AS Rím – Chievo 3:0 (kon.) | Sassuolo – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
U.S. Sassuolo Calcio
1:1 (1:1)
Juventus Turín
Sobota 18.10.2014, 20:45 • Stadio Città del Tricolore (Reggio Emilia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    V samom závere nervóznej koncovky duelu vidí červenú kartu náhradník Simone Padoin, ktorý sa vôbec nezapojil do hry, ale na lavičke ho rozhodne bolo počuť. Za hlasné a možno i vulgárne lobovanie u štvrtého rozhodcu vidí červenú kartu.
     
    90+3
    Vrsaljko reklamuje zranené rameno, no v hosťujúcom sektore majú na celú situáciu iný pohľad. Pánom na trávniku je ale Luca Banti, ktorý navyše protestujúceho Bonucciho odmeňuje žltou kartou.
     
    87
    Krátko pred koncom zápasu tu máme vôbec tretiu žltú kartu v zápase, ktorú vidí Acerbi. Ten nepríjemne na polovici ihriska zostrelil Téveza.
     
    84
    Na trávniku už registrujeme i Sebastiana Giovinca, ktorý nahrádza unaveného Andreu Pirla. Agilný krídelník veľa času nedostáva.
     
    80
    Na hraciu plochu už vybieha kmeňový hráč milánskeho Interu Saphir Taider. Alžírsky ofenzívny hráč nahrádza dnes nevýrazného Missiroliho.
     
    77
    Consigli sa znovu preletel vzduchom, aby efektným zákrokom podčiarkol svoj dobrý výkon a zároveň udržal bodové nádeje Sassuola pri živote. O absolútny obrat sa pokúšal Paul Pogba, ktorý sa dostal k nadýchanému oblúčiku od Carlosa Téveza. Francúzsky stredopoliar pálil efektne z prvej, loptu poslal mierne k pravej žrdi, no tam sa Consigli stačil presunúť včas a vyraziť loptu do strany. Juventus môže pokračovať v nápore rohovým kopom.
    Coman
     
    73
    Kingsley Coman mohol byť veľkým hrdinom turínskeho Juventusu, no francúzsky mladíček si na prvý gól v pruhovanom drese musí počkať. Výborne sa po pravej strane prehnal Stephan Lichtsteiner, ktorý následne prihrával na Téveza. Tomu lopta prekĺzla popod kopačku až ku Comanovi, ktorý sa rýchlou kľučkou ešte zbavil Terranovu, no z asi desiatich metrov napálil loptu len nad Consigliho svätyňu. Sassuolo i naďalej drží zrejme zaslúžený bod.
     
    71
    Sassuolo sa teraz možno väčšmi koncentruje na defenzívu, keď namiesto krídelníka Sansoneho prichádza bojovník Biondini.
     
    67
    Prekvapivé Allegriho striedanie, keď namiesto nulového Fernanda Llorenteho neposiela Giovinca ani Asamoaha, ale mladého Comana.
     
    61
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie na strane favorita. Massimiliano Allegri sťahuje Patrica Evru, ktorého vymení Claudio Marchisio.
     
    51
    Domenico Berardi, ktorý v Sassuole hosťuje práve z turínskeho Juventusu mohol poslať domácich znovu do vedenia! Práve mladý člen talianskej reprezentácie do 21 rokov rozohrával Sansonem vybojovaný voľný kop. Berardi posielal loptu výborne ponad múr, Gigi Buffon bol zrejme taktiež prikrátky, no pokus domáceho exekútora sa napokon vykrútil z priestoru troch žrdí. Kapitán v bránke Starej Dámy tak po jeho pokuse z vyše dvadsiatich metrov zasahovať nemusel. Od ľavej žrde delilo loptu pár centimetrov.
     
    50
    Bilancia žltých kariet už kopíruje gólový stav. Na 1:1 vyrovnáva, mimochodom strelec turínskeho gólu, Paul Pogba, ktorý zozadu postrčil unikajúceho Sansoneho.
    Pogba
     
    41
    Kým pri predchádzajúcom momente mal Andrea Consigli i poriadny kus šťastia, tentokrát už previedol svoje dokonalé brankárske majstrovstvo. Stredom ihriska sa na spôsob Patricka Vieru pretlačil ako tank Paul Pogba, ktorý si hodil loptu pomedzi trojicu hráčov v zeleno-čiernom. Francúzsky stredopoliar sa napokon ocitol až pred Consiglim, ktorého ale v nájazde neprestrelil. Domáci šaman vykopol jeho obstrel pred seba, aby si následne poradil i s technickou dorážkou Carlosa Téveza. Juve pokračuje v nápore, ale stále je to nerozhodne.
    Lichsteiner
     
    39
    Ďaleko futbalovejšie na druhej strane odpovedal Stephan Lichtsteiner, ktorý mohol dokonať obrat Starej Dámy. Z hĺbky poľa ho presným pasom nachádzal špílmacher Andrea Pirlo. Švajčiarsky bek si ju prebral ideálne do behu, no v koncovke mierne zaváhal a napokon ju vôbec nezvládol. Na okamih zaváhal s prihrávkou na Llorenteho, potom sa rozhodol zakončiť sám, no z blízka pálil len do dobre postaveného Consigliho.
     
    38
    Strelec otváracieho gólu Simone Zaza si teraz doslova vypýtal žltú kartu, keď nemiestne vyštartoval po hlavnom arbitrovi Lucovi Bantim.
    Ogbonna
     
    36
    Pokračovali sme ale ďalej, konkrétne mohli hrať turínski hostia, ktorí zahrávali rohový kop z pravej strany. Po rýchlej výmene lopty Pirla s Pereyrom sa k nej vo vápne dostal stopér Angelo Ogbonna. Ten sa pod tlakom stačil zvrtnúť okolo Anteia, no z nejakých desiatich metrov napálil loptu ľavačkou iba nad. Skúsenejší kanonier by s touto príležitosťou asi naložil ideálnejšie. Juve ale v závere polčasu zvyšuje obrátky.
    Pogba (TÉVEZ) - 1:1
     
    19
    Juventus Turín dal gól!
    Sassuolo ale viedlo len niečo vyše piatich minút a už zase hráme za nerozhodného stavu. Carlos Tévez sa ocitol až v rohu ihriska, kam vyplynula rýchla akcia hosťujúcej Starej Dámy. Carlitos si ale napriek tomu poradil s Terranovom, aby následne prihrával pod seba na PAULA POGBU. Ten si pripravil loptu na silnejšiu pravú nohu a z okraja veľkého vápna vystrelil nechytateľne do ľavého horného rohu Consigliho bránky. Vecchia Signora pohotovo vyrovnáva.
    Zaza (LONGHI) - 1:0
     
    13
    U.S. Sassuolo Calcio dalo gól!
    To už ale neplatí na druhej strane, kde sa Sassuolo dostáva do senzačného vedenia! Šime Vrsaljko po neuznanom góle hostí okamžite vyštartoval po pravej čiare, odkiaľ prihrával do vápna na SIMONEHO ZAZU. Ten sa na prvýkrát ešte cez blokujúceho Lichtsteinerea nepresadil. Následne sa ale k ďalšiemu centru dostal Longhi, ktorý presnou loptou našiel práve zakončujúceho Zazu. Ten sa už na druhýkrát nemýlil a strelou z desiatich metrov do Buffonovho protipohybu otvára skóre duelu!
     
    12
    Doteraz mlčiaci Juventus po prvýkrát hromadne zaútočil a takmer to znamenalo otvárací gól v Consigliho sieti. Carlos Tévez dostal z ľavej strany výborný center od Evru, ktorý letmým dotykom umiestňoval pomedzi nohy domáceho gólmana. Consigli ale dokázal reflexívne vyraziť a z dorážky už nevyzrel na domácu jednotku ani Pereyra. Následne sa už Starej Dáme podarilo rozvlniť sieť, ale Stephan Lichtsteiner skóroval z postavenia mimo hru. Pokračujeme teda zatiaľ bez gólov.
     
    10
    Paolo Cannavaro ale má i vážnejšie problémy, keď pre natiahnutý stehenný sval musí opustiť hraciu plochu. Namiesto skúseného stopéra príde jeho opak Luca Antei.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. (Longhi) – 19. Pogba (Tévez)

    Karty:   38. Zaza (SAS), 87. Acerbi (SAS) – 50. Pogba (JUV), 90+3. Bonucci (JUV)   90+6. Padoin (JUV)


    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Terranova, P. Cannavaro, Acerbi – Vrsaljko, Magnanelli (C), Missiroli, Longhi – Berardi, Zaza, Sansone
    Náhradníci: Pomini – Antei, Chibsah, Biondini, Pavoletti, Polito, Bianco, Gazzola, Brighi, Gliozzi, Floccari

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, R. Pereyra, P. Pogba, Pirlo, Evra – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Marchisio, Coman, Giovinco, Padoin, K. Asamoah, Mattiello

    Rozhodca: Luca Banti – A. Costanzo, G. Schenone – C. Rocca