AS Rím – Chievo 3:0 (kon.) | Sassuolo – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
AS Rím
3:0 (3:0)
Chievo Verona
Sobota 18.10.2014, 18:00 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Spomínaný Salih Ucan, ktorý tu hosťuje z istanbulského Fenerbahce sa už dostáva na hraciu plochu. Miesto mu prepustil dobre hrajúci Nainggolan.
     
    83
    Tak až teraz sa domáci konečne dostali na dostrel Francesca Bardiho, ktorý takmer kapituloval po štvrtýkrát. Radja Nainggolan si pred šestnástkou mohol vybrať z dvojice spoluhráčov. Napokon sa rozhodol pre prihrávku doprava na Mattia Destra. Ten vletel do šestnástky povedľa Zukanoviča, no prízemnou strelou loptu pomedzi Badiho nohy neprepaíroval. Mladý gólman Chievo Verona zavrel bráničku k štvrtému gólu včas a pohotovo vykopol loptu pred seba. Stav 3:0 teda trvá i naďalej.
     
    81
    Hostia i naposledy striedajú, keď ihrisko opustí talentovaný taliansky reprezentant do 21 rokov Biraghi. Hore smeruje Edimar Fraga.
     
    71
    Eugenio Corini občerstvuje svoje defenzívne pľúca, keď slovinský stopér Boštjan Cesar nahradí iného stredného obrancu Gennara Sarda.
     
    69
    Rudi García po druhýkrát strieda, keď na hraciu plochu pošle kmeňového hráča Bocy Juniors Paredesa. Miesto mu prepustil výborný Pjanič.
     
    65
    Ešte predtým ale hostia po prvýkrát striedajú, keď ihrisko opustí mlčiaci kanonier Maxi López. Na jeho miesto prichádza Riccardo Meggiorini.
     
    60
    Po hodine hry opúšťa hraciu plochu azda najlepší hráč doterajšieho priebehu Francesco Totti. Rímskeho cisára nahrádza Alessandro Florenzi.
     
    58
    V krátkom slede sa nám bilancia žltých kariet vyrovnáva, keď Maxi López nešetrne dohrával stopéra Yanga-Mbiwu.
     
    57
    Po necelej hodine hry tu máme vôbec prvý kartový trest v zápase, ktorý putuje do domácej kabíny. Napomínaným je Miralem Pjanič, ktorý nedovolene atakoval Biraghiho.
     
    54
    Francesco Bardi mal prvú prácu v druhom polčase a tentokrát sa pohotovým zákrokom dokázal predviesť i v dobrom svetle. Na ľavej strane ihriska tentokrát čaroval Adem Ljajič, ktorý sa zbavil brániacej dvojice v žlto-modrom prevedení, aby následne z niečo vyše dvadsiatich metrov vystrelil smerom k ľavej žrdi. Srbov strelecký pokus ešte skočil na vlhkom trávniku, o Bardi sa k žrdi stihol presunúť včas a končekmi prstov vyrazil aspoň na rohový kop. Pekný moment z oboch strán.
     
    37
    Francesco Totti už mohol skompletizovať hattrick hokejových kanadských bodov, no gólmana Bardiho po druhýkrát neprekonal. Veleskúsený kapitán rímskej vlčice si prevzal loptu na ľavej strane ihriska, odkiaľ si guľaté čudo naviedol na stred ihriska. Odtiaľ pálil peknou rotovanou strelou k ľavej žrdi, ktorú lopta tesne lízala, ale napokon sa predsa len skrútila tesne mimo. Kmeňový hráč milánskeho Interu Francesco Bardi si poriadne odfúkol, vďaka milimetrom to nie je už o štyri góly.
    TOTTI - 3:0
    TOTTI - 3:0
     
    33
    AS Rím dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám cisár FRANCESCO TOTTI, ktorý po gólovej asistencii pridáva i presný zásah, ktorým poľahky prekonáva neskúseného Bardiho. Gólmansku jednotku talianskeho výberu do 21 rokov poslal na opačnú stranu. Loptu naopak napálil do ľavého rohu bránky. Po vyše polhodine hry je zrejme po zápase. Rímska vlčica vedie už o tri góly!
     
    32
    Nuž a po rohovom kope rímskeho AS bude nasledovať i kop pokutový! Miralem Pjanič centroval do centrálnej zóny veľkého vápna, kde sa k zakončeniu chystal Danielle De Rossi. Veronský stopér Dainlli ho ale wrestlingovo stiahol za krk k zemi a po tomto zápasníckom chvate nezostalo Calvaresemu nič iné, než ukázať na biely bod!
    Ljajič (TOTTI) - 2:0
    Ljajič (TOTTI) - 2:0
     
    25
    AS Rím dal gól!
    Roma teraz nechala svojho súpera vyblázniť, aby po dobrej päťminútovke Chieva sama skórovala! Tento zásah už môže definitívne zosadiť hostí z koňa. Z hĺbky vlastného poľa rozohrával Francesco Totti, ktorý milimetrovým pasom našiel ADEMA LJAJIČA. Ten využil dostatok priestoru na naštartovanie a obídenie bezmocného stopéra Zukanoviča. Bez šance zostal i gólman Bardi, ktorý nedokázal pokryť jeho krížnu strelu do vzdialenejšieho rohu bránky. Rimania vedú už o dva!
    Destro (PJANIČ) - 1:0
    Destro (PJANIČ) - 1:0
     
    4
    AS Rím dal gól!
    Na druhej strane sa ale Rimanom vodilo ďaleko úspešnejšie a už v štvrtej minúte sa Garcíova parta ujíma skorého vedenia. Adem Ljajič ešte z pravej strany odcentrovať cez Dainelliho nedokázal, no v zápätí kopali domáci rohový kop, z ktorého dokázali udrieť. Miralem Pjanič presne centroval na bližšiu žrď, kde sa k lopte dôrazne pretlačil zakončovateľ MATTIA DESTRO, ktorý umiestnenou hlavičkou do pravého rohu Bardiho bránky otvára skóre. Favorit ide podľa očakávaní do vedenia, na ťahu je teraz Chievo.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Destro (Pjanič), 25. Ljajič (Totti), 33. Totti (pen.)

    Karty:   57. Pjanič (ASR) – 58. M. López (CHI)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Astori, Yanga-Mbiwa, A. Cole – Nainggolan, De Rossi – Ljajič, Totti (C), Pjanič – Destro
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Florenzi, Holebas, Gervinho, L. Paredes, Torosidis, Ucan, Somma, Verde, Emanuelson, Sanabria
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Chievo Verona: Bardi – Dainelli, Zukanovič, Sardo – N. Frey (C), Radovanovič, Hetemaj, Cofie, Biraghi – Paloschi, M. López
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Gamberini, Lazarevič, Cesar, Birsa, Schelotto, Edimar Fraga, Pellissier, Bellomo, Meggiorini, Mangani
    Manažér: Eugenio Corini (ITA)

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – M. Tonolini, G. Paganessi – N. Nicoletti