kotouč za záda brankářky Bonathanové! Asistence: Karolina Pozniewská, Sylwia Bielasová.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 15. Girdlerová (Laneová, Adamsová), 50. Ganneyová (Laramee-Paquetteová) – 8. Frackowiaková (Wieczoreková), 16. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 22. Frackowiaková (Strzelecká), 24. Bielasová (Pozniewská), 29. Pozniewská (Czapliková), 54. Czapliková (Pozniewská, Bielasová), 58. Pozniewská (Czapliková)


    Bracknell Queen Bees: Bonathanová – Lambová, Highgateová, Summersová "A", Handisidesová, Graichen-Cunninghamová "C", Curtisová – Ganneyová, Aldridgeová, Overtonová – Laneová, Adamsová, Girdlerová – Laramee-Paquetteová, Newmanová "A", Eppsová – McCluskeyová.
    Aksam Unia Osvienčim: Rybacká (Krzemienová) – Metyková, Chrapeková, Kosakowská, Strzelecká, Kozlowská "A", Fersztová – Pozniewská, Czapliková, Bielasová – Galuszková "A", Wieczoreková, Frackowiaková "C" – Michaleková, Jarmulowiczová, Kosmová – Zalewská, Trethanová.

    Rozhodca: Maria Raabye Fuchselová (DEN) – Veronika Dopitová (CZE), Michaela Štefková (CZE)

    Diváci: 50