Vítkovice – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Zlín – Třinec 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 7:1 (kon.)
Pardubice – Plzeň 3:2 (kon.) | Sparta Praha – Litvínov 0:1 (kon.) | Olomouc – Hradec Králové 2:4 (kon.)
koniec
HC Olomouc
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Mountfield HK
cz Utorok 14.10.2014, 19:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    KNOTEK - 2:4
     
    59:38
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Pojišťující branku do opuštěné klece nyní ze středního pásma střílí TOMÁŠ KNOTEK! Asistence: Rastislav Dej, Roman Kukumberg.
     
    59:20
    Trvaj míří na svou střídačku!
    DIETZ - 2:3
     
    56:23
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hosté se hodně dlouho drželi ve své útočné třetině, kde se nakonec dostal puk na modrou čáru k STANISLAVU DIETZOVI, jehož nahození proklouzlo Trvajovi mezi jeho betony. Asistence: Rastislav Dej.
     
    55:40
    Patera poslal hodně nesmyslnou přihrávku přes střed obranného pásma, kde si jej sebral Šimánek, ale naštěstí pro domácí tým mu jeho střela vůbec nesedla a puk letěl hodně mimo Trvajovu bránu.
     
    45:58
    Mora si nakonec vynutila přesilovou hru, protože si dvě minuty za podražení odsedí Petr Beránek (HKM).
    SKOKAN - 2:2
     
    39:33
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradec Králové vyrovnává stav utkání v poslední minutě druhé části!!! Pláněk poslal puk přes olomouckou bránu, kde si skvěle najel DÁVID SKOKAN, který už jej usměrnil za Trvajova záda. Asistence: Martin Pláněk, Rastislav Dej.
     
    37:12
    Cibák nyní přihrával před hradeckou bránu zcela volnému Maroszovi, kterému však vypíchl puk Kantor.
     
    36:54
    Jenže i tentokrát končí přesilovka Olomouce předčasně, protože se podražením provinil Pavel Patera (OLO), a tak si odsedí dvě minuty.
     
    35:42
    Mora bude hrát přesilovou hru, protože je na dvě minuty za hákování vyloučen Dávid Skokan (HKM).
    HRňA - 2:1
     
    32:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    ERIK HRŇA nedal Kantorovi absolutně žádnou šanci, protože trefil puk přesně do pravého horního růžku hostující klece, a posílá tak Kohouty do vedení!
     
    32:31
    Erik Hrňa se nyní skvěle protlačil až před Kantora, kde však byl v nejdůležitější chvíli faulován, a je tak nařízeno trestné střílení!!!
    CIBÁK - 1:1
     
    27:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A tak se následně Mora dostala do útoku, kde Marosz parádně našel svou přihrávkou zcela volného MARTINA CIBÁKA, který už tentokrát dokázal trefit odkrytou bránu Hradce Králové. Asistence: Rostislav Marosz, Radim Kucharczyk.
     
    26:36
    Mountfield znovu trefuje brankovou konstrukci domácí brány! Tentokrát se to podařilo Mertlovi z pravého kruhu.
     
    23:23
    Tak to byl parádní zákrok Kantora!!! Patera nahrával křižně Cibákovi, který už měl před sebou hodně odkrytou bránu, ale domácího útočníka svou lapačkou vychytal brankář Mountfieldu.
     
    22:37
    Od modré nyní vypálil Vydarený a po jeho střele to jen zazvonilo!
    KUDRNA - 0:1
     
    17:56
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovou hru! Hosté se velice rychle vrátili zpět do své útočné třetiny, kde od modré vypálil Vydarený, jehož střelu ještě před Trvajem tečoval JAROSLAV KUDRNA, který tak posílá svůj tým do vedení Asistence: Jiří Šimánek, Tomáš Slovák.
     
    17:13
    Mora si nyní nepohlídala počet svých bruslařů na ledě, a tak je domácí střídačka potrestána menším trestem, který odsedí Rostislav Marosz (OLO).
     
    13:12
    Hrňa nyní dostal pěkný pas za obránce Hradce a už byl sám před Kantorem, který jej však skvěle vybruslil a zatlačil domácího útočníka až za svou bránu.
     
    10:36
    Hradec bude hrát proti třem, protože dvě minuty za hru vysokou holí dostává Tomáš Houdek (OLO).
     
    10:32
    Šimánek nyní skvěle našel ve druhé vlně najetého Dietze, jenž však ve výborné pozici minul domácí bránu!
     
    09:28
    Přesilovka Olomouce však končí hodně předčasně, protože Martin Cibák (OLO) zcela zbytečně trefil jednoho z hostujících vysokou holí, a tak dostává dvě minuty.
     
    09:19
    Nyní si svou první přesilovku vyzkouší Olomouc, protože na dvě minuty za nedovolené bránění je vyloučen Tomáš Slovák (HKM).
     
    03:42
    Hradec však bude hrát svou první přesilovou hru v utkání, protože je vyloučen Ivan Majeský (OLO), který si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    01:51
    Matai získal kotouč v rohu útočného pásma, odkud ihned přihrával křižně na Laše, který však jen trefil boční brankovou konstrukci.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 27. Cibák (Marosz, Kucharczyk), 33. Hrňa – 18. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 40. Skokan (Pláněk, Dej), 57. Dietz (Dej), 60. Knotek (Dej, Kukumberg)


    HC Olomouc: Trvaj (Vošvrda) – Majeský, Varůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek – Cibák, Marosz, Kucharczyk – Buc, Patera (C), Zuzin – Laš, Matai, Hrňa – Dlouhý, Herman, Diviš.
    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Slovák, Vydarený, Pláněk, Dietz, Plášil, Vašíček, Kopta, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Skokan, Kukumberg, Dej – Beránek, Knotek, Červený – Pospíšil, Nedvídek, Valcourt.

    Rozhodca: Hradil, Polák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 3 913