Karabach – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Limassol – Zürich 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Villarreal 1:1 (kon.)
Brugge – Turín 0:0 (kon.) | Kodaň – Helsinki 2:0 (kon.) | Partizan – Tottenham 0:0 (kon.)
Besiktas – Asteras 1:1 (kon.) | Salzburg – Celtic 2:2 (kon.) | D. Záhreb – Giurgiu 5:1 (kon.)
Eindhoven – Praia 1:0 (kon.) | Panathinaikos – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Dnipropetrovsk – Inter 0:1 (kon.)
Liége – Rijeka 2:0 (kon.) | Sevilla – Feyenoord 2:0 (kon.) | Everton – Wolfsburg 4:1 (kon.)
Lille – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | YB Bern – Slovan Bratislava 5:0 (kon.) | Neapol – Sparta Praha 3:1 (kon.)
FCSB – Aalborg 6:0 (kon.) | Rio Ave – D.Kyjev 0:3 (kon.) | Fiorentina – Guingamp 3:0 (kon.)
Solún – Minsk 6:1 (kon.) | Met. Charkov – Trabzonspor 1:2 (kon.) | Légia Varšava – Lokeren 1:0 (kon.)
koniec
FC Salzburg
2:2 (1:1)
Celtic Glasgow
Štvrtok 18.09.2014, 19:00 • Red Bull Arena (Wals-Siezenheim) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Hostia ešte v závere zápasu kúskujú hru a na trávnik posielajú izraelského stredopoliara Bitona. Trávnik opúšťa Johansen.
     
    90+1
    Martin Hinteregger na polovici ihriska zostrelil McGregora, aby v následnej výhode zlyhal krídelník Wakaso. Artur Soares Dias sa ale k tomuto zákroku vrátil a vytiahoľ žltú kartu.
     
    82
    Adolf Hütter strieda post za post, keď namiesto ľavého beka Andreasa Ulmera príde Peter Ankersen. Jedná sa vôbec o prvú zmenu domácich.
    SORIANO - 2:2
     
    78
    Salzburg dal gól!
    Hosťujúci gólman Craig Gordon i napriek obrovskej fazóne v tomto prípade nárok na zákrok proste nemal! Priamy kop z približne dvadsiatichšiestich metrov rozohrával kapitán Red Bull Salzburg JONATHAN SORIANO, ktorý to trafil lahôdkovo a pre Gordona nechytateľne pod brvno. Lopta sa nádherne vzniesla ponad múr a aj napriek tomu, že nesmerovala priamo do šibenice, škótsky šaman zostal v pozícii diváka. Po druhýkrát je v Red Bull Arene vyrovnané!
     
    75
    Na trávnik prichádza kmeňový hráč birminghamskej Aston Villy Aleksandar Tonev, ktorý nahrádza Krisa Commonsa.
     
    71
    Craig Gordon po druhýkrát kúzla zbavený, no Celtic stále vyhráva a je na koni! Býkom sa znovu vydarila rýchla výmena lopty na hranici šestnástky, keď sa po Sorianovej tradičnej hre chrbtom k bránke zmocnil guľatého nezmyslu zakončovateľ Alan. Ten príliš dlho neváhal a okamžite napálil loptu smerom k pravému dolnému rohu. Hosťujúci gólman sa za loptou v tomto prípade iba bezmocne obzeral, no na jeho šťastie sa po odraze od žrde vykotúľala mimo priestoru troch žrdí! Celtic so šťastím prežíva.
     
    67
    Po vyše hodine hry tu máme vôbec prvé striedanie v dnešnom zápase, keď Sčepoviča na strane hostí nahradí v útoku Stokes.
    S.BROWN - 1:2
     
    60
    Celtic Glasgow dal gól!
    The Hoops si ale idú vlastnou cestou a napriek väčšinovej pasivite sa po druhýkrát v zápase ujímajú vedenia! Na pravej strane pracoval Callum McGregor, ktorý sa centrovanou loptou snažil vyzvať k zakončeniu Sčepoviča. Pred ním odvracal stopér André Ramalho, ktorý však poslal loptu iba k hosťujúcemu kapitánovi SCOTTOVI BROWNOVI. Ten napálil loptu z dvadsiatich metrov z prvej a práve po teči Ramalha skončila lopta v sieti Gulácsiho, ktorý zostal oklamaný. Celtic teda znovu vedie o jeden gól.
     
    56
    Craig Gordon pokračuje vo fenomenálnom výkone a hráči Salzburgu už začínajú byť z jeho zákrokov priam zúfalí. K rýchlemu protiútoku sa po zbabranom signále hostí nadýchol Marcel Sabitzer, ktorý mohol páliť z ľavého okraja šestnástky. Prízemná strela na vzdialenejšiu žrď preletela povedľa Ambrosa, no gólman hostí dokázal vyraziť do strany, aby následne čarovne zasiahol i proti hlavičkovej dorážke Alana, ktorý zdanlivo zakončoval do odkrytej bránky. Celtic vďaka výbornému Gordonovi stále drží remízu!
     
    49
    Craig Gordon a jeho gólmanská paráda číslo dva! Celtic ešte ani po tejto šanci Red Bullu neprehráva! Na ľavej strane výborne pracoval Marcel Sabitzer, ktorý obohral Ambrosa. Ten si už so žltou kartou musí dávať pozor, čo mu zatiaľ zásadne komplikuje defenzívnu robotu. Sabitzer, ktorý tu hosťuje Lipska, následne prestrčil loptu na Alana, ktorý sa výborne obtočil okolo Johansena, aby následne vypálil k ľavej žrdi. Tam ale znovu úradoval letiaci Grodon, ktorý vyráža na ďalší rohový kop.
     
    42
    Domáci po rýchlej rozohrávke na vlastnej polovici ihriska podnikli rýchly protiútok, na ktorom konci sa mohli dočkať dokonania obratu. Lopta sa po priamočiarej akcii na ľavej stane dostala k Sorianovi, ktorý predkladal streleckú pozíciu Leitgebovi. Domáci krídelník dostal osemnásť metrov od Gordonovej bránky dostatok priestoru, ktorý využil na prízemnú strelu k pravej žrdi. Hosťujúci brankár by sa možno naťahoval márne, ale to sa už nedozvieme, keďže Leitgeb mieril tesne mimo.
     
    39
    Ďalším potrestaným hráčom je Scott Brown, ktorý pri ľavej postrannej čiare skolil Leitgeba. Domáci môžu pokračovať vo svojej aktívnej ceste za obratom.
     
    36
    Salzburg dal gól!
    Domáci nápor gradoval a gradoval, až napokon vygradoval vo vyrovnávajúci gól v sieti Craiga Gordona! Výbornú prácu na polovici ihriska odviedol kapitán Soriano, ktorý sklepával loptu pod seba na Slovinca Kevina Kampla. Ten výborne vysúval do nájazdu Brazílčana ALANA, ktorý zvládal šprintérsky súboj s Ambrosom, následne cez neho dokázal i vystreliť a bol to práve teč nigerijského obrancu, ktorý oklamal Craiga Gordona. Ten dostal loptu do protipohybu a zasiahnuť tak už nedokázal. Vyrovnané!
     
    31
    Craig Gordon famóznou robinsonádou drží svojich spoluhráčov nad vodou, respektíve vo vedení! Domáci mohli rozohrávať ďalší voľný kop z ľavej strany, ktorý do šestnástky krútil kapitán „červených býkov" Soriano. Ten výborne odcentroval na vzdialenejšiu žrď, kde úplne osamotený hlavičkoval na vzdialenejšiu žrď stopér André Ramalho. Ten výborne zakončoval na vzdialenejšiu žrď, kde však úradovala pravačka plachtiaceho Craiga Gordona. Domáci môžu pokračovať rohovým kopom.
     
    21
    Domáci predviedli z voľného kopu na ľavej strane šestnástky zaujímavý signál, keď po rozohrávke na krátko mohol páliť Brazílčan Alan. Ten dokázal prestreliť hosťujúci múrik, no nie už gólmana Gordona, ktorý sa k svojej pravej žrdi stihol presunúť včas a loptu chytiť napevno. Na druhej strane sme zas sledovali rýchly brejk The Celts, ktorý po Sčepovičovom priťuknutí zakončoval kapitán Scott Brown. Stredopoliar Celticu ale z hranice šestnástky minul pravú žrď Gulácsiho svätyne.
     
    20
    Keď nie gólová, tak sa nám rovná aspoň bilancia žltých kariet. Tú teraz vidí hosťujúci zadák Efe Ambrose, ktorý na pravej strane šestnástky nedovolene zastavil Sabitzera.
     
    19
    To však už nemuselo platiť po kombinačnej akcii „červených býkov," ktorí sa takmer dočkali skorého vyrovnania. Dlhú loptu do šestnástky spracoval vo vápne kapitán Red Bullu Soriano, ktorý sklepával loptu pod seba na Leitgeba. Ten ešte prenechával pozíciu pre šprintujúceho Kevina Kampla, ktorý z behu poslal loptu tesne mimo pravého horného rohu. Dlhoročný gólman Sunderlandu Craig Gordon sa za ňou iba obzeral, no zasahovať v tomto prípade nemusel.
    WAKASO(COMMONS) - 0:1
     
    14
    Celtic Glasgow dal gól!
    The Bhoys sa z prvej vážnejšej príležitosti zápasu dokázali presadiť a ujímajú sa tak jednogólového vedenia. Outové vhadzovanie Ambrosa z pravej strany predlžoval pred vápno kapitán Celts Scott Brown. Lopty sa zmocnil podhrotový hráč Kris Commons, ktorý posúval loptu doľava na ešte lepšie postaveného MUBARAKA WAKASA. Ľavý krídelník, ktorý tu hosťuje z Rubinu Kazaň, sa príliš nerozpakoval a z ľavého kraju šestnástku prudkou, prízemnou ranou na vzdialenejšiu žrď otvára skóre! Gólman Gulácsi sa naťahoval márne, Salzburg bude musieť otáčať.
     
    11
    Callum McGregor sa na pravej strane nadýchol k rýchlemu výpadu po lajne. Jeho následnú kľúčku zastavil obranca UImer rukou, po čom nebude nasledovať len priamy kop pre The Hoops, ale i prvá žltá karta v zápase pre Andreasa Ulmera.

    Erik Farkaš

    Góly: 36. Alan(Kampl), 78. Soriano – 14. Wakaso(Commons), 60. S.Brown

    Karty:   11. Ulmer (SLZ), 90+1. Hinteregger (SLZ) – 20. Ambrose (CEL), 39. S.Brown (CEL)


    FC Salzburg: Gulácsi – Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer – Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Sabitzer – Alan, Soriano (C)
    Náhradníci: Walke – Schmitz, M. Bruno, N. Keita, Quaschner, P. Ankersen, Lazaro
    Manažér: Adolf Hütter (AUT)

    Celtic Glasgow: Gordon – Ambrose, Denayer, van Dijk, Izaguirre – S. Brown (C), Johansen – C. McGregor, Commons, Wakaso – Sčepovič
    Náhradníci: Zaluska – Stokes, Tonev, Kayal, E. O´Connell, Berget, Biton
    Manažér: Ronny Deila (NOR)

    Rozhodca: Artur Soares Dias – R. Tavares, A. Mesquita – B. Rodrigues (všetci POR)