B. Bystrica – Nitra 7:3 (kon.) | Košice – Skalica 2:0 (kon.) | Piešťany – Poprad 2:6 (kon.)
Martin – Žilina 1:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 5:2 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
HKM Zvolen
Nedeľa 19.10.2014, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Nedeľný podvečer na Zimnom štadióne Pavla Demitru bude patriť extraligovému súboju šiestej Dukly a tretieho Zvolena. Oba tímy delí v tabuľke 5 bodov, pričom Dukla má ešte zápas k dobru. Ak by teda zvíťazila v tomto súboji, mala by v utorok šancu svojho soka preskočiť v tabuľke. V zápase sa opäť bude hrať aj o Lintnerburger, pozornosť musíme zvýšiť v 33.minúte, adeptom bude Peter Šišovský.

    Zvolenskí hráči okupujú čelné miesta v najsledovanejších individuálnych štatistikách. Najproduktívnejším hráčom celej ligy je Kamil Brabenec, ktorého 20-bodový zisk je impozantný. Docielil ho najmä vďaka 15 asistenciám, takže je prvý aj v poradí nahrávačov. Najlepším strelcom extraligy je jeho spoluhráč Radovan Puliš, ktorý do súperových bránok trafil už desaťkrát. Zvolenský dres figuruje aj pri prvom mieste obrancu Emila Bagina v rebríčku +/-.

    Z trenčianskych hráčov sa v popredí hráčskych štatistík držia dvaja hráči – gólman Branislav Konrád je druhý v poradí brankárov podľa úspešnosti zákrokov. Strely súpera zastavil úspešne v 94,27% prípadov. Obranca Lukáš Kozák je naproduktívnejším bekom extraligy s 11 bodmi, keď strelil dva góly a pridal aj deväť asistencií.

    Zvolenu sa v posledných štyroch dueloch darilo striedavo, doma dvakrát vyhral, vonku dvakrát odišiel bez bodu. Postupne vyhral so Skalicou 5:4, podľahol v Poprade 2:5, doma zdolal Žilinu 4:2 a v piatok prehral v Nitre 2:6. Celkovo zdobí tím spod Pustého hradu výborná ofenzíva (55 gólov v 15 zápasoch), ale horšia defenzíva (50 gólov).

    Dukla podobne ako súper zdolala v posledných štyroch zápasoch dva najslabšie celky súťaže a dvakrát prehrala. Postupne prehrala doma s Bystricou (1:2), vonku zdolala Skalicu (5:4 pp), doma skončila bez bodu s Popradom (1:2) a naposledy vyhrala v Žiline (2:0). Trenčania majú jednu z najslabších streleckých úspešností (iba 31 gólov v 14 dueloch), no naopak aj druhú najlepšiu obrannú hru (24 gólov).

    V prvom vzájomnom súboji v prebiehajúcej sezóne sa zrodila vo Zvolene „futbalová“ remíza 0:0, po nájazdoch brali dva body Trenčania. Bude v nedeľu úspešnejšia trenčianska defenzíva, alebo zvolenský útok? Alebo zápas prinesie úplne iný priebeh, ako predpovedajú štatistiky? Uvidíme od 17:00, rozhodovať bude štvorica: Stano, Baluška – Sčensný, J.Tvrdoň.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Konrád (Nagy) – Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Andersons, Dudáš, Habšuda, Husák, Zošiak – O. Mikula, V. Nemec, Melichárek – P. Šišovský, Róbert Petrovický, Jakub Gašparovič – D. Hudec, P. Stantien, Komínek – Daniška, Švec, J. Pardavý ml. Tréner: R. Stantien

    HKm Zvolen: M. Šimko (Orčík) – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Pichnarčík, S. Tomko, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, L. Jurík, M. Chovan – Síkela, Bortňák, M. Ďaloga – M. Sloboda, V.Fekiač. Tréner: J. Turek

    Rozhodca: Stano, Baluška – Sčensný, J.Tvrdoň.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Konrád (Nagy) – Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Andersons, Dudáš, Habšuda, Husák, Zošiak – O. Mikula, V. Nemec, Melichárek – P. Šišovský, Róbert Petrovický, Jakub Gašparovič – D. Hudec, P. Stantien, Komínek – Daniška, Švec, J. Pardavý ml. Tréner: R. Stantien

    HKm Zvolen: M. Šimko (Orčík) – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Pichnarčík, S. Tomko, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, L. Jurík, M. Chovan – Síkela, Bortňák, M. Ďaloga – M. Sloboda, V.Fekiač. Tréner: J. Turek

    Rozhodca: Stano, Baluška – Sčensný, J.Tvrdoň.
     
    Dukla v tmavočervených dresoch, hostia v bielo-červeno-modrej kombinácii. Po hymne SR všetko pripravené na úvodné bully.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Zastreľoval sa najlepší extraligový kanonier Puliš, no strelu z pravého kruhu nenamieril ideálne.
     
    01:10
    Zaútočili aj Trenčania, po Petrovického akcii prišla strela z ľavého krídla, pri dorážke zahral Gašparovič vysokou hokejkou.
     
    01:30
    Jurík sa preháčkoval až pred bránu, no už mu nezostal čas na efektívnu koncovku.
     
    01:55
    Dudáš si dobre strážil priestor pri žrdke a tak po nahrávke odtlačil dvoch Zvolenčanov z nebezpečného priestoru.
     
    03:15
    Nemec skryl strelu za beka a tak mal Šimko dosť práce, aby jeho švih vyrazil betónom, následne pálil z ľavého krídla Kozák, no zvolenský gólman opäť dobre zasiahol.
     
    04:08
    Pozičnú chybu Andersonsa hostia takmer využili, Jurík nahodil puk do rohu a následne si nabehol medzi kruhy na prihrávku od Škvaridla. Strela z prvej mala slabý dôraz, Konrád dobre zasiahol.
     
    04:45
    Dukla chybne striedala, čím dala hosťom šancu vniknúť do tretiny, puk nastreľoval od modrej Pichnarčík, odrazený puk skončil vysoko nad bránou.
     
    05:23
    Mikula videl nakorčuľovaného Pardavého, snažil sa ho vysunúť prihrávkou do priestoru, no tá nakoniec skončila ako zakázané uvoľnenie.
     
    05:58
    Dukla rozohrávala dobrou prihrávkou cez stredné pásnmo, ale výborne puk vo vzduchu sklepol obranca Juraško, čím prerušil rozvíjajúcu sa akciu domáceho tímu.
     
    06:47
    Náznak trenčianskeho útoku hostia v svojom pásme zlikvidovali a puk okamžite vystrelili cez všetky čiary.
     
    08:30
    Stantienov útok sa dopustil zakázaného uvoľnenia, čím následne musel brániť tlak hostí pred svojou bránou, ubránil sa len s vypätím všetkých síl.
     
    08:50
    Trenčania vyhrali bully v útočnom pásme, na modrej sa oprel do puku Zošiak, pred bránou skúšal dorážať Daniška, no neprekonal pripraveného Šimka.
     
    09:43
    Hraško dostal priestor na ľavej strane, nakorčuľoval si do pásma, kde ho nik neatakoval a obrancovia nechávali Konrádovi voľný výhľad. Prudký príklep od Hraška však domáci brankár nezachytil a puk zazvonil na bránkovej konštrukcii!
     
    10:28
    Dukla zatlačila, ale finálna prihrávka jej nevyšla, čím sa otvoril priestor na brejk pre Zvolenčanov. Obranná dvojica Novajovský-Andersons to zvládla.
     
    11:04
    Zvolen dal gól!
    Hostia zabojovali pri mantineli, získali puk, využili, že Trenčania zbytočne išli k mantinelu až vo štvorici. Brabenec dostal puk k osamotenému ANDREJOVI PODKONICKÉMU, ktorý obstrelil Konráda.
    Asistencie: Brabenec, Puliš
     
    12:30
    Závar pred bránkou Zvolena. Od modrej pálil Bokroš, tečovaný uk dokázal Šimko vyraziť a spolu s obranou vyriešil aj dorážky.
     
    14:39
    Komínek sa dobre zorientoval a videl nabehnutého Kozáka medzi kruhmi, jeho strelu z prvej ale dokázal zblokovať zvolenský brániaci hráč.
     
    15:49
    Šišovský to skúšal pred Šimkom z otočky, no neuspel.
     
    16:05
    L.Jurík, Zvolen, 2 min – hákovanie
     
    16:27
    Po kozákovej strele Šimko puk len vyrazil pred seba, na Bokroša zívala poloprázdna brána, no nedokázal si vyslobodiť hokejku zo zovretia, do ktorej sa dostala v skrumáži.
     
    17:00
    Trenčania sa opäť dobre rozostavili od modrej vystrelil Novajovský, no nikto z jeho spoluhráčov nemal odvahu postaviť sa pred brankára. Pri voľnom výhľade nemal Šimko problém.
     
    17:35
    Dukla nešpekuluje, strieľa na bránu od modrej a snaží sa tečovať, no tentoraz dobrý teč minul tesne bránku Zvolena.
     
    18:05
    Hostia v plnom počte.
     
    18:30
    Najprv prečíslenie na strane hostí, no ani 4 na 2 nedokázali vybojovať dobrú streleckú pozíciu. Dukla otočila hru, čím pochopiteľne Zvolenčania chýbali vzadu, ale Mikula si sám pred bránou zle spracoval prihrávku od Petrovického.
     
    19:39
    Trenčín dal gól!
    Dukla si doslova vydrela vyrovnanie, Gašparovič bol faulovaný Podkonickým, no udržal puk a po sérii prihrávok pred bránou sa dostal k puku opäť JAKUB GAŠPAROVIČ a po rýchlej otočke zavesil puk pod hornú žrdku.
    Asistencie: Nemec, Melichárek
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Dukla vyhodila puk až k Šimkovi, pustila sa striedať, no brankár hostí pohotovo rozohral, čím dal šancu svojim na rýchly brejk. Puliš sa už už dral pomedzi obrancov, tí ho nakoniec dokázali odzbrojiť.
     
    22:00
    Gašparovič so Šišovským dobre zvládli situáciu 2 na 2, prvý menovaný sa dokonca dostal k zakončeniu z pravého kruhu. Šimko zakročil betónom.
     
    23:17
    Daniška neustál súboj s obrancom pred bránou Zvolena, z protiútoku zakončoval z uhla Ďaloga, no Konrád bol pripravený.
     
    24:22
    Kozákovo nahodenie do spleti hráčov pred Šimkom mohlo priniesť nebezpečenstvo, puk sa však nakoniec odrazil vedľa brány.
     
    25:12
    Puliš prenechal do tandemu Podkonickému, po jeho strele z pravého krídla Konrád prerušil hru.
     
    26:00
    Tretí útok Dukly mal chaos v bránení, útočníci si nevedlio prebrať svojich hráčov, následkom čoho vznikol pred bránou Trenčanov chaos. Z odrazených pukov sa pokúsili skórovať Chovan aj Hraško, prvý netrafil bránu, druhý stroskotal na Konrádovi.
     
    26:15
    Melichárek, Dukla, 2 min – hákovanie
     
    26:51
    Mikula sa dostal v oslabení do brejku, obkorčuľoval Bagina, ktorý nemal rýchlosť a ten ho v šanci hákoval – trestné strieľanie.
     
    26:51
    Trenčín dal gól!
    ONDREJ MIKULA trestné strieľanie využil blafákom do bekhendu.
     
    27:44
    Hostia rozhýbali brániacu štvoricu Dukly, po zakončení od modrej sa snažil dorážať Jurík, ale pred odkrytú bránku obetavo skočil Bokroš a puk skončil v jeho výstroji.
     
    28:08
    Do Škvaridlovej strely skočil Šišovský, Dukla hrá obetavo a blokuje strely súpera.
     
    28:15
    Domáci v plnom počte.
     
    28:55
    Konrád šikovne prerušil príložníkom akciu súpera, ktorý sa predieral popred bránkovisko.
     
    29:27
    Dudáš šikovne potiahol po pravom krídle, posunul nabiehajúcemu Nemcovi na ľavú stranu, ale tomu strela z prvej nevyšla.
     
    30:30
    Veľký tlak prvej zvolenskej formácie v útočnom pásme, Konrád s obranou to nakoniec vyriešili, ale najmä tečované nahodenie od Brabenca bolo veľmi nebezpečné.
     
    31:25
    Aj Dukla odpovedá aktivitou v útočnom pásme, Kozák nastreľoval po Gašparovičovej prihrávke pred bránu, teč však pred Šimkom neprišiel.
     
    32:06
    Minúta pre Šišovského a pokus o strelenie gólu pre zisk Lintnerburgera pre divákov.
     
    33:01
    Šišovský naskočil v čase 32:40, no počas krátkeho času sa nedostal k puku.
     
    33:25
    Zvolenčania chcú vyrovnať, až tak veľmi, že naskočili na ľad šiesti.
     
    33:25
    Zvolen, 2 min – príliš veľa hráčov
     
    34:32
    Dukla hrá presilovku dobre, zavrela súpera, od modrej pálil Kozák, no v dorážke sa nepresadil Gašparovič. Šimko mal čo robiť aj s následnou strelou Bokroša.
     
    35:00
    Mikula poslal puk do ohňa, ale k dorážke sa nedostal nikto v červenom, hostia sa oslobodili.
     
    35:10
    Po dlhom puku rozhrával obranca Dukly spoza svojej brány, naschvál vysoko, pretože tam forčekoval Jurík. Zvolenský hráč stečoval puk a dokázal sa tak dostať do dobrej pozície. Konrád podržal svoj tím.
     
    36:40
    Trenčín dal gól!
    JAKUB GAŠPAROVIČ spracoval puk pred modrou, potiahol do pásma, využil pošmyknutie Bagina, čím sa rútil sám na Šimka a obstrelil ho.
    Asistencie: Komínek, Stantien
     
    37:56
    Zvolenčania neskladajú zbrane, no Kozák prekazil ich akciu. Okamžite sa vyrojili Trenčania do protiútoku, ale nedokázali ho dobre zakončiť.
     
    39:55
    Snaha oboch tímov končila v závere na pripravených obranách, takže do kabín sa ide za dvojgólového náskoku Trenčanov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Hra zastavená pre ofsajd Dukly, Bagin súčasne s hvizdom telom atakoval Nemca, ktorého vo vzduchu otočilo. Melichárek ešte dohováral zadákovi Zvolena, ten však naozaj nemal kedy počuť hvizd a zareagovať.
     
    41:59
    Škvaridlovo nahodenie z pravého kruhu skryl Konrád v lapačke. Pri forme trenčianskeho gólmana to hostia budú mať ťažké, aby ešte dotiahli zápas na víťazstvo.
     
    42:45
    Zdanlivo stratený puk vybojoval Síkela a poslal ho naslepo pred bránu, kde Ďalogovi chýbali centimetre.
     
    44:32
    Trenčín dal gól!
    Štvrtý útok Dukly držal puk v útočnom pásme, robil teda presne prácu tejto formácie. Prestriedať stihol VLADIMÍR NEMEC a presne pred neho sa odrazil puk spoza brány, čím ostal sám pred Šimkom. Mal dostatok času, aby si ho položil a puk poslal za jeho chrbát.
     
    45:15
    Pri vedení vidíme sebavedomejšiu a kombinačnejšiu Duklu, zrazu si domáci hráči dovolia oveľa viac.
     
    45:28
    Gašparovič poslal pred bránu Šišovskému, ten keby prudký puk trafil, zakončí do odkrytej brány, ale netrafil to ideálne.
     
    46:16
    Zvolen dal gól!
    Hráči Dukly už pôsobili aj ľahkovážne. Danišku tréner rozhodne nepochváli za zbytočnú stratu puku, čo dokázali hostia využiť.Skúsení borci Brabenec s Podkonickým zakombinovali v pásme, finálna prihrávka pre RADOVANA PULIŠA bola ako na zlatom podnose, takže zakončoval do odkrytej brány.
    Asistencie: Podkonický, Brabenec
     
    47:22
    Hostia vyhrali bully v útočnom pásme, puk si potiahol do lepšej parkety Tomko, no príklepom neprestrelil Konráda.
     
    48:38
    Husák, Dukla, 2 min – držanie
     
    48:38
    Hostia sa chytajú a obrana Dukly začína kopiť chyby. Teraz jednu urobil Husák, čím dáva šancu súperovi na presilovku.
     
    49:06
    Chovan dobre manévroval s pukom, odfintoval si aktívneho Kozáka, čím sa dostal medzi kruhmi do dobrej pozície, no nastrelil len do pripraveného Konráda.
     
    49:40
    Trenčín dal gól!
    Dukla dokázala vyhodiť puk z vlastného pásma, pred Gašparovičom sa otvoril priestor a ten šprintoval za dlhým pukom. Šimko sa rozhodol risknúť to, no Gašparovič bol pri puku skôr a potiahol si ho k mantinelu, počkal na TIBORA MELICHÁRKA, ktorý skóroval povedľa obrancu do prázdnej brány.
    Asistencie Gašparovič.
     
    50:45
    Domáci v plnom počte.
     
    51:26
    Dudáš tvrdo telom zastavil pri mantineli Síkelu.
     
    51:45
    Spoza obrancu to skúsil Ďaloga, no Konrád nemal s jeho pokusom veľké problémy.
     
    54:02
    Dudáš rozdáva rany, aj tentoraz tvrdo hitoval pri mantineli, keď Podkonický vyslal do útoku Puliša.
     
    54:57
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ale piaty gól zápas definitívne rozhodol. Odhodlanie hostí už je len polovičné.
     
    55:44
    Trenčania už koncertujú. po Mikulovej prihrávke netrafil presne Nemec, v ďaľšom striedaní prichystal Gašparovič dobrú parketu pre Habšudu, ten však minul bránu.
     
    56:55
    Stantien dostal prihrávku od aktívneho Šveca, no ani na dvakrát neprestrelil Šimka. Už je to len otázkou skóre.
     
    57:41
    Tribúny oslavujú, hostia už bránia lemn tieňovo a tak si Dukla užíva útočné pokusy, na ktoré v minulých stretnutiach moc priestoru nemala.
     
    58:30
    Dnes najlepší hráč na ľade, Jakub Gašparovič, opäť vykúzlil pekný pas na nabehnutého Šišovského, ktorý zoči-voči Šimkovi už nestihol rozhádzať brankára blafákom.
     
    59:26
    Habšudov prienik zastavený sekerou, dnes dvaja hlavní, ale zrejme ešte stále málo... Podobne pred chvíľou na druhej strane nevideli sekeru na Síkelu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Dukla dosiahla zaslúžené víťazstvo, v zápase išla cieľavedomo za triumfom. V úvode ju podržal Konrád pri šanciach súpera, neskôr koncertoval najmä Jakub Gašparovič, ktorý dnes podal výborný výkon. (19:00:19)

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 20. Gašparovič (Nemec, Melichárek), 27. Mikula (t.s.), 37. Gašparovič (Komínek, Stantien), 45. Nemec, 50. Melichárek (Gašparovič) – 12. Podkonický (Brabenec, Puliš), 47. Puliš (Podkonický, Brabenec)


    HK DUKLA Trenčín: Konrád (Nagy) – Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Andersons, Dudáš, Habšuda, Husák, Zošiak – O. Mikula, V. Nemec, Melichárek – P. Šišovský, Róbert Petrovický, Jakub Gašparovič – D. Hudec, P. Stantien, Komínek – Daniška, Švec, J. Pardavý ml. Tréner: R. Stantien
    HKM Zvolen: M. Šimko (Orčík) – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Pichnarčík, S. Tomko, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, L. Jurík, M. Chovan – Síkela, Bortňák, M. Ďaloga – M. Sloboda, V.Fekiač. Tréner: J. Turek

    Rozhodca: Stano, Baluška – Sčensný, J.Tvrdoň