AS Rím – Chievo 3:0 (kon.) | Sassuolo – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
AS Rím
3:0 (3:0)
Chievo Verona
Sobota 18.10.2014, 18:00 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadio Olimpico vo večnom meste je dobojované. Rimania si s prehľadom postrážili tri body, o ktorých rozhodli už v prvom dejstve. Na súpera z Verony doslova vyleteli, nadobudli postačujúce trojgólové vedenie, ktoré si po zvyšok duelu už len kontrolovali. Chievo sa uspokojilo zo zastavením domáceho gólostroju a viacej presných zásahov sme tak už nevideli.

    AS Rím teda podľ očakávaní ľahko zdolal Chievo a rovná tak bodový zisk majstrovského Juventus. Ten svoj zápas začína o necelú polhodinku v Sassuole. Nenechajte si ho ujsť. (19:59:33)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Sú to napokon dve nadstavené minútky, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Giampaolom Calvaresem.
     
    90
    Uvidíme, koľko sa bude ešte nadstavovať. Veľa tých minútiek asi nebude. Zápas sa hodnú chvíľu už iba dohráva.
     
    89
    Spomínaný Salih Ucan, ktorý tu hosťuje z istanbulského Fenerbahce sa už dostáva na hraciu plochu. Miesto mu prepustil dobre hrajúci Nainggolan.
     
    87
    Ešte predtým tu bol zaujímavý ďalekonosný pokus z veľkej vzdialenosti od Freya, ktorý ale smeroval len do stredu bránky.
     
    86
    Na trávnik sa zrejme dostane i turecký dvadsaťročný záložník Salih Ucan, ktorý podľa môjho názoru vymení Adema Ljajiča.
     
    85
    Možno sa to už nezmení ani do samého konca dnešného zápasu. K nemu nám chýba necelých desať minút.
     
    83
    Tak až teraz sa domáci konečne dostali na dostrel Francesca Bardiho, ktorý takmer kapituloval po štvrtýkrát. Radja Nainggolan si pred šestnástkou mohol vybrať z dvojice spoluhráčov. Napokon sa rozhodol pre prihrávku doprava na Mattia Destra. Ten vletel do šestnástky povedľa Zukanoviča, no prízemnou strelou loptu pomedzi Badiho nohy neprepaíroval. Mladý gólman Chievo Verona zavrel bráničku k štvrtému gólu včas a pohotovo vykopol loptu pred seba. Stav 3:0 teda trvá i naďalej.
     
    82
    Na strelenie prípadného štvrtého gólu majú Rimania ešte nejakých desať minúť. AS Roma sa už dopredu nehrnie.
     
    81
    Hostia i naposledy striedajú, keď ihrisko opustí talentovaný taliansky reprezentant do 21 rokov Biraghi. Hore smeruje Edimar Fraga.
     
    80
    V takýchto zápasoch sa často stáva, že ešte jeden čestný zásah príde v samom závere zápasu. Stane sa tak i v dnešnom stretnutí?
     
    79
    AS Roma už pokojne dohráva zápas. Drží loptu, kombinuje a nikam sa neponáhľa. Chievo je rado, že sa domáci gólostroj zastavil na čísle tri.
     
    78
    Spokojný je i De Sanctis, ktorý po Biraghiho centri zviera loptu vo svojej náruči. Do konca nám už veľa času nezostáva.
     
    77
    Krásny záber na vypredaný sektor za bránkou Francesca Bardiho. Rimania, ktorí sa dnes dostavili na Stadio Olimpico sa sťažovať rozhodne nemôžu.
     
    76
    Radovanovič sa následne drží za hlavu po tom, čo ho lakťom zasiahol útočník Florenzi. Chvíľku sa hrať opäť nebude.
     
    75
    Nainggolan teraz ľahkovážne odovzdal loptu Radovanovičovi, ktorý to spoza šestnástky skúsil z prvej, no loptu napálil len vysoko nad bránku.
     
    74
    To Rimania by si to radi rozdali s Juventusom o majstrovké scudetto. Dnešný pohodlný triumf by mal AS posilniť.
     
    73
    Druhý veronský celok teda zrejme čaká ťažký a krutý boj o prežite medzi ligovou smotánkou na Apeninskom polostrove.
     
    72
    Posledné minútky zápasu boli značne rozkúskované. Rimania sú spokojní so svojim vedením, Chievo žiaľ na viac nemá.
     
    71
    Eugenio Corini občerstvuje svoje defenzívne pľúca, keď slovinský stopér Boštjan Cesar nahradí iného stredného obrancu Gennara Sarda.
     
    70
    Pre Leandra Daniela Paredesa je to vôbec tretí štart za rímsku vlčicu. Dostáva pri ňom približne dvadsať minút herného času.
     
    69
    Rudi García po druhýkrát strieda, keď na hraciu plochu pošle kmeňového hráča Bocy Juniors Paredesa. Miesto mu prepustil výborný Pjanič.
     
    68
    Morgan De Sanctis mal v krátkom slede dvakrát prácu, keď najskôr boxoval center od Freya a následne musel byť v strehu i po hlavičke Meggioriniho.
     
    67
    Florenzi teraz obkopával Paloschiho, ktorý získal voľný kop pre Veronu. Chievo si tak opäť môže odpočať od tlaku domáccih
     
    66
    Francesco Bardi opäť na zemi po ďalekonosnom pokuse z kopačky Radja Nainggolana. Mladý gólman bezpečne chytá.
     
    65
    Ešte predtým ale hostia po prvýkrát striedajú, keď ihrisko opustí mlčiaci kanonier Maxi López. Na jeho miesto prichádza Riccardo Meggiorini.
     
    64
    Na druhej strane Pjanič na Florenziho, ktorý ale triafa iba nohy stopéra Dainelliho. Roma pokračuje rohovým kopom.
     
    63
    Ďalšia ofenzívna akcia Chieva skončila už pred šestnástkou Rimanov, kde loptu po Hetemajovej nepresnej prihrávke získal De Rossi.
     
    62
    Polhodinu pred koncom sa stále nič nemení na jednoznačnej domácej prevahe. AS Roma síce už nehrá v takých obrátkach, ale stále s bezpečne stráži jednogólové vedenie.
     
    61
    Rudi García tak podľa očakávaní začína so šetrením síl pred blížiacim sa zápasom proti bavorskej mašine z Allianz Areny.
     
    60
    Po hodine hry opúšťa hraciu plochu azda najlepší hráč doterajšieho priebehu Francesco Totti. Rímskeho cisára nahrádza Alessandro Florenzi.
     
    59
    Na trávniku sa nám teda po prvýkrát zaiskrilo, ale inak hráme v slušných kontúrach. Do konca ešte polhodina hry.
     
    58
    V krátkom slede sa nám bilancia žltých kariet vyrovnáva, keď Maxi López nešetrne dohrával stopéra Yanga-Mbiwu.
     
    57
    Po necelej hodine hry tu máme vôbec prvý kartový trest v zápase, ktorý putuje do domácej kabíny. Napomínaným je Miralem Pjanič, ktorý nedovolene atakoval Biraghiho.
     
    56
    Centrovaná lopta z druhej vlny si našla na hrote Francesca Tottiho, ktorý pohotovým volejom pálil na bližšiu žrď. Bardi sa presunul včas a loptu na dvakrát chytil.
     
    55
    Domáci sa teraz môžu presadiť po rohovom kope, ktorý sa z pravej strany bude kopať po akcii nebezpečného Miralema Pjaniča.
     
    54
    Francesco Bardi mal prvú prácu v druhom polčase a tentokrát sa pohotovým zákrokom dokázal predviesť i v dobrom svetle. Na ľavej strane ihriska tentokrát čaroval Adem Ljajič, ktorý sa zbavil brániacej dvojice v žlto-modrom prevedení, aby následne z niečo vyše dvadsiatich metrov vystrelil smerom k ľavej žrdi. Srbov strelecký pokus ešte skočil na vlhkom trávniku, o Bardi sa k žrdi stihol presunúť včas a končekmi prstov vyrazil aspoň na rohový kop. Pekný moment z oboch strán.
     
    53
    Loptu si postavil bosenský Miralem Pjanič, ktorý ale pálil len do dobre postaveného múriku v žlto-modrej kombinácii.
     
    52
    Zápasu by to samozrejme mohlo jedine pomôcť, ale hostia sa teraz budú musieť znovu brániť voľnému kopu AS.
     
    51
    Góly v sieti Morgana De Sanctisa sú ale skôr iba zbožným prianím. Zatiaľ takémuto scenáru vôbec nič nenasvedčuje.
     
    50
    Chievo j síce na lopatkách, ale prípadný gól v sieti De Sanctisa by mohol všetko zmeniť. Vo futbale sme videli už aj väčšie obraty.
     
    49
    Rimania začínajú druhé dejstvo trochu pasívne a spokojne s nadobudnutým vedením. To by sa im nemuselo prepiecť.
     
    48
    Zaujímavo sa ale v šestnástke orientoval Maxi López, ktorý sa dostal k zakončeniu, ale loptu poslal len o dobre postaveného Mbiwu.
     
    47
    Šetrený by mohol byť napríklad Francesco Totti, Danielle De Rossi či Miralem Pjanič. Zatiaľ sa tak ale nedeje.
     
    46
    Druhé dejstvo na Stadio Olimpico začína v nezmenených zostavách. Zmeny ale vzhľadom k zápasu Ligy majstrov možno očakávať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Stadio Olimpico sa hralo jednoznačne podľa nôty Rudiho Garcíu a jeho ovečiek. Roma svojho súpera počas prvého polčasu komfortne prehrávala. Z jej jasnej prevahy pramenili tri zásahy v sieti bezmocného Bardiho. Ústrednou postavou prvej časti bol Francesco Totti, ktorému zdatne sekundoval Pjanič či Ljajič. Chievo nám toho veľa zatiaľ neponúklo.

    Uvidíme, či sa obrázok hry zmení v druhej časti, ktorá štartuje asi o 19:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Konečne nejaká pekná akcia hostí s pätičkou Paloschiho, no ďalej už Biraghi cez Maicona pokračovať proste nemohol.
     
    44
    Komu teraz prihrával Sardo? Zrejme ani on sám nevie. Loptu poslal v rohu ihriska smerom k rohovej zástavke. Tam ordinoval jedine postranný rozhodca. Modrá a žltá je rozdiel.
     
    43
    Rimania v prvej polke so 73-percentným držaním lopty. Na strely vedú domáci v pomere 4:1, góly vidíte na našom ukazovateli.
     
    42
    Cofie zas na druhej strane nedovoleným zákrokom zastavuje i ojedinelú ofenzívnu akciu v podaní veronských. Obeťou znovu Radja Nainggolan.
     
    41
    De Rossi to teraz skúsil zo strednej vzdialenosti síce prudko, no lopta z jeho kopačky smerovala len tesne mimo troch žrdí.
     
    40
    Pre Romu to bude ďalšia skutočná previerka jej možností. Snáď bude narozdiel od duelu s Juventusom víťaziť futbal.
     
    39
    Skutočne ale nie je čo vytknúť domácim hráčom. Zatiaľ si hrajú svoje a dokonale si ladia psychiku na blížiaci sa dvojzápas s mníchovským Bayernom.
     
    37
    Francesco Totti už mohol skompletizovať hattrick hokejových kanadských bodov, no gólmana Bardiho po druhýkrát neprekonal. Veleskúsený kapitán rímskej vlčice si prevzal loptu na ľavej strane ihriska, odkiaľ si guľaté čudo naviedol na stred ihriska. Odtiaľ pálil peknou rotovanou strelou k ľavej žrdi, ktorú lopta tesne lízala, ale napokon sa predsa len skrútila tesne mimo. Kmeňový hráč milánskeho Interu Francesco Bardi si poriadne odfúkol, vďaka milimetrom to nie je už o štyri góly.
     
    36
    Na takéto závery je možno trochu priskoro, ale keď zohľadníme progres a súčasnú fazónu Rimanov, dovolím si tvrdiť, že je hotovo.
     
    35
    Chievo je zrelé na uterák. Roma sa presadzuje kedy sa jej zachce, otázne je už len skóre, na ktorom sa zastaví domáci uragán.
    TOTTI - 3:0
    TOTTI - 3:0
     
    33
    AS Rím dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám cisár FRANCESCO TOTTI, ktorý po gólovej asistencii pridáva i presný zásah, ktorým poľahky prekonáva neskúseného Bardiho. Gólmansku jednotku talianskeho výberu do 21 rokov poslal na opačnú stranu. Loptu naopak napálil do ľavého rohu bránky. Po vyše polhodine hry je zrejme po zápase. Rímska vlčica vedie už o tri góly!
     
    32
    Nuž a po rohovom kope rímskeho AS bude nasledovať i kop pokutový! Miralem Pjanič centroval do centrálnej zóny veľkého vápna, kde sa k zakončeniu chystal Danielle De Rossi. Veronský stopér Dainlli ho ale wrestlingovo stiahol za krk k zemi a po tomto zápasníckom chvate nezostalo Calvaresemu nič iné, než ukázať na biely bod!
     
    31
    Na druhej strane sa Pjanič nepresadil cez Zukanoviča, ale domáci ešte zostanú pri lopte. Bude sa kopať roh.
     
    30
    Radovanovič dobre hľadal hlavu Maxiho Lópeza, ktorý sa pretlačil k zakončeniu, no loptu poslal iba do stredu bránky.
     
    29
    Zmeniť sa to pokúsi Radovanovič, ktorý bude zahrávať voľný kop po nedovolenom zákroku Ashleyho Colea.
     
    28
    Domáci sú skutočne v pohode a naďalej pokračujú v suverénnom futbale. Reparát za poslednú prehru s Juventusom je na dobrej ceste.
     
    27
    Rimanom sa už teda presadila kompletná útočná štvorica. Destro s Ljajičom skŕovoali, Totti s Pjaničom majú na svojom konte gólové asistencie.
    Ljajič (TOTTI) - 2:0
    Ljajič (TOTTI) - 2:0
     
    25
    AS Rím dal gól!
    Roma teraz nechala svojho súpera vyblázniť, aby po dobrej päťminútovke Chieva sama skórovala! Tento zásah už môže definitívne zosadiť hostí z koňa. Z hĺbky vlastného poľa rozohrával Francesco Totti, ktorý milimetrovým pasom našiel ADEMA LJAJIČA. Ten využil dostatok priestoru na naštartovanie a obídenie bezmocného stopéra Zukanoviča. Bez šance zostal i gólman Bardi, ktorý nedokázal pokryť jeho krížnu strelu do vzdialenejšieho rohu bránky. Rimania vedú už o dva!
     
    24
    Následne nepresne centroval Hetemaj. Verona nám ale konečne začína servírovať aspoň aký-taký futbal.
     
    23
    Chievo sa v posledných minútkach aspoň čiastočne dostáva do hry. Tentokrát ich akciu ťahal Biraghi, ktorého ale zastavil sklzom Astori.
     
    22
    Francúz hral síce rukou, ktorá ale bola nastrelená. Následný rohový kop priniesol iba nedovolený útočný faul od Dainelliho.
     
    21
    No ale pozrime sa, Chievo sa konečne dostalo k prvému zakončeniu v zápase, keď po Freyovom centri pálil Paloschi. Jeho strelu ale dokázal zablokovať Yanga-Mbiwa.
     
    20
    Dlho tam ale Verončania nepobudli. Vysoký center do šestnástky pristál až u gólmana Morgana De Sanctisa.
     
    19
    Francesco Totti si teraz podľa Calvareseho pomáhal na polovici ihriska rukou. Chievo sa aspoň raz môže nasťahovať na polovicu súpera.
     
    18
    Pokračujeme ale v zápase na jednu bránku. Znovu to potvrdzoval Nainggolan, ktorého ďalekonosná pumelica letela mimo.
     
    17
    Pjanič tentokrát dobrý pasom z pravej strany hľadal Francesca Tottiho, no rímsky cisár v páde cez Sarda vstreliť nedokázal.
     
    16
    Francesco Totti ukázal poklad vo svojej kopačke, keď nádherným pasom našiel v šestnástke Ljajiča. Ten sa ale unáhlil a loptu poslal len vysoko nad bránku.
     
    15
    Ďaleko futbalovejšie sa prezentoval pravý bek Maicon, ktorý dobrý pasom hľadal v šestnástke Destra. Tomu chýbalo k zakončeniu pol metra.
     
    14
    Cofie začína tradične tvrdiť muziku v strede poľa. Jeho obeťou bol tentokrát belgický stredopoliar Radja Nainggolan.
     
    13
    Chievo sa až teraz môže konečne nadýchnuť, keď Hetemaj na polovici ihriska vybojoval štandardnú situáciu. Fauloval znovu Pjanič.
     
    12
    Domáci sa teraz dožadovali pokutového kopu, ktorý mal nasledovať po Zukanovičovom dôraznom zákroku na Destra. Calvarese bol iného názoru.
     
    11
    Rímskej vlčici sa opäť darí držať veronských pred ich vlastnou šestnástkou. Eugenio Corini iba krúti hlavou.
     
    10
    Hráči v žlto-modrých dresoch sa ale nezmôžu na viac, než odkopávať lopty na súperovú polovicu. Ofenzíva hostí behá bez lopty.
     
    9
    Aktívna je zatiaľ predovšetkým pravá strana Rimanov. Teraz to deklaroval Maicon, ktorý však Pjaniča v šestnástke nenašiel.
     
    8
    AS Roma hrá od začiatku s loptou na kopačkách a pevne drží opraty zápasu vo svojich rukách. Rudi García zatiaľ spokojným mužom.
     
    7
    To by mohlo hosťom veľmi rýchlo a možno i definitívne zlomiť väz. Zatiaľ ale nič nenasvedčuje tomu, že by sa domáci mali uspokojiť.
     
    6
    Chievo si teda ešte poriadne nesiahlo na loptu a už prehráva o jeden gól. Veronský celok sa musí skoncentrovať, aby v rýchlom slede neinkasoval znovu.
    Destro (PJANIČ) - 1:0
    Destro (PJANIČ) - 1:0
     
    4
    AS Rím dal gól!
    Na druhej strane sa ale Rimanom vodilo ďaleko úspešnejšie a už v štvrtej minúte sa Garcíova parta ujíma skorého vedenia. Adem Ljajič ešte z pravej strany odcentrovať cez Dainelliho nedokázal, no v zápätí kopali domáci rohový kop, z ktorého dokázali udrieť. Miralem Pjanič presne centroval na bližšiu žrď, kde sa k lopte dôrazne pretlačil zakončovateľ MATTIA DESTRO, ktorý umiestnenou hlavičkou do pravého rohu Bardiho bránky otvára skóre. Favorit ide podľa očakávaní do vedenia, na ťahu je teraz Chievo.
     
    3
    Na druhej strane sa o prvú ofenzívnu akciu pokúšal v žltom Hetemaj, ktorého ale na polovici ihriska nedovolene zastavil Pjanič.
     
    2
    Rimania začínajú veľmi aktívne a už sa tu rodila i prvá nebezpečná príležitosť pre Frncesca Tottiho. Ten ale vybiehal z ofsajdu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Astori, Yanga-Mbiwa, A. Cole – Nainggolan, De Rossi – Ljajič, Totti (C), Pjanič – Destro
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Florenzi, Holebas, Gervinho, L. Paredes, Torosidis, Ucan, Somma, Verde, Emanuelson, Sanabria
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Chievo Verona: Bardi – Dainelli, Zukanovič, Sardo – N. Frey (C), Radovanovič, Hetemaj, Cofie, Biraghi – Paloschi, M. López
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Gamberini, Lazarevič, Cesar, Birsa, Schelotto, Edimar Fraga, Pellissier, Bellomo, Meggiorini, Mangani
    Manažér: Eugenio Corini (ITA)

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – M. Tonolini, G. Paganessi – N. Nicoletti.
     
    Vitajte na Olympijskom štadióne v Ríme, kde sa rímske AS pokúsi odčiniť kontroverznú porážku spred dvoch týždňov.

    AS Roma v poslednom ligovom kole pred reprezentačnou prestávkou zavítala na Juventus Stadium, kde to mal byť šláger nielen šiesteho kola Serie A, ale celej futbalovej jesene v Taliansku. Zápas sa však vinou niekoľkých nesprávnych rozhodnutí hlavného arbitra zvrhol vo vyhrotenú potyčku, ktorá sa od 28. minúty tiahla prakticky až do samého záveru stretnutia.
    Šťastnejším výberom boli zverenci Massimiliana Allegriho, ktorí tak zostali na čele osamotení. Štyri minúty pred koncom zápasu rozhodol o troch bodoch pre Starú Dámu Leonardo Bonucci. Pre rímsku vlčicu to bola vôbec prvá bodová strata v tejto sezóne. Predtým pustila len dva body v súboji s Manchestrom City (1:1).

    Žeby sa to malo diať i do tretice, to si v hlavnom meste Talianska určite ani nepripúšťajú. Zvlášť, keď do večného mesta príde veronské Chievo. Gialloblu pre zmenu bodovali naplno len raz, ale vtedy to bola poriadna senzácia. Žlto-modrí totiž vyplienili Stadion San Paolo, keď o výhre nad SSC Neapol rozhodol jediným gólom Maxi López.
    Inak sa ale vlaňajšiemu šestnástemu celku Serie A príliš nedarí, keď z ostatných piatich kôl vyťažil jediný bodík za remízu s Empoli (1:1). Flying Donkeys naposledy nestačili milánskemu AC, ktorému pred reprezentačnou prestávkou podľahli 0:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Destro (Pjanič), 25. Ljajič (Totti), 33. Totti (pen.)

    Karty:   57. Pjanič (ASR) – 58. M. López (CHI)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Astori, Yanga-Mbiwa, A. Cole – Nainggolan, De Rossi – Ljajič, Totti (C), Pjanič – Destro
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Florenzi, Holebas, Gervinho, L. Paredes, Torosidis, Ucan, Somma, Verde, Emanuelson, Sanabria
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Chievo Verona: Bardi – Dainelli, Zukanovič, Sardo – N. Frey (C), Radovanovič, Hetemaj, Cofie, Biraghi – Paloschi, M. López
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Gamberini, Lazarevič, Cesar, Birsa, Schelotto, Edimar Fraga, Pellissier, Bellomo, Meggiorini, Mangani
    Manažér: Eugenio Corini (ITA)

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – M. Tonolini, G. Paganessi – N. Nicoletti