Karabach – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Limassol – Zürich 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Villarreal 1:1 (kon.)
Brugge – Turín 0:0 (kon.) | Kodaň – Helsinki 2:0 (kon.) | Partizan – Tottenham 0:0 (kon.)
Besiktas – Asteras 1:1 (kon.) | Salzburg – Celtic 2:2 (kon.) | D. Záhreb – Giurgiu 5:1 (kon.)
Eindhoven – Praia 1:0 (kon.) | Panathinaikos – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Dnipropetrovsk – Inter 0:1 (kon.)
Liége – Rijeka 2:0 (kon.) | Sevilla – Feyenoord 2:0 (kon.) | Everton – Wolfsburg 4:1 (kon.)
Lille – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | YB Bern – Slovan Bratislava 5:0 (kon.) | Neapol – Sparta Praha 3:1 (kon.)
FCSB – Aalborg 6:0 (kon.) | Rio Ave – D.Kyjev 0:3 (kon.) | Fiorentina – Guingamp 3:0 (kon.)
Solún – Minsk 6:1 (kon.) | Met. Charkov – Trabzonspor 1:2 (kon.) | Légia Varšava – Lokeren 1:0 (kon.)
koniec
FC Salzburg
2:2 (1:1)
Celtic Glasgow
Štvrtok 18.09.2014, 19:00 • Red Bull Arena (Wals-Siezenheim) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vitajte v Red Bull Arene, kde nás čaká otvárací zápas D skupiny Európskej ligy UEFA.

    Žreb základných skupín Europa League spojil škótskeho fenoména s jednoznačným futbalovým pánom Rakúska. Minimálne v posledných rokoch bola dominancia oboch dnešných súperov celkom jednoznačná.
    Dnes sa ale proti sebe postavia v súboji dvoch neúspešných kvalifikantov do Ligy majstrov. Kým Celtic môže byť rád i za účasť v druhej najprestížnejšej kluboje súťaži na starom kontinente, Salzburg mal o niečo odvážnejšie plány.

    Red Bull Salzburg:

    Red Bull dokázal v doterajších ôsmich ligových kolách nasúkať úctyhodných 31 gólov, no po šiestich triumfoch dvakrát v rade prehral. Práve v ostatných dvoch kolách nazbieral i štyri z celkových piatich inkasovaných gólov. Po úvodných troch domácich zápasoch a v nich nasúkaných devätnástich góloch (!) prišiel do Red Bull Areny Sturm Graz.
    Ten tu dokázal v zaujímavom zápase triumfovať gólom z poslednej minúty. Salzburg následne nezložil reparát na pôde lídra Wolfsbergeru a vrátane odvety Ligy majstrov proti Malmo tak prehral už tri zápasy v rade. So švédskym majstrom prehrali Rakúšania suverénne 0:3 a márna im tak bola domáca výhra v pomere 2:1.

    Celtic Glasgow:

    Uvidíme, ako vstúpi do Európskej ligy proti mužstvu, ktoré tu kľudne byť ani nemuselo.
    Celtic totiž v 3. predkole Ligy majstrov súhrnne podľahol varšavskej Legii zahanbujúco 1:6! Vďaka administratívnej chybe na strane Poliakov ale putoval do play off o účasť v skupinovej fázy Champions League. Tam možno ešte senzačnejšie nestačil na Maribor, aj keď vonku uhral sľubnú remízu 1:1.
    V odvete ale Glasgowčanov zradila ich dávna zbraň a síce domáce prostredie. Tu býval Celtic dlhé roky neporaziteľný, no Maribor dokázal jediným gólom Tavaresa vyhrať a postúpiť ďalej. Zeleno-bielym sa úplne nedarí ani v lige, kde sa nachádza až na štvrtom mieste. V piatich kolách raz prehral a raz remizoval. Napraví si reputáciu v Európe?
     
    Úvodné zostavy:

    FC Salzburg: Gulácsi – Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer – Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Sabitzer – Alan, Soriano (C)
    Náhradníci: Walke – Schmitz, M. Bruno, N. Keita, Quaschner, P. Ankersen, Lazaro
    Manažér: Adolf Hütter (AUT)

    Celtic Glasgow: Gordon – Ambrose, Denayer, van Dijk, Izaguirre – S. Brown (C), Johansen – C. McGregor, Commons, Wakaso – Sčepovič
    Náhradníci: Zaluska – Stokes, Tonev, Kayal, E. O´Connell, Berget, Biton
    Manažér: Ronny Deila (NOR)

    Rozhodca: Artur Soares Dias – R. Tavares, A. Mesquita – B. Rodrigues (všetci POR).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas v Red Bull Arene práve začal. Domáci Salzburg nastupuje v bielych dresoch a červených trenírkach. Celtic celý v tmavozelenej.
     
    2
    Domáci začali odhodlane a pokúsili sa na súpera vybehnúť. Priamočiare akcie v krídelných priestoroch ale úspech neslávili.
     
    3
    Škóti začínajú pekne od podlahy dostupovať svojho súpera. V úvodných troch minútach sme na strane hostí už videli rovnaký počet nedovolených zákrokov.
     
    4
    V ofenzíve i The Bhoys, ktorý sa snažili presadiť po ľavej strane, no spolupráca medzi Commonsom a Mubarakom Wakasom úspešná nebola.
     
    5
    V úvode sledujeme pomerne rozhárané a kostrbaté akcie z oboch strán. Po rýchlom prenesení hry na Sabitzera hasil na strane hostí Efe Ambrose.
     
    6
    Emilio Izaquirre sa na ľavej strane šikovne zbavil brániaceho Schweglera, ale následný center už poslal len na hlavu Hintereggera.
     
    7
    Opäť v ofenzívnej akcii domáci, konkrétne Sabitzer, ktorý si vymenil loptu so Sorianom, ale následne ho vo vápne zakrižoval pozorný Ambrose.
     
    8
    Po Ambrosovom vhadzovaní do šestnástky mohol hrať kapitán Scott Brown, ktorý sa ale cez Hintereggera v tomto prípade nepretlačil.
     
    9
    Ďalšie ofenzívne ťaženie The Hoops zastavil postranný arbiter, ktorý správne spozoroval ofsajdové postavenie útočníka Sčepoviča.
     
    10
    Ofenzívne akcie sa zatiaľ striedajú rovnomerne na oboch stranách. Na rade boli teda domáci, ktorí po rohovom kope zakončovali prostredníctvom Sabitzera, ktorý ale poslal loptu nad bránku.
     
    11
    Callum McGregor sa na pravej strane nadýchol k rýchlemu výpadu po lajne. Jeho následnú kľúčku zastavil obranca UImer rukou, po čom nebude nasledovať len priamy kop pre The Hoops, ale i prvá žltá karta v zápase pre Andreasa Ulmera.
     
    12
    Hostia taktiež rozohrávali voľný kop nakrátko, z ktorého vyťažili iba zrazenú strelu a tým pádom rohový kop z pravej strany.
     
    13
    Počas letu však lopta svojou trajektóriou preťala bránkovú čiaru a nasledovať tak bude iba odkop od Gulácsiho bránky.
     
    14
    Celtic Glasgow dal gól!
    The Bhoys sa z prvej vážnejšej príležitosti zápasu dokázali presadiť a ujímajú sa tak jednogólového vedenia. Outové vhadzovanie Ambrosa z pravej strany predlžoval pred vápno kapitán Celts Scott Brown. Lopty sa zmocnil podhrotový hráč Kris Commons, ktorý posúval loptu doľava na ešte lepšie postaveného MUBARAKA WAKASA. Ľavý krídelník, ktorý tu hosťuje z Rubinu Kazaň, sa príliš nerozpakoval a z ľavého kraju šestnástku prudkou, prízemnou ranou na vzdialenejšiu žrď otvára skóre! Gólman Gulácsi sa naťahoval márne, Salzburg bude musieť otáčať.
    WAKASO(COMMONS) - 0:1
     
    16
    Diať sa tak môže už po rohovom kope z ľavej strany, ktorý bude rozohrávať kreatívny Brazílčan Alan. Domáci sa sťahujú pred Gordona.
     
    17
    Fyzicky dobre stavaná defenzíva hostí sa ale s prehľadom dokázala ubrániť, pokračujeme za tesného stavu 0:1.
     
    19
    To však už nemuselo platiť po kombinačnej akcii „červených býkov," ktorí sa takmer dočkali skorého vyrovnania. Dlhú loptu do šestnástky spracoval vo vápne kapitán Red Bullu Soriano, ktorý sklepával loptu pod seba na Leitgeba. Ten ešte prenechával pozíciu pre šprintujúceho Kevina Kampla, ktorý z behu poslal loptu tesne mimo pravého horného rohu. Dlhoročný gólman Sunderlandu Craig Gordon sa za ňou iba obzeral, no zasahovať v tomto prípade nemusel.
     
    20
    Keď nie gólová, tak sa nám rovná aspoň bilancia žltých kariet. Tú teraz vidí hosťujúci zadák Efe Ambrose, ktorý na pravej strane šestnástky nedovolene zastavil Sabitzera.
     
    21
    Domáci predviedli z voľného kopu na ľavej strane šestnástky zaujímavý signál, keď po rozohrávke na krátko mohol páliť Brazílčan Alan. Ten dokázal prestreliť hosťujúci múrik, no nie už gólmana Gordona, ktorý sa k svojej pravej žrdi stihol presunúť včas a loptu chytiť napevno. Na druhej strane sme zas sledovali rýchly brejk The Celts, ktorý po Sčepovičovom priťuknutí zakončoval kapitán Scott Brown. Stredopoliar Celticu ale z hranice šestnástky minul pravú žrď Gulácsiho svätyne.
     
    23
    Zápas má zatiaľ slušné tempo, o ktoré sa starajú obe zúčastnené strany. Spokojnejší zatiaľ hostia z Glasgowu.
     
    24
    Tí v polovici úvodného dejstva vedú o jeden gól, keď sa dokázal presadiť Mubarak Wakaso. Domáci zatiaľ výsledkovo (ale nie herne) strácajú.
     
    25
    Nič teraz nestratil ani neriskoval ľavý obranca Izaguirre, ktorý nepustil do šestnástky unikajúceho Slovinca Kevina Kampla.
     
    26
    Následne ale mohol páliť Ilsanker, ktorý strieľal z asi dvadsiatich metrov, no loptu poslal len do stredu bránky.
     
    27
    Kevin Kampl sa vo vnútri šestnástky dostal k ďalšiemu zakončeniu, ktorým ale trafil iba stopéra van Dijka. Rohový kop pred Býkov.
     
    28
    Domáci znovu predviedli rozohrávku nakrátko, z ktorej pramenil center na Hintereggera, ktorý si však v súboji s van Dijkom pomáhal nedovolene.
     
    29
    Salzburg je teraz na koni a neustále tlačí na súpera. Býci sa snažia zakončovať zo stredných vzdialeností, čo sa ale hosťom darí blokovať.
     
    30
    Prípadne to v pozícii poslednej inštancie hasí gólman Vraig Gordon. Aj preto po úvodnej polhodine hry hostia vedú o jeden gól.
     
    31
    Craig Gordon famóznou robinsonádou drží svojich spoluhráčov nad vodou, respektíve vo vedení! Domáci mohli rozohrávať ďalší voľný kop z ľavej strany, ktorý do šestnástky krútil kapitán „červených býkov" Soriano. Ten výborne odcentroval na vzdialenejšiu žrď, kde úplne osamotený hlavičkoval na vzdialenejšiu žrď stopér André Ramalho. Ten výborne zakončoval na vzdialenejšiu žrď, kde však úradovala pravačka plachtiaceho Craiga Gordona. Domáci môžu pokračovať rohovým kopom.
     
    32
    Ten ale defenzíva znovu odvracia do bezpečia. Nápor Salzburgu však graduje a vyrovnanie sa zdá byť otázkou času.
     
    33
    V šestnástke Škótov pracoval tentokrát Alan, ktorý si obhadzoval Izaguirreho, no cez Johansena už zakončiť nedokázal.
     
    34
    Plynul z jeho snahy aspoň rohový kop, ktorý ale znovu dokázal odhlavičkovať do dostatočnej vzdialenosti od Gordona Efe Ambrose.
     
    36
    Salzburg dal gól!
    Domáci nápor gradoval a gradoval, až napokon vygradoval vo vyrovnávajúci gól v sieti Craiga Gordona! Výbornú prácu na polovici ihriska odviedol kapitán Soriano, ktorý sklepával loptu pod seba na Slovinca Kevina Kampla. Ten výborne vysúval do nájazdu Brazílčana ALANA, ktorý zvládal šprintérsky súboj s Ambrosom, následne cez neho dokázal i vystreliť a bol to práve teč nigerijského obrancu, ktorý oklamal Craiga Gordona. Ten dostal loptu do protipohybu a zasiahnuť tak už nedokázal. Vyrovnané!
     
    38
    Domáci ale pokračujú vo svojom nápore a s hosťami to v závere úvodného dejstva vôbec nevyzerá dobre.
     
    39
    Ďalším potrestaným hráčom je Scott Brown, ktorý pri ľavej postrannej čiare skolil Leitgeba. Domáci môžu pokračovať vo svojej aktívnej ceste za obratom.
     
    40
    No a Stefan Johansen takmer prekonal vlastného gólmana, keď spätnou hlavičkou len tesne minul hornú konštrukciu hosťujúcej bránky.
     
    41
    Následnému rohovému kopu sa už hostia dokázali ubrániť bez väčších problémov. Pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    42
    Domáci po rýchlej rozohrávke na vlastnej polovici ihriska podnikli rýchly protiútok, na ktorom konci sa mohli dočkať dokonania obratu. Lopta sa po priamočiarej akcii na ľavej stane dostala k Sorianovi, ktorý predkladal streleckú pozíciu Leitgebovi. Domáci krídelník dostal osemnásť metrov od Gordonovej bránky dostatok priestoru, ktorý využil na prízemnú strelu k pravej žrdi. Hosťujúci brankár by sa možno naťahoval márne, ale to sa už nedozvieme, keďže Leitgeb mieril tesne mimo.
     
    43
    Celtic si okrem gólovej príležitosti, ktorú dokázal zakončiť Wakaso nevypracovali takmer nič. Salzburg ďaleko aktívnejší.
     
    44
    Aspoň záver úvodného dejstva sa hosťom darí tráviť na polovičke súpera. Zatiaľ tam ale nedokáže nič vyprodukovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo prinieslo zaujímavý futbal. Jednoznačne lepším a nebezpečnejším celkom bol domáci výber červených býkov. Tí ale napriek veľkej aktivite prehrávali po trefe Mubaraka Wakasa, na ktorú ale dokázal kontrovať Brazílčan Alan. Po úvodnom dejstve teda platí nerozhodný stav 1:1, s ktorým ale predovšetkým domáci budú chcieť niečo urobiť.

    Či sa im to podarí, to sa dozvieme približne od 20:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V druhom dejstve budeme pokračovať bez personálnych zmien. Úvodný výkop obstarali hostia v tmavozelených dresoch.
     
    48
    Domáci vstúpili i do druhého dejstva celkom svižne, keď z uhlu pálil Sabitzer, ale Gordona týmto pokusom prekvapiť nemohol.
     
    49
    Craig Gordon a jeho gólmanská paráda číslo dva! Celtic ešte ani po tejto šanci Red Bullu neprehráva! Na ľavej strane výborne pracoval Marcel Sabitzer, ktorý obohral Ambrosa. Ten si už so žltou kartou musí dávať pozor, čo mu zatiaľ zásadne komplikuje defenzívnu robotu. Sabitzer, ktorý tu hosťuje Lipska, následne prestrčil loptu na Alana, ktorý sa výborne obtočil okolo Johansena, aby následne vypálil k ľavej žrdi. Tam ale znovu úradoval letiaci Grodon, ktorý vyráža na ďalší rohový kop.
     
    50
    Aj tomu sa hostia dokázali ubrániť, keď loptu do bezpečia odvrátil práve nedávno chybujúci Nór Johansen.
     
    51
    Salzburg ale v úvode druhej časti nedáva svojmu súperovi priestor na vydýchnutie. Celtic v obrovských problémoch, ale zatiaľ žije.
     
    52
    Prežil i nepresný center o ľavonohého Andreasa Ulmera, ktorý servíroval loptu iba do náruče pripraveného Craiga Gordona.
     
    53
    Stefan Sčepovič na druhej strane takmer zaskočil gólmana Gulácsiho, no jeho ďalekonosný halfvolej smeroval len do bočnej siete.
     
    54
    Hostia sa ale v týchto momentoch nadychujú k vyrovnaniu hry. Pokračovať v tom budú môcť po voľnom kope z pravej strany.
     
    55
    Centrovaná lopta do šestnástky ale hlavu van Dijka ani Ambrosa nenašla. Ramalho odvracal do vzdialeného bezpečia.
     
    56
    Craig Gordon pokračuje vo fenomenálnom výkone a hráči Salzburgu už začínajú byť z jeho zákrokov priam zúfalí. K rýchlemu protiútoku sa po zbabranom signále hostí nadýchol Marcel Sabitzer, ktorý mohol páliť z ľavého okraja šestnástky. Prízemná strela na vzdialenejšiu žrď preletela povedľa Ambrosa, no gólman hostí dokázal vyraziť do strany, aby následne čarovne zasiahol i proti hlavičkovej dorážke Alana, ktorý zdanlivo zakončoval do odkrytej bránky. Celtic vďaka výbornému Gordonovi stále drží remízu!
     
    57
    Platí to aj po exekúcii domáceho rohového kopu, ktorý na hranici malého vápna odvracal nórsky defenzívny stedopoliar Johansen.
     
    58
    Rovnakú štandardku si na druhej strane budú môcť vyskúšať aj hostia. K rozohrávke je už pripravený Emilio Izaguirre.
     
    59
    Pred van Dijkom ale znovu odvracal výborný André Ramalho, ktorý dnes hrá veľmi dobré stretnutie. Po hodine hry stále 1:1.
     
    60
    Celtic Glasgow dal gól!
    The Hoops si ale idú vlastnou cestou a napriek väčšinovej pasivite sa po druhýkrát v zápase ujímajú vedenia! Na pravej strane pracoval Callum McGregor, ktorý sa centrovanou loptou snažil vyzvať k zakončeniu Sčepoviča. Pred ním odvracal stopér André Ramalho, ktorý však poslal loptu iba k hosťujúcemu kapitánovi SCOTTOVI BROWNOVI. Ten napálil loptu z dvadsiatich metrov z prvej a práve po teči Ramalha skončila lopta v sieti Gulácsiho, ktorý zostal oklamaný. Celtic teda znovu vedie o jeden gól.
    S.BROWN - 1:2
     
    62
    Hosťujúci sektor teraz rozbieha poriadnu párty a verí, že vďaka famóznemu Craigovi Gordonovi by už toto vedenie mohlo stačiť na tri body.
     
    63
    Do konca stretnutia ale stále zostáva ešte polhodina zápasu. Salzburg si dnes dokáže vytvárať gólové príležitosti. Ešte to bude zaujímavé.
     
    64
    Momentálne je ale Red Bull značne otrasený, čo sa hosťom darí využívať na rýchle brejky. Tie ale zostávajú bez koncovky.
     
    65
    Salzburg už bude vo zvyšku zápasu útočiť zrejme do plných, čomu bolo i v tomto prípade. Ilsankerovu loptu blokoval Johansen.
     
    66
    Na zemi nám zostáva stopér Denayer, takže rozohrávka ďalšieho domáceho rohového kopu z ľavej strany musí počkať.
     
    67
    Po vyše hodine hry tu máme vôbec prvé striedanie v dnešnom zápase, keď Sčepoviča na strane hostí nahradí v útoku Stokes.
     
    68
    Domáci vedú na strely na bránku 9:2, no čo z toho, keď z nich vyťažili jediný gól, zatiaľčo hostia sú stále stopercentní.
     
    69
    Christian Schwegler prešiel cez nohy Wakasovi, čo sa nezaobíde bez krátkeho ošetrenia, čo priaznivci na štadióne sprevádzajú piskotom.
     
    70
    Mubarak Wakaso až teraz odkrivkal za postrannú čiaru, kde môže pokračovať jeho ošetrovanie. Zdá sa, že v zápase bude pokračovať.
     
    71
    Craig Gordon po druhýkrát kúzla zbavený, no Celtic stále vyhráva a je na koni! Býkom sa znovu vydarila rýchla výmena lopty na hranici šestnástky, keď sa po Sorianovej tradičnej hre chrbtom k bránke zmocnil guľatého nezmyslu zakončovateľ Alan. Ten príliš dlho neváhal a okamžite napálil loptu smerom k pravému dolnému rohu. Hosťujúci gólman sa za loptou v tomto prípade iba bezmocne obzeral, no na jeho šťastie sa po odraze od žrde vykotúľala mimo priestoru troch žrdí! Celtic so šťastím prežíva.
     
    73
    Salzburg si dnes toho vytvoril strašne mnoho, no prekvapujúco i naďalej prehráva o jeden gól. Zmeniť to môže priamy kop z asi 24 metrov.
     
    74
    Sorianova zrazená strela zaplachtila ale iba do stredu bránky, kde Gordon nemal problém. Dobrá práca Denayera v múriku.
     
    75
    Na trávnik prichádza kmeňový hráč birminghamskej Aston Villy Aleksandar Tonev, ktorý nahrádza Krisa Commonsa.
     
    76
    Celtic sa v rýchlom slede dostal do dvoch zaujímavých náznakov, no Stokes ani McGregor obrancov v bielom neprestrelili.
     
    77
    Red Bull na druhej strane dostáva ďalšiu príležitosť k rozohrávke voľného kopu. Tentokrát je to asi 26 metrov.
     
    78
    Salzburg dal gól!
    Hosťujúci gólman Craig Gordon i napriek obrovskej fazóne v tomto prípade nárok na zákrok proste nemal! Priamy kop z približne dvadsiatichšiestich metrov rozohrával kapitán Red Bull Salzburg JONATHAN SORIANO, ktorý to trafil lahôdkovo a pre Gordona nechytateľne pod brvno. Lopta sa nádherne vzniesla ponad múr a aj napriek tomu, že nesmerovala priamo do šibenice, škótsky šaman zostal v pozícii diváka. Po druhýkrát je v Red Bull Arene vyrovnané!
    SORIANO - 2:2
     
    80
    Soriana prvý gól v tejto sezóne nakopol a okamžite to skúšal zo strednej vzdialenosti znovu, tentokrát ale minul.
     
    81
    Pri chuti sú opäť domáci hráči Salzburgu, zatiaľčo Celtic hodne stráda. Koncovka Soriana letela znovu mimo troch žrdí.
     
    82
    Adolf Hütter strieda post za post, keď namiesto ľavého beka Andreasa Ulmera príde Peter Ankersen. Jedná sa vôbec o prvú zmenu domácich.
     
    83
    Tí sa zrejme ešte väčšmi pokúsia rozhýbať svoje kraje a pripraviť tak ešte nejakú streleckú pozíciu pre Alana či Soriana.
     
    84
    V problémoch bol teraz stopér Denayer, ktorý bol ale zozadu povalený Alanom. Celtic tak môže pomaličky zbierať cenné sekundy.
     
    85
    Následne sa hostia s rozohrávkou sťahujú až ku Gordonovi a nenapádajúci Salzburg taktiež iba vyčkáva. Žeby obom stačila remíza?
     
    86
    Na druhej strane hral Stokes, ktorý otáčal hru na ľavú stranu, no tam sa nenachádzal žiaden z jeho spoluhráčov v zelenom.
     
    87
    Jonathan Soriano sa zadovkou snažil poslať do šance Leitgeba, ale pred ním bol pri lopte skorej znovu Gordon.
     
    88
    Na rovnakej stanici skončil i Schweglerov center z pravej strany. Gordon sa znovu nikam neponáhľa a nemožno sa mu čudovať.
     
    89
    Nepresadili sa ani borci v zelenom, keď ich ofenzívne ťaženie zastavil šlapákom Anthony Stokes. Zdá sa, že obom celkom bude stačiť i remíza.
     
    90
    Tá by zrejme viacej mrzela domácich hráčov, ktorí boli počas celého duelu aktívnejším mužstvom, no v koncovke často zlyhávali.
     
    90+1
    Martin Hinteregger na polovici ihriska zostrelil McGregora, aby v následnej výhode zlyhal krídelník Wakaso. Artur Soares Dias sa ale k tomuto zákroku vrátil a vytiahoľ žltú kartu.
     
    90+2
    Hostia ešte v závere zápasu kúskujú hru a na trávnik posielajú izraelského stredopoliara Bitona. Trávnik opúšťa Johansen.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Rozkúskovaný záver zápasu už toho veľa neponúkol, nie to piaty gól v sieti jedného z gólmanov. Sledovali sme ale atraktívne stretnutie s množstvom šancí a štyrmi gólmi. Jednoznačne aktívnejším a futbalovejším tímom boli domáci Býci, no na zisk plného počtu troch bodov im to vďaka famóznemu výkonu škótskeho gólmana Craiga Gordona nestačilo. Salzburg musel naopak dvakrát doťahovať.

    Zápas v Red Bull Arene teda víťaza nenašiel, ďakujem za pozornosť. (20:52:04)

    Erik Farkaš

    Góly: 36. Alan(Kampl), 78. Soriano – 14. Wakaso(Commons), 60. S.Brown

    Karty:   11. Ulmer (SLZ), 90+1. Hinteregger (SLZ) – 20. Ambrose (CEL), 39. S.Brown (CEL)


    FC Salzburg: Gulácsi – Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer – Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Sabitzer – Alan, Soriano (C)
    Náhradníci: Walke – Schmitz, M. Bruno, N. Keita, Quaschner, P. Ankersen, Lazaro
    Manažér: Adolf Hütter (AUT)

    Celtic Glasgow: Gordon – Ambrose, Denayer, van Dijk, Izaguirre – S. Brown (C), Johansen – C. McGregor, Commons, Wakaso – Sčepovič
    Náhradníci: Zaluska – Stokes, Tonev, Kayal, E. O´Connell, Berget, Biton
    Manažér: Ronny Deila (NOR)

    Rozhodca: Artur Soares Dias – R. Tavares, A. Mesquita – B. Rodrigues (všetci POR)