AS Rím – Chievo 3:0 (kon.) | Sassuolo – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
U.S. Sassuolo Calcio
1:1 (1:1)
Juventus Turín
Sobota 18.10.2014, 20:45 • Stadio Città del Tricolore (Reggio Emilia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Neuveriteľné! Po zvládnutí nesmierne náročnej výzvy spred dvoch týždňov, kedy Juventus s napätom stretnutí udolal rímske AS pomerom 3:2, Stará Dáma stráca prvé body v sezóne na pôde posledného Sassuola! Vecchia Signora pritom nastúpila v takmer najsilnejšom zložení. Bodový zisk Sassuola ale rozhodne nie je nezaslúžený. Juventus musel už po štvrťhodine otáčať priebeh zápasu, no napokon sa mu podarilo len vyrovnať. Na čele tabuľky si tak po siedmom kole bude držať len jednobodový náskok pred AS Roma.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a želám ešte príjemný zvyšok večera. (22:44:26)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    V samom závere nervóznej koncovky duelu vidí červenú kartu náhradník Simone Padoin, ktorý sa vôbec nezapojil do hry, ale na lavičke ho rozhodne bolo počuť. Za hlasné a možno i vulgárne lobovanie u štvrtého rozhodcu vidí červenú kartu.
     
    90+5
    Hlavný arbiter pridáva ešte nejaké sekundičky za ošetrovanie Šimeho Vrsaljka. Každopádne Juventus sa nevie dostať na dostrel.
     
    90+4
    Roberto Pereyra mohol zakončovať spoza šestnástky, no zasiahol len nohu Anteia. Následne Pogba napálil loptu vysoko nad a to už bude zrejme koniec.
     
    90+3
    Vrsaljko reklamuje zranené rameno, no v hosťujúcom sektore majú na celú situáciu iný pohľad. Pánom na trávniku je ale Luca Banti, ktorý navyše protestujúceho Bonucciho odmeňuje žltou kartou.
     
    90+2
    Už v druhej minúte sa ale znovu nehrá, pretože na zemi zostáva ležať Šime Vrsaljko. Sekundičky Turínčanom postupne ubúdajú.
     
    90+1
    Juventus dostáva k dispozícii ešte štyri nadstavené minúty, počas ktorých sa Stará Dáma pokúsi o dokonalý obrat.
     
    90
    V Poslednej minúte riadneho hracieho času vhadzuje loptu do hry Vrsaljko, ktorý sa s exekúciou outového vhadzovania neponáhľa.
     
    89
    Juventus zas na druhej strane nepochodil s rozohrávkou rohového kopu, keď si Bonucci pomáhal vo vzduchu nedovolene.
     
    88
    Na druhej strane ale vo veľkej príležitosti Zaza, ktorý sa rozbehol sám na brankára, no do šance štartoval z postavenia mimo hru.
     
    87
    Krátko pred koncom zápasu tu máme vôbec tretiu žltú kartu v zápase, ktorú vidí Acerbi. Ten nepríjemne na polovici ihriska zostrelil Téveza.
     
    86
    Sassuolo teraz drží Starú Dámu na dištanc. Juventus sa nedokáže dostať do potrebného náporu.
     
    85
    Do konca zápasu nám zostáva už len niečo vyše piatich minút a nadstavený čas Rozohráva teraz Andrea Consigli.
     
    84
    Na trávniku už registrujeme i Sebastiana Giovinca, ktorý nahrádza unaveného Andreu Pirla. Agilný krídelník veľa času nedostáva.
     
    83
    Sassuolo sa na okamžik dostalo k zaujímavému protiútoku, ale ten nemal dlhú životnosť, keď Berardiho zastavil Bonuccci.
     
    82
    Ten sa výberu v zeleno-čiernom ale podarilo odvrátiť dokonca až k Buffonovi. Ten sa už ponáhľa rýchlo dopredu.
     
    81
    Coman teraz so sympatickou snahou presadiť sa v šestnástke, no na Vrsaljkovi získava len rohový kop z ľavej strany.
     
    80
    Na hraciu plochu už vybieha kmeňový hráč milánskeho Interu Saphir Taider. Alžírsky ofenzívny hráč nahrádza dnes nevýrazného Missiroliho.
     
    78
    Stará Dáma sa ani po ňom ale nepresadila, keď do bezpečia odvrátil nedávno prichádzajúci hrdzavý bojovník Biondini.
     
    77
    Consigli sa znovu preletel vzduchom, aby efektným zákrokom podčiarkol svoj dobrý výkon a zároveň udržal bodové nádeje Sassuola pri živote. O absolútny obrat sa pokúšal Paul Pogba, ktorý sa dostal k nadýchanému oblúčiku od Carlosa Téveza. Francúzsky stredopoliar pálil efektne z prvej, loptu poslal mierne k pravej žrdi, no tam sa Consigli stačil presunúť včas a vyraziť loptu do strany. Juventus môže pokračovať v nápore rohovým kopom.
     
    76
    Okamžite ho ale zastavuje stopér Antei, ktorý padá k zemi. Cenné sekundičky pre domácich teraz zaberie jeho ošetrovanie.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa už Sassuolo výraznejšie sťahuje pred svojho brankára Consigliho. Tlak Juventusu môže vrcholiť.
     
    74
    Po Tévezovej dobrej prihrávke na Pereyru sa argentínsky stredopoliar pretiahol okolo Anteia, no Carlitos mu napokon prihrával do mierneho ofsajdu.
    Coman
     
    73
    Kingsley Coman mohol byť veľkým hrdinom turínskeho Juventusu, no francúzsky mladíček si na prvý gól v pruhovanom drese musí počkať. Výborne sa po pravej strane prehnal Stephan Lichtsteiner, ktorý následne prihrával na Téveza. Tomu lopta prekĺzla popod kopačku až ku Comanovi, ktorý sa rýchlou kľučkou ešte zbavil Terranovu, no z asi desiatich metrov napálil loptu len nad Consigliho svätyňu. Sassuolo i naďalej drží zrejme zaslúžený bod.
     
    72
    Sassuolo by sa dnes s bodom zrejme uspokojilo, no vzhľadom na priebeh sa rozhodne nejedná o dielo šťastnej náhody.
     
    71
    Sassuolo sa teraz možno väčšmi koncentruje na defenzívu, keď namiesto krídelníka Sansoneho prichádza bojovník Biondini.
     
    70
    Coman bol Pirlom vysunutý do prvej útočnej príležitosti v zápase, no loptu už na hracej ploche zastihnúť nedokázal.
     
    69
    Zatiaľ sa ale Vecchia Signora prevažne bráni ako aj po Berardiho akcii, kedy zasahoval dobre postavený Lichtsteiner.
     
    68
    Pre 18-ročného Kingsleyho Comana to je vôbec štvrtý zápas v drese turínskej Starej Dámy. Stane sa víťazným žolíkom Juve?
     
    67
    Prekvapivé Allegriho striedanie, keď namiesto nulového Fernanda Llorenteho neposiela Giovinca ani Asamoaha, ale mladého Comana.
     
    66
    Ďalšia gólová príležitosť dnešného zápasu patrí znovu domácim hráčom Sassuola. Bol to Simone Zaza, ktorý z hranice šestnástky pálil prudko, ale iba do stredu.
     
    65
    Angelo Ogbonna sa pri tomto nezdarnom pokuse možno i zľahka poranil, však určite bude pokračovať ďalej.
     
    64
    Pereyra s Pogbom teraz dostali loptu doľava na Ogbonnu, ktorý už len od bránkovej čiary stačil poslať loptu len ku Consiglimu.
     
    63
    Sione Zaza na druhej strane šikovne obišiel Chielliniho, no jeho prudký center smeroval presne do náruče Buffona.
     
    62
    Práve Marchisio teraz sklepával loptu pod seba na Pereyru, ktorý ale zo šestnástky zakončoval podstatne mimo priestoru troch žrdí.
     
    61
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie na strane favorita. Massimiliano Allegri sťahuje Patrica Evru, ktorého vymení Claudio Marchisio.
     
    60
    Ďalší Berrdiho center z ľavej strany po voľnom kope priniesol Anteiovu hlavičku, ktorá ale smerovala nad bránku Buffona.
     
    59
    Z klietky ale musel i Gianluigi Buffon, ktorý štartoval proti unikajúcemu Simonemu Zazovi. Kapitán hostí bol pri lopte včas.
     
    58
    Po francúzskej spojke medzi Evrom a Pogbom to v domácej šestnástke znovu horelo, no Tévez sa cez Anteia k strele nedostal.
     
    57
    Berardi následne mohol rozohrávať ďalší priamy kop proti bránke Gigiho Buffona, no jeho strelu tentokrát zastavil múr.
     
    56
    Krátko nato sa o ďalší nedovolený zákrok postaral Paul Pogba, ktorý už balansuje na hranici druhej žltej karty.
     
    55
    Jeho snahu zastavil Leonardo Bonucci i za cenu rohového kopu, ktorý ale v ohrozenie hosťujúcej svätyne nepramenil.
     
    54
    Na druhej strane rýchly brejk domácich, ktorý tentokrát ťahal nedávny exekútor voľného kopu Domenico Berardi.
     
    53
    Na druhej strane sa po Tévezovej práci dostával ku koncovke Chiellini, ktorý si ale pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    51
    Domenico Berardi, ktorý v Sassuole hosťuje práve z turínskeho Juventusu mohol poslať domácich znovu do vedenia! Práve mladý člen talianskej reprezentácie do 21 rokov rozohrával Sansonem vybojovaný voľný kop. Berardi posielal loptu výborne ponad múr, Gigi Buffon bol zrejme taktiež prikrátky, no pokus domáceho exekútora sa napokon vykrútil z priestoru troch žrdí. Kapitán v bránke Starej Dámy tak po jeho pokuse z vyše dvadsiatich metrov zasahovať nemusel. Od ľavej žrde delilo loptu pár centimetrov.
     
    50
    Bilancia žltých kariet už kopíruje gólový stav. Na 1:1 vyrovnáva, mimochodom strelec turínskeho gólu, Paul Pogba, ktorý zozadu postrčil unikajúceho Sansoneho.
     
    49
    Naopak za Juve mohol kontrovať Tévez, ale toho taktiež dokázal zakrižovať dobre hrajúci Emanuele Terranova.
     
    48
    Lenže na druhej strane mal prácu i Bonucci, ktorý sa musel vracať s unikajúcim Sansonem. Hosťujúci bek napokon vybojoval loptu.
     
    47
    Juventus začína druhé dejstvo aktívnejšie, čo sa od Allegriho zverenco i čakalo. Pokračujeme v nezmenených zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná štvrťhodina na Stadio Città del Tricolore priniesla prekvapivú prevahu Sassuola, ktorú gólovo podčiarkol Simone Zaza. Šesť minút nato ale vyrovnal Paul Pogba a Juventus postupom času naberal na obrátkach. Úvodné dejstvo už v závere Sassuolo držalo remízu len vďaka Consiglimu. Zlomí ho Stará Dáma v druhej časti?
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po Evrovom centri tu na konci prvého polčasu bola ešte jedna koncovka od Téveza, no Carlos ju absolútne nezvládol. Na ďalšie góly si budeme musieť počkať do druhého polčasu.
     
    45
    Sassuolo to ale vďaka Consiglimu zatiaľ zvláda a stále drží aspoň plichtu. Do konca úvodného ešte dve nadstavené minútky.
     
    44
    Hostia sa snažia otočiť priebeh stretnutia ešte v prvom polčase. Zatiaľ sa im to nedarí, ale tlak hostí začína byť neúnosný.
     
    43
    Vecchia Signora pokračuje v ofenzíve. Spoza šestnástky to skúšal Pereyra, ktorého bomba ale letela iba nad bránku.
    Pogba
     
    41
    Kým pri predchádzajúcom momente mal Andrea Consigli i poriadny kus šťastia, tentokrát už previedol svoje dokonalé brankárske majstrovstvo. Stredom ihriska sa na spôsob Patricka Vieru pretlačil ako tank Paul Pogba, ktorý si hodil loptu pomedzi trojicu hráčov v zeleno-čiernom. Francúzsky stredopoliar sa napokon ocitol až pred Consiglim, ktorého ale v nájazde neprestrelil. Domáci šaman vykopol jeho obstrel pred seba, aby si následne poradil i s technickou dorážkou Carlosa Téveza. Juve pokračuje v nápore, ale stále je to nerozhodne.
    Lichsteiner
     
    39
    Ďaleko futbalovejšie na druhej strane odpovedal Stephan Lichtsteiner, ktorý mohol dokonať obrat Starej Dámy. Z hĺbky poľa ho presným pasom nachádzal špílmacher Andrea Pirlo. Švajčiarsky bek si ju prebral ideálne do behu, no v koncovke mierne zaváhal a napokon ju vôbec nezvládol. Na okamih zaváhal s prihrávkou na Llorenteho, potom sa rozhodol zakončiť sám, no z blízka pálil len do dobre postaveného Consigliho.
     
    38
    Strelec otváracieho gólu Simone Zaza si teraz doslova vypýtal žltú kartu, keď nemiestne vyštartoval po hlavnom arbitrovi Lucovi Bantim.
    Ogbonna
     
    36
    Pokračovali sme ale ďalej, konkrétne mohli hrať turínski hostia, ktorí zahrávali rohový kop z pravej strany. Po rýchlej výmene lopty Pirla s Pereyrom sa k nej vo vápne dostal stopér Angelo Ogbonna. Ten sa pod tlakom stačil zvrtnúť okolo Anteia, no z nejakých desiatich metrov napálil loptu ľavačkou iba nad. Skúsenejší kanonier by s touto príležitosťou asi naložil ideálnejšie. Juve ale v závere polčasu zvyšuje obrátky.
     
    35
    Carlos Tévez sa teraz nachádza na trávniku, kam ho lakťom upratal chorvátsky full-back Šime Vrsaljko.
     
    34
    Na lopte je teraz aktívnejší Juventus, ktorý si ju posúva z jednej strany na druhú. Lopta putuje všadiaľ, len nie priamo dopredu.
     
    33
    Andrea Pirlo teraz v netypicky ostrom súboji s Magnanellim, ktorý ho v tomto prípade fauloval. Obaja gentlemani si podali ruky.
     
    32
    Turínčania si teraz prepúšťali loptu až kým sa jej nezmocnil Carlos Tévez, no ten sa s Llorentem vpredu nedohodol.
     
    31
    Pán Boh zaplať za to. Sassuolo je zatiaľ veľmi sympatické a odhodlané. Takýto moment by im mohol značne uškodiť.
     
    30
    Paul Pogba sa teraz snažil vykoledovať pokutový kop, no po kontakte s Terranovom Banti rozpažil. Rocchi by sa rozhodoval zrejme inak...
     
    29
    Rimania nás pred tromi hodinami v prvom polčase bavili podstatne viacej. Futbal sa hrá ale na góly a na body.
     
    28
    Okrem veľkej príležitosti Carlosa Téveza a Pogbovho gólu nám Juventus viacej v úvodnej polhodine neponúkol.
     
    27
    Lichtsteiner sa kung-fu spôsobom snažil presadiť cez brániaceho Anteia. Luca Banti ukazuje na kop od domácej bránky.
     
    26
    Naštartovaný Chiellini sa dostáva do konfrontácie i s domácim manažérom. Medzitým prebieha ošetrovanie Simoneho Zazu.
     
    25
    Simone Zaza sa už dostával ďaleko, no Giorgio Chiellini ho až do šestnástky nepustil. Po ostrom sklze talianskeho pitbulla zostáva ležať.
     
    24
    Juventus sa po vyrovnávajúcom góle znovu nepochopiteľne sťahuje pred vlastnú šestnástku. Prím hrá znovu Sassuolo.
     
    23
    Simone Zaza v nepríjemnej kolízii s Ogbonnom, po ktorej zostávajú obaja aktéri ležať na hracej ploche.
     
    22
    No a po rohovom kope bolo pred Buffonom opäť rušno. Závar prerušil až hvizd Bantiho, ktorý postrehol Vrsaljkove pristrčenie Pereyru.
     
    21
    Na druhej strane sa o rovnako rýchlu odpoveď snažil Berardi, ktorého ale dobre križoval Chiellini. Roh pre Sassuolo.
    Pogba (TÉVEZ) - 1:1
     
    19
    Juventus Turín dal gól!
    Sassuolo ale viedlo len niečo vyše piatich minút a už zase hráme za nerozhodného stavu. Carlos Tévez sa ocitol až v rohu ihriska, kam vyplynula rýchla akcia hosťujúcej Starej Dámy. Carlitos si ale napriek tomu poradil s Terranovom, aby následne prihrával pod seba na PAULA POGBU. Ten si pripravil loptu na silnejšiu pravú nohu a z okraja veľkého vápna vystrelil nechytateľne do ľavého horného rohu Consigliho bránky. Vecchia Signora pohotovo vyrovnáva.
     
    17
    Sassuolo teraz ženie obrovská eufória. Domáci sa tlačia dopredu a snažia sa využiť dekoncentráciu Juventusu.
     
    15
    Lopta smerovala do pravého horného rohu, navyše Buffon sa presúval sprava-doľava. Kapitán hostí bol jednoznačne bez šance.
    Zaza (LONGHI) - 1:0
     
    13
    U.S. Sassuolo Calcio dalo gól!
    To už ale neplatí na druhej strane, kde sa Sassuolo dostáva do senzačného vedenia! Šime Vrsaljko po neuznanom góle hostí okamžite vyštartoval po pravej čiare, odkiaľ prihrával do vápna na SIMONEHO ZAZU. Ten sa na prvýkrát ešte cez blokujúceho Lichtsteinerea nepresadil. Následne sa ale k ďalšiemu centru dostal Longhi, ktorý presnou loptou našiel práve zakončujúceho Zazu. Ten sa už na druhýkrát nemýlil a strelou z desiatich metrov do Buffonovho protipohybu otvára skóre duelu!
     
    12
    Doteraz mlčiaci Juventus po prvýkrát hromadne zaútočil a takmer to znamenalo otvárací gól v Consigliho sieti. Carlos Tévez dostal z ľavej strany výborný center od Evru, ktorý letmým dotykom umiestňoval pomedzi nohy domáceho gólmana. Consigli ale dokázal reflexívne vyraziť a z dorážky už nevyzrel na domácu jednotku ani Pereyra. Následne sa už Starej Dáme podarilo rozvlniť sieť, ale Stephan Lichtsteiner skóroval z postavenia mimo hru. Pokračujeme teda zatiaľ bez gólov.
     
    11
    Mladý a rýchlostne dobre vybavený obranca zaujme miesto pri Terranovovi a Acerbim. Oslabené Sassuolo sa musí brániť.
     
    10
    Paolo Cannavaro ale má i vážnejšie problémy, keď pre natiahnutý stehenný sval musí opustiť hraciu plochu. Namiesto skúseného stopéra príde jeho opak Luca Antei.
     
    9
    Fernando Llorente sa teraz nepretlačil do šestnástky cez brata bývalého hráča turínskeho Juventusu Paola Cannavara. Fábiov súrodenec bol podľa Bantim pridržaný nedovolene.
     
    8
    Chorvátsky full-back navyše zakončoval z postavenia mimo hru. Stále ale platí, že domáci sa majstrovi dokážu rovnať.
     
    7
    Centrovaná lopta z vyše tridsiatich metrov našla v šestnástke Šimeho Vrsaljka, ktorý sa dostal k zakončeniu, no lopta letela vysoko nad.
     
    6
    Andrea Pirlo teraz na polovici ihriska zahral rukou a Sassuolo tak znovu môže poslať svojich hráčov do šestnástky pred Buffonon.
     
    5
    Po Magnanelliho vysokom centri predlžoval za svoj chrbát Longhi, no za jeho chrbtom sa Sansone tentokrát nenachádzal.
     
    4
    Fernando Llorente na druhej strane zas nenaštartoval po čiare okolo Vrsaljka, ktorý ho umne vytlačil z hracej plochy.
     
    3
    Zaza teraz na polovici ihriska nedovolene stiahnutý Bonuccim a Sassuolo sa tak môže nasťahovať na polovicu Starej Dámy.
     
    2
    Juventus sa s domácim výberom zrejme pokúsi spraviť rýchly proces, ako sa to v súboji s Chievom podarilo rímskemu AS.
     
    1
    Juve začína pekne šibalsky, keď Carlos Tévez ohrozil Consigliho už po troch sekundách. Jeho rana priamo z rozohrávky ale letela nad domácu svätyňu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Terranova, P. Cannavaro, Acerbi – Vrsaljko, Magnanelli (C), Missiroli, Longhi – Berardi, Zaza, Sansone
    Náhradníci: Pomini – Antei, Chibsah, Biondini, Pavoletti, Polito, Bianco, Gazzola, Brighi, Gliozzi, Floccari

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, R. Pereyra, P. Pogba, Pirlo, Evra – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Marchisio, Coman, Giovinco, Padoin, K. Asamoah, Mattiello

    Rozhodca: Luca Banti – A. Costanzo, G. Schenone – C. Rocca.

     
    Vitajte na popravisku postupových nádejí slovenskej reprezentácie do 21 rokov v Reggio Emilia, kde dnes zavíta majstrovský Juventus.

    Città del Tricolore alebo ak chcete Mapei Stadium nám v týždni priniesol obrovský smútok. Škótsky kat Steve McClean zoťal hlavu pyšnému výberu Ivana Galáda, ktorý sa tak nepredstaví na budúcoročnom európskom šampionáte tejto vekovej kategórie. Verme, že dnes sa zaobídeme bez podobných škandálov...
    Sassuolo by dnes ale bralo akékoľvek víťazstvo.
    Neroverdi sú totiž spolu s Palermom posledným tímom bez plného bodového zárezu.
    Oba celky si na svoje konto pripísali zhodne po tri remízy. Zeleno-čierni sú horší o jeden gól.

    Turínsky Juventus v poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou taktiež nezvíťazil tak celkom kóšer. Na domácom trávniku privítal rímske AS a mal to byť šláger nielen šiesteho kola talianskej Serie A, ale i celej futbalovej jesene na Apeninskom polostrove. Hlavnému arbitrovi Rocchimu ale stretnutie vôbec nevyšlo a viacerými nesprávnymi rozhodnutiami vybičoval atmosféru na Juventus Stadium.
    Stará Dáma síce zvíťazila tesne 3:2, no sympatie nezaujatého diváka si zrejme nezískala. Právo byť osamoteným lídrom talianskej Serie A však môže potvrdiť už pri dnešnom výlete do Sassuola.
    Vecchia Signora v doterajšom priebehu ligovej sezóny pri skóre 13:2 nestratila ani bod. Jediným zaváhaním tak zostáva prehra v rámci Ligy majstrov, kedy pruhovaní nestačili na madridské Atlético (0:1).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. (Longhi) – 19. Pogba (Tévez)

    Karty:   38. Zaza (SAS), 87. Acerbi (SAS) – 50. Pogba (JUV), 90+3. Bonucci (JUV)   90+6. Padoin (JUV)


    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Terranova, P. Cannavaro, Acerbi – Vrsaljko, Magnanelli (C), Missiroli, Longhi – Berardi, Zaza, Sansone
    Náhradníci: Pomini – Antei, Chibsah, Biondini, Pavoletti, Polito, Bianco, Gazzola, Brighi, Gliozzi, Floccari

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, R. Pereyra, P. Pogba, Pirlo, Evra – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Marchisio, Coman, Giovinco, Padoin, K. Asamoah, Mattiello

    Rozhodca: Luca Banti – A. Costanzo, G. Schenone – C. Rocca